Venüs Balık Burcunda ve Etkileri

Venüs Balık Burcunda ve Etkileri, venüs balıkta, venüs balık burcunda

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Venüs Balık Burcunda ve Etkileri

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Prş 25 Şub, 16:09

Resim

Venüs Balık Burcunda ve Etkileri

Venüs ‘yüceldiği’ Balık burcuna giriyor ve 21 Mart 2021’e kadar burada ilerleyecek. Venüs bu konumda, hem yakınındakilerle hem de dünyayla anlayışlı, merhametli, özverili ve kabullenici ilişkiler kurar. Dünyayı tüm çeşitliliğine ve karmaşıklığına rağmen olduğu gibi kabullenebilir. Yüce veya ‘ilahi’ bir sevgiyi arar; sevdiği şeyle/insanla, tüm yaradılışla veya ‘Kutsal’ ile ‘bir’ olma, bütünleşme özlemi içindedir.

Bu yüzden sevdiği şey ne olursa olsun kendini adamayı sever. Hassas, şefkatli, duygusal ve sezgileri güçlüdür. Muhtaç durumda olanlara yardım etmek ve vizyonlarını ve ilhamını sanatsal yaratıcılığa dökmek söz konusudur.

Balık’taki Venüs sevgide sınırsızdır. Kendi sınırlarını ve karşısındakinin sınırlarını ayırt edemeyebilir ve ilişkilerinde karşısındakinin beklentilerine, isteklerine sınır koymakta zorlanabilir ve ilişki kurduğu insanları oldukları gibi değil, kendi özlem ve fantazilerine göre değerlendirebilir. Bu durumda gerçekleri göz ardı ederek kendisini aşırı derecede adayıp özverilerde bulunur ve kurban durumuna düşer.

İllüzyonlarına ve hayallerine göre ilerlediğinden gerçeklerle karşılaştığında hayal kırıklığına uğrar. Diğer yandan ilişkilerinde hep bir kurtarıcı rolüne bürünerek, karşısındakini kurtarmak isterken kurban durumuna da düşebilir. Aşırı idealize edilmiş bir sevgi anlayışı, Tanrı’dan gelecek büyük bir sevgi ya da ilişki beklentisi kişinin gerçek hayatta hiç bir ilişkiden memnun kalmamasına, buralarda sorumluluk alıp yürütememesine neden olabilir.

İdealine uygun olmayan hiç bir insana ve hiç bir duruma , gerçek bir ilişkinin sorunlarına tahammül edemeyebilir. Dış dünyada deneyimlenmeyen platonik sevgiler yaşayabilir.

Güneş’in ardından Venüs’ün de Balık burcuna girmesiyle birlikte, ‘duygularla’ bağlantılı Balık burcu sürecini daha fazla hissetmeye başlıyoruz. Şubat ayı boyunca akılcı ve rasyonel Kova burcunun temaları hakimdi. Ayrıca Kova-Boğa vurgusu, sabit niteliğin, inatçı ve değişime direnen enerjisini daha fazla hissetmemize yol açtı.

Neptün Etkisi

Balık burcuna iki gezegenin girmesiyle birlikte, bunların modern yöneticisi olan Neptün de etkisini arttıracak. Uyuma, adapte olmaya, esnemeye, değişime ve en önemlisi akışla birlikte hareket etmeye eğilimli ‘değişken’ niteliğin etkisini daha fazla hissedeceğiz.

Bilinçli aklı, duygularla ve sezgilerle dengelemek kolaylaşabilir. Duygusal süreçlerimiz de fikirlerimizde ve kararlarımızda söz sahibi olabilir. Güneş ve Venüs’ün geleneksel yöneticisi Jüpiter, Kova’da, dolayısıyla mantık-duygu, bilinç-bilinçdışı, fikir–sezgi ikilemlerini de yaşayabiliriz.

Balık süreci, yaşamın bizim göremediğimiz alt akıntılarının, sezgilerin ve iç sesimizin de bize söyleyeceği çok şey olduğuna işaret ediyor. Olumsuz anlamda, bu enerji bazı alanlarda çözülme, dağılma ve hayal kırıklığı getirebilir. Bunun anlamıysa, yaşamdaki illüzyonların, yani gerçek bildiğimiz yanlışların/yalanların dağılmasıdır.

Bu süreçte aklımızda çözemediğimiz veya göremediğimiz bir çok konunun çözümü, kendisini semboller, rüyalar veya rastlantısal olarak yaşayacağımız olaylar şeklinde gösterebilir


Astroloji Dergisi / Gözde Kara

Kaynaklar:
*Astroloji Dersleri, Barış İlhan


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön