Nisan Ayı Önemli Astrolojik Olayları ve Yorumları 2021

nisan ayı astroloji yorumu 2021, astroloji nisan ayı yorumları, nisan ayı önemli olayları, nisan ayı önemli enerji noktaları, nisan ayı astroloji, nisan astroloji yorumları 2021, nisan ayı astrolojik yorumlar

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Nisan Ayı Önemli Astrolojik Olayları ve Yorumları 2021

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Cmt 03 Nis, 17:42

Resim

Nisan Ayı Önemli Astrolojik Olayları ve Yorumları 2021

Nisan Ayı önemli astrolojik enerji noktaları:

* 11 Nisan 2021 tarihinde Koç burcundaki Güneş ve Ay ile Yeniay gerçekleşecek.
* 26 Nisan 2021 tarihinde Boğa burcundaki Güneş ve Akrep burcundaki Ay le Doluny gerçekleşecek.

Misty Kuseris ©2021
Çeviren: Belgin Avunduk - Astroloji Dergisi


Nisan ayı birçok bakımdan ikilemlerin görüldüğü bir ay olacaktır. Ay başladığında Koç burcunun enerjisi çok güçlüdür ve ayın ortasında Boğa burcunun enerjisi başlayana kadar da güçlenmeye devam edecektir. Yani başlangıçta ortaya çıkmak, risk almak ve kısıtlamalardan kurtulmak isteyebilirsiniz.

Ancak enerji Boğa'ya doğru ilerledikçe sorunları çözme ve hayatınızda değer verdiğiniz şeyler konusunda daha fazla endişe duyabilirsiniz. Bu ayın enerjileri hakkında en iyi düşünce tarzı harekete geçmeye ve hayatınızın değerini anlamaya hazır olmaktır.

Bu ay 2 Nisan'da Merkür'ün Plüto'yla 60’lık açı oluşturmasıyla başlıyor. Bu açı diğer insanlarla onlara değer verdiğinizi gösterecek şekilde iletişim kurmaya istekli olacağınız anlamına gelir. Onların sorunlarını dinlemeye ve elinizden gelen her şekilde yardımcı olmaya hazırsınızdır. Merkür Balık'ta olduğu için kendinizden ziyade diğer insanlara daha fazla yardım etmeye çalışmak konusuna dikkat etmeniz gerekir.

3 Nisan’da sabah Venüs Ceres ile kavuşurken akşamda Merkür Koç burcuna girecek. Bu enerjilerin değiştiği bir gün olacak çünkü Merkür Koç burcuna girdiğinde, Koç burcunda aynı anda beş astrolojik nokta bir arada olmuş olacak. Bunlar Merkür, Kayron, Güneş, Ceres ve Venüs’tür.

Venüs Ceres ile kavuştuğunda dişil enerjinin tüm yönleri ortaya çıkacak. Venüs kadınlığın tutkulu olan yönünü temsil eder. Dişil enerji cazibe merkezi olmaktan hoşlanır. Bu arada Ceres hayattaki durumları nasıl kontrol edeceğini bilen kişiyi temsil eder ve ne zaman talepkar olacağını, ne zaman taviz vereceğini bilmektir.

Bu enerjiler birlikte olduklarında diğer insanların da onayladığı şekilde istediğiniz şeyin peşinden gidebilmeyi gösterir. Hem Venüs hem de Ceres içinde bulunduğu Koç burcunun sert taraflarını yumuşatır. Fakat yine de kimsenin yolunuza çıkmasına izin vermeyeceğinizi de gösterir. Şimdi kendinizi kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazır hissedebilirsiniz ve kazanabilirsiniz de.

Merkür günün ilerleyen saatlerinde Koç burcuna girdiğinde ihtiyaçlarınızı diğer insanlara nasıl ifade edeceğinizi bilirsiniz. Korkmadan hayatınızda ilerlersiniz. Ama aynı zamanda dikkatli olmalısınız. Düşünmeden konuşmak başınızı belaya sokmanıza sebep olabilir. Sözlerine dikkat etmelisiniz. Ayrıca çok fazla taviz vererek başkalarının sizden yararlanmasını da istemezsiniz.

9 Nisan'da Merkür Kayron ile kavuşacak ve Mars Neptün'le bir kare açı oluşturacak. Merkür Kayron ile kavuştuğunda sözleriniz ile başkalarına zarar vermek istemezsiniz. Sizin onları dinlediğiniz kadar onların da sizi dinlemesini istersiniz. Bu başkalarından kaynaklanan eski sorunları çözmek için iyi bir zamandır.

Mars günün ilerleyen saatlerinde Neptün'le kare açı oluştururken, gitmek istediğiniz yön konusunda biraz kafanız karışabilir. Ayrıca hiçbir önemli faaliyeti kaçırmak istemeyebilirsiniz. Fakat geri çekilip dinlemeniz en iyisidir. Ve daha sonra aleyhinize kullanılabileceği için fazla bilgi vermekten de kaçınmalısınız.

10 Nisan'da Merkür Satürn'le ve Venüs de Jüpiter'le 60’lık açı oluşturacak. Merkür Koç burcundayken çok konuşma eğilimine sebep olmasına rağmen Satürn’ün Kova burcunda olması nedeniyle bu durum değişiyor. Başkalarının söylediklerini dinlemeye zaman ayırmak daha önemli hale geliyor. Ve diğer insanların söyledikleri daha fazla ciddiye alınıyor.

Bu aynı zamanda geçmiş deneyimlerinize dayalı planlar oluşturmak için de iyi bir gün. Satürn çevrenizi geliştirme yeteneğini temsil ederken, Merkür plan oluşturma yeteneğini temsil eder. Bu yüzden bu enerji önemli fikirleri belirlemek ve not almak için kullanılabilir.

Venüs günün ilerleyen saatlerinde Jüpiter ile 60’lık açı oluştururken yetenekleriniz konusunda kendinize güvenebilirsiniz. Ne yapmak istediğinizi bilirsiniz. Planlarınızın başarılı olacağına dair iyimserlik hissedebilirsiniz. İlaveten Venüs Koç burcundayken başkalarına karşı güven sorunu yaratabilir. Ancak diğer insanların çabalarınızı desteklemesi keyiflidir ve onları girişimlerinize katılmaya davet edebilirsiniz.

11 Nisan'da Yeniay meydana gelecek ve Venüs bu Yeniay oluştuktan yaklaşık 32 dakika sonra Plüto ile kare açı yapacak.
Bu Yeniay çok güçlü bir enerjiye sahiptir. Çünkü hem Güneş hem de Ay Koç burcunda bulunmaktadır. İlaveten bu partiye katılanlar sadece onlar değil. Venüs, Ceres, Merkür ve Kayron’ da Koç burcundalar. Bu durumda aynı burçta altı gezegen olmuş olacak ve bunların arasında ışıklar da (Güneş ve Ay) bulunacak.

Şimdi insanlar dünyada neler olup bittiğini görebilecekler. Ancak şu anda siz herhangi bir sürprizle karşılaşmak istemeyebilirsiniz. Başkalarının müdahalesi olmadan bir şeyler yapmak isteyebilirsiniz. Bu süreçte haklarınızı savunmak ve bireyselliğinizi korumak çok önemli hale gelebilir.

Ayrıca Koç burcundaki tüm bu gezegenler ve ışıklarla risk alabilir ve gerekirse sonuçlarını düşünmeden olaylara acele bir şekilde dahil olabilirsiniz. Bunun nasıl olacağı özel durumlara bağlıdır. Bu insanların hayatlarındaki kısıtlamalara isyan etmeye başlayacakları anlamına gelebilir. Veya insanların güvenlik önlemleri aldıkları ve artık yaşama geri dönmeye hazır oldukları anlamına gelebilir.

İnandığınız şey için savaşmaya duyduğunuz bu istekliliği, Yeniay'ın İkizler ’deki Mars'a ve Kova’daki Jüpiter'e 60’lık ve Venüs'ün Yeniay’ın oluşmasından hemen sonra Plüto'ya yapacağı kare açı da gösterir. Bu yüzden kendi güvenli alanınızdan dışarı çıkarken dikkatli olun.

Olumlu anlamda bu enerji şu anda başlamaya karar verdiğiniz her şeyin çok başarılı olacağı anlamına gelir. Başkalarından birçok destekler alabilirsiniz. Ve kurallara göre nasıl hareket edeceğinizi de bilirsiniz. Bu özellikle Venüs'ün Plüto'yla yapacağı kare açı için geçerlidir. Biraz gerginlik olsa da yapmak istedikleriniz konusunda hırslı olabilir ve başarılı olmak için mümkün olan her şeyi yapabilirsiniz.

14 Nisan’da Venüs yöneticisi olduğu Boğa burcuna girecek ve Merkür Ceres’le kavuşacak. Boğa burcundaki Venüs ile ihtiyaçlarınızın peşinden gitme konusunda kendinizi daha rahat hissedersiniz. Ama aynı zamanda hareketleriniz yavaşlar. Harekete geçmeden önce durumun ne olduğunu iyice anlamaya çalışırsınız. Başkalarını dikkate alırsınız. Hem ilişkilerinizde hem de tercihlerinizde değer bulmak istersiniz. Ayrıca finansal yükümlülüklerinizi ve yatırımlarınızı gözden geçirmek için de iyi bir gündür.

Günün ilerleyen saatlerinde Merkür Ceres ile kavuştuğunda haklarınızı savunmanın ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Siz başkalarını da hesaba katmak isterken, onların size yapmanız gerekenleri söylemesini de istemezsiniz. Her iki gezegen de Koç burcunda olduğundan kendinizi ifade etmek kolaydır. Ancak gerektiğinden daha fazla bilgi verecek kadar da çok konuşmayın.

17 Nisan’da çevrenizde olduğu kadar kendi hayatınızda da çok şeyin meydana geldiğini görebilirsiniz. Çünkü Mars Jüpiter ile üçgen açı oluştururken, Merkür de Jüpiter ile 60’lık ve Plüto ile kare açı oluşturacak.

Mars Jüpiter ile üçgen ve Merkür Jüpiter ile 60’lık açı oluştururken coşkulu olabilirsiniz. Hayatta istediğiniz her şeyi yapabilecekmiş gibi hissedebilirsiniz. Planlarınızı uygulama konusunda daha enerjik olabilirsiniz. Ne istediğinizi ve bunu başkalarıyla nasıl müzakere edeceğinizi bilirsiniz.

Normalde Merkür Plüto'yla kare açı yaptığında diğer insanların sizin fikirlerinizi dinlemek istemediklerini hissedebilirsiniz. Ve sanki sizi manipüle etmeye çalışıyorlarmış gibi düşünebilirsiniz. Ama bugün hem Mars hem de Merkür'ün günün erken saatlerinde Jüpiter'e yaptığı açılardan dolayı durum daha farklıdır. Merkür'ün Plüto’yla kare açı oluşturmasıyla ne kadar haklı olduğunuza her zamankinden daha fazla emin olabilirsiniz. İnsanlar sizin bakış açınıza katılmıyorsa her şeyi bilmediklerini düşünerek onları görmezden gelebilirsiniz.

18 Nisan'da Mars Plüto ile 150’lik açı oluşturduğunda, planlarınızı yeniden değerlendirmeniz gerektiğini fark edebilirsiniz. İşe yarayacağını düşündüğünüz planlarda bazı aksilikler olabilir. Ama bu kötü bir şey değil. Burada Mars ve Plüto’nun simbiyotik bir ilişkisi var. Çünkü her ikisi de Akrep burcunun yöneticisi. Öyleyse bu iki gezegen arasındaki 150’lik açının anlamı eylemlerinizin, başarınız konusunda hem yeteneklerinize hem de psikolojik ihtiyaçlarınıza uygun olduğundan emin olmanız gerektiğidir. Bunu yaptığınız takdirde hangi yolu izleyeceğinizi kesinlikle bileceksiniz.

19 Nisan'da hem Merkür hem de Güneş Boğa burcuna girecek ve Boğa burcundaki stelyumun enerjisi başladığında Koç burcundaki stelyumda hissedilen enerji azalacak. (Boğa burcunda Güneş, Merkür, Venüs ve Uranüs olacak.) Daha önce olayların içine atlamış olabileceğiniz yerde, şimdi duygusal olarak daha farklı davranabilirsiniz.

Merkür Boğa burcuna girdiğinde kararlarınızı vermeden önce düşünmeye zaman ayırmalısınız. Her şeyin iyice düşünüldüğünden emin olun. Hiçbir şeye aceleyle atlamayın. Gerekli olan tüm araştırmayı yapın. Bazı insanlar karar vermeden önce çok zaman harcadığınız için bazı sorunlarınız olduğunu bile düşünebilir. Ama durum onların sandığı gibi değil. Gerekli araştırmaları yaptığınızda kararlarınıza daha fazla güvenebilirsiniz.

Harekete geçmeden önce durumları anlama ihtiyacı Güneş Boğa burcuna girerken de devam edecek. Etkiler Merkür'ün Boğa burcuna girmesinden doğan etkilerden çok da farklı olmayacak. Mevzuların içine itilmekten ve başkalarının size yapmanız gerekenleri söylemesinden hoşlanmazsınız. Fakat aynı zamanda gerçekten kendi başınıza hareket etmek de istemezsiniz. Ödün veremeyeceğiniz bazı noktalar varmış gibi görünse bile grup etkileşimlerine değer verirsiniz.

22 Nisan'da Venüs ve Uranüs’ün Boğa burcunda kavuşmaları aslında bir bakıma oksimorondur (zıtların birleşimi). Genellikle gezegenler Boğa burcunda kavuşum yaptığında harekete geçmeden önce tüm seçenekleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Ancak Venüs Uranüs ile bu kavuşumu oluşturduğunda durum değişir. Çok fazla sabırsızlık söz konusu olabilir. Hızlı bir şekilde sonuçlara varmak isteyebilirsiniz.

Aslında bu enerji hakkında daha iyi bir düşünme şekli şudur; uzun zamandır diğer insanlar ve onların ihtiyaçları ile uğraşmış olabilirsiniz. Hatta onları ihtiyaçları konusunda desteklemiş bile olabilirsiniz. Ancak bugün kendi ihtiyaçlarınızı düşündüğünüzde, onlara yardımcı olmaya çalışırken sizin için önemli olan şeylerden vazgeçmiş olduğunuzu görebilirsiniz. Fakat şimdi tüm bunları yapmaya istekli olmayabilirsiniz. Artık onları bırakıp kendi hayatınıza devam etmeye çalışabilirsiniz.

Bu enerjinin tezahürünün başka bir yolu da bir süredir görmediğiniz insanlarla karşılaşmanızdır. Bu ne kadar değiştiğinizi görmenin harika bir yoludur. Bir süredir bu insanlardan uzak olduğunuz için bu karşılaşmalar hayatınıza büyük bir neşe getirebilir.

Dikkatli olmanız gereken diğer bir şey de mali durumunuzdur. Bazen Venüs'ün Uranüs ile kavuşması beklenmedik masraflara işaret edebilir.

Mars Yengeç burcunda rahat değildir. Mars ateş enerjisini ve Yengeç su enerjisini temsil eder. Yani Mars 23 Nisan'da Yengeç burcuna girdiğinde bunun birkaç etkisi olabilir. Mars'ın ateşi Yengeç’in suyu tarafından söndürüldüğü için enerji eksikliği hissedebilirsiniz. Ya da son birkaç gün veya aydır sizi rahatsız eden durumlar konusunda tepeniz atmaya başlayabilir. Ancak bu konuları başkalarıyla tartışmak istemeyebilirsiniz.

Mars Yengeç burcundayken yüzleşmekten kaçınma eğilimi vardır. Bu kaçınma pasif-agresif davranışa dönüşmediği sürece iyidir. Ancak biri veya bir şey sizi rahatsız ediyorsa bu durumun sizi içten içe kızdırmasına izin vermeyin. Durumu ele almak ve sorunu çözmek için zaman ayırın. Hatta besleyici, sempatik bir birey izlenimi bile yaratabilirsiniz.

Dün sizi rahatsız eden bir durum varsa ve onu ele almadıysanız 24 Nisan'da, Merkür Uranüs'le kavuşum oluştururken kendinizi bu konuda patlarken bulabilirsiniz. Her iki gezegen de Boğa burcunda olsa bile sizi rahatsız eden bir şey varsa geri çekilmezsiniz. Bu geçmişten gelen bazı durumları bile içerebilir. Bu yüzden hayal kırıklığına uğradığınız takdirde kendinizi bir süre geri çekin ve hayal kırıklığına neyin neden olduğunu anlamaya çalışın.

Merkür ve Uranüs arasındaki kavuşumla ilgili tek iyi şey, geçmişten gelen bir sorunu çözmenize yardımcı olabilecek bazı yeni ve beklenmedik bilgilere ulaşmanın mümkün olmasıdır.

25 Nisan'da hem Venüs hem de Merkür Satürn'le kare açı oluşturacak ve ardından birbirleriyle kavuşacaklar.

Venüs ve Merkür gibi kişisel gezegenler Satürn'le açı yaptıklarında hayatınızdaki durumları gözden geçirmeniz ve onları ciddiye almanız gerekir. Problemlerle uğraşmayı erteleyemezsiniz. Çözülmeleri gerekir. Sorunlarla uğraşmaktan kaçınmaya çalışırsanız bu ya sizde maddi zorluklara neden olabilir ya da bir tür depresyon söz konusu olabilir. Bu nedenle küçük adımlarla başlayın. Ve bu konuda Merkür, Venüs kavuşumunun faydası olabilir. Sizin için neyin önemli olduğunu düşünün. Not alın. Gerekirse bir plan oluşturun ve başkaları ile iletişime geçin. Bu planın sizin için neden önemli olduğunu anlamaya zaman ayırın.

26 Nisan'da Dolunay meydana geldiğinde bilinçaltı meselelerle veya görünenin altındaki şeylerle uğraşmanız gerektiğini görebilirsiniz. Bunun nedeni Boğa burcundaki Güneş ve Akrep burcundaki Ay’ın, Satürn’le kare açı yaparak sabit bir T-kare açı kalıbını oluşturmasıdır. Ayrıca NASA'ya göre bu Dolunay’da bu yıl görülecek olan iki süper Ay'dan biri meydana gelecektir.

Diğer süper Ay ise 26 Mayıs 2021'de Tam Ay Tutulması sırasında gerçekleşecektir. Ay perigee noktasındayken (Dünya'ya en yakın olduğu nokta) süper Ay oluşur. Bu sadece Ay'ın gökyüzünde daha büyük ve daha parlak görünmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda dünyadaki manyetik çekimi de arttırır. Böylece duygularınızı daha derin hissedebilirsiniz. Bir yan not olarak, bu Dolunay zamanında herhangi bir bitki ekmeyin çünkü su yüzeye daha yakındır.

Sabit T-kare açı kalıbı oluştuğunda ve Satürn bu sabit T-karenin fokal gezegeni olduğunda yavaş hareket etmeniz gerekir. Çok hızlı hareket ettiğiniz takdirde engellerle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca bu sabit T-karenin açık ucu Aslan burcunda olduğundan işler planlarınıza göre gitmezlerse konuları bizzat kendinizin ele alması gerekebilir. Bu nedenle hayal kırıklığının sizi yönlendirmesine izin vermek yerine bir şeyleri anlamaya ve karşılaşabileceğiniz herhangi bir sorunu çözüme kavuşturmaya zaman ayırın.

Sorunlarınızı bugün çözmeye çalışmazsanız, bunlar içten içe büyümeye devam edip öfkenizi kontrol edemediğiniz bir noktaya gelerek volkan gibi patlayabilir. Günü nasıl yaşarsanız yaşayın şu ya da bu şekilde bir temizlik olacaktır.

Oğlak burcundaki Plüto 27 Nisan'da geri gitmeye başlayacak. Ancak Plüto bilinçaltı seviyesinde çalıştığından bunu pek hissetmeyebilirsiniz. Ve Plüto 6 Ekim'e kadar da geri gitmeye devam edecek. Bu süreçte temel olarak kendinizi biraz geri çekebilir ve diğer insanlarla çok fazla bilgi paylaşımı yapmayabilirsiniz.

29 Nisan'da olayları mantık çerçevesinde olmayan bir şekilde algılayabilirsiniz. Bunun nedeni Merkür'ün Neptün'le 60’lık açı oluşturması ve sezgilerinizin yükselmesidir. Ayrıca durumlara yaratıcı bir bakış açısıyla yaklaşabilirsiniz. Bugün pek bir şey yapmak istemeyebilirsiniz. Ancak bilinçaltı düzeyde anladığınızdan daha fazlasını yapabilirsiniz.

Nisan ayı sona ererken, Ceres 30 Nisan'da Plüto'yla kare açı oluşturacak ve hayatta yaptığınız eylemlere değer vermenin ne kadar önemli olduğunu gerçekten anlayabileceksiniz. Pek çok insan Ceres'in Plüto'yla kare açı oluşturduğunda bu açının ne kadar güçlü olduğunu anlamıyor.

Ceres, mitolojide, kızı Persephone'nin Plüto tarafından kaçırılmasına öfkelenen anne Demeter'dir. Ve bu öfkesi nedeniyle dünyayı soğukta bırakmıştı. Demeter Zeus ile görüştü ve Persephone'nin, yılın altı ayında dünya üzerine geri dönmesine izin verildi. Yani Ceres geri giden Plüto'ya kare açı yaptığında bu kimsenin sizden değerli bir şey almasını istemediğinizi gösterir. İstediğinizi alana kadar da pazarlık edersiniz. Hedeflerinize ulaşmak için yapmanız gereken öfkenin sizi engellemesine izin vermemektir. Meselelerin içine girmekte acele etmeniz gerekiyorsa dikkatli olmalısınız.


mistykuceris.com
Çeviren: Belgin Avunduk


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön