Doğudan Gelen Güzellik Sırları

doğudan gelen güzellik sırları, doğunun güzellik sırları, doğulu kadınların güzellik sırları

Kategoriler Dışındaki Genel Konularla İlgili Araştırma Yazıları.
Kullanıcı avatarı
Elan_Vital
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*
Mesajlar: 1141
Yaş: 38
Kayıt: Pzt 09 Oca, 20:40

Doğudan Gelen Güzellik Sırları

Okunmamış mesaj gönderen Elan_Vital » Pzt 19 Haz, 11:06

Doğudan Gelen Güzellik Sırları
Resim

Hintli kadınlar neden bu kadar güzel?

Kadife gibi bir cilt, parlak gözler, gür ve canlı saçlar. Hintli kadınlar doğal güzellikleriyle dikkat çekiyorlar. Bu güzelliğin en büyük sırrı kullanmayı alışkanlık haline getirdikleri doğal bitki özleri ve yağlar. Hintli kadınların güzellik sırlarını keşfetmek istiyorsanız bu haberi mutlaka okuyun.

Hintli kadınların çoğu, günlük cilt bakımlarını kendi hazırladıkları krem ya da yağlarla yapıyorlar. Belki de onların ileri yaşlara kadar pürüzsüz bir cilde sahip olmalarının altında bu sır yatıyor. Çeşitli kozmetik firmaları tarafından üretilen ve doğal bitki özlerine sahip ürünler de cildinizde doğal bir ışıltı için tercih edilebilir. Clarins, Babor, Sothys, Biotherm ve Sisley gibi kozmetik firmaları da ürünlerinde bitki özleri ve yağları kullanıyor. Sothys firması uzmanları Uzakdoğu teknikleri kullanılarak yaratılan Digi-Estetique masajının tüm Sothys bakımlarında kullnıldığını söylüyor. Hair & Sun Planet Tarabya'dan Güzellik Uzmanı Sibel Kırık, baş ve yüz masajının da cilt güzelliğinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtiyor.

Doğal ürünlerle peeling

Öğütülmüş tahıllar ya da fındık ve fıstık gibi çerezler, cildinizde yumuşak bir peeling etkisi yaratıyor. Hintli kadınlar, her gün taze bakım ürünleri kullanıyorlar. Onların bakımları için ihtiyaç duydukları şey ise; bir kap dolusu cildi yatıştıran gülsuyu ve pürüzsüzleştiren tatlı bademyağı. Yüzü ılık pirinçsuyuyla yıkamak, Hintli kadınların yüzyıllardır uyguladıkları bir yöntem. Pirincin içeriğindeki magnezyum, B vitamini ve bakır gibi besleyici maddeler ısıyla birlikte suya karışıyor ve cildin ışıl ışıl parlamasını sağlıyor.

Kadife yumuşaklığında bitki yağları

Bitki yağları, Hintli kadınların bakımlarında kullandıkları en temel ürünler olarak yerlerini koruyor. Hafif masaj darbeleri de, mikro sirkülasyonu uyararak yağların cilde derinlemesine nüfuz etmesini sağlıyor. Hintli kadınlar, yüz maskesinde özellikle sarı susamyağını tercih ediyorlar. Bu yağ, içeriğindeki zengin doymamış yağ asitleri sayesinde cildin yumuşamasını sağlıyor ve pürüzsüzleşmesine yardımcı oluyor. Uzmanlar, cildin derinliklerine daha kolay ulaşması için susam yağının masajdan önce ısıtılmasını tavsiye ediyor. Eğer reçine ya da çiçek kokusundan hoşlanıyorsanız, içine birkaç damla yağ ekleyebilirsiniz. Bitkilerin cilt üzerindeki etkilerine gelince... Okaliptüs canlandırıyor, sandal ağacı gevşemesini sağlıyor ve ylang-ylang da onarıyor. İsterseniz, günlük masajınızı piyasada, aktarlarda satılan ve içeriğinde bitki özleri bulunan ürünlerle de yapabilirsiniz.

Resim

Saçlarınıza Bakım Şöleni

Hintliler için gür ve koyu saçlar kadınlığın tacı. Yağ masajları ve doğal şampuanlar saçlara güç ve parıltı sağlıyor.
Rahatlatan baş masajları
Aromatik Hint baş masajı olarak tanımlanan campisaj, Hindistan'da binlerce yıldır uygulanan bir yöntem. Hintli kadınlar gür ve parlak saçların sırının saç derisine yağlarla masaj yapılmasında saklı olduğuna inanıyorlar. Uygulama, son yıllarda adını sıklıkla duyduğumuz Ayurveda felsefesinden doğmuş. Ayurveda’ya göre masajın iki önemli işlevi var; hücre ve dokunun beslenmesini sağlamak, bedeni toksinlerden arındırmak. Hintli kadınlar, saçlarını yıkadıklarında masaj yapmayı ihmal etmiyorlar. Baş bölgesine yapılan masaj kan dolaşımını hızlandırıyor ve bu sayede besleyici maddeler saç köklerine daha iyi nüfuz ediyor. Hintli kadınlar bu yağlardan sadece daha sağlıklı bir yaşam için değil, aynı zamanda daha güzel görünmek için de yararlanıyorlar. Örneğin fesleğen saç derinizin canlanmasını sağladığı gibi, saçlarınızın parlamasına da yardımcı oluyor. Siz de ışıl ışıl parıldayan saçlara sahip olmak istiyorsanız birkaç damla fesleğenyağı, ılık jojoba ve susamyağını derin bir kabın içinde karıştırın. Bir yemek kaşığı yağı saçlarınıza ve saç derinize yayın. Parmaklarınızla hafifçe masaj yaptıktan sonra saçlarınızı iyice durulayın.

Mis kokulu saçlar

Bir cam şişeyi suyla doldurun. İçine birkaç damla en sevdiğiniz aroma yağından damlatın. Suyu, kuru saçlarınızın üzerine dökün. Saçlarınızın mis gibi kokması için, Hindistanlı kadınların sıkça kullandıkları gül ya da lavantayağını öneriyoruz.
Bademle temiz bir cilt
Yumuşak bir peeling için: Derin bir kabın içinde, 2 yemek kaşığı iyice öğütülmüş bademi, birer tatlı kaşığı gülsuyu ve bademyağıyla karıştırın. Karışımı, üzerine süt ilâve ederek krem kıvamına getirin. Peelingi yüzünüze sürün ve hafif dairesel hareketlerle cildinize 1 - 2 dakika masaj yapın. Şimdi cildinizi su ya da pirinç suyuyla durulayabilirsiniz.

VÜCUDUNUZA AROMALI BAKIM
Hintli kadınlar, hem sağlıklarını hem de güzelliklerini korumak için banyo öncesinde aromalı masajların gücünden yararlanıyorlar.
Masajla baştan aşağı sağlık
Masaj, sağlıklı ve güzel bir vücut için anahtar kelime. Masajın etkisi artırmak amacıyla, tüm vücuda bolca özyağ sürülüyor. Ardından yavaş ve dairesel hareketlerle masaj yapılarak yağın tüm vücuda iyice nüfuz etmesi sağlanıyor. Hintli kadınlar, masaj sırasında baş döndüren kokusu nedeniyle çoğunlukla gülyağını tercih ediyorlar. Aroma özleriyle yapılan masaj cildin genç kalmasını sağlıyor, lenf akımını canlandırıyor ve vücutta oksijen alımını kolaylaştırıyor.

KOKULARIN ARMONİSİ
Hintli kadınlar, her yıl, ilkbaharda güneşin dönüşünü ve çiçeklerin tomurcuklanmasını düzenli olarak kutlamayı adet edinmişler. Baharatların, çiçeklerin ve reçinelerin kokuları bu mevsimde tüm kadınları adeta bir kumaş gibi sarıyor. Kadınlar, birbirinden çekici kokularıyla adeta baş döndürüyor!

Sihirli çiçek banyosu

Rahatlamaya ihtiyacınız varsa, papatya, yasemin ve sandal ağacı tam size göre. Bunun için; dörder damla yağı küvete doldurduktan sonra iyice karıştırın. Küvette dinlenirken derin nefes alarak aroma yağlarının rahatlatıcı gücünden yararlanın. Bir cam şişenin üçte birine kurutulmuş gül yapraklarını ya da tomurcuklarını doldurun. Şişeyi, jojobayağıyla doldurun. Üzerine 10 damla gülyağı damlatın. Şişenin ağzını iyice kapayın ve üç hafta boyunca sıcak bir ortamda bekletin. Şişenin doğrudan güneş ışığı almamasına özen gösterin.

Canlanın

Işık geçiren bir cam şişenin içine 70 ml alkol dökün. Ardından 10’ar damla limon, gül ağacı ve portakalyağı ekleyin. Şişeyi iyice çalkaladıktan sonra 7 gün boyunca dinlendirin. Üzerine 39 ml su doldurun. İki hafta boyunca yeniden dinlenmeye bırakın.

Hint masajıyla gevşeyin

Her iki elinizin yüzük ve orta parmağını kaşlarınızın ortasına yerleştirin. Ardından sağ elinizin parmaklarıyla kaşınızın üzerinden sağ gözünüze, sol elinizle de sol gözünüze doğru masaj uygulayın. Hareketi 5 kez tekrarlayın. Sağ ve sol elinizin işaret parmaklarını burnunuzun başladığı bölgeye yerleştirin. Şimdi her iki parmağınızla, burun deliklerinizin yan bölgelerine yukarıdan aşağıya doğru masaj yapın. Hareketi 5 kez tekrarlayın. Gözlerinizi yeniden kapayın, el ayalarınızı yüzünüze yerleştirin ve kulaklarınıza doğru gerin. Hareketi üç kez tekrarlayın.


Sarsılmaz Benim Derinliğim: ama yüzen bilmeceler ve gülüşlerle parıldar...


Armagedon

Okunmamış mesaj gönderen Armagedon » Pzt 19 Haz, 18:19

Hint masajıyla gevşeyin

bırak şimdi hint masajını mea.. bizim antep hamamlarında bir masaj yapıyorlar dillere destan ne kaburga kalıyor ne kemik: )

TheGirlofSuN

Okunmamış mesaj gönderen TheGirlofSuN » Çrş 21 Haz, 10:49

Bu bilgilerde benden olsun...

Kadınların güzelleşme sırları : Maskeler
Cilt kadın ve erkeğin doğal giysisidir. Bakımlı bir cilt, güzel giysili, mutlu, huzurlu ve genç bir insana işaret eder. Yaşınız ne olursa olsun, eğer cilt sorunlarınız varsa, genç gözükmeniz olası değildir.



--------------------------------------------------------------------------------
BİA Haber Merkezi
23/06/2005 Çiğdem BUĞDAYCI
--------------------------------------------------------------------------------
BİA (İstanbul) - Yaz geldi. Güneş ışıklarının cildimizdeki lekelerinden mi şikayetçiyiz. Ya da ergenlik sivilcelerinden, yaşlılık lekelerinden mi sıkıntılıyız. Eczanelerde satılan çeşit çeşitli marka cilt bakım ürünlerinin yanına mı yaklaşamıyoruz?

Güzellik salonlarının önünden mi geçemiyoruz? Üzülüp sıkılmanıza gerek yok. Kadınların bu sorunları bugünün derdi değil ki. O zaman bunca güzellik ürünü yokken, güzellik salonları açılmamışken ninelerimiz ne yapıyordu? İşte size yanıtları. Eğer üşenmeyip, evinizde yapmayı denerseniz, çok ucuza güzelleşip, cildinizdeki sorunları giderebilirsiniz.

Yalnız bizden söylemesi. Kadınların cilt sorunları yalnız güneş ve yaşla birlikte ortaya çıkmaz. Kötü beslenme, sigara, içki ve günümüzün en büyük sorunu stress cilt üzerindeki olumsuzluklardır. Siz siz olun, güzel kalmaktan ve olmaktan vazgeçmeyin. İşte birkaç formül. Bir ikisi sizin cilt tipinize uygun olabilir.

Cilde Canlılık Veren Besleyici Maskeler

Sanıldığının aksine evde cilt bakımı için çok pahalı ürünlere gerek yok. Her mutfakta bulunan malzemelerle, düzenli bir şekilde adım adım uygulamaları izlemeniz yeterli. Birçok sebzeyi, cildimizi güzelleştirmek ve gençleştirmek için kullanabiliriz. Hazırlanması çok kolay olan bu maskeleri uygulayarak pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Cilt bakımı için öncelikle ihtiyacınız olanlar, saçlarınız yüzünüze düşmesin diye bir saç bandı, kağıt mendil, alkol, gündüz kremi, makyaj temizleme pamuğu ve nemlendirici süt. Cildin beslenmesi ve canlanmasını sağlayan maskeler yüzün gençleşmesini, kan dolaşımının hızlanarak oksijenin deri altı dokularına erişmesini sağlar.

Nasıl Uygulanır?

Maskelerde iki tip toprak vardır. Biri kil, diğeri ise kaolin, yani arı kildir. Bu topraklar maskelerde dolgu maddesi olarak kullanılır. Emici bir toprak olan kil ayak pudrası ve kuru şampuan olarak da yararlıdır. Mayonez veya krem koyuluğunda hazırlanan maskeler yüze sürüldükten sonra en az 15-20 dakika sırt üstü yatarak beklenmeli. Daha sonra ılık su ile veya cildin cinsine uygun bitkisel bir losyonla yüz yıkanır. Cilt kuru ise yüz kurutulduktan sonra uygun bir krem sürülür. Cildi yağlı olanların yüzlerine 1 - 2 saat hiçbir şey sürmemeleri daha doğru olur. Cilde nüfuz edebilmesi için bazı güzellik maskelerini yüze parmak uçları ile hafif masaj yaparak sürmelidir. Genel kural olarak, maskeler göz kapaklarına ve göz altlarına kesinlikle sürülmemelidir. Kremlerde, sütlerde, losyonlarda olduğu gibi, maskeler de yalnız yüze değil, boyuna da uygulanmalıdır. Maskeyi, temizlenmiş cilde uygulamayı unutmayın.

Doğal maskeler

Gelin bu hafta sonunu kendinize ayırın. Çoktandır ihmal ettiğiniz cildinize besleyici bir maske hazırlayın. Sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için ne sihir, ne de mucize gerekiyor. Sadece buzdolabınızı açmanız ve içindeki meyve, yumurta ya da sebzelerle güzellik maskesi hazırlamanız yeterli.

Hiç değilse haftada bir günü kendinize ayırın. Hem dinlenin hem de güzelleşmenin keyfine varın. Telefonun fişini çekin. En sevdiğiniz kaseti çalın. Kanepeye uzanıp kafanızdaki tüm düşünceleri silip kendinizi müziğin ritmine bırakın. Siz gevşedikçe ve içinizdeki stresi attıkça cildiniz de gevşeyecek ve nefes almaya başlayacaktır. Cildiniz artık beslenmeye hazırdır. Mutfağa gidin ve buzdolabının kapağını açın. Cilt tipinize uygun ya da cilt sorunlarınıza çare olacak malzemeyi alıp maskeyi hazırlayın.

Doğal maskeler, ani etkili olup cildi nemlendiriyor, tazeliyor ve kırışıklıkları gideriyor. İçerdikleri maddelere göre ciltteki işlevleri de değişiyor. Kimi yağlı ciltlere iyi gelirken, kimi kuru ciltlere nem kazandırıyor. Ancak dikkat! Cilt tipinize uygun olmayan maddeleri içeren bir maske, cildinize zarar verebiliyor. Örneğin; kuru ciltliyseniz limon ve greyfurt gibi turunçgillerden uzak durmanızda yarar var.Özellikle içinde bulunduğumuz şu günlerde kirli havaya, sert rüzgarlara ve sigara dumanına maruz kalan cilde maske uygulamak çok yararlı. Çünkü maskeler, cilde derinlemesine etki ediyor. Maskeyi cildinizin durumuna göre haftada 1 veya 15 günde bir uygulayabilirsiniz.

Meyve, sebze ve yumurta gibi besinlerden oluşan maskeleri evde hazırlamak hem çok kolay hem fazla zaman almıyor, üstelik ekonomik de.Bunun için üşenenler ya da nasıl olsa her gün nemlendirici krem sürüyorum, geceleri besleyici krem kullanıyorum, maskeye ne gerek var' diyenler olabilir. Dermatologlara göre ince bir kat tabaka halinde sürülen kremlerin aksine maskeler, cildi neredeyse 3 mm ile yarım santim kalınlığında bir tabaka halinde kaplayarak dış etkenlerle ilgisinin tamamen kesilmesini sağlıyor. Böylece cilt, maskedeki tüm vitamin ve mineralleri kolaylıkla özümsüyor.

Maske sürmenin incelikleri

Önce cilt tipinizi belirleyin. Cildinize uygun meyve ya da sebzeyi seçin. Yapraklı sebzeleri kaynar suda 3 dakika bekletip süzün. Soğuyunca cildinizin üzerine yerleştirin. Diğer sebzeleri ise robotta püre haline getirin. Akmayacak kıvama gelince maskeniz hazır demektir. Maskeyi sürmeden önce cildinizi temizleyin. Çünkü kirli cilt maskeyi özümseyemez. Bunun için bir parça pamuğa temizleme sütünü döküp önce tüm cildinizi temizleyin, sonra ılık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Maskeyi göz ve dudak çevresi hariç tüm yüz ve boynunuza kalın bir tabaka halinde sürün. Kesinlikle bir yere uzanıp kafanızdaki düşünceleri boşaltın. Çünkü bu pozisyon, vücudun gevşemesine yol açarak hem maskenin akmamasını hem de cildin maskeyi daha kolay özümsemesini sağlıyor.Önerdiğimiz maske tariflerindeki bekleme sürelerini aynen uygulayın. Aksi durumda maske cildinize zarar verebilir. Maskeyi temizlemek için ılık suya batırılmış pamukla cildinizi silip yıkayın ve havlu ile tampon yaparak kurulayın.

1.Salatalık Maskesi:İki tutam çuha çiçeği kurutularak,dövülüp toz haline getirilir.Kabukları soyulmuş yarım salatalık,bir fincan pirinç unu,çuha çiçeği tozu ile birlikte on dakika ateşte pişirilir. Elde edilen karışım bulamaç haline getirilir. Hazırlanan bulamaça yarım fincan elma suyu, bir çorba kaşığı saf zeytinyağı ilave edilerek krem haline getirilir.

Etkisi: Yüz ve boyuna uygulanan bu maske cildin canlı ve sağlıklı gözükmesini sağlar.Yüzde yarım saat beklettikten sonra ılık su ile yıkanır ve gül suyu sürülür.

2.Bal Maskesi: Civan perçemi çiçeği, saf suda on dakika kaynatıldıktan sonra sıkılarak süzülür. Bir fincan su soğutulur. Elde edilen posa ezildikten sonra,yarım fincan limon suyu,bir çorba kaşığı zeytinyağı,bir tatlı kaşığı bal ve çırpılmış yumurta sarısı ile karıştırılır. Hazırlanan karışıma soğuk civan perçemi suyu ilave edilir. Maske kıvamına gelinceye kadar yulaf unu eklenir.

Etkisi:Yüzdeki çöküntü ve kırışıklıkların giderilmesini önler. Bu maske bir hafta uygulanmalıdır. Yüzde bir saat kalması gereklidir.

3.Yumurta Maskesi:İki avuç buğday, iki bardak suda ezilir. İki yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı badem yağı konulur. Yüze sürülür ve kurumaya başlayınca yıkanır ve gülsuyu sürülür.

Etkisi: Kızıl lekelerin ve sivilcelerin giderilmesini sağlar. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulanır. Bu maske şampuan olarak kullanılabilir, saçların parlamasını sağlar.

4.Bezelye Maskesi:İki su bardağı taze bezelye, ezildikten sonra üzüm pekmezi ile karıştırılır. Yumurta akı ve yarım fincan ayçiçek yağı ilave edilir. Bir miktar un konularak maske kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.

Etkisi: Ten dokusu üzerinde parlaklık sağlar, gece yatmadan önce uygulanmalıdır. Sabah cilt temizlenir.

5.Çilek Maskesi :Bir avuç taze çilek ezilip, yulaf unu ile karıştırılır. Bir adet yumurta sarısı ile iki çorba kaşığı yoğurt çırpılır, krem kıvamına getirilir.

Etkisi: Kuru ciltler için besleyici olan bu maske 20 dakika ciltte kaldıktan sonra ılık su ile yıkanır. Çilek maskesi özellikle gözaltlarındaki kırışıklıkların azalmasında önemli rol oynar.

6.Patlıcan Maskesi:Dilimlenmiş yarım patlıcan iki bardak suda kaynatılır. Hazırlanan karışıma bir diş sarımsak eklenerek lapa haline getirilir. Buna kaymak katılarak krem haline getirilir. Bu karışım iki ay boyunca hergün tekrarlanmalıdır.

Etkisi: Tendeki mikropları arındırmada ve yüze canlı bir görünüm kazandırmada etkindir.

7.Kayısı Maskesi: Üç tutam defne yaprağı, bir tutam tarçın kayısı suyunda pişirilir. Bir adet yumurta ve yarım fincan süt karıştırılarak krem haline getirilir.

Etkisi: Yüzdeki sivilceleri giderir ve tene tazelik kazandırır. Saça uygulandığında dökülmeyi durdurur ve saçın geç ağarmasını sağlar.

8. Yulaf Maskesi (Siyah Noktalardan Kurtulun) Yulaf ezmesi, cildin derinlemesine temizlenmesi ve siyah noktaların yok edilmesini sağlayan bir maskedir. Bu maske ayrıca cildin içinde dolaşan pislikleri temizleyip, cildin fazla yağlanmasını da engeller. Bu nedenle kuru ciltli kişiler tarafından pek fazla kullanılmamalıdır. Yulaf ezmesi maskesinin yapımı son derece basittir. Pişirdiğiniz yulafları süzdükten sonra, bunları geniş bir kabın içinde birkaç dakika ezin. Hazırladığınız bu yulaf ezmesini yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika kadar bekleyin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Bu maskeyi vücudunuza da uyguladığınızda, şaşırtıcı sonuca ulaşabilirsiniz.

9. Siyah Nokta Maskesi: Bu maske için sadece limon suyu ve yoğurt yeterli. Önce bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırıyorsunuz. Karışımı gözlerinize değmeyecek şekilde yüzünüze sürüyorsunuz ve 15 dakika bekliyorsunuz. Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler. Bu maskeyi haftada bir kere uygulayabilirsiniz.

10. Sivilce Maskesi:Sivilce maskesi için sekiz tane karnabahar yaprağını, iki kaşık zeytinyağı ile mikserden geçirmeniz yeterlidir. Hazırladığınız karışımı, sivilceli bölgeye yoğun bir şekilde sürün. 10 dakika kadar bekledikten sonra, yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Karnabahar yapraklarının temizleyici özelliği vardır. Sivilce maskesini yüzünüze haftada bir ya da iki kere uygulayabilirsiniz.

11. Saç BakımıBir avuç dolusu taze ısırgan otu, ceviz, kayın ve mürver yaprağı ile bir kırlangıç otu sapını beraberce soğuk suya koyun. Bu karışımla dolu suyu kaynatın ve üç dakika bekletin. Bu suyun yarısıyla ve Marsilya sabunu ile saçınızı yıkayın, sonra durulayın. Geriye kalan su ile saç diplerinizi biraz ovun ve sonra saçınızı durulamadan kurutun.

12.Nemlendirici Maske:(Yumurta sarısı, süt)Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek 15 dakika bekleyin. Ardından kağıt bir mendille silerek temizleyin. Daha sonra sırasıyla ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa, bu maske sizin için birebirdir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken süt nemlendirecek, sıkıştıracak ve cildinize yumuşaklık verecek. Haftada bir kez uygulamak yeterlidir.

13.Kırışıklıklara Karşı Maske(Kaymak, elma):
Soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle birkaç dakika karıştırın. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü örtün. Kaymak cildi yumuşatarak, nemlendireceğinden, cilde esneklik kazandırır. Kırışıklıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemlidir. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

14. Canlandırıcı Maske:
Malzeme: Yarım avokado, bir tatlı kaşığı bal, yeterince taze ve çiğ süt, bir tatlı kaşığı polen.
Yapılışı: Karıştırılan malzeme düzgün bir kıvam alınca kullanılmaya hazırdır. Yüz, boyun temizlendikten sonra maske yüze uygulanır. 30 dakika bekletildikten sonra soğuk su ile yıkanıp kurutulur. Bu maskeden sonra yüze bitkisel bir losyon sürülmelidir.

15. Hassas Cilt İçin Maske:
Malzeme: Bir tane muz, bir tatlı kaşığı krem şanti.
Yapılışı: Muzu çatalla ezip, içine bir tatlı kaşığı krem şantiyi karıştırın ve yüzünüze sürün. 15-20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.

16. Yorgun Ciltler İçin Maske:

Malzeme: Bir yumurta sarısı, bir çorba kaşığı susam yağı.
Yapılışı: Yumurta sarısıyla bir çorba kaşığı susam yağı karıştırılıp, yüze sürülür. 15-20 dakika sonra yüzünüzü gül suyuna batırılmış bir parça pamukla temizleyin. Daha sonra bitkisel losyon sürerek cildinizi kurutun.

17. Karma Cilt İçin Maske:

Malzeme: Bir tatlı kaşığı bira mayası, bir tatlı kaşığı ılık süt.
Yapılışı: Ilıtılmış süt ile tüm malzeme eritilip, bir saat serin bir yerde bekletilir. Mayalandıktan sonra tüm yüze sürülür.

18. Yağlı Cilt İçin Maske:

Malzeme: 3-4 çilek, bir yumurta akı, 1-2 tatlı kaşığı gül suyu, 1-2 damla asilbent tentürü.
Yapılışı:Çilekler ezilip yumurta akıyla çırpılır. Gül suyu ve asilbent tentürü katılıp yüze sürülür. 10 - 15 dakika sonra yüz ılık maydanoz losyonuyla çalkalanır.

19. Kuru Ciltler İçin Maske:

Yapılışı: Üç tutam akasya çiçeği, bir tutam rendelenmiş limon kabuğu ve dövülmüş lale soğanı, arpa unu ile birlikte karıştırılır. Elde edilen krem, içinde menekşe suyu bulunan bir cam akseye konduktan sonra ağzı kapatılarak kaynar suda 10 dakika ısıtılıp ateşten indirilir. Kuru ciltler için faydalı olan krem, yatmadan önce yüze maske yapılarak uygulanır.

20. Pırıltılı Cilt İçin Maske:

Yapılışı: İki avuç aslanyıldız yaprağı ufalandıktan sonra, kaynar suda bir saat bekletilir ve yapraklar posa haline gelinceye kadar sıkıldıktan sonra, atılır. Aslanyıldız yaprağının bekletildiği suyun içine, bir fincan badem yağı, aynı miktarda süt ve yumurta akı ilave edilir. Karışım, yulaf unu ile hamur hale getirilir, hafif ateşte ısıtılır. Berrak bir cilt için yüze ve boyna maske yapılır ve en az yarım saat beklenir.

21. Lekeli Cilt İçin Maske:

Yapılışı:Üç tutam akçaağaç yaprağı, tütün gibi kıyılarak suda 10 dakika demlendikten sonra sıkılır. Bir avuç pirinç unu, yarım fincan badem yağı ve bir bardak gül suyu eklenir ve krem yapılır. Kırışıklıkları da gidermede etkili olan bu krem cilde parlak bir görünüm verirken aynı zamanda yüzdeki lekelerin de kaybolmasını sağlar.

22. Besleyici Maske:

İçinde bulunan badem yağı ve yumurta sarısı sayesinde cildi sanki yeni doğmuş bir bebeğinki gibi yumuşacık yapan bu besleyici maskeyi ayda bir kez uygulayabilirsiniz.
Malzemeler:
3 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş badem
1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı
1 tatlı kaşığı krema
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:Yoğun bir kıvama gelinceye kadar tüm malzemeleri karıştırın. Gözlerin etrafına gelmeyecek şekilde maskeyi yüzünüze sürün. 15-20 dakika

Cilde göre Maskeler:

Kuru Ciltler İçin Maskeler:

Yulaf içi maskesi: 2 çorba kaşığı yulaf içi, suda veya sütte 15 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra karışıma bir kaşık bal ilave edilir. Hafif sıcak vaziyette yüze sürülüp, 15 dakika bekletilir. Daha sonra yüz ılık suyla yıkanır.

Kabak maskesi:Pişirilmiş kabaktan 2 çorba kaşığı iyice karıştırıldıktan sonra, içerisine 1 çorba kaşığı zeytin yağı ya da badem yağı karıştırılır. Elde edilen karışım yüze sürülür, 20 dakika sonra ılık suyla yıkanır.

Havuç maskesi: 2 havuç rendelenir, yumurta akı ile çırpılır, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı veya süt ve az miktarda nişasta karıştırılır. Sonra yüz boyun ile birlikte yağlanır. 30 dakika sonra ılık su ile yıkanır.

Marul maskesi: Marul yaprakları ince ince kıyılır, üzerine zeytin yağı ve birkaç damla limon suyu sıkılır (lapa haline gelmesi için). Yüze sürülür. 20 dakika sonra yavaş yavaş evvela sıcak su ile, sonra soğuk su ile yıkanır. Marul yerine, rendelenmiş turp veya patates püresi de kullanılabilir.

Muz maskesi: Bir adet muz iyice ezildikten sonra, içerisine 1 tatlı kaşığı süt veya kaymak katılarak karıştırılır. Sonra yüze sürülür. 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.

Elma Maskesi: Bir elma iyice rendelendikten sonra, içerisine 1 çorba kaşığı zeytin yağı, süt veya kaymak karıştırılır. Yüz ve boyuna sürülür. 20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

Şeftali maskesi: Olgun bir şeftali iyice ezildikten sonra, haşlama papatya suyu ile lapa haline gelinceye kadar karıştırılır. Sonra yüze sürülür. 20 dakika bekletildikten sonra yüz sıcak su ile yıkanır.

Salatalık maskesi: Rendelenmiş salatalığa birkaç damla limon suyu damlatılır. Yüz ve boyuna sürülür. 20 dakika sonra bir mendil veya bir bezle iyice temizlenir ve yüz yıkanmalıdır.

Yağlı Ciltler için Maskeler:

Badem Maskesi:Papatya, ıhlamur çiçeği, lavanta, mürver ağacı çiçeği ve çam filiz uçlarından eşit miktarda alınıp karıştırılır. Bu karışımdan 2 çorba kaşığı alınıp 150 gram kaynar su içinde haşlanır. Bu haşlamaya (50 grama 1 çorba kaşığı badem içi gelecek şekilde) badem içi ilave edilip, haşlamaya devam edilir. Sonra haşlanmış terkibe 1 tatlı kaşığı un ve yarım tatlı kaşığı bal ilave edilir. Sıcak vaziyette yüze sürülür. (sıcaklık dayanılacak gibi olmalıdır) 30 dakika bekledikten sonra, önce sıcak sonra da soğuk su ile yıkanmalıdır.
Elma Maskesi:12 elma rendeledikten sonra, iyice çırpılmış yumurta akı ile karıştırılır. Elde edilen karışım yüze ve boyna sürülüp, 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

Rahatsızlıklara göre Maskeler:

Kızarıklık sorunlarına ahududu maskesi:

Cildinizde dolaşım sorunları varsa kılcal damarlarınız zaman zaman hiç de estetik olmayan görüntülere yol açabilir. Sivilceler ve yer yer kızarıklıklar ortaya çıkar. Bu sorunu gidermek için, öncelikle kan dolaşımını hızlandıran sebze ve meyveleri seçmelisiniz. Frenküzümü, ahududu, böğürtlen ve çilek gibi meyveler bu konuda can simidiniz olabilir. Ayrıca içerdikleri bol A vitamini sayesinde cilde pürüzsüz ve kadifemsi bir görünüm kazandırırlar.

Size uygun maske:
1 avuç dolusu çilek veya ahududuyu bir kâseye alın. Püre halinde ezip cildinize sürün. Ancak cildiniz kuru ise çilek püresine 2 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın ve temizlenmiş cildinize uygulayıp 10 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın.

Yağlı cilde limon maskesi:
Cildiniz aşırı yağlı, hem de yer yer parlıyor ve gözenekler genişlemiş. Bu durumda yağ dengesini düzenleyen bir maske uygulamalısınız. Limon bu konuda yararlı olabilir.

Size uygun maske:
2 limonun kabuğunu soyup kabuklarını 2 çorba kaşığı suyun içinde 3 dakika bekletin. Robotta püre halinde ezin ve canlandırıcı maske olarak kullanın. Temizlenmiş cildinize pamukla sürüp birkaç dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile kurulayın ve ardından günlük nemlendiricinizi sürün.

Kuru cilde marul maskesi:
Sürekli stres hali ve yoğun çalışma temposu cildi olumsuz yönde etkileyerek kuruluğa yol açabilir. Önlem alınmazsa ilerleyen dönemlerde cilt, mat bir görünüme kavuşur ve erken kırışıklıklar söz konusu olabilir. Bu yüzden kuru cilt diğer cilt tiplerine oranla daha çabuk yaşlanır.

Sağlıklı, taze ve ışıltılı bir cilt istiyorsanız öncelikle maksimum düzeyde bir nemlendirme sağlamalısınız. Bu nedenle bol su içeren tüm meyve ve sebzeler cildinizin dostu olabilir.

Size uygun maske:
Birkaç marul yaprağını kaynar suya batırıp 2 dakika bekletin ve soğumaya bırakın. Yaprakları temizlenmiş yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 20 dakika bekleyip yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Yıpranmış cilde üzüm maskesi:
Cilt bir takım olumsuz etkenlerden dolayı yıpranmaya ve erken yaşlanmaya başlayabilir. Özellikle sonbahar aylarında ani değişen havalar cildi fazlasıyla etkiler. Bu dönemlerde cildi tazelemek ve kış mevsiminin zararlarından korumak için ölü hücrelerden arındırılması gerekir.

Bu durumda sadece nemlendirici kullanmak yeterli olmaz. Belli aralıklarla peeling yani ölü hücrelerin temizlenmesi işlemini de uygulamalısınız. Üzüm, bu konuda derdinizin çaresi olabilir. Üzüm, içerdiği maddeler sayesinde cildi derinlemesine temizlerken, kan dolaşımını da düzenler.

Size uygun maske:
Üzümlerin kabuklarını soyun. Çukur bir kaseye alıp çatalla ezerek püre haline getirin. Fazla suyunu süzün ve posasını temizlenmiş cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyip yıkayın.
Üzüm, ölü hücreleri temizlemenin yanı sıra selilüite de iyi gelir. Cildin su tutmasını engeller. Zengin içeriği ile toksinleri atan üzüm, bağırsak ve böbrekleri çalıştırır, bol enerji verir ve cildin yaşlanmasını geciktirir.

Yorgunluğa karşı muz maskesi:
Çalıştığınız ortamda yoğun hava kirliliği söz konusu ise ya da sigara tiryakisi iseniz ve gece hayatınız varsa bu durumdan en çok etkilenecek yerlerden biri de cildinizdir. Cilt, dış etkenlere karşı savaşamayacak kadar güçsüz hale gelir ve yorgun bir görünüme kavuşur.

Yorgun cilt soluk renklidir, kırışıklıklara davetiye çıkarır. Hiç değilse haftada bir kez zengin potasyum kaynağı olan muzla bir maske uygulayın. Muzun içeriğindeki yorgunluk giderici etkiler cildi dinlendirerek tazeler ve ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Size uygun maske:
1 muzu çatalla ezerek püre haline getirin. Temizlenmiş cildinize masaj yaparak sürüp 15 dakika bekleyin. Ilık suya batırılmış pamukla cildinizi temizleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Muzun yararları:
Muz yüksek tansiyon, yorgunluk ve kramplara karşı etkili olan potasyum açısından çok zengin bir meyve. Bol enerji verip, idrar söktürücü özellikler içeriyor. Ayrıca A ve C vitaminleri içeriyor. Bu nedenle yorgun cildin en yakın dostudur.

Kırışıklıklara kivi maskesi:
İlerleyen yaş, düzensiz yaşam tarzı ve olumsuz dış etkenler cildin direncini kaybetmesine ve kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Önlem alınmazsa ciltte hızlı yaşlanma başlar ve cilt soluk bir renge bürünür.
Cilde kadifemsi bir yumuşaklık ve ışıltı kazandırmak, kırışıklıkları hafifletmek için ekstra bakım uygulamakta yarar var. En zengin C vitamini kaynağı olan kivi yaşlanmayı durdurabiliyor. Yaşınız 25'in üzerinde ise kivi maskesini haftada bir kez uygulayın.

Size uygun maske:
Birkaç kiviyi soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Suyunu süzüp posasını temizlenmiş yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyip ılık suya batırılmış pamukla silin ve ılık suyla yıkayıp havlu ile kurulayın.

Kivinin yararları:
Kivinin portakal ve limon gibi turunçgillerden daha fazla C vitamini içerdiğini biliyor muydunuz? Kivi de ayrıca bol miktarda magnezyum bulunuyor. Anemi ve mide problemlerine etkili olan kivi, bağırsakları yumuşatıyor ve toksinlerin atılımını sağlayıp vücudu temizliyor.

Pürüzlü cilde fesleğen maskesi:
Eğer cildiniz pürüzlü ve yaşlı görünüyor, sık sık lekeler ve sivilceler ortaya çıkıyorsa, özenli bir bakım uygulamadığınızda yüzünüzdeki kırışıklıklar artarak derinleşebilir. Bu konuda taze ya da kuru fesleğen imdadınıza yetişebilir. Fesleğen, temizleyici ve canlandırıcı etkisiyle hücreleri yenileyerek cildin elastikiyetini artırıp ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Haftada 1 veya 2 kez fesleğen maskesi uygulamanızda yarar var.

Size uygun maske:
1 avuç kuru fesleğen yaprağını bir çay fincanı kaynar suya atın. 1 çorba kaşığı süt tozu ilave edip ılınmaya bırakın. Süzüp cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirin ve temizleyici olarak kullanın. Özellikle kuru ciltler için çok yararlı bir doğal temizleme ürünü.

Fesleğenin özellikleri:
Saçlarınız mı dökülüyor? Özelikle taze fesleğen kullanmanızı öneriyoruz. Saç dökülmesini yavaşlatıyor. Bir demet fesleğen yaprağını yarım litre suda kaynatıp süzün. Ilınınca bir şişeye alıp ağzını kapatın. Her yıkamada saç diplerinize friksiyon yaparak uygulayıp saçınızı yıkayın.

Şişkinliğe karşı rezene
Son zamanlarda her sabah uyandığınızda aynadaki görüntünüzden rahatsız mı oluyorsunuz? Yüzünüz ve gözlerinizdeki şişkinlik sizi rahatsız edecek boyutlara mı ulaştı? Üstelik cildiniz soluk mu? Bu sorulara yanıtınız evet ise rezeneyi deneyin. Acil önlemler almazsanız sürekli şişkinlik cildinizin elastikiyetini kaybetmesine yol açabilir. Öncelikle şişkinliği giderip sonra cildi sıkılaştırıcı önlemler alın. Bunun için rezene maskesini cildinizin durumuna göre haftada bir ya da iki kez deneyin.

Size uygun maske:
20 gr rezene yaprağını 1 çay fincanı suyla kaynatıp süzün. 3 çorba kaşığı rezene suyuna 1 yumurta sarısı ve ayrı bir yerde kar halinde çırpılmış 1 yumurta akı ilave edip karıştırın. Yüz ve boynunuza sürüp 15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayıp kurulayın.

Rezenenin yararları:
Yüksek oranda A vitamini içeren rezene cilde en yararlı sebzelerden biri. Ayrıca B ve C vitaminleri, kalsiyum, kükürt ve demir kaynağı da. Hindistan'da yüzyıllardır değişmeyen bir gelenektir rezene. Her yemekten sonra ağız kokusunu gidermek ve hazmı kolaylaştırmak için rezene tohumu çiğnenir.

Lifting etkili yumurta maskesi:
Cildinizde hafif sarkmalar başladı. Bunun nedeni cilt yapınız olabilir. İlerleyen yaş ya da hızlı kilo alıp verme gibi sorunlar da cildin esnekliğini yitirerek sarkmasına yol açıyor. Acil olarak cildinizi sıkılaştırmazsanız sarkma artacaktır. Cildinizi sıkılaştıracak malzemelerle maskeler hazırlayın. Amino asit içerikli ve albümin içeren yumurta akı cildinize lifting etkisi yapacaktır. Özellikle yumurta akı bu konuda gerçek bir uzman.

Size uygun maske:
2 yumurta akını 1 çorba kaşığı tozşekerle kar halinde çırpın. Hazırladığınız bu karışımı temizlenmiş cildinize pamukla masaj yaparak sürün. 15 dakika bekleyip ılık suya batırılmış pamukla temizleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Yumurtanın yararları:
Yumurtanın, ucu çatallaşmış saçlara iyi geldiğini biliyor muydunuz? Saçları adeta yeniden yapılandırıp ışıltı kazandırıyor. 1 yumurta sarısını ayrı bir yerde çırpıp 1 çorba kaşığı bebe şampuanına ilave edin. İyice karıştırın ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayıp birkaç dakika bekledikten sonra yıkayın.

Güçsüz cilde nane maskesi:
Birkaç gecenin uykusuzluğu adeta cildinize yansımış. Güçsüz ve yıpranmış bir görünüm içeriyor. Cildinizden sanki yorgunluk okunuyor. En iyisi bir an önce önlem almak. Aksi durumda cilt, sağlıksız bir görünüme kavuşup kırışıklıklara davetiye çıkarabilir. Öncelikle cildinizi dinlendirmelisiniz. Bunun için rahatlatıcı etkili bitkilerden yararlanın. Nane, papatya gibi. Hazırlayacağınız maskeleri haftada 1 ya da 2 kez uygulayarak cildinizi yeniden yapılandırın.

Size uygun maske:
20 gr taze nane yaprağını 1 çay fincanı suyla kaynatın. Ilınınca süzün. Bir elmayı soyup rendeleyin. Nane suyuna ilave edip karıştırın. Daha önceden temizlediğiniz yüz ve boynunuza masajla yedirerek sürün. 20 dakika bekleyip cildinizi yıkayın ve havlu ile kurulayın.

Nanenin yararları:
Fiziksel ve ruhsal yorgunluğun ilacı nane. Banyo suyuna ilave edeceğiniz bir avuç nane ile papatya derdinizin çaresi olabilir. Üstelik sıcak banyo sırasında banyonuz bu kokulu bitkilerden dolayı çok hoş kokabilir. Bitkilerin sinirler üzerinde rahatlatıcı bir etkisi de var.


KAYNAKÇA:

Baykızı, Murat, "Şifalı Bitkilerle Güzellik", Kar Yayınları, 2005

Heydari, Welat Mistefa, Mergübe Akkaya, Zülfiye Erdem, "Doğanın Sunduğu Alternatif Tıp Şifalı Bitkiler", ARYA Yayınları, 2004

Tourles, Stephanie, "Doğal Cilt Bakımı", Platform Yayınları, İstanbul: 2002

Treben, Maria,"Tanrı'nın Eczanesinden Sağlık",Çev.:Gülengül Giray, Ruh ve Madde Yayınları, 2000

Tütüncüoğlu, İbrahim, "Çevremizdeki Şifalı Bitkiler", Timaş Yay.

Çiğdem Buğdaycı, Bilgi Üniversitesi, medya ve İletişim sistemleri bolumu Öğretim görevlisi

http://www.arifoglu.com/sifali.htm

http://www.bitkisel-tedavi.com/faydalibilgiler.htm

http://www.doktordoga.com/default.asp?B ... PageID=202

http://www.idealsohbet.com/kadin/yemek/guzellik.htm

bilge

Okunmamış mesaj gönderen bilge » Çrş 21 Haz, 11:41

bir ara saçlarım içinhint yağı kullanmıştım. çok hoş kokusu var ancak insanların karşısına o şekilde çıkılmıyor. eğer süreceksen bir gün boyunca evde oturacaksın yıkadıktan sonra dışarı çıkacaksın.


Cevapla

“Araştırma Genel Konular” sayfasına dön