yanlız olmak...
- gece_akrebi
- Portal Yöneticisi
yanlız olmak...
yanlızlık mı? o kadarda kötü bişey değil, hatta çok güzel. çünkü insan kendini kendisine ait görür ve kendisini başkalarıyla paylaşmak zorunda kalmaz. mesela ben yanlız yaşarım, evimde kafama göre hareket eder, kafama göre düzen kurarım, çünkü kendi dünyamı kendim yaratmışımdır ve bana aittir, biri gelip işime çomak sokarsa çılgına dönerim. ama bu demek değildir ki dünyadan koptuğum, dünyayı yinede yaşarım, gezerim, arkadaşlarla eğlenirim ama bir yere kadar,sonra kendime ait olurum. dolabımdaki kolayı bir tek ben içerim, bilgisayarımla bir tek ben oynarım, salona veya eşya dolabıma bir tek ben eşya koyarım.
aslında bazen yanlızlık acı vermiyor değil, ama kalabalığa katlanamıyorum, esir gibi hissediyorum o zaman kendimi. sanki tüm düzenim bozuluyor, tüm kendime ait olan şeyler paylaşılıyor gibi geliyor bana. evime gelen arkadaşların ayağımın altında gezinmesini istemem, ne gerekliyse fazlasıyla ikram ederim. yanlızlık biz insanın özünde olan birşey, her insan yanlızdır, kimi bunu farketmez. toplum düzeninde yanlız olmak kötü birşeymiş gibi gösteriliyor, özellikle eski nesil kalabalık ailelerde yaşadığı için bunu pek anlayamazlar. benim/sizin bu yanlızlık sevgisini anormal olarak algılarlar. bu hislerimi o insanlara anlatsam anlayabilecekler mi? sanmıyorum. bizi bu dünyanın,bu toplumun klişeleşmiş kurallarına mahkum etmek istiyorlar. sizi bilmem ama bana ağır gelir bu yaptırımlar. hayat bizim, kendi kurallarımızı yaşamak varken neden toplumun kurallarına uyalım ki.
gece_akrebi
aslında bazen yanlızlık acı vermiyor değil, ama kalabalığa katlanamıyorum, esir gibi hissediyorum o zaman kendimi. sanki tüm düzenim bozuluyor, tüm kendime ait olan şeyler paylaşılıyor gibi geliyor bana. evime gelen arkadaşların ayağımın altında gezinmesini istemem, ne gerekliyse fazlasıyla ikram ederim. yanlızlık biz insanın özünde olan birşey, her insan yanlızdır, kimi bunu farketmez. toplum düzeninde yanlız olmak kötü birşeymiş gibi gösteriliyor, özellikle eski nesil kalabalık ailelerde yaşadığı için bunu pek anlayamazlar. benim/sizin bu yanlızlık sevgisini anormal olarak algılarlar. bu hislerimi o insanlara anlatsam anlayabilecekler mi? sanmıyorum. bizi bu dünyanın,bu toplumun klişeleşmiş kurallarına mahkum etmek istiyorlar. sizi bilmem ama bana ağır gelir bu yaptırımlar. hayat bizim, kendi kurallarımızı yaşamak varken neden toplumun kurallarına uyalım ki.
gece_akrebi
Paylaşımın için teşekkürler gece_akrebi.
Toplum Psikolojisinin etkisinde yaşayanlar çevrelerindeki herkesin de kendileri gibi olmalarını hissederler. Çıkıntıları ve kendilerine uymayanları sevmezler. Hepimiz bununla ilgili bir çok olay yaşamışızdır. Bir çok yerde bu "Yalnızlık" anlaşılmazı gözümüze sokulmak istenmiştir. Biz kendi kendimize yeten ender insanlarız. Yalnızlığımızı bir üstünlük vasfı olarak ta görmüyoruz. Biz sadece buyuz ve bunu yaşıyoruz. Bir gün bunu herkes anlayacak ve kabul edecektir.
Toplum Psikolojisinin etkisinde yaşayanlar çevrelerindeki herkesin de kendileri gibi olmalarını hissederler. Çıkıntıları ve kendilerine uymayanları sevmezler. Hepimiz bununla ilgili bir çok olay yaşamışızdır. Bir çok yerde bu "Yalnızlık" anlaşılmazı gözümüze sokulmak istenmiştir. Biz kendi kendimize yeten ender insanlarız. Yalnızlığımızı bir üstünlük vasfı olarak ta görmüyoruz. Biz sadece buyuz ve bunu yaşıyoruz. Bir gün bunu herkes anlayacak ve kabul edecektir.
"Sükunetin vereceği huzuru hiçbir maddi imkan sunamaz"
Bu yalnızlık duygusu hep var. Ama kalabalık akarken oluşan yalnızlık duygusu mükemmel bir şey.. hele o sırada sevgilinizle el ele yürüyorsanız tamda kalabalığın içinden geçiyorsanız o daha mükemmel bi duygu.. Çünkü aynı anda yalnızlık ve çokluk duygusu hepsi bir anda yaşanıyor.. Sevgili değilde sevgi üretiyoruz:)
- huysuzakrep
- *SiyahAkrep*
- gece_akrebi
- Portal Yöneticisi
Ara sıra kendinizi elleriniz cebinizde yol ortasında hem yürüyüp hem düşünürken buluyorsanız. Gecenin karanlığında evinizin balkonunda tek başınıza oturup düşünmeye bayılıyorsanız.Birilerinin sizin işinize burnunu sokmasına sinir oluyorsanız.Gece olduğunda yatağınıza uzanıp uzun uzun düşünmeye hasta oluyorsanız.Yalnızlık en iyi dostunuzsa.
Siz AKREP 'siniz...

Siz AKREP 'siniz...

-