Aslan Burcunda Dolunay

aslanda dolunay, aslan burcunda dolunay

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Aslan Burcunda Dolunay

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Sal 11 Şub, 11:07

Resim

Aslan Burcunda Dolunay

9 Şubat 2020’de saat 10:34’te 20 derece Aslan’da bir Dolunay gerçekleşti. Dolunay’ın özellikle iki zıt kutupta olan enerjileri dengeleme, karşımızdakine ayna tutma, yansıtma ve dolayısıyla farkındalık kazanma açısı olduğunu hatırlarsak, her türlü ilişki modelinde kişisel isteklerimizi daha fazla ön plana alacağımız, kendimizi daha çok ifade ettiğimiz, daha canlı, sıcak, cömert ve yaratıcı olacağımız bir döneme işaret edebilir; diğer yandan ne kadar önemli ve özel olduğumuzun görülmesini, takdir edilmeyi ve durmadan onaylanmayı da bekleyebileceğimizi gösteriyor.

Kendimizi hiç eleştiriye gelemeyen bir halde, üstün olma isteği ya da gururlu tavırlar ile aşırı duygusal tepkiler verirken bulabiliriz. “Görülme” ve onaylanma ihtiyacımızın artmasıyla, “gerçek” istek ve ihtiyaçlarımızdan uzaklaşabilir, ne kendimizi ne de olayları doğru ve tarafsız bir şekilde değerlendiremeyebiliriz. Bu Dolunay ayrıca, 25 Ocak 2020’de Kova’daki Yeniay’da başlattığımız işlerin nasıl biçim aldığını da apaçık görebileceğimiz bir döneme işaret ediyor. Yaptıklarımızla ve verdiğimiz ürünlerle görülmek, bunları sergilemek ve aldığımız geribildirimlerle yeni düzenlemeler yapmak için iyi bir zaman olabilir.

Satürn Pluto ile Kavuşumda

Bu Dolunay’da Güneş zararda olduğu Kova’da, Güneş’in geleneksel yöneticisi Satürn, 2 derece orbla Pluto ile kavuşumda, modern yönetici Uranüs ise Boğa’da. Bu Dolunay’daki en göze çarpan açı ise Yay’daki Mars’ın Güneş’e altmışlık, Ay’a ise üçgen açı yapması. İsteklerimiz ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda kararlılıkla hareket etmek, aktiflik, cesaret, girişimcilik, rekabet, duyarlılıkla ve metanetle mücadedele etmek söz konusu olabilir. Kendimizde hedeflerimize gitmek için gereken güveni bulmamız mümkün.

Uranüs etkisindeki Kova’daki Yeniay’da içsel ya da dışsal olarak üzerimizden atmamız, özgürleşmemiz veya yeni yöntemler ve bakış açıları bularak çözmemiz gereken temalara işaret ediyordu. Bu Dolunay ise, bu konular ile ilgili olarak daha aktif ve üretken davranmamız gerektiğini gösteriyor. Hedeflerimizle ilgili mücadelemizin dozunu arttırabilir, yaşamımızda korunması gereken alanları koruyabilir ve bize zarar veren unsurları def etmek üzere hareket edebiliriz.

Oğlak’taki Satürn Pluto kavuşumu arka planda, yaşamımızdaki yıkılıp tekrar yapılandırılması ya da artık dönüştürülmesi gereken yerleri bize bir bir gösteriyor. Özellikle, otorite, güç ve kontrol temalarıyla ilgili olarak birçok sınavdan geçiyoruz. Bu konularla ilgili olarak yaşadığımız deneyimler, şimdiye kadar inandıklarımızı geçersiz kılıyor ve artık işimize yaramasa da “güvende olmak” için tutunmaya çalıştığımız yapıları sarsıyor. Neyi kontrol edebiliriz, nerede güçlüyüz, “gerçek güç” nedir ve yaşama ne kadar hakimiz sorularının cevapları değişiyor.

Aslan’daki bu Dolunay’da, arka plandaki bu yeniden yapılandırma sürecinin eşliğinde, aldığımız kararları ve düşüncelerimizi “görünür” kılmak üzere harekete geçebiliriz. En önemlisi ise kendimizi ifade etmek üzere konuşmak, bizim için önemli olan şeyleri söylemek ve hem kendimize hem de başkalarına karşı dürüst olmak.

Algenubi Kavuşumu ve Parçalayan Kişi

Aslan’daki Ay, Aslan takımyıldızındaki sabit yıldız Ras Elased Australis (Algenubi) ile kavuşumda. Bu yıldız Mars ve Satürn doğasına sahip ve “parçalayan kişi” olarak adlandırılıyor. Bu yıldız, cesaret, zalimlik, acımasızlık ve yıkıcılıkla ilişkilendiriliyor. Aynı zamanda kendini ifade gücüne, artistik yeteneğe ve başarıya işaret ediyor.

Ay’ın Sabian sembolü cümlesi ise şu şekilde: “Sarhoş tavuklar sersemce kanatlarını çırparak uçmaya çalışıyorlar.” Bu sembolde, tavuklar yememeleri gereken bir şeyi yiyerek kendilerinden geçmiş ve uçamayacakları gerçeğini, yani sınırlarını unutmuştur. Sınırların ve gerçeklerin hatırlanması önemlidir. Bu sembol yaşamdaki herşeyin zamana tabi olduğunu hatırlatır. Bir şeyin zamanından önce ya da gereken çabayı göstermeden ve plan yapmadan birdenbire olması mümkün değildir.

Sembol eğitimin veya hazırlık döneminin hala devam ettiğini söyler. Bittiğini düşündüğünüz bir şey varsa, sembol daha deneyim sürecinin de sonuna gelmediğinize, almanız gereken son bir ders olduğuna işaret eder. Hedeflerinizi ve düşüncelerinizi netleştirmek için listeler yapabilirsiniz. Ayrıca zihninizi uyuşturan ya da sizi gerçeklerden uzaklaştıran her türlü alışkanlığınızı ya da bağımlılığınızı bırakmaya çalışmak da uzun vadede vizyonunuzun netleşmesine ve amaçlarınıza daha fazla odaklanmanıza yardım edebilir.

Nerede olduğunuzu ve kim olduğunuzu unutmadan, yani gerçeklerden kopmadan hareket etmek oldukça önemli. Kendine aşırı güven ve aşırı cesaret bizi istediğimiz sonuçlara götürmeyebilir. Sembol doğru yolun kestirme olmadığını söylüyor, yani En iyi çıkış yolu içinden geçmektir...


Astroloji Dergisi/Gözde Kara

Kaynaklar:

*Astroloji Dersleri, Barış İlhan
*sabiansymbols.com
*constellationsofwords.com


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön