#Evdekal Döneminde Yapılabilecek 12 Yemek Tarifi

Forum kuralları
Genel Ahlak Kurallarına aykırı, T.C. YAsalarına aykırı, Dini ve inançsal konularla alay edici tarz ve yayınlar kesinlikle yasaktır.
Lal
*GriAkrep*
*GriAkrep*
Mesajlar: 379
Yaş: 42
Kayıt: Pzr 28 Nis, 14:34

#Evdekal Döneminde Yapılabilecek 12 Yemek Tarifi

Okunmamış mesaj gönderen Lal » Cmt 18 Nis, 23:33

1.
Herkes denedi, sıra sizde:

Ekmek.

Malzemeler:

1,5 su bardağı ılık su (300 ml)

Yarım paket yaş (21 gr) veya 1 paket kuru (10 gr) maya

1 yemek kaşığı toz şeker

4 su bardağı un (200 ml su bardağı ölçüsü ile)

2 çay kaşığı tuz

Tarif:

Şeker, su ve mayayı çırptıktan sonra 5 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyin. Unu ve tuzu yavaş yavaş ekledikten sonra hamuru yoğurun. Unun markasına göre ekmeğinizin ihtiyacı olan miktar değişebileceğinden, unu yavaşça eklemekte fayda var. Ele yapışmayan ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra hamurunuzun üstünü sararak mayalanmaya bırakın. Kabından çıkardığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 5 dakika daha dinlendirin. 8-10 parçaya ayırdığınız hamuru elinizle şekillendirin, üstüne un serptiğiniz ekmeklere çizik atarak fırınınız 240 dereceye ısınana kadar bekletin. Fırının en alt kısmına ısıya dayanıklı bir kapta su koyun ve ekmeklerinizi pişirin.



2.
Hazır konumuz hamur işiyken:

Pişi

Malzemeler:

1 yemek kaşığı yoğurt

1 su bardağı ılık su

Yarım su bardağı süt

Yarım paket yaş maya

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

3 su bardağı un

Tarif:

Karıştırma kabına un hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın. Ardından yavaş yavaş un ekleyip, hamuru yoğurun. Üzerini kapatıp yarım saat dinlendirdikten sonra cevizden biraz büyük bezelere ayırıp 10 dakika daha dinlendirin. Bezeleri elinizle açarak şekillendirin ve kızgın yağda kızartın.



3.
Hazırını aratmayacak bir tarif!

Çıtır tavuk

Malzemeler:

1,5 kg tavuk göğsü (İsteğe göre but ya da kanat da kullanılabilir.)

1 su bardağı un

2 adet yumurta

2 diş sarımsak (rendelenmiş)

1 su bardağına yakın süt

1 çay kaşığı köri

2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

2 tatlı kaşığı tuz

Sade mısır gevreği

Tarif:

Tavuk göğsünü istediğiniz şekilde kestikten sonra (çok ince veya kalın olmasın), mısır gevreği dışında diğer malzemelerle hazırladığınız sosa bulayın ve streçledikten sonra buzdolabına kaldırın. 2-3 saat dinlendirdikten sonra, elinizle ya da mikserle ufak parçalara ayırdığınız mısır gevreğine bulayarak derin yağda kızartın.



4.
Kahvaltıların vazgeçilmezi!

Kuymak (Mıhlama)

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı

2,5 yemek kaşığı mısır unu

1 su bardağı su

1 su bardağı küp küp doğranmış Karadeniz kaşarı (kolot peyniri)

Tarif:

Tereyağını erittikten sonra çok kızarmadan mısır ununu ekleyin. Sürekli kavurarak karıştırın. Un kavrulunca 1 su bardağı suyu ekleyin, koyu kıvam alana kadar karıştırın. Ardından kaşarı ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Sıcak olarak servis edin.



5.
Hasret çekmenize gerek yok:

Lahmacun

Malzemeler:

Hamuru için;

1, 5 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 paket yaş maya

2 adet kesme şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 tatlı kaşığı tuz

1 kg un

İç harcı için;

800 gram orta yağlı kıyma

2 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

4 adet kırmızı biber

4 adet yeşil biber

2 adet domates

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Yarım demet maydanoz

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1,5 tatlı kaşığı tuz

Tarif:

Hamuru için gerekli bütün malzemeleri yoğurun ve yaklaşık 10 dk dinlenmeye bırakın. Maydanoz hariç bütün malzemeleri robotta çekin, minik minik doğradığınız maydanozları da ekleyip bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra gerekirse bir miktar su ekleyin. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler elde edip açın ve üzerine 2 yemek kaşığı kadar harcı döküp yayın. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz lahmacunları 180 derece fırında pişirin.



6.
Dışarıdakilere oranla çok daha sağlıklı:

Hamburger Köftesi

Malzemeler:

1 kg kıyma (dana döş)

1 adet soğan kavrulmuş

3 yemek kaşığı galeta unu veya 1 çay bardağı ekmek içi

1 yemek kaşığı üzüm pekmezi

1 yemek kaşığı hardal

1 tatlı kaşığı ketçap

1 tatlı kaşığı mayonez

1 tatlı kaşığı tuz

1'er çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, kekik

Yarım şişe soda (maden suyu)

Tarif:

Küçük küçük doğranan soğanları 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Ekmek içi hariç tüm malzemeleri karıştırıp, en son ekmek içini ekleyerek yoğurun. Streç film içine istediğiniz boyutta parçaları sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.




7.
Biraz da zor bir tarif deneyelim!

Etsiz Çiğ Köfte

Malzemeler:

2,5 su bardağı ince köftelik bulgur / 250 ml

1 adet orta boy kuru soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

4 yemek kaşığı isot

1 yemek kaşığı pul biber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 adet limon

Bir tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

İsteye bağlı kimyon

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1,5 su bardağı su

Tarif:

Karıştırma kabına 2,5 su bardağı bulguru ve bir bardak suyu ekleyin ve yoğurun. İçine kuru soğan ve 2 diş sarımsak rendeleyin. Ardından diğer malzemeleri ekleyerek ve azar azar su ekleyerek yoğurmaya devam edin. Kıvam aldığında köfte şekli verin.



8.
İnanılmaz bir lezzet!

Çökertme Kebabı

Malzemeler:

300 gram kontrfile (jülyen doğranmış)

2 orta boy patates

Sarımsaklı yoğurt

Tereyağ

Pul biber, karabiber

1 adet rendelenmiş domates

Eti marine etmek için;

1 adetküçük boy kuru soğan

1 adetrendelenmiş soğan

1/2 çay bardağızeytinyağı

1 tatlı kaşığıtuz

1 çay kaşığıkimyon

1 çay kaşığıkarabiber

1/2 su bardağısüt

1 su bardağısoda

Tarif:

Et marinasyonu için tüm malzemeleri karıştırıp, eti buladıktan sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin. Patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin ve kızartın. Etleri yüksek ateşte pişirin ve renk aldıklarında tuz ve karabiberi ekleyin. Domates sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Üzerine pul biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip, 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın. Sırasıyla kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, et ve domates şeklinde dizip servis yapın.



9.
Bir kebap daha:

Beyti Kebabı

Malzemeler:

2 adet yufka
Sosu için;

Domates rendesi, salça

Tereyağı

Tuz, karabiber, kırmızı biber

Köftesi için;

400 g kıyma

1 adet yumurta

1 diş sarımsak

1 adet soğan

1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu

Karabiber,pul biber

Tuz

Tarif:

Köfte için gereken malzemeleri yoğurduktan sonra, yassı ve uzun bir şekil vererek fırın tepsisine yerleştirin ve 185 derece fırında 10-12 dk fırınlayın. Terayğını erittikten sonra, yarım yufkanın üstüne sürün. Yufkanın geniş tarafına köftelerimizi tek sıra halinde dizin ve yufkanın kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde sarın. Hepsini yaptıktan sonra verev şekilde kesin, üstüne tereyağı ve 185 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Terayağını erittikten sonra domates rendesi, renk vermek için salça ve baharatları ekleyip 3-4 dk kaynatın. Servis tabağına aldığınız ruloların üstüne sosu gezidirn ve yoğurtla servis edin.



10.
Kesinlikle denemelisiniz

Patlıcan Kebabı

Malzemeler:

4 adet orta boy patlıcan
Köftesi için;

500 gr orta yağlı kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 adet yumurta

Maydanoz

1 çay bardağı galeta unu

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Kimyon

Tuz

Sosu için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 diş sarımsak

1 adet rendelenmiş domates

1 tatlı kaşığı salça

1,5 su bardağı sıcak su

Tuz

Karabiber

Tarif:

Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletin. Yoğurma kabına kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları alarak yoğurun ve köftelere şekil vererek 15-20 dk buzdolabında dinlendirin. Bu sırada sos için gerekli malzemeleri 5 dk pişirerek hazırlayın. Bir patlıcan, bir köfte olacak şekilde çöp şişe dizin, pişirme kabına dizin ve üzerine sosu dökün. 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirmeniz yeterli olacaktır.



11.
Bu tarifi sevmeyen yok!

Fırın Sütlaç

Malzemeler:

5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı haşlanmış pirinç

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı buğday nişastası

2 su bardağı su

1 paket vanilin

Tarif:

Süt ve toz şekeri bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırın ve ardından kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede bol suyla yıkadığınız pirinçleri suyunu çekene kadar haşlayın. Vanilya ve haşlanan pirinçleri (süzdükten sonra) kaynayan süte ekleyin. Ayrı bir kapta; nişasta, su ve yumurta sarısını çırpın. Yumurta sarısının kesilmemesi için süt karışımından nişasta karışımına ekleyin. Nişastalı karışımı yavaş yavaş süte ekleyerek çırpmaya devam edin. Kıvam alan sütlacı porsiyonluk fırın kaplarına alın, tepsiye dizin ve tepsiye fırın kaplarının yarısına gelecek seviyede su ekleyin. 200 derece fırında sütlacın üstü kızarana kadar 12-15 dk pişirin.




12.
Sütlü tatlıların kraliçesi:

Magnolia

Malzemeler:

1 litre süt

1 yumurta sarısı

1 çay bardağı toz şeker

3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası

2 kaşık un

1 paket vanilya

1 paket toz kremşanti

1 paket bebe bisküvisi

10-15 adet çilek (dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz)

Tarif:

Krem şanti hariç bütün muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirin. Ilıdıktan sonra krem şanti toz halinde ekleyin ve çırpın. Rondodan geçirilmiş bebe bisküvisi cuplara pay edin, bir kat muhallebi arasına çilek ve yeniden bisküvi ekleyin. Bunu bir kat daha tekrarlayın ve dilediğiniz gibi süsleyin.

Bu tariflerden daha fazlasını görmek istiyorsan seni de Kadınlarbilir.com'a bekliyoruz!


Sevgiyle yeşerttiği bahçede kendini kuruttuğunu
çok zaman sonra anlıyor insan...


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Serbest Alan” sayfasına dön