Ağız Kokusu Neden Olur? Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

ağız kokusu neden olur, ağız kokusu, ağız kokusu nasıl geçer, ağız kokusu nasıl giderilir, ağız kokusu giderici

Sağlık ve sağlıkla ilgili konular
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Ağız Kokusu Neden Olur? Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Cmt 04 Şub, 20:48

Resim

Ağız Kokusu Neden Olur? Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Ağız kokusu neden olur ve nasıl geçer? Diş hekimine görünmeden önce evde ağız kokusunu ortadan kaldırmak için neler yapılabilir?

Ağız kokusu birçoğumuzun katlanması zor durumlardan biridir. Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı rahat olamayız ve sürekli yakın temastan kaçınmaya çalışırız. Peki, ağız kokusu neden meydana gelir ve bu durumdan nasıl kurtulabiliriz?

Ağız kokusu iç organlarla da bağlantılıdır ancak biz dişler ve ağız hijyeni ile ilgili olan kısmından bahsetmek istiyorum.

Ağız kokusunun en önemli nedeni ağız ve diş hijyenine zamanında dikkat etmemekten kaynaklı diş ve diş etki hastalıklarıdır. Dişlerde başlayan çürük, diş apsesi veya diş eti iltihapları, ağzımın içerisinde yoğun bakteri oluşumunun bir sonucudur. Bakteri sayısı arttıkça ağızda meydana gelen koku da katlanılmaz boyutlara ulaşabilir. Özellikle apse ve iltihaplar ağız kokusunun artmasına ve diğer insanları da rahatsız etmeye başlar.

Her Ağız Kokusu Kalıcı Değildir

Dişlerimizi fırçalayarak yatmış olsak dahi gece boyunca ağızda biriken bakteriler sabah uyandığımızda ağızda kötü bir tat ve koku oluşumuna neden olabilir. Bu durum daha çok yatmadan önce yenilen yemekler, aşırı şeker tüketimi ve diş ipi kullanılmaması ile ilgilidir ve kahvaltıdan sonra dişlerimizi fırçaladığımızda ortadan kalkabilir.

Ağız kokusunun sebeplerinden biri de uzun süre aç kalmaktır. Aç kalmak metobalizmanın kendini temizleme ve arıtma fonksiyonunu harekete geçirdiği için bu evrede mide, yemek borusu ve ağızdan koku gelmesi doğaldır. Yemek yediğimizde veya bir şeyler atıştırdığımızda bu koku kaybolur. Bu durum daha çok Ramazan ayında oruç tutulduğunda çok sık karşılaşılan bir durumdur.

Uzun süre kullanılan ağır ilaçlar da ağız kokusuna neden olabilmektedir. İlaç içeriği veya metabolizmamızda sebep olduğu değişiklikler nedeni ile ağızda hoş olmayan bir tat ve koku oluşabilmektedir. Bu koku da ilaç kullanımı tamamlandığında geçmektedir.

Dişlere Bağlı Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Bizi asıl rahatsız etmesi gereken koku dişler ve ağız hijyeni ile ilgili olan kokudur ve basit bir diş fırçalaması ile ortadan kalkmaz. Dişlerde meydana gelen çürükler, dişte ve diş etinde meydana gelen iltihaplanmalar bakteri sayısını artırdığı için rahatsız edici bir koku ortaya çıkmasına neden olur.

Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Ağız kokusu nasıl geçer, ağız kokusunu geçirmek için neler yapılabilir?

Dişlerde veya diş etinde oluşan iltihaplardan dolayı ortaya çıkan ağız kokusunu gidermek için bir diş hekimine başvurmadan kalıcı olarak yok etmek mümkün değildir. Ancak o zamana kadar alınabilecek bazı tedbirler ağız kokusunu hafifletebilir.

• Karanfil çiğnemek
• Maydanoz yemek
• Limon kabuğunu rendeleyerek ağızda bekletmek
• Ağız gargarası kullanmak

geçici bir çözüm olarak düşünülebilir.

Diş hekimi ağız kokusuna sebep olan varsa iltihabı antibiyotik tedavisi ile kuruttuktan sonra çürükler, dolgu yapılarak ağız kokusunun ortadan kalkması sağlanacaktır. Eğer çürük, dolgu yapılamayacak kadar ilerlemişse kanal tedavisi ile tedavi edilecektir. Diş, kanal tedavisi ile de kurtarılamayacak noktaya gelmişse çekilerek implant tedavisi yapılacaktır.

Ağız kokusunun bir diğer nedeni ne, dişlerde varolan çarpıklıklar nedeni ile ile besin kalıntılarının dişler arasında uzun süre kalması ve bakteri oluşumuna sebep olmasıdır. Bu gibi durumlarda da ortodonti tedavisi yapılarak dişlerdeki çarpıklıklar giderilecektir.

Küçükçekmece Ortodontist veya Bakırköy Ortodontist doktoru tel veya Başakşehir şeffaf plak servisinde şeffaf plak yöntemi önerebilir.



Verilen bilgiler tanı, teşhis ve tedavi amacı taşımaz. İçerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedaviye yönelik hiçbir işlemi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Sağlık” sayfasına dön