Diş Ağrılarının Nedenleri, Dişlerimiz Neden Ağrır? Ağrı Kesici İlaç İsimleri

Diş Ağrılarının Nedenleri, Dişlerimiz Neden Ağrır? diş ağrı kesici ilaç isimleri, diş ağrı kesici ilaçlar, diş ağrı kesici haplar

Sağlık ve sağlıkla ilgili konular
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Diş Ağrılarının Nedenleri, Dişlerimiz Neden Ağrır? Ağrı Kesici İlaç İsimleri

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Cmt 24 Ara, 17:43

Resim

Diş Ağrılarının Nedenleri, Dişlerimiz Neden Ağrır?

Diş ağrılarının nedenleri nelerdir? Dişlerimiz neden ağrır? Dişlerimiz hangi durumlarda ağrır? Ne zaman diş doktoruna gitmemiz gerekir? Diş ağrı kesici ilaç isimleri nelerdir? Diş ağrı kesici ilaçlar ve haplar hangileridir?

Diş ağrılarına, dişlerinize veya diş etlerinize etki eden herhangi bir şey veya diş çürükleri neden olabilir. Ayrıca diş ağrınız, vücudunuzun diğer bölgelerindeki ağrılardan da kaynaklanabilirler. Diş ağrılarının yaygın nedenleri şu şekilde sıralanabilir.

Alınan darbeler sonrası ağız ve çene yaralanmaları. Bu darbeler ağrıya neden olabilecek travmalara sebebiyet verebilir.

Sinüs enfeksiyonları. Sinüs enfeksiyonlarının neden olduğu drenajlar dişlerin ağrımasına neden olabilir.

Diş çürükleri. Yeterli ağız ve diş bakımı yapılmadığında bakteriler dişlerin çürümesine ve sinirlere etki ederek ağrılara neden olurlar.

Diş dolgularının düşmesi. Daha önce yapılan bir diş dolgusu yerinden düşmüşse bu bölgede hassasiyet meydana gelir ve dişin ağrımasına sebep olabilir.

Dişlerde meydana gelen apse ve enfeksiyonlar. Çürüklerde bulunan bakteriler dişin iltihaplanarak apse yapmasına ve ağrılara sebep olabilir.

Dişlerin arasına sıkışan yiyecek kalıntıları. Dişlerin arasına sıkışan sert kalıntıların dişlerin sıkışmasına ve ağrılara neden olabilir.

Yirmilik dişlerin çıkması. Yirmilik dişler belirli aralıklarla çıkmak için diş etini sıkıştırarak ağrılara neden olabilir.

Çenede meydana gelen eklem bozuklukları. Çenede oluşan veya gelişme gösteren eklem bozuklukları da diş ağrılarına neden olabilmektedir.

Diş eti hastalıkları. Diş etleri iltihaplandığında ağrı ve sızılara sebep olabilir. Zamanında müdahale edilmezse iltihap diş köklerine kadar ilerleyerek derin çürüklere ve şiddetli ağrılara neden olur.

Diş sıkması ve diş gıcırdatması. Özellikle gece uyku sırasında dişlerin sıkılması dişler üzerinde olağandışı bir basınç uygulanmasına neden olur. Bu basınç bir süre sonra diş köklerini etkiler ve ağrılara, zamanla da dişlerin düşmesine neden olabilir.

Dişleriniz Ağrıdığında Diş Doktoruna Ne Zaman Gitmelisiniz?

Dişleriniz ağrımaya başladığında ilk 24 saat sonrası önemlidir. Diş ağrılarınız 24 saat sonrasında da devam ediyorsa bir diş doktoruna görünmeniz önemlidir. 24 saat içerisinde geçen ağrılar genellikle dişlerin tahriş olmasından kaynaklı ağrılardır. Ağrılar kısa sürede geçiyorsa, ağrının tekrar edip etmediğini kontrol etmelisiniz.

Aşağıdaki durumlarda diş hekiminizden randevu almayı ihmal etmeyin

• Geçmeyen şiddetli diş ağrıları.
• Diş ağrısının iki günden fazla sürmesi.
• Diş ağrısı ile birlikte ateş ve baş ağrısı ortaya çıkmışsa.
• Nefes alıp vermekte, yutkunmakta ve çiğnemekte güçlük çekiyorsanız.

Bu belirtiler kişiden kişiye değişebilir ancak ağrı hiçbir şekilde geçmiyorsa bir diş doktoruna görünmeniz sağlığınız açısından önemlidir.

Diş ağrınıza neyin sebep olduğuna bağlı olarak, diş doktorunuz genel durumunuza bağlı olarak size en uygun tedaviyi belirleyecektir. Diş çürüğünüz varsa, kanal tedavisi veya diş dolgusu yapabilirler.

Ağrıya sebep olan bir diş kırılması veya diş çatlağı ise, diş hekiminiz onu onarabilir veya implant tedavisi önerebilir. Diş ağrınız bir sinüs enfeksiyonundan kaynaklanıyorsa, sinüs enfeksiyonunuz ortadan kalktıktan sonra, bazen antibiyotiklerin yardımıyla semptomlar geçecektir.

Diş ağrınız iki günden fazla sürüyorsa veya size ciddi rahatsızlık veriyorsa mutlaka diş hekiminize danışın.

Diş Ağrıları ve Çözüm Yolları

Diş ağrılarınızı dindiremiyorsanız Halkalı Diş Kliniği merkezinde sizler için sunulan özel çözümlerle diş ağrılarınızdan tümüyle kurtulabilirsiniz.

Halkalı Diş Klinikleri arasında önemli bir yere sahip olan KlinikArtı uzman hekimleri, uygun tedavi metotları ile sizi diş ağrılarınızdan kurtaracaktır.

Küçükçekmece Diş Doktoru arayışlarınızda da KlinikArtı uzman kadrosu ve teknolojik alt yapısı ile sizlere en iyi hizmeti sunacaklardır. Küçükçekmece İmplant servisi ile, diş sorunlarınız hiçbir zaman çözümsüz kalmayacaktır.

Diş Ağrı Kesici İlaç İsimleri

Diş ağrı kesici ilaçlar ve Diş ağrı kesici ilaçlar haplar hangileridir?

• Augmentin
• Dişinol
• Etol
• Majezik
• Minoset
• Parol
• Klamoks
• Amoklavin
• Rovamycine
• Arveles

Diş ağrı kesici haplar kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

İlaç isimleri sadece bilgilendirme amaçlıdır ve tedavi tavsiyesi değildir. Dişleriniz 2 günden fazla ağrımaya devam ederse mutlaka Halkalı diş hastaneleri ve en yakınınızda bulunan diş doktoruna başvurun.


Verilen bilgiler tanı ve tedavi amacı taşımaz. İçerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedaviye yönelik hiçbir işlemi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Sağlık” sayfasına dön