VAN GÖLÜNDE CANAVAR VARMIŞŞŞ
- gece_akrebi
- Portal Yöneticisi
VAN GÖLÜNDE CANAVAR VARMIŞŞŞ
bir kaç yıl önce heyecan uyandıran van gölünde canavar olduğu söylentisi bir süredir olan sessizliğini yeniden bozdu, van gölünde balıkçılık yapanlar kameraya canavarın görüntüsünü aldıklarını iddia ediyorlar, bilim dünyasına bu kasedi para karşılığında satacaklarmış. insanı yine merak sarıyor, acaba balıkçılarınsöylediği doğruysa canavar denilen mağluğun görüntüsü var mıdır?
iskoçyadaki ness gölündede canavar olduğu uzun yıllardır iddia ediliyor. ama kanıt yok, tıpkı bizim van gölü canavarı gibi.
canavar olmasa bile nesli tükenmiş sayılan büyük bir deniz canlısınada ait olabilir. bilim çevreleri nesli tükenmiş olarak bilinen fakat görüldüğü ispat edilen bir kaç deniz canlısının hala var olabileceği kabul ediyor.
belkide yöreye turist çekmek için yapılan bir dümendir. iskoçyadaki ness gölü canavar hikayeleri sayesinde turist çekmeyi başardı.
iskoçyadaki ness gölündede canavar olduğu uzun yıllardır iddia ediliyor. ama kanıt yok, tıpkı bizim van gölü canavarı gibi.
canavar olmasa bile nesli tükenmiş sayılan büyük bir deniz canlısınada ait olabilir. bilim çevreleri nesli tükenmiş olarak bilinen fakat görüldüğü ispat edilen bir kaç deniz canlısının hala var olabileceği kabul ediyor.
belkide yöreye turist çekmek için yapılan bir dümendir. iskoçyadaki ness gölü canavar hikayeleri sayesinde turist çekmeyi başardı.
bir yanımız ölüm bir yanımız düğün...
- gece_akrebi
- Portal Yöneticisi
- gece_akrebi
- Portal Yöneticisi
Bence de asparagas bi haber, ama gecenin dediği gibi turist çekmek için yapılmış akıllıca bir oyun. Daha öncede bu şekilde yapmamışlar mıydı? Baya bi turist çekmişlerdi o zaman, demek ki paralar suyunu çekince akıllarına başka bişi gelmedi gene aynı bayat haberi fırınlayıp medyaya sunmuşlar... 

Ben gelmedim davi için,
Benim işim sevi için,
Dostun evi gönüllerdir,
Gönüller yapmaya geldim...
Benim işim sevi için,
Dostun evi gönüllerdir,
Gönüller yapmaya geldim...
- gece_akrebi
- Portal Yöneticisi
vanlıların turist çekme telaşından ziyade medyanın gündemi değiştirme senaryolarından biri daha yaşanmaktadır bu kadar çok siyasi polemiğin içinde...
Canavara gelince bilindiği üzere vangölünde tuzlu su ve soda oranının fazla olmasından ötürü tek tür inci kefali yaşamaktadır.
biyologların yapmış olduğu açıklamalara göredeniz yada göl suyununu sıcaklığının değiştiği ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde balıklar yumurtlamak ve yumurtalarını bırakmak için toplu hareket ederler tek vucut gibi davranışların sergilendiği bu uyumlu tablo belirli bir mesafeden bakıldığında tek bir canlıymış gibi görünür. yani bu bir nevi göz yanılgısı olarakta nitelendirilebilir.
Canavara gelince bilindiği üzere vangölünde tuzlu su ve soda oranının fazla olmasından ötürü tek tür inci kefali yaşamaktadır.
biyologların yapmış olduğu açıklamalara göredeniz yada göl suyununu sıcaklığının değiştiği ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde balıklar yumurtlamak ve yumurtalarını bırakmak için toplu hareket ederler tek vucut gibi davranışların sergilendiği bu uyumlu tablo belirli bir mesafeden bakıldığında tek bir canlıymış gibi görünür. yani bu bir nevi göz yanılgısı olarakta nitelendirilebilir.
yani katılıyorum nandina ya amaç gündem değiştirmek. vanın turist çekmeye ihtiyacı yok ki ben bile iki kez gittim bi daa fırsat olsa yine giderim görmediğim yerleri var hala. o sodaya doymuş suda yaşadığı tespit edilen tek canlı bir kefal türü fazlası değil ve evet göç eden balıkların bir yanılgıya sebep olması en büyük ihtimal..