Venüs Terazi Burcunda Hayatımızı Nasıl Etkiler?

venüs terazi burcunda, venüs terazide

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Venüs Terazi Burcunda Hayatımızı Nasıl Etkiler?

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Çrş 28 Eki, 10:52

Resim

Venüs Terazi Burcunda Hayatımızı Nasıl Etkiler?

Venüs, kendi yöneticiliğinde olduğu Terazi burcuna giriyor ve 21 Kasım 2020’ye kadar burada kalacak. Çekim gücümüzü, zevklerimizi, dünyayla ve insanlarla nasıl ilişki kurduğumuzu gösteren Venüs Terazi’de, karşıtları uzlaştırmayı, işbirliğini, uyumu, eşitliği, adaleti ve diplomasiyi sever. Sesler ve renkler arasında ahenk yaratmayı sevmesi ise estetik bir duyarlılık ve sanatsal zevkler şeklinde ifade bulur.

Venüs’ün bu konumda, kendisiyle başkaları arasındaki dengeyi kurarken, karşısındaki insanın farkında olması ve onu gerçekten anlayabilmesi gereklidir. Bu da onun ilk başta, karşısındakine ne istediğini sorması ve kendisinin de ne istediğini söylemesi ile mümkündür. Bunu yapmadığında, karşısındakini tam anlamıyla anlamadan ölçüsüzce verebilir ve aslında kurması gereken eşitliği bozar.

Böylesi ‘dengesiz’ bir durumda dışarıdan suları hiç bulandırmayan barışçıl bir tavırda gözükse de, içten içe aldıklarının ve verdiklerinin hesabını tutabilir. Fakat bu verilenler karşılıksız olmadığından ve hesabı tutulduğundan daha sonra talep edilir. Dolayısıyla olumlu ifadesinde arzuladığı eşitliği ve adaleti sağlayamaz.

Venüs Terazi’de, öteki insanı desteklemek, ben-sen dengesi kurmak ve arabuluculuk konularında doğal olarak iyidir ama bunu kendi haklarını da kollayarak yapması gerekir. Hayattan ve ilişkilerinden kendi istediklerini de aldığı bir denge kurduğunda, hak hukuk çatışmalarına girmeden karşılıksız olarak verebilir.

Bu konumda kişinin özdeğer duygusu sosyal açıdan onaylanabilir olmak, sevilmek, estetik ve dış görünüş gibi konulara endekslenebilir. Yapmacık, içi boş ve yüzeysel ilişkiler kurabilir. Başkalarının isteklerini ön plana alması ve onaylanma isteği kararlarını sürekli başkalarına göre değiştirmesine ve dolayısıyla kararsızlığa yol açabilir.

Venüs Terazi’de ilerlediği Kasım ayı boyunca başta Koç’taki Mars ile olmak üzere, Oğlak’taki Jüpiter, Pluto ve Satürn üçlüsüne gerilimli açılar yapacak. Dolayısıyla, Venüs Terazi’nin uyumu, barışı, adaleti sağlamak ve işbirliği yapmak gibi temalarında zorlanacağız. Zevklerimizde, finansal konularda ve ilişkilerde ‘doğru ölçüyü’ tutturabilmek için daha fazla çaba harcamamız gerekecek.

İştahımızın, yani çekim duyduğumuzun şeylerin peşinden gitmekte abartıya kaçabileceğimiz gibi, arzuladığımız dengeyi ve huzuru sabote edecek şekilde hareket etmemiz de mümkün. Çatışmaların ve anlaşmazlıkların kaynağı, hak hukuk meseleleri ve kim haklı kim haksız soruları olabilir. Bunun yanısıra, kazanmak- kaybetmek, kim güçlü-kim güçsüz gibi konular önem kazanacağından, gidişatı ve sonucu ‘kontrol’ etme dürtüsü artabilir.

Venüs’ün sevgi, paylaşma ve sahip olunan maddi/manevi değerler gibi prensiplerini zorlayacak olan bu açılar, bu konuları yeniden bir gözden geçirmememize neden olacak krizleri önümüze getirebilir. Oğlak’taki dışsal gezegenlerin etkisi, kontrolümüz dışında, yani sosyal, dışarıdan gelen bir ‘etkiye’ işaret ediyor. Dışsal koşullar veya insanlar tarafından engellenme ve baskılanma söz konusu olabilir.

Venüs’ün Terazi’deki olumlu ifadesine uygun olarak, abarttığımızı veya aşırı uçlara gittiğimizi hissettiğimiz yerlerde bu aşırılıkları törpülemek, bazı yerlerde sınır koymak, değerini kaybettiğini düşündüklerimizi elimine etmek ve gerçekten değer verdiğimiz, sevdiğimiz şeyleri ise hayatımızda tutmak gibi bizi doğal bir dengeye getirecek deneyimler yaşayabiliriz. Hakkımızı savunma yolumuz ise, yine Terazi’ye özgü olarak, her iki tarafın da hakkını gözeten ve adil bir şekilde olursa, çatışmaları çözmemiz daha kolay olabilir...


Astroloji Dergisi - Gözde Kara

Kaynaklar:
Astroloji Dersleri, Barış İlhan


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön