Mezoterapi Nedir? Hangi Amaçla Kullanılır?

Mezoterapi nedir? Hangi Amaçla Kullanılır? Mezoterapi yan etkileri, Mezoterapi faydaları, kullanıldığı alanlar

Sağlık ve sağlıkla ilgili konular
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Mezoterapi Nedir? Hangi Amaçla Kullanılır?

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Çrş 25 Oca, 13:59

Resim

Mezoterapi nedir? Hangi Amaçla Kullanılır?

Mezoterapi, cildi gençleştirmek ve sıkılaştırmak ve ayrıca fazla yağı gidermek için vitamin, enzim, hormon ve bitki özlerinin enjeksiyonunu kullanan bir tekniktir.

Günümüzde mezoterapi şu amaçlarla kullanılmaktadır:

• Uyluk, kalça, bacak, kol ve yüz gibi bölgelerdeki yağların alınmasında
• Selülit tedavisinde
• Yüzdeki kırışıklıkların giderilmesinde
• Cildi sıkılaştırmada
• Vücudun çeşitli bölgelerini şekillendirmede
• Cilt lekelerinin tedavisinde
• Saç dökülmesini önleme ve yeni saç çıkarılmasında

Mezoterapi yönteminde, derinin orta tabakasına (mezoderm) bir dizi enjeksiyon yapmak için çok ince iğneler kullanılır. Mezoterapinin temel fonksiyonu, cilt hasarına neden olan zayıf kan dolaşımı ve iltihaplanma gibi altta yatan sorunların düzeltilmesidir.

Mezoterapi ile enjekte edilen maddelerin standart bir formül yoktur. Doktorlar mezoterapi uygulamalarında aşağıdakiler dahil birçok farklı çözüm kullanır:

• Vazodilatörler ve antibiyotikler gibi reçeteli ilaçlar
• Kalsitonin ve tiroksin gibi hormonlar
• Kollajenaz ve hiyalüronidaz gibi enzimler
• Bitkisel özler
• Vitaminler ve mineraller

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi sırasında, gerektiğinde cildinize lokal anestezi uygulayabilir. Mezoterapi için özel bir kısa iğne kullanarak bir dizi enjeksiyon yapılır. Mikro ölçülerdeki iğne, arka arkaya birçok enjeksiyon yapmak için mekanik bir tabancaya takılabilir.

Enjeksiyonlar, tedavi olduğunuz duruma bağlı olarak cildinize 1 ila 4 milimetreden farklı derinliklerde verilebilir. Enjeksiyon sırasında doktorunuz iğneyi cildinize açılı olarak yerleştirebilir veya bileğine çok hızlı bir şekilde hafifçe vurabilir. Her enjeksiyon, cildinize yalnızca küçük bir solüsyon damlası bırakabilir.

İstenen etkiyi elde etmek için birden fazla mezoterapi seansına ihtiyacınız olabilir. Seanslar 3 ila 15 kez tekrar edilebilir. İlk olarak, enjeksiyonlar her 7 ila 10 günde bir alınır. Cildinizde düzelme meydana gelirse, tedaviler iki haftada bir veya ayda bir olacak şekilde uzatılacaktır. Uygulama ve seanslar tedavi türüne göre farklılıklar gösterebilir.

Mezoterapi Ne Kadar Etkilidir?

Mezoterapinin işe yarayıp yaramadığını söylemek zor çünkü tedavide çok farklı maddeler ve yöntemler kullanılıyor. Mezoterapi uygulamalarını test etmek için çok az çalışma yapılmıştır. Ancak yapılan bazı araştırmalar mezoterapinin etkili olduğunu gösterir. (kaynak)

Liposuction İle Karşılaştırıldığında Mezoterapi Ne Kadar Başarılı?

Mezoterapi yöntemi, istenmeyen yağları gidermek için liposuction'a cerrahi olmayan bir alternatif olarak kabul edilir.

Liposuction, uyluklarınız ve sırtınız gibi bölgelerdeki yağları kalıcı olarak giderir. Estetik cerrahlar, cildinizdeki küçük kesiklerden ince bir plastik tüp yerleştirerek ve ardından cerrahi bir vakum kullanarak yağı çekerek bu prosedürü gerçekleştirir. Liposuction anestezi altındayken yapılır.

Liposuction, yağların kalıcı olarak alınmasında etkili kabul edilse de, iyileşme altı hafta kadar sürebilir. Ayrıca sinir ve kan damarlarında hasar, düzensiz cilt konturları, yanıklar ve enfeksiyon gibi riskleri de vardır. Ve liposuction mezoterapi yöntemlerine göre oldukça pahalıdır.

Mezoterapi, liposuction kadar invaziv bir prosedür değildir. Kesik açılmaz. Seans başına liposuction'dan çok daha düşüktür. Ancak, istediğiniz sonuçları elde etmek için 10 seans veya daha fazlasına ihtiyacınız olabilir.

Mezoterapinin yağları eritmek için ne kadar işe yaradığı net değil. Test etmek için yeterli araştırma yapılmadı ve kullanılan yöntemler, nerede yaptırdığınıza bağlı olarak farklılık gösteriyor.

Enjeksiyon lipolizi, mezoterapiye benzer başka bir noninvaziv tedavidir. "Mezoterapi" ve "enjeksiyon lipolizi" terimleri biraz farklı olsalar da genellikle eşanlamlı olarak kullanılırlar.

Mezoterapi ile bölgesel incelme uygulaması sırasında doktorunuz yağı parçalamak için derinin altındaki yağ tabakasına fosfatidilkolin ve deoksikolat enjekte eder. Mezoterapide olduğu gibi, enjeksiyonla yapılan lipolizin de işe yaradığını gösteren çok az kanıt vardır. Ancak yapılan araştırmalar genişledikçe yeni bulgular elde edilecektir.

Estetik Doktoru, tercihinizde mezoterapi uygulamalarını gözönünde bulundurabilirsiniz. Estetik doktorları, arasında az sayıda fonksiyonel tıp ve mezoterapi uygulayıcıları bulunmakta. Google üzerinde hangi estetik doktorlarının mezoterapi uyguladığını araştırabilirsiniz.

Mezoterapi ile bölgesel incelme uygulaması yapıldığında dikkat edilmesi gereken diğer noktada, mezoterapi ile birlikte kişiye özel diyet programının uygulanmasının daha başarılı sonuçlar veriyor olmasıdır. Mezoterapi uygulayan diyetisyen hekimleri de bu noktaya dikkat çekmişlerdir.

Mezoterapinin Yan Etkileri Ve Riskleri Nelerdir?

Mezoterapi uygulayan kişiler, eğitimli bir uygulayıcıya giderse risklerin minimum olduğunu söylüyor.

Bildirilen yan etkiler şunlardır:

• Mide bulantısı
• Uygulanan bölgede ağrı
• Duyarlılık
• Şişme
• Kaşıntı
• Ciltte kızarıklık
• Morarma
• Enjeksiyon bölgesinde şişlikler
• Deride meydana gelen lekeler
• Ciltte döküntü
• Hijyenik bir ortamda yapılmazsa enfeksiyon

Mezoterapide İyileşme Süreci

Mezoterapi noninvaziv olduğundan, genellikle herhangi bir kesi olmaz. Birçok kişi normal aktivitelerine hemen geri dönebilir. Cildinde hassasiyet olanlar enjeksiyon yerlerinde şişlik ve ağrı nedeniyle bir gün izin almaları gerekebilir.

Mezoterapi Uygulamaları

Mezoterapi, istenmeyen yağların alınması ve vücut şekillendirme için umut vadeden bir tedavi yöntemidir. Bununla birlikte, güvenliği ve etkinliği hala kanıtlanmamıştır. Yapılan çalışmaların çoğu, kozmetik tedavi için değil, ağrı için mezoterapiye yöneliktir.

Uygulayıcılar mezoterapi için herhangi bir standart formül kullanmazlar. Her doktor kendi formülünü oluşturarak uygulama yapabilir. Mezoterapiyi denemek istiyorsanız, uygulama ile ilgili çok fazla deneyime sahip uzman bir doktora görünün. Alanında uzman bir doktor, yan etkileri en aza indirmeye yardımcı olacaktır.

Mezoterapi Saç Dökülmesinde Kullanılabilir mi?

Mezoterapi, kırışıklıkları tedavi etmenin ve istenmeyen yağları gidermenin yanı sıra alopesiden kaynaklanan saç dökülmesini tedavi etmek için de kullanılır. Tedavi, doğal bitki özleri, vitaminler veya finasterid ve minoksidil gibi ilaçları saç derisine enjekte eder.

Saç dökülmesi için mezoterapi uygulayan kişiler şunu iddia etmektedir:

• Saç dökülmesine neden olan hormon dengesizliklerini düzeltir
• Saça besin sağlar
• Kan dolaşımını iyileştirir

Saç ekimi uygulamaları ile birlikte saç mezoterapisi alanların, saç ekimi sonrası şok dökülme olasılıkları azalacaktır.

Ancak diğer mezoterapi kullanımlarında olduğu gibi saç dökülmesinde işe yaradığına dair çok az kanıt vardır. Enjekte edilen maddelerin çoğunun saçı yeniden çıkardığı çalışmalarda gösterilmemiştir.

Ozon tedavisi de mezoterapi yöntemlerine ek olarak araştırılabilir. Ozon tedavisi, yapan doktorları google aramalarında bulabilirsiniz.


Verilen bilgiler tanı, teşhis ve tedavi amacı taşımaz. İçerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedaviye yönelik hiçbir işlemi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Serpenter
Mesajlar: 10
Yaş: 26
Kayıt: Prş 26 Oca, 12:28

Re: Mezoterapi Nedir? Hangi Amaçla Kullanılır?

Okunmamış mesaj gönderen Serpenter » Cmt 28 Oca, 17:28

Mezoterapi, cildin altındaki dokuya ilaçlar, vitaminler ve mineraller gibi aktif maddelerin enjekte edilmesiyle gerçekleşen bir estetik tedavidir. Bu tedavi cildin gençleştirilmesi, sarkmaların azaltılması, ciltteki kırışıklıkların giderilmesi, saç dökülmesinin önlenmesi, selülitin azaltılması gibi amaçlar için kullanılabilir. Tedavi sırasında kullanılan maddeler ve dozlar doktor tarafından belirlenir ve genellikle birkaç seans gerektirir. Mezoterapi tedavisi ile ilgili olarak, cildin yan etkileri olabileceği ve herkeste aynı sonuçların elde edilmeyeceği unutulmamalıdır.

Bıçak altına yatmaktan daha iyi görünüyor.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Sağlık” sayfasına dön