Ortodonti Tedavisi, Yöntemleri ve Ortodonti Fiyatları

Ortodonti Tedavisi, Yöntemleri ve Ortodonti Fiyatları

Sağlık ve sağlıkla ilgili konular
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Ortodonti Tedavisi, Yöntemleri ve Ortodonti Fiyatları

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Sal 14 Şub, 17:46

Resim

Ortodonti Tedavisi, Yöntemleri ve Ortodonti Fiyatları

Ortodonti tedavisi, diş yapısındaki bozuklukların düzeltilebilmesi amacıyla uygulanan tedavi yöntemidir. Diş yapısındaki bozulmalar ve çapraşıklıklar ortodonti uzmanları tarafından tedavi edilir. Diş yapısındaki bozulmalar doğuştan, diş kayıpları nedeni ile veya çene ile dişleri etkileyecek yaralanmalarda meydana gelebilir.

Ortodonti tedavisi, çene yapısındaki buzukluklar nedeni ile de uygulanabilir. Çene yapısındaki bozukluklar çenenin doğru pozisyonda kapanmasına engel teşkil ettiğinde çiğneme fonksiyonu tam olarak yerine getirilemez ve konuşma sorunlarına yol açar.

Ortodonti tedavisi uzun süren bir tedavi olduğu için, tedaviye ne kadar erken yaşta başlanırsa başarı oranı da o kadar yüksek olur. Özellikle süt dişlerinin çıkışı veya erken yaşlarda meydana gelen diş kayıpları nedeni ile diş yapısındaki bozulmalar erken yaşta tedavi edildiğinde başarı oranı yüksek ve daha kısa zaman alacaktır.

Ortodonti Tedavisi ve Yöntemleri

Ortodonti tedavisi, dişlerin ve çene yapısına göre farklı yöntemlerle uygulanabilir. Hangi yöntemin daha başarılı olacağına ortodonti uzmanı muayene sonrası karar verir.

Ortodonti tedavi yöntemlerini şu şekilde sıralayabiliriz,

• Metal braket yöntemi
• Porselen braket yöntemi
• Lingual braket yöntemi
• Şeffaf diş plağı yöntemi

Metal braket ortodonti yöntemi, diş teli tedavisi olarak ta bilinmektedir. Dişler metal tellerle sıkıştırılarak istenilen diş yapısı elde edilmeye çalışılır. En eski ortodonti tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Tellerin dayanıklılığının yüksek olmasından dolayı, diş yapısındaki bozulmalar ileri boyutlarda ise tercih edilirler.

Porselen braket ortodonti yöntemi, şeffaf diş teli olarak ta bilinir. Estetiğin ön planda olduğu bir tedavi yöntemidir. Görüntü bozukluğu diş tellerine göre daha azdır. Ancak metal braket yöntemine göre maliyeti daha yüksektir. Özellikle sosyal alanda görüntüsüne önem verenler tarafından tercih edilirler.

Lingual braket ortodonti yöntemi, bu yöntemde diş telleri dişin görünmeyen iç yüzeylerine yerleştirilir. Dışarıdan diş telleri görünmediği için tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Ancak tedavi süreci zor ve zahmetli olduğu için maliyeti yüksek bir tedavi yöntemidir.

Şeffaf diş plağı ortodonti yöntemi, istenilen diş yapısına uygun olarak ve belirli aşamalar göz önünde bulundurularak bilgisayar kontrolünde üretilen şeffaf plaklar ile uygulanan bir tedavi yöntemidir. Çıkarılması kolaydır. Yemek yerken veya ihtiyaç halinde çıkarılıp takılabilirler. Ancak her gün mutlaka belirtilen sürelerde takılmaları gerekmektedir.

Başakşehir Ortodonti ve Başakşehir Ortodontist uzmanları ile çene ve diş yapısındaki bozulmalarının tedavisinde yardım alabilirsiniz. Son zamanlarda sıklıkla kullanılmaya başlanan ve kullanımı oldukça pratik olan şeffaf plaklar için Başakşehir Şeffaf Plak bölümümüzden bilgi alabilirsiniz.

Ortodonti Fiyatları

Tedavi yöntemlerinde de belirttiğim gibi şu an ortodonti fiyatları arasında en uygun olan yöntemler metal braket yöntemidir. Bu yöntem daha çok diş teli olarak bilinir. Ortodonti fiyatları arasından uygun olandan fiyatı yüksek olana doğru sıralama yapacak olursak,

Ortodonti fiyatları düşükten yükseğe sıralama

• Metal braket (Diş teli) - Uygun fiyat
• Şeffaf diş plağı - Ortalama fiyat
• Porselen braket - Ortalama üzeri fiyat
• Lingual braket - Yüksek fiyat

Ortodonti fiyatları, yaptıracağınız yere, zamana, uzman hekime ve malzeme tedarik durumuna göre değişebilir.


Verilen bilgiler tanı, teşhis ve tedavi amacı taşımaz. İçerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedaviye yönelik hiçbir işlemi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Sağlık” sayfasına dön