Venüs Aslan Burcunda

Venüs Aslan Burcunda

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Venüs Aslan Burcunda

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Pzt 28 Haz, 18:14

Resim

Venüs Aslan Burcunda

Venüs, 27 Haziran’da Aslan burcuna geçti ve 22 Temmuz 2021’e kadar burada ilerleyecek. Venüs bu konumdayken, öz-güvenli, kendini ve kalbindekileri olduğu gibi ortaya koyma konusunda risk alabilen, sadık, onurlu ve cömert bir tarz söz konusudur.

İlişki kurma biçimi sıcak, içten ve yaratıcıdır. İsteklerini ifade etmekten, sevgide ve aşkta risk almaktan hoşlanır. Burada kişinin kendisini olduğu gibi sevmesi ve kendi benliğiyle barışık olması oldukça önemlidir. Kendi zevk aldığı ve istediği şeyleri ön plana alıp, yaşamdan keyif aldığında ve içindekileri korkmadan ortaya koyduğunda, sevgisini de cömertçe ve tüm sıcaklığıyla dışarıya yansıtır; böylelikle etrafındaki insanları da canlandırıp yüreklendirebilir.

Bir çocuk gibi yaşamdan keyif alabildiğinden, eğlenme ve insanları da eğlendirme konusunda yetenekli olabilir. Venüs’ün bu konumu genel anlamda yaratıcılığa işaret edebilir; özellikle kişinin kendi performansını sahnelediği oyunculuk, tiyatro, dans gibi bir sahne sanatlarını, yönetmenliği, eğlenceyi ve çocuk sevgisini düşünebiliriz.

Venüs Aslan Burcunda Olumsuz Etkileri

Gölge yönleriyle Venüs Aslan’dayken, kişi öz-değer duygusunu, dışarıdan ne kadar beğenildiğine ve onaylandığına bağlayabilir. Kendisini değerli hissetmek için devamlı pohpohlanma ve hayran olunma isteği içinde olabilir. Sürekli sahneyi işgal etme ve ilgi odağı olma arzusuyla, aşırı dramatik, gösterişçi ve tantanacı davranabilir. Dikkat çekemediğinde ya da eleştirildiğinde gururu ve egosu incinmiş bir şekilde geri çekilebilir.

Sırf pohpohlandığı ve hayran olunduğu arkadaşlık ve aşk ilişkileri içerisinde bulunmak, kazandığı ilgiyi kaybetmemek ya da sırf beğeni toplamak adına yapmacık ve dramatik sevgi gösterilerinde bulunmak söz konusu olabilir. İlişkilerinde, kendi isteklerinden başka hiçbir şeyin önemli olmadığı kanısıyla, aşırı bencil, narsist, baskın ve otoriter bir tarzda davranabilir. Bu konumda kişi aşkta da aşırı risk alabilir. İlişkiye girdiği insanlarla oyun oynayan, durmadan zevk ve eğlence peşinde koşan ve çocukça sorumsuz bir tarzda görebiliriz. Kumarbazlık ve lükse düşkünlük de söz konusu olabilir.

Venüs'le Birlikte Mars Aslan Burcunda

11 Haziran’da Mars’ın Aslan burcuna geçmesinin ardından Venüs’ün de burada ilerlemeye başlamasıyla ateş elementinin dışa dönük, hevesli ve canlı doğasını daha çok hissetmeye başlayacağız fakat bunların düzenleyicisi Güneş, bu süreçte Yengeç burcunda ilerleyecek. (22 Temmuz’a kadar). Dolayısıyla duygular hararetli ve daha çok ailevi veya özel ilişkilerdeki mevzulara ‘önem’ verme eğiliminde olacağız. Yengeç ve Aslan ‘subjektif’ burçlar olduğundan, kendimiz için önemli ve hassas konulara odaklanmak isteyeceğiz.

Aslan’daki Mars’ın, Kova’da gerileyen Satürn’e karşıt (1 Temmuz’da), Boğa’daki Uranüs’e ise kare açı (4 Temmuz’da) yapmasının ardından, yavaş yavaş Uranüs’ün fokalinde olduğu Sabit bir t-kare etkisini arttırmaya başlayacak. Bu t-kare, özgürlük-bağlılık, eskiye başkaldırı – yenilikten/değişimden korkmak, ipleri koparmak-sorumluluk duygusu, isyan-boyun eğme, bireysellik-kolektife uyum sağlamak ve değişime direnmek-değişimi aktif olarak başlatmak gibi ikilemleri gündeme getirebilir.

Birçok anlamda, gerilimizi azaltmak ve ‘dengemizi’ korumak adına harekete geçmek ve bazı düzenlemeler yapmak durumunda kalabiliriz. Mars’ın ardından, Aslan’daki Venüs, 7 Temmuz’da Kova’daki Satürn ile karşıt açısını, 8 Temmuz’da ise Boğa’daki Uranüs ile kare açısını yaparak bu Sabit t-karenin parçası olacak. Bu sefer işin içine, ‘sevdiğimiz’ şeyler/insanlar, parasal konular, ilişkiler, ortaklıklar ve buralardaki ‘uyumun’ ve ‘ölçülülüğün’ sınandığı deneyimler girebilir.

Uranüs, beklenmedik ve öngörülemez bir enerjiyi temsil ettiğinden, planladığımızdan farklı ve düşüncesiz davranmak veya ani değişimlerle karşılaşmak söz konusu olabilir.

Bu t-kare, 10 Temmuz’da gerçekleşecek Yengeç’teki Yeniay’da da etkin olacak, dolayısıyla toprağa yeni tohumlar ektiğimiz Yeniay döneminde, değişimin gezegeni Uranüs, düşüncelerimiz ve ‘niyetlerimiz’ üzerinde etkili olacak. 13 Temmuz’da, Venüs ile Mars Aslan’da kesin kavuşumlarını gerçekleştirecek. Bu dönem, sevgide ve maddi konularda rekabet ve mücadele etme enerjimiz artabilir.

Arzularımızın ve zevklerimizin daha fazla peşinden gitme eğiliminde olacağız. İlişkilerde tutkunun ve gerilimin de artması söz konusu. Bu açı, hazzı erteleyememek ve ölçüsüz davranmak ile ilgili problemlere ediyor ve deneyimlerimizin ‘duygusal yönü’ (düzenleyicileri olan Güneş Yengeç’te) oldukça önem kazanıyor. Bu yüzden, bu süreçte kişisel ve duygusal ihtiyaçlarımızı ‘nasıl’ doyurmamız gerektiğini ve bizi nelerin mutlu ettiğini anlamaya çalışmak oldukça önem kazanıyor…


Astroloji Dergisi - Gözde Kara

Kaynaklar:
*Astroloji Dersleri, Barış İlhan


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön