Ocak Ayı Önemli Astrolojik Olayları ve Yorumları 2021

ocak ayı astroloji yorumu 2021, astroloji ocak ayı yorumları, ocak ayı önemli olayları, ocak ayı önemli enerji noktaları, ocak ayı astroloji, ocak astroloji yorumları 2021, ocak ayı astrolojik yorumlar

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Ocak Ayı Önemli Astrolojik Olayları ve Yorumları 2021

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Pzr 03 Oca, 21:51

Resim

Ocak Ayı Önemli Astrolojik Olayları ve Yorumları 2021

2021 Ocak Ayı önemli astrolojik enerji noktaları:

13 Ocak 2021'de Oğlak burcundaki Güneş ve Ay ile Yeniay gerçekleşecek.

14 Ocak 2021'de Boğa burcundaki Uranüs ileri gitmeye başlayacak. Uranüs 15 Ağustos 2020'de geri hareketine başlamıştı.

17 Ocak 2021'de Kova burcundaki Jüpiter Boğa burcundaki Uranüs'le kare açı oluşturacak. (Bu açı yalnızca bir kez oluşacak.)

30 Ocak 2021'de Kova burcundaki Merkür geri hareketine başlayacak ve 20 Şubat 2021'e kadar da geri gitmeye devam edecek.

Misty Kuseris ©2020
Çeviren: Belgin Avunduk - Astroloji Dergisi


Herkese Mutlu Yıllar. Ocak ayı hayatın normale dönmesini isteyeceğiniz bir ay olacak. Zaten 2021 yılının 1 Ocak'ta Merkür'ün Neptün'le 60˚’lik açı oluşturarak başlaması da bunu desteklemektedir. Merkür düşünce sürecinizi temsil eder ve nasıl düşündüğünüzü gösterir.

Merkür aynı zamanda iletişim tarzınızı da temsil eder. Nasıl konuştuğunuz ve nasıl dinlediğiniz veya dinleyip dinlemediğiniz gibi konuları gösterir. Ve Neptün olumsuz anlamda aldanmayı ve olumlu anlamda ise umudu temsil eder. Şu anda dünyada çok fazla kafa karışıklığı var ve kime inanacağınızı bilmiyorsunuz. Bu yüzden lütfen başkalarından edindiğiniz bilgiler konusunda dikkatli olun. Onların söylediklerini dinlemeye çalışın böylece ya gerçekleri öğrenebilir ya da size doğru bilgileri verip vermediklerini anlayabilirsiniz.

Aynı zamanda dünyada çok fazla beklenti de var. Şu anda dünyada iki farklı aşı mevcut ve önümüzdeki yıl içinde umarız mümkün olduğu kadar kolaylıkla dağıtılır. Birçok insan hayatlarında sadece sağlıklı yaşamayı ümit etmekle kalmıyor, aynı zamanda acıların da dinmesini umuyor.

Ayrıca Merkür'ün Neptün'le 60˚’lik açı oluşturmasıyla olayları farklı bir perspektiften veya manevi bir perspektiften görebilirsiniz. Ya da hayata daha yaratıcı bir şekilde yaklaşabilir ve başkalarını takdir edecek şekilde iletişim kurmanın yollarını bulabilirsiniz.

4 Ocak’ta Merkür Plüto ile kavuştuğunda hayatı daha ciddiye alabilirsiniz. Çevrenizdeki dünyada neler olup bittiğini anlamaya çalışabilirsiniz. Gerçekleri öğrenmek isteyebilirsiniz. Hatta bilinçaltınızdan kendi ihtiyaçlarınızı anlamanıza yardımcı olacak bazı bilgileri alabilirsiniz. Odaklanmak ve bu odaklanma durumunu sürdürmek sizin için daha kolay olduğundan birçok açıdan işleri halledebilirsiniz. Fakat unutmayın ki görevlerinize odaklanırken işlerinizi halledebilmek için diğer insanların söylediklerini mutlaka dinlemeniz gerekir.

8 Ocak’ta Merkür Kova, Venüs Oğlak burcuna girecek ve Merkür Mars’la kare açı yapacak.

Daha önce de yazıldığı gibi Merkür iletişimi temsil eder ve Kova burcunda olduğunda farklı bakış açılarını ve dünyanın küresel düzeyde nasıl işlediğini anlama eğilimi verir. Başkalarıyla ilişki kurmak, onların sizi dinlemesini ve bakış açınızı kabul etmelerini isteyebilirsiniz.

Bu arada Venüs Oğlak burcuna girerken diğer insanlar tarafından kabul edilmek önemli olacaktır. Toplumun bir parçası olmaya çalışırken sosyal olarak izole olmak istemeyebilirsiniz. İşleri doğru şekilde yapmak ve kurallara uymak gerekebilir. Kişisel olarak kabul edilme ihtiyacı nedeniyle kendi düşüncelerinizi başkalarıyla paylaşmak istemeyebilirsiniz.

Merkür'ün Mars'la kare açı oluşturması günün ilerleyen saatlerinde oldukça fazla hayal kırıklığına yol açabilir. Diğer insanlar sizin ihtiyaçlarınızı dinlemeye istekli olmadığı için kızgınlık hissedebilirsiniz. Ya da ihtiyaçlarınızı başkalarına nasıl anlatacağınızı bilmediğiniz için hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

9 Ocak'ta Merkür Satürn ile kavuştuğunda hala hayal kırıklığına uğrama ihtimali mevcuttur. Ama en azından artık düşüncelerinizi toparlayabilirsiniz. Başkalarıyla önemli konuları tartışabilirsiniz. Ayrıca eylem planlarınızı yapabilir ve ulaşmak istediğiniz belirli hedefleri tanımlayabilirsiniz.

11 Ocak'ta Merkür Jüpiter ile üçlü bir açı dizisine başlarken bu açının ilkini oluşturacak. Aslında Merkür 30 Ocak'ta gerilemeye başlayacak ancak bugün Merkür'ün geri hareketinin enerjisini hissetmeye başlayacaksınız. Merkür'ün Jüpiter'le bir sonraki kavuşumu 14 Şubat'ta Merkür geri giderken meydana gelecek. Ve bu kavuşum en son 4 Mart 2021'de Merkür'ün ileri harekette olduğu zaman meydana gelecek.

Aslında bir günlük tutuyorsanız bugün düşüncelerinizi not edin çünkü bu düşüncelerden bazılarının Şubat ortası ve Mart başında önemli olacağını göreceksiniz.

Merkür Jüpiter ile kavuştuğunda hayatınızdaki durumlar hakkında daha fazla iyimserlik hissedebilirsiniz. Daha fazlasını başarabileceğinizi düşünebilirsiniz. Başarı olasılığınızı artırabilecek stratejileri tespit edebilirsiniz. Ayrıca diğer insanlar da sizin çabalarınızı destekleyebilirler. Tek yapmanız gereken onların yardımlarını istemek. Bugün size yardımcı olamayabilirler. Ancak bu açı daha sonra tekrar ortaya çıktığında size yardımcı olabilirler. Bu yüzden sizi bir süreliğine ertelerlerse endişelenmeyin. Sadece zamana ihtiyaçları olabilir.

Dikkat etmeniz gereken tek şey yasal işlemlerdir. Dünyasal astrolojide Jüpiter davaları yönetir. Şu anda değerlendirilmekte olan herhangi bir yasal konunun, bu açının en son ortaya çıkacağı 4 Mart tarihine kadar çözülmemiş olması mümkündür.

Merkür, Jüpiter ile kavuşum oluşturduktan sonra her iki gezegen de Kayron’la 60˚’lik açı yapacaklar. Bu iyimserlik duygunuzu ve başarı olasılığınızı artırabilir. Nedeni bazı eski defterleri kapatabilmenizdir. Ayrıca sorunları çözmek isteyebilirsiniz. Çünkü artık çatışmalardan bıkmış olabilirsiniz. Bu hayatınıza devam etme isteğinin başka bir işaretidir.

Bununla birlikte 12 Ocak'ta Merkür geri giden Uranüs ile ve Venüs de Kayron ile kare açı oluştururlarken kendinizi biraz farklı hissedebilirsiniz.

Hem Merkür hem de Uranüs bilgi ve iletişimle ilgilidir. Uranüs ruhsal astrolojide Merkür'ün yüksek oktavı olarak görülür. Ancak birbirleriyle çatıştıklarında hayatınızda aksamalara neden olabilecek beklenmedik bilgiler önünüze gelebilir. Beklenmeyene hazır olmalısınız. Hayatınızda sizin için neyin önemli olduğunu anlamanız gerekir. Böylece başkaları sizi dinlemeye istekli olmasa bile haklarınızı savunabilir ve öfkelerinin veya saygısızlıklarının haklarınıza müdahale etmesine izin vermeyebilirsiniz.

Ayrıca zihniniz çok dolu olduğu için çevrenize odaklanamama eğilimi olabilir. Dikkatinizin dağılmasına izin verirseniz bir kaza geçirme riski de vardır.

Merkür geri giden Uranüs ile kare açı oluşturduktan sonra Venüs de Kayron ile kare açı oluşturacak. Meydana gelen aksamalardan dolayı zarar gördüğünüzü düşünmeniz mümkündür. Ya da birisi size karşı çok sert davranabilir. Mümkünse bugün hiçbir şeyi kişisel olarak almayın. İnsanlar sadece kendi hayal kırıklıklarından dolayı konuşuyor olabilirler. Özellikle Merkür geri giden Uranüs’le kare açıyı günün erken saatlerinde oluşturduğu andan itibaren oluşan ve sizinle bir ilgisi olmayan hayal kırıklıklarının etkisi olabilir.

13 Ocak'ta meydana gelen Oğlak burcundaki Yeniay sadece Oğlak burcundaki Plüto ile değil aynı zamanda Kova burcundaki Satürn, Jüpiter ve Merkür ile de kavuşacak. Bu nedenle bu çok zor bir Yeniay olabilir. Yeniay Plüto ile kavuştuğunda durumları çok yoğun hissedebilirsiniz. Dünyasal astrolojide Plüto genellikle toplumun alt yapısını temsil eder. Aynı zamanda farklı gruplar arasındaki güç mücadelelerini de temsil eder.

Yeniay Satürn, Jüpiter ve Merkür ile burç dışı bir kavuşum oluşturduğunda sağlam bir temel oluşturmak için zaman ayırıp ayıramayacağınızı veya her şeyi geride bırakıp geleceğe doğru ilerleyip ilerleyemeyeceğinizi bilemezsiniz. Mars'ın Satürn ile kare açı oluşturacağını ve Venüs'ün bugün ilerleyen saatlerde geri giden Uranüs’le üçgen açı oluşturacağını ve bunun şu anda hissettiğiniz sürtüşmeyi arttırabileceğini not etmek de önemlidir.

Ancak Oğlak burcundaki Plüto ile Kova burcundaki Satürn, Jüpiter ve Merkür'ün kavuşumunun olumlu bir tarafı da var. Plüto uzun vadeli büyümeyi temsil eder. İnsanların hayatın değerini aramaya istekli olduklarını gösterir. Diğer bireyleri anlamak isterler. Bu arada Satürn yine büyümeyi geliştirmek amacıyla bir düzenleme yapmayı temsil eder ve Jüpiter yaşamınızın büyümesini istediğiniz alanlarında değişiklikler yapma arzusunu temsil eder.

Bu arada Kova'daki Merkür diğer insanları anlama ve onları desteklediğinizi ifade etmenin bir yolunu bulma arzusunu temsil eder. Öyleyse bu Yeniay olumlu anlamda derinlere inmeye ve hayatta olmasını istediğiniz uzun vadeli değişiklikler hakkında başkalarıyla iletişim kurmanın bir yolunu bulmaya çalıştığınız bir Yeniay olabilir.

Yeniay oluştuktan sonra Mars, Satürn’le kare açı oluşturacak ve Venüs geri giden Uranüs’le üçgen açı yapacak. Mars Satürn'le kare açı oluştururken kendinizi sıkışmış hissedebilirsiniz. Daha önce de yazıldığı gibi Mars Boğa burcunda rahat değildir. Mars harekete geçmek isterken ve Boğa durumları düşünerek yavaş hareket etmek ister. Ve Satürn daralmayı gösterir. Bu durumda başkaları eyleme geçmenizi istemeyebilir. Bunun içinde önünüzde durabilirler.

Venüs geri giden Uranüs’le üçgen açı oluştururken kendinizi ilerlemeye hazır hissedebilirsiniz. Bir süredir görmediğiniz biriyle karşılaşabilirsiniz. Ya da olaylara, durumunuz hakkında daha iyimser hissetmenize yardımcı olacak farklı bir perspektiften bakabilirsiniz. Dolayısıyla bu istikrarsız bir gün olsa da, farklı bakış açılarına sahip insanlarla çalışabileceğiniz ve yine de bir araya gelmenin bir yolunu bulabileceğiniz bir gün olabilir.

14 Ocak'ta Uranüs ileri gitmeye başladığında dünyanın nihayet ilerlediğine dair bir rahatlama hissedebilirsiniz. Dünyada geçmişte yaşanan birçok sorunlu olay vardı ve insanlar bunları es geçemezdi. Şimdi ise bırakmaya istekli olmasalar da koşullar onları ilerlemeye zorlayacak.

Genellikle Jüpiter bir dış gezegenle açı oluşturduğunda bu üç kez tekrarlanır. Ancak Jüpiter 17 Ocak'ta Uranüs'le kare açı oluşturduğunda bu durum yalnızca bir kez ortaya çıkacak. Hem Jüpiter hem de Uranüs toplumda hali hazırda oluşturulmuş olan sınırların ötesine geçmek isterler. Kova burcundaki Jüpiter ile toplumda yaşamanın farklı yollarını bulmak isteyebilirsiniz. Hayattaki bazı şeylerin sizi götürdüğü yönden hoşlanmayabilirsiniz. Aynı zamanda etrafınızda olup biten tüm beklenmedik şeylerden rahatsız olabilirsiniz. Ayrıca çok fazla insanın eylemlerinin sonuçlarını veya eylemlerinin sizi nasıl etkilediğini düşünmeden değişiklik yapmaya çalıştıklarını görebilirsiniz.

Bugün hayatınızda nasıl bir değişiklik yapmak istediğinizi düşünmenin zamanıdır. Bazı yeni seçenekleri değerlendirmeye bile istekli olabilirsiniz. Ancak yaşamınızda büyük değişiklikler yapmaya istekliyseniz lütfen eylemlerinizin tüm olası sonuçlarını göz önünde bulundurun.

20 Ocak'ta Mars Uranüs’le kavuştuğunda çok enerji dolu olabilirsiniz. Ancak Mars ve Uranüs Boğa burcunda olduğu için kendinizi hapsolmuş gibi hissedebilirsiniz. Genellikle bu kavuşumla düşünmeden aceleyle durumlara atlamak isteyebilirsiniz. Ancak Boğa burcundaki her iki gezegen için de her şeyi yeniden düşünmeniz gerekir. Haklı olduğunuzdan emin olmak isteyebilirsiniz. Ancak bu kavuşum bir konuda çok haklı olduğunuza inandığınızı ve bu konuda başka birini dinlemek istemediğinizi gösterebilir. Bu yüzden bugün dikkatli olun. Çünkü kendinizi hiçbir yere götürmeyen ve çözümü olmayan bazı tartışmaların içinde bulabilirsiniz.

21 Ocak'ta Ceres Neptün'le kavuştuğunda çevrenizle ilgilenebilirsiniz. Anlamadığınız şeyler olabilir. İnsanlar doğruyu söylemiyor olabilirler. Normalde taviz vermek isteyebilirsiniz ancak gerçekte bunu yapamayabilirsiniz çünkü bilgiler sizden gizlenebilir.

22 Ocak'ta Ceres Ay Düğümleri Ekseni ile kare açı oluşturacak. Neptün de Ay Düğümleri Ekseni ile kare açısını 26 Ocak'ta yapacak.

Ceres bu kare açıyı oluştururken hayatınıza devam etmeden önce geçmişte yaşantınızda meydana gelmiş olan olaylara bakmanız önemlidir. Güney Ay Düğümü Yay burcunda olduğundan bu özellikle hayalleriniz ve özlemleriniz söz konusu olduğunda doğrudur. Hayalleriniz gerçekliğe dayanmıyorsa hayatınızda ilerleme kaydedemeyebilirsiniz. Ayrıca küçük adımlar atmanın ve bu uzun vadeli hedeflerin bazılarından ödün vermenin önemli olduğunu fark edebilirsiniz.

23 Ocak'ta Mars Jüpiter'le kare ve Venüs günün ilerleyen saatlerinde Neptün'le 60’lık açı yapacak. Bu metafiziksel düzeyde çok ilginç bir durumdur. Hem Mars hem de Jüpiter harekete geçmek ister. Ancak her ikisi de yapmak istediğiniz eylemi yeniden gözden geçirmeniz gerekliliğine işaret eden sabit burçlardalar. Yani başlamadan önce her şeyi bilmek istediğiniz için gerginlik hissedebilirsiniz. Ancak tüm bilgilere sahip olmak veya bilgilerin size açıklanmasını beklemek konusunda sabırsız olabilirsiniz. Şimdi sadece harekete geçmek isteyebilirsiniz.

Venüs günün ilerleyen saatlerinde Neptün'le 60’lık açı oluştururken bilgilerin bazılarını bilmediğiniz ortaya çıkabilir. Venüs ve Neptün köşeye çekilmek isterken Mars ve Jüpiter'in harekete geçmek istemesi ilginçtir.

Teknik olarak Venüs Neptün'ün yüksek oktavıdır. Evrensel aşkı ve sınırı olmayan aşk türünü yaratmanın bir yolunu bulmaya çalışır. Ancak bu kadar çok değişimin olduğu ve bazı önemli cevaplara ihtiyaç duyduğunuz bir dünyada bu çok idealist olabilir. Bu enerjiyi kullanmanın en iyi yolu kendinize karşı nazik olmaktır. Hayatınızda neler olduğunu görmek için zaman ayırın. Hiçbir şeyi hafife almayın. Bir süredir görmediğiniz biriyle karşılaşabilirsiniz. Ya da hayatınızın aşkıyla tanışmış gibi hissedebilirsiniz. Ama eğer bu olursa, bu kişinin zaman ayırmaya değer olup olmadığını belirlemek için 28 Ocak'taki Dolunaya kadar bekleyin.

Bir diğer önemli konu da; Venüs aynı zamanda mali konuları da yönettiği için, Neptün söz konusu olduğunda herhangi bir finansal taahhütte bulunma konusunda çok dikkatli olun. Eksik olan bazı bilgiler nedeniyle daha sonra finansal sorunlar çıkabilir.

24 Ocak'ta Venüs ve Ceres 60’lık açı oluşturduğunda hayatınızda bir denge kurmak isteyebilirsiniz. Bunun nedeni her iki gezegen de kadınsı yönü temsil ederken, Venüs’ün tutkuyu ve Ceres'in rasyonelliği temsil etmesidir. Tutkunuzu yaşamanın bir yolunu bulmak ve yine de ne zaman taviz vereceğinizi bilmek isteyebilirsiniz. Ve aslında biraz yardım alacaksınız çünkü Venüs Oğlak ve Ceres Balık burcunda. Bu da her iki gezegenin hem tutkulu hem de rasyonel yönleri kullanabildiğini gösterir.

Birkaç gün önce yani 21 Ocak'ta Ceres ve Neptün kavuşmuşlardı. Bir gün sonra, 22 Ocak'ta Ceres, Ay Düğümleri Eksenine bir kare açı oluşturdu. Bugün, 26 Ocak'ta Neptün, Ay Düğümleri Eksenine kare açı oluşturuyor. Hayatta ne yapmak istediğinizi bilmiyor olabilirsiniz. Ya da hayallerinizi gerçekleştirmenin bir yolunu bulmaya çalışıyor olabilirsiniz. Önemli olan geçmişteki hedeflerinizi anlamak ve hala önemli olup olmadıklarını belirlemektir. Geleceğe doğru ilerlerken hayallerinizin kapsamını biraz daha küçültme yolunu tercih edebilirsiniz. Böylece onlar gerçekleştirilebilir ve daha gerçekçi olurlar.

28 Ocak'ta Dolunay gerçekleşmeden hemen önce Venüs Plüto ile kavuşacak ve bu enerji Dolunay haritasında da hissedilecek. İnanç sistemleriniz hakkında şimdi kendinizi daha tutkulu hissedebilirsiniz. Başkalarının sizi yönlendirmesini istemeyebilirsiniz. Ve kendi haklarınızı savunmaya kalkabilirsiniz.

Dolunay oluştuğunda Güneş Kova ve Ay Aslan burcundadır. Güneş, Jüpiter ile neredeyse tam kavuşurken Ay karşıt konumda olacaktır.

Ve bu Dolunayda Mars hem Güneş'e hem de Ay'a kare açı yapacağından sabit bir T-kare açı kalıbı meydana gelecektir. Hayatınıza devam etmek ve işleri hale yola koymak için bir yol bulmak isteyebilirsiniz. Çekişmekten bıkmış ve gerginlikten yorulmuş olabilirsiniz. Duygusal olarak normale dönmek ve dışarı çıkıp sosyalleşmek, aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte eğlenmek isteyebilirsiniz.

Bu yaşama dönme ihtiyacı, Dolunay, Mars ve Uranüs'le kare açı yaparken ve sabit T-kareyi oluştururken de vurgulanmaktadır. Size ne yapacağınızı söyleyen insanları dinlemeye pek istekli olmamakla birlikte haklarınız için savaşmaya hazırsınızdır. Ve bu sabit bir T-kare olduğu için bugün diğer zamanlardan daha inatçı davranabilirsiniz.

Ocak ayı sona ererken Kova burcundaki Merkür 30 Ocak'ta gerileme sürecine girecek. 20 Şubat'a kadar da geri gidiyor olacak. Bu 2020 yılında neler olduğunu düşünerek zaman geçirebileceğiniz geriye dönük bir dönemdir. Arkadaşlarınızla yeniden bağlantı kurmaya çalışabilirsiniz. Çeşitli bulut bağlantıları üzerinden de olsa sevdiğiniz insanlarla daha fazla zaman geçirmeye çalışabilirsiniz. Normal yaşama dönmek istediğiniz için şimdi bazı planlar yapma zamanının geldiğini anlayacaksınız.



Misty Kuseris ©2020
Çeviren: Belgin Avunduk - Astroloji Dergisi


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön