Diş Fırçası Nasıl Temizlenir? Nasıl Muhafaza Edilir?

Diş Fırçası Nasıl Temizlenir? Nasıl Muhafaza Edilir? Şarjlı diş fırçası, Şarjlı diş fırçası temizliği, diş fırçası temizliği

Sağlık ve sağlıkla ilgili konular
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Diş Fırçası Nasıl Temizlenir? Nasıl Muhafaza Edilir?

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Pzt 23 Oca, 16:50

Resim

Diş Fırçası Nasıl Temizlenir? Nasıl Muhafaza Edilir?

Diş fırçası aramalarına baktığımda bu konuyla ilgili nerede ise hiçbir arama olmadığını fark ettim.
Diş fırçası ile ilgili en çok aranan kelimeler ise şöyle,

• Şarjlı diş fırçası
• Diş fırçası
• Elektrikli diş fırçası
• Pilli diş fırçası
• Bebek diş fırçası

Diş fırçası ile ilgili her şey aranmış ama diş fırçası temizliği ile ilgili tek bir cümle dahi yok. Hiç dikkat edilmeyen bir ayrıntı ancak sonuçları korkunç. Diş fırçanızı nerede tutuyorsunuz? Sorusuna siz ne cevap verirsiniz?

• Lavabo
• Banyo

Eminin diş fırçalarının büyük kısmı, yanında en azından klozet bulunan bir lavabo veya banyo aynasının hemen yanı başında tutuluyordur. Bakterilerin üremesi için yeterince uygun yerler.

Biraz nem biraz da ısı olan her yer onlar için cennet sayılır. Dişlerimizdeki çürüklerin büyük kısmından bakteriler sorumlu ve ağzımızın içerisinde çok sayıda bakteri bulunuyor. Biz bunlara diş fırçaları aracılığı ile yenilerini de dahil ediyoruz.

Çocuk Diş Fırçası Nasıl Olmalı?

Diş Fırçası ve Temizlik

Dişlerimizi fırçaladıktan sonra ilginç bir şey olur. Dişlerimiz temiz, diş fırçamız da yeterince temizlenmediği için kirli kalır. Kaç kişi diş fırçasını yakından inceliyor? Üzerinde birikenleri hiç gördünüz mü?

Diş fırçanız sifon çekilen bir yerde bulunuyorsa hiç merak etmeyin, su zerrecikleri ile birlikte klozetteki bakteriler de fırçanıza taşınacaktır. Daha güçlü ve melez bakteri ırkları için güzel bir fırsat.

• Diş fırçası mümkünse nem ve tuvalet olarak kullanılan ortamlarda bırakılmamalıdır.
• Dişlerimiz fırçalandıktan sonra diş fırçası dikkatli bir şekilde temizlenmelidir.
• Mümkünse diş fırçasını sıcak su ile temizleyin.
• Temizlik işlemi tamamlandığında üzerindeki suyu lavaboya silkeleyin.
• Muhafazası varsa onun içine koyun.

Dişlerimizi fırçaladığımızda ıslak olarak bıraktığımızda, diş fırçası yeterince temizlenmediğinde bir sonraki fırçalama zamanına kadar üzerinde yeterince bakteri birikmiş olur. Ne kadar güçlü bir diş macunu kullanırsanız kullanın bu önlenemez. Diş fırçasını kapalı bir ortama koymanız veya kutusuna yerleştirmeniz onu sadece dış ortamdan korur.

Ancak dişlerimizi fırçalamadan hemen önce, diş fırçasını dezenfekte edebiliriz. Bunun için neler yapılabilir?

• Diş fırçasını sıcak su ile yıkayabilirsiniz.
• Diş fırçası için uygun dezenfektan kullanabilirsiniz.
• Mümkünse ev yapımı sirke içerisinde bir süre bekletebilirsiniz.
• Diş fırçasını gümüş suyu ile dezenfekte edebilirsiniz.

Bazı kimyasalların diş fırçasının ömrünü kısaltacağını unutmayın. Sıcak su kullanımı da diş fırçasını kısa sürede deforma edebilir. Bu nedenle diğer maddeleri uygulayabilirsiniz.

Diş fırçasına zarar vermeyen antibakteriyel ağız gargaraları da varmış. Onları da kullanabilirsiniz.

Diş fırçasını sıcak suda kaynatan radikallerde varmış. En temiz çözüm o sanırım ama diş fırçası bu işlemden sonra kaç kez daha kullanılabilir ve plastik ne kadar ayrışır düşünmek gerekir.

En İyi Diş Temizleme Alışkanlığı

En iyi ağız ve diş temizleme alışkanlığının doktorlarda olduğunu düşünüyor musunuz? Bir araştırma yapılmış ve geleceğin doktorları olan tıp öğrencilerinin yanlış diş temizliği alışkanlıklarına sahip oldukları bulunmuş. İşte araştırma Ncbi Araştırma

En iyi diş temizleme alışkanlığı düzenli diş kontrolü ile sağlanabilir. Biz dişlerimize ne kadar iyi bakarsak bakalım, diş fırçalarımızı ne kadar temiz tutarsak tutalım dişlerimizi düzenli olarak kontrol ettirmediğimizde oluşan çürük ve sorunları fark etmemiz mümkün olmuyor.

Diş Fırçası Nasıl Olmalı?

Diş fırçanızı düzenli aralıklarla değiştirmeye özen gösterin. Fazla sert fırçaları uzun süre kullanmayın. Dişlerinizi temiz tutmak isterken dişlerinizi aşındırarak diş etlerinize zarar verebilirsiniz.

Dişlerimize yeterince özen göstermediğimizde ortaya çıkan diş çürükleri bir süre sonra dişler arasındaki uyumun ve diş yapısının bozulmasına neden olmaktadır. Bunu düzeltmenin tek yolu da ortodonti desteği almaktır.

Diş Fırçası Seçiminde Bunlara Dikkat

Diş fırçası tercih ederken mümkün oldukça yumuşak uçlara sahip diş fırçası seçilmesine dikkat etmek gerekir. Diş kliniklerinin de önerdiği diş fırçaları yumuşak veya orta yumuşak seviyelerdeki diş fırçalarıdır. Kahve, çay ve sigara alışkanlığınız varsa büyük ihtimalle dişlerinizi daha iyi temizlemesi için sert uçlara sahip diş fırçası tercih ediyor olabilirsiniz. Ancak bu tür diş fırçalarını uzun süre kullanmak dişler açısından çok yararlı değildir.

Sert diş fırçaları diş yüzeyini aşındırdığı ve dişlerdeki hassasiyeti artırdığı için uzun süre kullanılmamalıdır. Sert diş fırçaları diş etlerine zarar verdiği için kullanımına dikkat etmekte yarar vardır.

Verilen bilgiler tanı, teşhis ve tedavi amacı taşımaz. İçerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedaviye yönelik hiçbir işlemi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Sağlık” sayfasına dön