Kavgacı Siyam (Beta) Balığı

kavgacı siyam balığı, beta balığı, kavgacı siyam beta balığı

Kategoriler Dışındaki Genel Konularla İlgili Araştırma Yazıları.
Kullanıcı avatarı
gece_akrebi
Portal Yöneticisi
Portal Yöneticisi
Mesajlar: 5308
Yaş: 46
Kayıt: Pzt 17 Eki, 13:37

Kavgacı Siyam (Beta) Balığı

Okunmamış mesaj gönderen gece_akrebi » Sal 03 Nis, 02:23

Kavgacı Siyam (Beta) Balığı
Resim

Ülkemizde genelde fanuslarda ve bardaklarda satılan bu balıklar yaşatılma şekli açısından hak etikleri yeri bulamamış ticari kaygılar yüzünden üstün körü yaşatılmaya çalışılan narin ve asil balıklardır. Beta, Cennet balığı, Gurami gibi türler Labirentliler olarak adlandırılır bunun nedeni bulundukları sudaki oksijen miktarı çok düştüğünde hayatta kalmalarını sağlayan labirent adı verilen ek solunum organlarınada sahip olmalarıdır, doğrudan havadan oksijen temin edebilirler.

Fanuslarda satılmalarının nedeni Labirent olarak adlandırılan bir solunum sistemlerine daha sahip olmalarıdır. Labirentliler grubuna giren Güney Doğu Asya'nın bu kavgacı balığı genelde fanuslarda bakılmalarına rağmen en az 25 litrelik ( 30'luk ) akvaryumlarda bakılmalıdır. Davranış biçimleri gereği iki erkeği aynı ortamda yaşatamazsınız, sonuç mutlaka bir balığın kaybedilmesi olacaktır, bu yüzden kavgacı siyam balığı denmiştir. hatta bu balık dövüşleri sektör olmuştur tıpkı horoz dövüşleri gibi. Bunu erkek betanıza ayna tutarak test edebilirsiniz.

Beslenmelerinde seçiçi davranmazlar, kaliteleli kuru yemler, canlı yemler ve dondurulmuş yemlerle beslenebilirler. Aynı akvaryumda dişi beta beslenebilir ama dişi beta bulmak hem zordur hemde dişi betanın erkeğin darbelerinden korunmak için formda olması ve akvaryumun büyük ayrıca bol bitkilendirilmiş olması gerekir. Üremeleri su yüzeyinde erkek betanın yaptığı köpük yuvada gerçekleşir, erkek yere düşen yumurtaları yuveya taşır. Mümkünse dişi ile erkek ayrı akvaryumlarda bakılıp kondüsyon kazandırılmalıdır.
anavatanı taylandtır, bu yüzden siyam balığıda denir.

Kavgacı Siyam (Beta) Balığı Üreme: Erkek suyun üstüne köpükten yuva yapar, erkek ve dişi yumurtlarken baba yumurtlararı bu köpüklere taşır ve yumurtalara bekçilik eder.

kendi gözlemlerim; genellikle mavi ve kırmızı renkte olanları yaygındır, cama ayna tutunca beta rakip gördüğünü sanır ve kabarır, boynunun altındaki yüzgeçleri şişer, diğer akvaryum balıklarından çok farklı bir görüntüsü vardır ve çok dayanıklıdırlar, şimdiye kadar üç tane besledim, siz hiç beta dövüşü gördünüz mü bilemem ama ben gördüm, iki erkek beta bir arada olunca asla sakin durmazlar ve çok düşmanca birbirlerine saldırırlar, ölümüne bir dövüş yaparlar, pahalı bir balıkta değildir, her akvaryumcuda mutlaka vardır, dişisi pek satılmaz, zaten dişisi erkeğinin yarısı kadar ve kuyruğu kısadır.


bir yanımız ölüm bir yanımız düğün...


Kullanıcı avatarı
gnc_scrp
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*
Mesajlar: 894
Yaş: 45
Kayıt: Sal 05 Ara, 17:30

Okunmamış mesaj gönderen gnc_scrp » Sal 03 Nis, 09:44

kavgacı siyamları ben de çok kez besledim zaten aldığınızda sağlıklı ise 1 yıl bazen daha fazla süre yaşayabiliyorlar. onları sinirlendirmek gerçekten eğlenceli. ek olarak beslediklerimden bir tanesi suyun üstüne zıplayıp elimdeki yemi kapmaya çalışırdı. bi nevi akciğer solunumu (labirentller) yapmaları küçük fanuslarda beslemeyi kolaylaştırıyor. teşekkürler verdiğin bilgiler için gece_akrebi..

Cevapla

“Araştırma Genel Konular” sayfasına dön