Yengeç Burcunun Faziletleri

Yengeç Burcu (Cancer) 22 Haziran - 22 Temmuz
Kullanıcı avatarı
EffEndY
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*
Mesajlar: 947
Yaş: 40
Kayıt: Pzr 07 May, 21:44

Yengeç Burcunun Faziletleri

Okunmamış mesaj gönderen EffEndY » Pzr 29 Nis, 21:50

Yengeç burcu insanı, acılar çekmesine ve anlaşılamamasına sebep olsa da, merhamet ve fedakarlık yapan, bunlar için peşin bir karşılık beklemeyen kişiliktedir. Bu durum Yengeç bilincinin varlığı aşan manaya dair sezgilerinden kaynaklanır. Yengeç yapılan iyiliği bir görenin, kıymetini takdir edip karşılığını verecek olanın varlığına erinen inanmaktadır. Zaten bir Yengeç burcu bu inancını kaybederse her şeyini kaybetmiş olur. Fıtratı icabı fedakar ve uysal olan Yengeç, hodkam ve benmerkezci davranmayı fıtratına ters görmekte olduğundan, ya itaat ve uyumunu Allah(c.c)’a yöneltip insanlara sırf onun rızası için iyilik yapacaktır, ya da kendisi olmayı bırakıp sahte bir kişilik geliştirecektir.

İçinde en az dış dünyada yaşadığı kadar zengin duyumlar ve deneyimler yaşayabilen Yengeç kalbi, eğer manevi bir yol gösterilme ile kainatın dilini çözer, varlıkların lisan-ı halleriyle anlattığı hikmetlere ererse, hayal gücünün sınırsızlığınca büyük manevi doyumlara kavuşur. Gördüğü açık rüyalarla, varlıklarda ve olaylarda gördüğü ince hikmetlerle sonsuz dereceler katedebilir. Çünkü onda insanların dikkat etmedikleri ya da okuyamadıkları manaları çözmek için fıtri bir kabiliyet vardır.

Aile ve milletine bağlılık duyma, sıla-i rahim görevine itina gösterme ve anne-baba rızasını gözetme de Yengecin faziletlerinden bazılarıdır. Ailevi bağlılıkları sebebiyle kendi serüvenine atılamayan, manevi amaçları doğrultusunda nice kişiler vardır ki, Allah(c.c) katındaki dereceleri topluda tanınan ve sayılan kişilerden daha üstündür. Veysel Karani bunun örneklerindendir. Hasta annesine bakmak yüzünden peygamberin sahabesi olma şerefine erişememiş, ama metafizik alemde ona kavuşup sevgisine nail olmuştur. Çünkü işlerin dış görünüşü ve parlaklığı değil, niyetlerin samimiyeti ve katlanılan gerçek fedakarlık önemlidir.


BİLİNÇALTINI HAPSET ki O SENİ HAPSETMESİN;
İÇGÜDÜLERİNE HAKİM OL ki ONLAR SANA HAKİM OLMASIN!!!


Kullanıcı avatarı
No.SympaThy
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*
Mesajlar: 1027
Yaş: 36
Kayıt: Prş 15 Mar, 02:04

Okunmamış mesaj gönderen No.SympaThy » Pzr 29 Nis, 21:52

yengecler hakkinda cok dogru tespitler effendy, paylasimin icin tesekkurler.

Kullanıcı avatarı
dark_venus
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*
Mesajlar: 575
Yaş: 38
Kayıt: Cum 15 Ara, 22:41

Okunmamış mesaj gönderen dark_venus » Prş 03 May, 04:12

Ay burcu Yengeç olan biri olarak çok rahatlıkla söyleyebilirim bu tanımlamalara uyduğum noktalar oldukça fazla...

mesela:
Gördüğü açık rüyalarla, varlıklarda ve olaylarda gördüğü ince hikmetlerle sonsuz dereceler katedebilir. Çünkü onda insanların dikkat etmedikleri ya da okuyamadıkları manaları çözmek için fıtri bir kabiliyet vardır.

Hissiyat derinliği bana armağan olmakla beraber bazen de en büyük ceza....
Bu bilgiyi aramakla bulamazsın.
Ama ne var ki bulanlar, yalnızca aramış olanlardır


Mucizeler olmaktadır.Doğaya aykırı olarak değil,bizim doğa hakkındaki bilgilerimize aykırı olarak...


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Yengeç Burcu (Cancer) 22 Haziran - 22 Temmuz” sayfasına dön