“Beni sev.” “Ben denge arıyorum.”
Terazi burcu yükselirken doğan insanlar hayata güleryüzlü, diplomatik ve uyumlu bir tarzda yaklaşırlar. Çatışmalardan, anlaşmazlıklardan ve haksızlıktan hoşlanmazlar. Çevrelerinde huzur isterler. Fiziksel anlamda da güzelliğe ve estetiğe düşkündürler. Hava grubundan olan Terazi yerin altında değil yüzeyinde hareket halindedir. Dolayısıyla yüzeydeki barış ortamı ve estetik ile ilgilidir. Bu da suları bulandırmamak, uyumu bozmamak çabasıyla kendi özünden çok taviz vermesi ile sonuçlanabilir. Sosyal ve paylaşmacı tavrı girdiği her ortamda güleryüzüyle arkadaş edinmesini sağlar. Ortaklık ve evlilik için önüne çok fırsat çıkar. Ancak adeta etrafa “beni sev” diyen sevimli tavrı yalnız kalmamak için üzerine giydiği bir elbise gibidir. İnsanlarla birlikte olabilmek adına kendisi için hayati olan isteklerinden ve ihtiyaçlarından vazgeçebilir. Bu da içinde bastırılmış öfkeye neden olur. Bastırılmış öfke önemli bir hastalık nedenidir. Amerika’daki bir konferansta Yükselen’i Terazi olan bir astrolog birkaç yıl önce kısa süreli bir yüz felci geçirdiğini söyledi. Çevresiyle ilişkisi her zaman gülümsemek tarzında olduğu için çok zorlanmış. Sonunda nihayet sevimli ve güleryüzlü olmadan da ilişki kurabileceğini öğrenmiş.
Sosyal onayı çok önemseyen Terazi Yükselen’in hayata yüzeysel yaklaşmasının bir yolu da sosyal trendlere uyum ve modayı takip etmektir. Bu eğilimde aşırıya kaçıldığında kişinin varoluş biçimi giderek anlamsız ve içi boş hale dönebilir.
Uyum, sevgi ve estetik konularında dış dünyaya, dışarıdaki insanlara göre kendini ayarlamaya çalışan bir Terazi Yükselen’in asıl yapması gereken kendi içinde denge ve uyum duygusunu sağlamak, kendi isteklerini de en az diğerlerinki kadar önemsemektir. Aksi takdirde yüzündeki gülümsemeye rağmen içinde küskünlük, doyumsuzluk ve öfke duygularıyla yaşar. Haksızlığa uğradığını düşünür. Verdiği ve karşılığını alamadığını düşündüğü şeylerin hesabını tutmaya başlar. Oysa önce kendi ihtiyaçlarını doyurduğunda, karşılık beklemeden, sadece istediği için vermesi “koşulsuz sevgi ve barış” timsali olmasını sağlar.
Churchill, Newton, Napolyon, Sezar, Frank Sinatra ve Elizabeth Taylor’ın Yükselen’leri Terazi’dir. Bir de Hitler’in!