Kova Burcunun Hikmetleri

Cevap gönder


Bu soru spambotlar tarafından otomatik form gönderimlerini önlemek için sunulur.
İfadeler
:) :D :b :(( :oo :? :( :a :k :u :d :o :dus :uyku :op :gul :hipnoz :opucuk :seytani :selam :dil :hayir :pufff :gozkirp
Daha fazla ifade görüntüle

BBCode AÇIK
[img] KAPALI
[flash] KAPALI
[url] AÇIK
İfadeler AÇIK

Başlık incelemesi
   

Geniş görünüm Başlık incelemesi: Kova Burcunun Hikmetleri

Kova Burcunun Hikmetleri

gönderen EffEndY » Çrş 24 Eki, 23:49

Fertler toplumda edindikleri yerle bir kişilik geliştirir, ait olma duygularını tatmin ederler. Bu duygu, ailelerine, işlerine, toplumsal mevkilerine uygun davranmaya zorlayan, sınırlayıcı bir etkiye sahip olmakla birlikte zaruridir. Günümüzde bu sınırlamaları asgariye indirmeye çalışan bireyci düşünürler, insanların davranışlarını geleneksel kurallara göre değil, içlerinden geldiği gibi seçmeleri gerektiğini söylerler. Ama aslında eski geleneklere karşı çıkanlar da yeni gelenekler icad etmeye mecbur kalmaktadırlar. Çünkü insanda, topluma ayak uydurma, böylece çoğunluk tarafından kabul edilme hissini duymasına sebep olan sosyalleşme ihtiyacı ve duyguları vardır.

Modernizm, hümanist düşünceyi bir inanç gibi benimser, insanların kurallarını kendileri koymaları gerektiğini öne sürerek, hiyerarşik kurallara karşı çıkar. Hiyerarşiye dayanan kuralların başında ise din gelir. Çünkü din, bizzat Yaratıcı’nın koyduğu kuraldır ve modern anlayışa çok ters gelmektedir. Oysa insan beğenilme ve kabul edilme arzusunu tabi olarak duyduğu için, bazı kuralları benimsemeye yatkın bir ruh halindedir. Bu hissi ortadan kaldırmaya çalışan radikal bir bireyci, çoğu zaman geleneksel değerler ve duyguların yerine bir şey koyar ve kendine buna göre bir tutum geliştirir. Topluma aykırı, ailesiz ve sorumsuz bu kişilerin, gitarlarına, uğurlu formalarına veya bunun gibi bir şeye aşırı bağlılık duyduklarını, kendilerini bazı garip davranış kalıplarına zorladıklarını görürüz. Bunlar Kova karakterinin uç noktada bozulmuş halini yansıtır.

İslam dini, inananlarına; dünyevi işlerinde, ilişkilerinde örfe uygun olarak iyi ve yapıcı davranmayı emreder. Bir Kur’an kavramı olan örf ve mar’uf, toplumda her bireyin kendi görevini bilmesi için konulmuş, yüzyıllardır denenerek yerleşmiş geleneksel kurum ve kuralları ifade eder. Bunlar her bireye, cinsiyetine, yaşına ve durumuna uygun olan görevleri yükler, hakları sağlar. Böylece toplumda huzur veren bir düzen kurulmuş olur. Bu düzen, her ferdin ihtiyaçlarını gidermesini ve kendine bir yer edinmesini de sağladığı için kişilerin ruhsal durumlarına da uygundur.

Ancak bu düzen bazen insanın dünyada bulunma gayesini unutturacak kadar buğucu olabilir. Birçok kişi kendisini dünyevi bir bağlılığa, göreve veya rutine o denli kaptırmıştır ki, sanki başını kaldırıp “ben kimim” diye sormayı hiç aklına getirmemektedir. Kovanın insan ruhunda temsil ettiği manevi organ, işte bu keskin insanlık ve bireylik bilincidir.

İnsanlık ve bireylik bilinci, insanın gerçek bir kul olması ve kainatta bulunuşunun hakikatini kavraması için gerekli bir bilinçtir. Bu bilinç sayesinde insan, akıntıya kapılıp gitmekten kurtulur, başını alışıldık her şeyden çıkarıp bunların üzerindeki hakikati arama çabasına girer. Bu sırada daha önce sorulmamış sorular sorar, kuşkular duyar, eleştiriler getirir. Bu yüzden belki toplumdan dışlanır, kınanır; ama belki de topluma yeni bir yön vermeyi de başarır. Bu asi ruh halinin, kişinin en güzele, iyiye ve doğruya erişmesine olumlu katkıları olacağı muhakkaktır. Beden sağlığında Kova, bir şeyin farklı, tuhaf ve alışılmadık olmasını temsil eder. Bazı organların garip şekilde olması, alışılmadık sayıda veya sırada olması, Kovayla ilgili bir sorunu işaret edebilir. Kalbi ve kanı temsil eden Aslanın karşıt burcu olduğu için, kansızlık veya kan kanseri gibi rahatsızlıklar da Kovanın ilgili olduğu hastalıklardandır.

Başa dön