Dişçi Korkusu ve Diş Tedavisine Etkileri

dişçi korkusu, disci korkusu, dişçi korkusu için sakinleştirici, dişçi korkusu nasıl yenilir

Sağlık ve sağlıkla ilgili konular
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Dişçi Korkusu ve Diş Tedavisine Etkileri

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Cmt 04 Şub, 21:23

Resim

Dişçi Korkusu ve Diş Tedavisine Etkileri

Dişçi korkusu nasıl ortaya çıkar? Dişçi korkusu diş tedavisini ve dişlerimizin sağlığını nasıl etkiler? Dişçi korkusu nasıl yenilir?

Eskiden büyüklerin çocukları korkutmak için en çok kullandığı argümanlardan biri de, onları dişçiye götürmek veya dişlerini çektirmekle tehdit etmeleri idi. “dişçi geliyor bak”, “seni dişçiye götürürüm”, “dişçi iğne yaparsa görürsün” bu ve benzeri cümleler kısa sürede sonuç almak için tekrar edilir ve çocukların bilinçaltına işlenirdi.

O çocuklar büyüdüklerinde tabiki bu tür cümleler artık onları korkutmuyor ama bilinçaltında çok altlarda, zorunlu olmadıkça diş hekimine gitmemelerine sebep olacak kadar etkinliklerini korumaya devam ettiler.

Oysa gelişen teknoloji artık birçok şey değiştirdi. Eskiden olduğu gibi büyük şırıngalar suda kaynatılarak kullanılmıyor. Nerede ise mikro ölçeklerdeki ve tek kullanımlık iğnelerle yapılan etkili lokal anestezilerle nerede ise hiç ağrı hissetmeden tüm işlemler yapılabiliyor. Üstelik eskiden olduğu gibi diş çekmek yok. Diş çekme işlemi kullanılabilecek en son işlem ve kurtarılması mümkünse dolgu veya kanal tedavisi ile dişler kurtarılabiliyor.

Diş hekimi korkusunun temelinde çoğunlukla iğne ve hissedilecek acı vardır. Günümüzde ağız için fıs fıslarla iğne yapılacak yer uyuşturulabildiği için iğne acısı da hissedilmemektedir. Sonrasında işlem yapılacak yerin iğne ile uyuşturulduğu için herhangi bir acı duyulmamaktadır.

Dişçi Korkusunun Yenilmesi

Dişçi korkusu her ne kadar bilinçaltında varlığını devam ettiriyor olsa da günümüzde hekim hasta ilişkileri tümüyle değişmiştir. Eski sert ve ciddi hekimlerin yerini günümüzde güler yüzlü ve hasta öncelikli yaklaşımlara sahip diş hekimleri almıştır. Klinik Artı diş hekimlerine muayene olduğunuzda bu farkı sizlerde göreceksiniz.

Diş hekiminin hastasına yaklaşımı, dişçi korkusunun yenilmesinde büyük bir öneme sahiptir. Bir an önce işini bitirip sıradaki hastaya geçme telaşında olan bir diş hekimi ile, hastasına hassasiyetle yaklaşan ve onun psikolojisini düşünen diş hekimlerinin yaklaşımı büyük farklar ortaya koymaktadır.

Bilinçaltındaki olumsuz düşünceler nasıl oluşmuşsa, bu olumsuz düşünceler olumlu ve güler yüzlü yaklaşımlarla birer birer yok olacaktır. Dişçi korkusu, diş hekiminin olumlu ve pozitif yaklaşımları sayesinde yerini güler yüzlü ve hastasını düşünen diş hekimlerine bıraktığında, sürekli ertelenen diş kontrolleri sıradan bir rutin halini almaya başlar.

Dişçi Korkusu Yenildiğinde Neler Olur?

İnsanların büyük kısmı korkuları ile yüzleşmekten çekinirler. Ancak bu korkular ortadan kalktığında sürekli erteledikleri anların aslında nelere malolduğunun da farkına varmaya başlarlar.

Dişçi korkusu yenildiğinde bakın ortaya nasıl bir tablo çıkıyor,

• Diş kontrolleri düzenli bir şekilde yapılmaya başlanır,
• Ertelenen diş dolgularının yapılması için kolaylaşır,
• Ağız ve diş sağlığına verilen önem artar,
• Dişlerde varolan çürükler yerini estetik ve temiz dişlere bırakır,
• Korkusunu yenen yetişkinlerin pozitif yaklaşımları küçükleri de olumlu yönde etkiler.

Diş korkusu yenilemediğinde dişlerdeki çürüklerin artması maalesef diş kayıpları ile neticelenmekte ve implant tedavisi zorunlu hale gelmektedir. Aslında korku ile yüzleşmeler ertelendiğinde sadece dişlerimize verilen zarar büyümektedir. Halkalı diş hastaneleri ve Halkalı diş klinikleri ile Klinik Artı diş tedavisinin hasta diş hekimi yaklaşımı ile dişçi korkusunun ortadan kaldırılmasında ne kadar etkili olduğunu sizler de göreceksiniz.


Verilen bilgiler tanı, teşhis ve tedavi amacı taşımaz. İçerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedaviye yönelik hiçbir işlemi doktorunuza danışmadan uygulamayınız.


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Sağlık” sayfasına dön