Güneş Başak Burcunda Etkileri ve Sonuçları

güneş başakta, güneş başak burcunda, güneş başak burcunda neleri etkiler, güneş başakta etki ve sonuçları, özellikleri

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Yönetici
Portal Yöneticisi
Portal Yöneticisi
Mesajlar: 4681
Yaş: 47
Kayıt: Sal 22 Şub, 11:33

Güneş Başak Burcunda Etkileri ve Sonuçları

Okunmamış mesaj gönderen Yönetici » Pzr 27 Ağu, 03:13

Güneş Başak Burcunda Etkileri ve Sonuçları
Resim

Kimliğimizi, isteklerimizi ve bizim için neyin önemli olduğunu gösteren Güneş değişken bir toprak burcu olan Başak’taki yolculuğuna başladı. Mevsimsel anlamda Başak burcu, ürünlerin olgunlaşma dönemini simgeleyen Aslan döneminden sonra, hasat zamanını, ekinlerin toplanıp ayıklandığı dönemi simgeler. Ürünler toplanır, sağlıklı-sağlıksız, yararlı-yararsız olarak ayrıştırılır, düzeltilebilenler düzeltilir ve tasnif edilir. Bu dönem insanların arı gibi çalıştığı bir dönemdir.

Psikolojik açıdan da Başak burcu, kendini gözlemleyip kendi hatalarını düzeltmeye ve kendi yeteneklerini geliştirip kusursuzlaştırmaya yönelik olarak çalışması gereken bir burçtur. Kişisel açıdan olabileceği en iyi hal olmaya çalışması ya da ne iş yaparsa yapsın yaptığı işte yapabileceğinin en iyisini yaparak, kendisini mütevazi bir şekilde diğerlerinin hizmetine sunması gereklidir. Gelişmiş bir görev duygusuyla somut dünyada insanlara faydalı olma, herkesin yararına olabilecek tarzda bir düzen ve rutin oluşturma söz konusudur. Başak’ı, fiziksel yaşamı düzenleyen ve giyim, ayakkabı gibi insanların bedensel gereksinimlerini imal eden bir pozisyonda görebiliriz.

İmalat, hizmet sektörü, işçiler, zanaatkarlar, sendikalar, loncalar, sağlık çalışanları, muhasebeci, her türlü tamirci vb. Başak’la simgelenir. Bir durumu ya da yaptığı işi analitik, metodik ve dikkatli bir şekilde ele alır, onu detaylarıyla öğrenerek oradaki aksaklıkları hiç bir yargıya varmadan nasıl düzelteceğini öğrenir, her seferinde öğrendiklerini uygulayarak o sistemi sağlıklı bir şekilde işler hale getirir.

Değişken bir toprak burcu olduğundan, bu öğrenme ve dolayısıyla “ustalaşma” sürecinde yöntemlerini değiştirebilir ve bulduğu “işe yarar” yöntemi uygulamaya koyar. Bu sayede bir ustalık-çıraklık ilişkisi geliştirebilir. Kişi için kendi yararlı olma yolunu bulması ve bunun tekniklerini geliştirmesi, ustalaşması ve dünyayı düzenleyen sisteme katkıda bulunması önemlidir. Hajo Banzhaf ve Anna Haebler, Başak için “Kaosla savaşanların burcu” der. Yaptığı listeler ve programlarla hem kendi hem başkalarının hayatını düzenleme becerisi vardır.

Gölge yönleriyle, kendi yaptığı planı ve rutini saplantı haline getirip kendi düzenini hayata ve başkalarına dayatabilir. Böyle olduğunda işler kendi planladığı gibi gitmediğinde her şeyin alt üst olacağı kaygısıyla sürekli telaşlı, endişeli bir şekilde dolaşan, hayatın ilhamına ve güzelliklerine tamamen kapalı bir şekilde yaşayabilir. Aşırı titiz, hastalık hastası (hipokondriyak), aşırı detaycı, mükemmeliyetçi, hem kendinde hem de başkalarında sürekli kusur bulup eleştiren bir tarz söz konusu olabilir. Kusurları yüzünden kendisinden nefret edebilir ya da bir kusuru ya da bir aksaklığı yüzünden bir insanı ya da bir sistemi bütünüyle hastalıklı ve kusurlu ilan edebilir. Faydalı olayım diye kimsenin yapmadığı sıkıcı işleri yaparken hizmetçi durumuna düşebilir.

Daima elverişli olanı gözetmesi, gölge yönüyle “İşlevi yoksa bir şey değersizdir” şeklinde “faydacı” bir şekle dönüşebilir. Başak’ın yaklaşımı da pürüzleri ve aksaklıkları düzeltmeye yönelik olduğundan, genellikle kendisine düzeltilecek yönleri olan insanları çekip bunları düzeltmeye ve neyin nasıl yapılacağını öğretmeye çalışabilir. Birşeyler kendi düzenine göre yapılmadığında ise küsebilir. Onun bu “küskün öğretmen” tavrı, aslında öğrenmeye koyulduğu şeylerin çıraklığını yapmadan,yani öğrenme sürecini atlayarak ustalık taslamaya çalıştığında ortaya çıkar. Karşıt burcu olan Balık’ın gölgelerini gösterdiği zaman ise Başak’ı sürekli işleri erteleyen ve işlerini sistemli, planlı bir şekilde yapamayıp kaos ve karmaşa içinde dolaşan bir şekilde görebiliriz.

Başak’taki Güneş’in yönetici gezegeni Merkür, hem yöneticisi olduğu hem de yüceldiği Başak’taki geri hareketini 5 Eylül 2017’ye kadar sürdürecek. Bu dönem önceden karar verdiğimiz ama sürekli erteleyip bitiremediğimiz işleri düzenlemek ve tamamlamak için iyi bir zaman olabilir. İçsel bir analiz ve öz-eleştiri süreci sonunda, somut dünyada daha verimli sonuçlar alabilmemiz ve anlaşmazlıkları, aksaklıkları giderebilmemiz için hangi yöntemlerin işe yaradığının, hangisinin ise artık yaramadığının ayırdına varmak daha kolay olabilir. Problemlere yaklaşım ve onları algılayış biçimimiz, bizim için sağlıklı ve faydalı çözümler üretmiyorsa, şimdi bizim için daha sağlıklı, gerçekçi ve pratik olabilecek metotlar üzerinde düşünebiliriz...


www.astrolojidergisi.com
Astroloji Dergisi/Gözde Kara


"Sükunetin vereceği huzuru hiçbir maddi imkan sunamaz"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön