Merkür Yengeç Burcunda Nasıl Etkiler?

merkür yengeç burcunda, merkür yengeçte, merkür yengeçte nasıl etkiler?

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Merkür Yengeç Burcunda Nasıl Etkiler?

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Cum 29 May, 09:49

Resim

Merkür Yengeç Burcunda Nasıl Etkiler?

Merkür, Yengeç burcuna girdi ve Merkür’ün Yengeç’teki bu yolculuğu normalden uzun sürecek. Merkür’ün 18 Haziran 2020’de başlayan geri hareketi, 12 Temmuz 2020’ye kadar sürecek. Merkür Yengeç’te, mantıktan ve rasyonellikten ziyade, subjektiflik, sezgisellik, bilinçdışı duygular ve içten gelen bilgiler ile bağlantılıdır.

Algılama ve düşünme şekli kişinin bilinçaltından, geçmişinden, ailesinden ve çocukluk koşullanmalarından etkilenir. Dolayısıyla algılayışı bir hayli subjektiftir. Düşünsel faaliyetleri genellikle ev, aile, bakım, yetiştirme ve vatan ile ilgili konularda olabilir. Sezgisellik söz konusu olduğundan başkalarının düşüncelerini ve hislerini kolayca algılayabilir;kimsenin fark etmediği duygusal bağlantıları ve nüansları fark edebilir. Bu konum kişiye güçlü bir hafıza verir. İfade tarzı, edebi, şiirsel, duygu yüklü olabilir. Bilinçdışı temalara ışık tutan sembolleri ve rüyaları yorumlayabilir.

Gölge ifadelerinde, Merkür bu konumda tarafsızlığını ve objektifliğini yitirir çünkü düşünceler, duyguların ve geçmiş koşullanmaların etkisi altındadır. Kendisi için olumsuz olabilecek duygusal kararlar verebilir.

[+] Ruh haline göre değişen tutarsız düşünceler,
[+] alınganlık, kaprislilik,
[+] gerçekleri işine geldiği gibi algılamak ya da çarpıtmak ve
[+] diğer insanlardan kolayca etkilenen bir hassasiyet söz konusu olabilir.

Bu konumdaki Merkür, başkalarının hislerini ve ihtiyaçlarını anladığı kadar, kendi duygusal reaksiyonlarını ve ihtiyaçlarının neler olduğunu da anlaması oldukça önemlidir.

Merkür’ün Yengeç’teki transiti, geri hareket dönemi ile birlikte 44 gün sürecek. Merkür, İkizler’deki Güneş’in, geri hareketteki Venüs’ün ve yine İkizler’deki Kuzey Ay Düğümünün yöneticisi. Dolayısıyla İkizler’in öğrenme, veri toplama ve sorgulama süreçlerinin içsel yaşama, duygulara, aileye, geçmişe ve geçmiş koşullanmalarımıza yöneldiği bir dönemdeyiz.

Özellikle aile ve ebeveynlerimiz ile ilgili konular gündemimize gelebilir. Rüyalarımızı ve duygularımızı anlamak, duygusal ihtiyaçlarımızı doyurmak veya ifade etmek için iyi bir zaman olabilir. Pluto, Satürn, Venüs ve Jüpiter’in ardından Merkür de geri hareketine başlayacak ve buna 23 Haziran’da Neptün de eklenecek. Bu önümüzdeki dönem gerçekten de bir “geçmişe bakış” dönemi olabilir. Bu yavaşlama ve değerlendirme zamanında, ani ve duygusal kararlar vermekten ziyade, kendimizle ve etrafımızdakilerle “duygusal” olarak bağlantı kurabilir ve hislerimizi anlatmayı deneyebiliriz...


Astroloji Dergisi - Gözde Kara

Kaynaklar:
*Astroloji Dersleri, Barış İlhan


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön