Erich Fromm - SEVMEK SANATI

Forum kuralları
Genel Ahlak Kurallarına aykırı, T.C. YAsalarına aykırı, Dini ve inançsal konularla alay edici tarz ve yayınlar kesinlikle yasaktır.

Cevap gönder


Bu soru spambotlar tarafından otomatik form gönderimlerini önlemek için sunulur.
İfadeler
:) :D :b :(( :oo :? :( :a :k :u :d :o :dus :uyku :op :gul :hipnoz :opucuk :seytani :selam :dil :hayir :pufff :gozkirp
Daha fazla ifade görüntüle

BBCode AÇIK
[img] KAPALI
[flash] KAPALI
[url] AÇIK
İfadeler AÇIK

Başlık incelemesi
   

Geniş görünüm Başlık incelemesi: Erich Fromm - SEVMEK SANATI

Re: Erich Fromm - SEVMEK SANATI

gönderen Akrep » Sal 23 Tem, 15:50

Aşk bence eksi ve artı kutup arasındaki çekim gücü gibidir. Bu çekim gücü varolduğu sürece güç hissedilir. İki mıknatıs bir araya geldiğinde bütün oluşturur.

Erich Fromm - SEVMEK SANATI

gönderen Lal » Sal 23 Tem, 13:18

“Aşktaki paradoks iki şeyin bir tek haline geldiği, yine de ayrı ayrı iki şey olduğudur. Aşk daha çok “vermektir”, “almak” değil. Verimli bir şahsiyette “vermek” başka bir anlam taşır. Bu kimsece, vermekle insan kuvvetini tecrübe eder, zenginliğini ve gücünü anlar.

Fakirler vermek fiilini zenginlerden daha çok sever. Vermek materyal olan şeyleri kapsamaz. Bir kimse yekdiğerine ne verir? Kendinden verir, sahip olduğu en değerli şeyden, hayatından verir. Bu diğeri için hayatını adadığı anlamına gelmez, fakat içinde canlı olan, ona can veren bir şeyi vermesi demektir. Ona neşesini, meraklarını, anlayışlarını, bilgisini, mizahi yönlerini, acısını, hüzününü, kısacası içinde olan bütün ifadelerin, içinde kaynaşan, beliren her şeyin örneğini verir.

Aşk aşkı doğuran bir güçtür... Olgun olmayan aşk, “Seni seviyorum, çünki sana muhtacım”, olgun olan aşk ise, “Sana muhtacım, çünki seni seviyorum” der!

Eğer bir insanı gerçekten sevebiliyorsan, bütün insanları, bütün dünyayı, hayatı sevebilmelisin. Eğer birine, “Seni seviyorum” diyebiliyorsan, aynı zamanda “senden herkesi, dünyayı ve kendimi seviyorum” diyebilmelisin. Özde bütün insanlar aynıdır. Hepimiz bir şeyin parçasıyız; hepimiz aynıyız. Böyle olduğu için kimi sevdiğimiz önemli değildir.”

Başa dön