Venüs Kova Burcunda Hayatımızı ve İlişkilerimizi Nasıl Etkiler?

Venüs Kova Burcunda Hayatımızı ve İlişkilerimizi Nasıl Etkiler?

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Venüs Kova Burcunda Hayatımızı ve İlişkilerimizi Nasıl Etkiler?

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Pzt 01 Şub, 17:51

Resim

Venüs Kova Burcunda Hayatımızı ve İlişkilerimizi Nasıl Etkiler?

Venüs Kova burcuna giriyor ve 25 Şubat 2021’e kadar burada ilerleyecek. Bu konumda, özgür ve sıradışı bir sevgi ve ilişki anlayışı söz konusudur. Venüs Kova’da, bağımsızlığa, bireyliğe, arkadaşlığa, yoldaşlığa ve eşitliğe değer verir. İlişki kuruş tarzı, karşısındakini de bağımsız bırakacak şekilde hem insancıl hem de ‘mesafeli’ olabilir. Venüs burada, birebir tutkulu bağlar kurmaktan çok, sosyalliği, grup aktivitelerini, ilişkilerde iletişimi ve akılcılığı sever.

Tarafsız ve mesafeli oluşuyla, çok farklı insanlarla etkileşime girip arkadaş olabilir. Kendi farklılığını ve bireyliğini ifade etmekten hoşlandığı kadar, zevkleri, sevdiği şeyler ve insanlar da orijinal ve sıradışı olabilir. Kişinin özdeğeri, sürüden ne kadar ‘farklı’, özgür ve akıllı olduğuna bağlıdır.

Venüs burada, günlük yaşamı ve insanları sıradan bulup, sırf farklı olmak için tuhaf zevkler peşinde koşabilir. Bu haliyle, toplumdan kopuk birisi haline gelir. Yaşamı bir gözlemci gibi uzaktan seyrederek, ona hiç katılmayabilir. Bireyliğini ifade edemediği durumlarda ‘boyun eğer’; özgürlüğünden de tavizde bulunduğu bu durumda, sürekli ve ‘boşuna’ isyan eder.

Sürekli başkalarından özgürlük talebinde olduğu ve isyan ettiği bu modelde, ayrı ve özgür bir birey olma zevkini de yaşayamaz. Sosyal gruplara/insanlara olan sevgisi, tek bir kişiye odaklanamamasına, birebir, ‘bağlı’ ilişkiler kuramamasına neden olabilir. Aşırı bağımsız ve mesafeli oluşu, ‘kopukluğa’, hiçbir şeye bağlanamasına neden olur. Öngörülemez şekilde isyan etmesi ise ihanet olarak algılanabilir. Venüs’ün buradaki bir başka gölgesi de, insanları ileriye götürecek her türlü fikrin kendisinde olduğu iddiasıdır. Kendi aklını çok sevmesi bakımından, kibirli ve küstah olabilir.

Venüs, Kova burcuna girmesiyle birlikte, burada diğer gezegenlerin (Satürn-Jüpiter-Güneş-Merkür) oluşturduğu ‘kümeleşmeye’ (stelyum) katılıyor. Yaşamdaki birçok arenada, özellikle şubat ayı içerisinde, Kova’ya özgü niteliklerle ilerleyeceğiz. Nasıl ilişki kurduğumuz, parayı nasıl değerlendirdiğimiz, nelere değer verdiğimiz, neyi istediğimiz, neleri hedeflediğimiz, neyi anlamlı bulduğumuz, zihinsel ve ruhsal anlamda nasıl geliştiğimiz, nasıl yaşamımızı inşa ettiğimiz ve neye öncelik verdiğimiz gibi yaşamdaki bir çok konu, akılcılık, tarafsızlık ve iletişim süzgecinden geçecek. Bunlara ‘bir bilimadamı’ gibi yaklaşmak mümkün.

Duygusal bağlardan ziyade, özgürlüğü ve mesafeyi öne alabilir; sadece bizimle aynı düşünen, aynı zevkleri paylaşan kişilerle sosyalleşmek ve fikir alışverişinde bulunmak isteyebiliriz. Merkür’ün de 21 Şubat’a kadar gerilediğini düşünürsek, geriye dönüp şimdiye kadar yaşadıklarımızı değerlendirebilir ve özellikle aşırı duygusal davranılan yerlerde gözlemi ve aklı uygulamaya sokarak zihinsel netliğe ulaşabiliriz.

Venüs, burada ilk açısını, 6 Şubat’ta kendi geleneksel yöneticisi Satürn ile yapacak; 7 Şubat’ta modern yöneticisi Uranüs’e (Boğa’da) kare açısını; 11 Şubat’ta ise Jüpiter ile kavuşumunu gerçekleştirecek. ‘Sevgi’ prensibini ve ‘dişil’ enerjiyi temsil eden Venüs, ‘eril’ bir burçta ilerlerken yaptığı bu açılarla, bu dönem ‘sevgi bağları’ kurmaktan çok, akıl ve özgürlük zırhını giymiş gibi davranacak. Bu vesileyle, bir çok konuya ‘dışarıdan’ bakarak objektif bir şekilde çözmek kolaylaşabilir...


Astroloji Dergisi - Gözde Kara

Kaynaklar:
*Astroloji Dersleri, Barış ilhan
*Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, Hajo Banzhaf&Anna Haebler


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön