Akreplerde Taklit, Akrep Burcu ve Taklit Yeteneği
Gariptir her akrepte var olan bir şey midir bilemiyorum. Şahsen ben ve bu zamana kadar çevremde gördüğüm ve akrep burcunun özelliklerini taşıyan tüm akreplerde gördüğüm bir konu bu. Her zaman değil ama karşıdaki bir insan bir hareket yaptığında veya garip bir ses çıkardığında onun aynısını yapmaya çalışırız. Ben de öğrenciler bana bu olayı söyleyinceye kadar pek farkında değildim. Hangi psikoloji ile yapıldığını da bu zamana kadar pek düşünmediğim için analizini yapamıyorum ama gerçekten de tuhaf bir durum.
Küçükkende çevremde ve TV de duyduğum sesleri çıkarmaya çalışırdım. Yapılması zor olan bazı hareketleri yapmaya çalışırdım. Sanırım bu sayede çevremde kimsenin yapamadığı zor bazı hareketleri yapabiliyorum.
Yanlış anlaşılmasın bu özellik insanı zorda bırakacak bir durum değil, istem dışı bir davranış değil. Genelde boş zamanlarda, o an her şeyi boşlamak istediğimde, sıkıntımı dağıtmak istediğimde olan bir şey. Aynı durumun görüldüğü diğer akrep arkadaşlarda hemen hemen aynı şeyleri söylüyorlar.
İlginç doğrusu.