Yükselen Koç Burcu Fiziksel ve Karakteristik Özellikleri
merhaba,arkadaşlarım yükselen burçları ilave etmişler olmayanlarıda benim yaptığım çalışmalardan ben ilave etmek paylaşmak istedim...
bir kısmını aşağıda belirttiğim kaynak kitabın orjinalinden Türkçeye çevirerek yaptım bir kaç burcuda salt kendi analizlerime, gözlemlerime dayanarak hazırladım...
Yükselen Koç Burcu Özellikleri
Koç Burcu mitolojik olarak, aries ile sembol edilmiştir. Doğuştan gelen liderlik özelliğine sahiptir,ve sözünü geçirmek ister. Fiziksel özellik olarak,koyunumsu dışarı çıkık, ucu sivri bir burun ve geniş bir alına sahiptir, sivri bir çeneve bir çoğu üçgen biçiminde olan bir yüze sahiptir.
Bu tür özellikler onların yükselen işaretleridir. Hafif kahverengi, kızıl tonda saçlar onların karakteristik koç özelliğidir. Vücutları,incecik,iyi biçimlendirilmiş; ilk dekantta ise yükselen derecesi, gövde kısalır, yükselenin sonlarına doğru ise işaret koyu bir ten rengi verir.
Yükselen burcun içindeki planetler (gezegen) görünümü biraz değiştirebilir ancak, analiz edecek öğrencinin yükselen içinde bulunan gezegenlerin karakteri ve yapısı hakkında bilgiye sahip olup iyi tanımlamalıdır işaretleri.
Yükselen Koç Burcu Fiziksel Özellikleri ve Etki Eden Gezegenler
Yükselen Koç burcuna yerleşen gezegenler;
# Güneş ve Ay kırmızıya meyilli bir yüz ve ten rengi verir,gösterişcidirler.
# Ay ve Satürn daha solgun sarıya yakın bir yüz ve karanlık bir görünüm,
# Jüpiter ve Venüs gövdeye irilik ve şişmanlık verir.
# Satürn kısaltır,
# Uranüs ve Merkür boyu uzatır.
Ama bir gezegen kendi yönettiği burcun içinde yer alırsa özellikleri yükselir belirginleşir. Mars'ın Yükselen Koç'ta vereceği hal, ateş gibi kırmızı renkteki saç ve ciltte yüz bölgesinde çil ve cilt lekesi belirgindir. Güneş'in kendi burcunda Aslan'da yükselmesinden dolayı sarı lepiska tarzı saçlar ve kırmızıya yakın bir yüz rengi vermesi gibi,ama Satürn nerde olursa o boyu kısaltır ve koyu saçlar verir.
Yükselen Koç Burcu insanları, yiğit, kendine güvenen, atılgan ve tahrik edicidir. Düşüncesizce davranırlar tepkiseldirler; onların amaçları yol göstermek lider olmaktır, takip edilen olmayı isterler takip etmekten ve arkada kalmaktan hoşlanmazlar. Her zaman ilk adımı atmak ön ayak olmak konusunda hazırdırlar ve yeteneklidirler. Onlar yapmış olduğu işlerde çoğu zaman inat ve ciddiyetle uğraşarak bir çok engeli aşıp projelerini sonuca götürürler...
Orjinal Kaynak Kitap: THE MESSAGE OF THE STARS-Max-Augusto Foos HEINDEL
Çeviren: Emekli