Sujok Terapi

Sujok Terapi

Kategoriler Dışındaki Genel Konularla İlgili Araştırma Yazıları.
Lilya

Sujok Terapi

Okunmamış mesaj gönderen Lilya » Sal 03 Kas, 01:21

Resim

Tohum son zamanların en gözde konularından birisi. Üstelik sadece çiftçiler, ziraat mühendisleri değil kamuoyunun da gözünün önünde. GDO’dan tutun da, tohum takasına, yerel tohumdan tutun da hibrit tohuma bir dizi bilir bilmez herkesin fikir sahibi olduğu konunun trendi çok yüksek. “Tohum” sağlığımızı ve yaşamımızı yakından ilgilendirdiği için bu yükselen trendi de hep koruyacağa benzer.

Farklı bir açıdan bakalım. Sağlık da yine başucumuzda olsun; tohum terapi diye bir tedavi yöntemi olduğunu biliyor musunuz? Tohumların şifa etkisinden haberdar mısınız?


Tohum terapi, Sujok terapinin bir bölümü. Sujok terapi el ve ayaklardaki yansıma noktalarını kullanarak şifa veren Kore Akupunkturu’dur. Prof. Dr. Park Jae Woo tarafından ortaya konmuş. Akupres noktaları ise Çin Akupunkturu’ndan farklı. Kısaca açıklayayım... Bütün vücudun ellerimizde, ayaklarımızda yansıma noktaları mevcut. Bu noktalara yapılan uygulamalarla hastalık tedavi ediliyor. Hasta bölgenin elimiz veya ayağımızdaki yansımasını tedavi edince sorunun düzeldiğini görüyorsunuz. Sistem kabaca bu şekilde işliyor. Sujok terapi klasik batı tıbbı ile doğu tıbbını birleştiren bir yöntem.

Tohum kısmına geçmeden önce vücudumuzun elimiz ve ayağımıza nasıl yansıdığına bakalım;

Sujok_Kasım14_01.jpg

Konuyu çok basite indirgemek için şekli inceleyelim. Vücut anatomisini hatırlayın ve bunu aynen elimize geçirin, baş parmağınızı havaya kaldırın. Baş ve boynunuz temsil eder. İşaret ve serçe parmağınızda kollarınız, orta ve yüzük parmağınızda ise bacaklarınız yer alır. Avuç içine de gövdeniz yerleşir. Elimizin iç yüzü bedenimizin önünü, dış yüzü ise bedenimizin arkasını temsil eder.
Sujok_Kasım14_02.jpg
Sujok terapi hasta bölgenin yansımasını tedavi eder demiştik. Bunu bir örnekle anlatalım. Diyelim ki belimizde bir ağrı var. Elimizde belimizi temsil eden bölgede bir ağrı yastıkçığı oluşur. O noktayı uygun bir teşhis çubuğu yardımıyla bulur ve baskı yaparsak yastıkçık kaybolur, belimizdeki ağrı da geçer.

Teşhis ve baskı için çubuk olarak bir tükenmez kalem ucu, tığın tersi, anahtar gibi batıcı olmayan yuvarlak uçlu cisimler kullanabiliriz. Bunun için özel yapılmış diagnostik çubuklar da vardır.

Sujok terapide baskı çubuğundan başka, tedavi için farklı malzemeler de kullanır. Metal yıldızlar, mıknatıslar, moksa tütsüleri, sujok iğneleri ve yazımızın konusu olan tohumlar.

Kişisel hedefi daha az ilaç kullanıp daha çok doğal yollardan şifalanmak olanlar zaten şifalı bitkileri de bilirler. Ampirik tedavilerin hemen tümünde bitkilerin dal, kök, yaprak, çiçek ve tohum kısımları kullanılır. Şifalı bitkileri ağızdan da alabiliriz ama onların da ilaç etkisi olduğunu unutmamak gerek. Doğru bitki, hatta bitkinin doğru kısmı, doğru toplanma zamanı, doğru doz gibi önemli pek çok konu var.

Sujok tohum terapisinde ise bunların önemi yok. Yanlış veya eksik birşey yaparsanız da kendinize zarar vermeniz imkansız. Çünkü tohum terapi uygulamayı yanlış noktaya yaparsanız çalışmıyor. Doğru noktaya yanlış uygulama yaparsanız yine çalışmıyor. İnsana zarar verecek hiçbir uygulama çalışmıyor. Kısaca bu metotla güvendeyiz.

Tohumların kendi içlerindeki yaşam enerjisi de sujok için önemlidir. Şekli, rengi, tadı, yarayışlılığı uygulanacak tohumun seçiminde belirleyici parametreler.Terapide kullanılan tohumların çimlenme yeteneğini kaybetmemiş, canlı tohumlar olması ise şart.

Tohumlar birer küçük masaj aleti gibi de çalışırlar. Ağrılı noktaya uygulandıklarında o noktaya masaj yaparak ağrı bilyesinin yok olmasını sağlarlar. Tohumun altındaki noktada ağrı azaldıkça bedendeki sıkıntı da iyileşir.

Ayrıca tohumun içerisindeki yaşam enerjisi bedenle alışverişe girer ve hızlı bir iyileşme sağlar. Nasıl olur demeyin, bir küçücük elma çekirdeği içinde koca elma ağacının yaşam enerjisini taşır. Tohumlar ait oldukları bitkinin tüm şifa gücünün bilgisi ve enerjisini aynen taşır. Bitkinin neye iyi geldiğini biliyorsanız, tohumunu da şifa için kullanabilirsiniz. Örneğin kimyon gaz söktürür, tohumları uzundur, bağırsaklarda kullanılır gibi.

Sujok_Kasım14_03.jpg
Peki tohumlar nasıl kullanılır?

Genel olarak tohumlar cilt üstüne ağrılı noktaya bantlanır ve üzerine baskı yapılır.

Büyük tohumlar ise avuç içinde yuvarlanır (Örneğin ceviz tohumu. Cevizi avuç içinde bastırarak saat yönünde yuvarlarsak kabızlığa iyi gelir. Saat yönünün tersine yuvarlanırsa ishali keser.)

Tohum terapinin hem akut hem kronikleşmiş hastalıklarda uygulanabilmesi mümkündür.

Uygulanacağı organın şekline göre tohum seçmek uygun yöntemlerden biridir. Örneğin uzun tohumlar uzun organ ve parçalara (kol bacak, bağırsak, dudak, burun vs.), yuvarlak tohumlar yuvarlak organlara (göz, baş, meme), böbrek şeklinde bir tohum olan fasulye, börülce tohumu ise böbreklere ve mideye kullanılabilir. Pankreas hastalıklarında üzüm çekirdeği kullanılır.

Sujok_Kasım14_04.jpg
Uzun tohumlar; kol ve bacaklar, barsaklar, dudaklar, burun,
Küre şeklinde tohumlar; göz , kafa, meme,
Fasulye şeklinde; böbrek, mide,
Şeftali biçiminde; mesane ve safra kesesi,
Salkım şeklinde, üzümsü; pankreas.
Göz problemleri, baş ve meme problemleri küresel tohumlarlar;
kiraz, karabiber, bezelye,
Beyin; ceviz,
Kalp; nohut, kartopu, kranberi, karabuğday, kızılcık,
Böbrek, mide; fasulye, börülce, kabak çekirdeği, bakla,
Bağırsaklar, damarlar, uzun kemikler; yulaf, brom otu, kimyon, rezene, iğde,
Omurga ve eklemler; elma çekirdeği, karabuğday.

Bazı tohumların kullanımı ise şöyledir:

*Bitkide eğer bir yeri kırılınca beyaz süt çıkıyorsa, tohumları emziren annelerin sütünü arttırmak için kullanılır.

*Sarı süt çıkaran bitkilerin tohumları karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında kullanılabilir.

*Keten tohumu gibi sıvısı bol tohumlar nezle, bronşit gibi ifrazatlı hastalıklara iyi gelir.

*Soğuğa dayanıklı bitkilerin tohumları soğuk algınlığında iyi sonuç verir.

*Kanatlı tohumlar, paraşüt gibi uçarak yayılanlar yabani hindiba, kavak, dişbudak, bazı akasyalar eklem, bağ, kas hastalıklarında kullanılır.

*Dulavrat, domuz pıtrağı gibi dikenli meyvelerin bitkilerin tohumları cilt, saç, tırnak hastalıklarında kullanılır.

*Acı kırmızı biber tohumları adet sancılarını giderir, ayrıca kırıkların çabuk kaynamasını sağlar.

*Limon çekirdeği beynin uygun bölgesine bağlanır, beyin ve beden yorgunluğuna iyi gelir, beyinciğe bağlanırsa kalp-damar ve solunum sistemini uyarır.

*İnci çiçeği tohumları kalbin uygun bölgesine bağlanırsa kalp sorunlarında yardımcı olur.

*At kestanesi varislerde kullanılır. Bacaklarda varisli bölgelere uçtan merkeze doğru masaj yapılır.

*Arpa tohumu, nar çekirdeği hemeroitte kullanılır.

*Mısır tohumları epilepside de kullanılır.

*Portakal nergisi göz iltihaplarında faydalıdır.

*Kuşburnu tohumları kan hastalıklarında göğsün uygun bölgesine bağlanır. Karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında, sarılıkta da faydalıdır.

*Nohut tohumları temel enerji noktalarına uygulanırsa halsizliğe iyi gelir. Nohut anemide de faydalıdır.

*Küçük mısır tohumları baldırlardaki kas spazmlarında faydalıdır.

*Karabuğday çok güçlü bir akupresördür. Hemen bütün hastalıklarda kullanılır.

Sujok_Kasım14_05.jpg
Elde ve ayakta uygulama örneği.

Tohumlar bağlandıkları noktada en az sekiz en fazla yirmidört saat tutulup sonra değiştirilirler. Bu arada ıslatılmamaları gerekir.

Tohum sadece bağlanılarak bırakılmaz. Her yarım saatte bir 3-5 dakika üzerine bastırılarak ovulur, masaj yapılır. Ayak tabanında bağlı olanlar ise üzerine basıldığı için sürekli masaj yapılmış olunur.

Sistemin uygulaması kolay, akılda kalıcı, biraz pratik istiyor, ama denemeye değer.

Şifa olsun.


Mine Pakkaner
apelasyon.com/Yazi/166-tohumlardan-gelen-sifa-sujok-terapi
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.




Cevapla

“Araştırma Genel Konular” sayfasına dön