Merkür Uranüs Karşıtı ve Hayatımıza Etkileri

merkür uranüs karşıtı, merkür uranüs karşıt açısı

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Merkür Uranüs Karşıtı ve Hayatımıza Etkileri

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Prş 19 Kas, 14:18

Resim

Merkür Uranüs Karşıtı ve Hayatımıza Etkileri

İletişimin gezegeni Merkür bağımsızlığın gezegeni Uranüs ile bir karşıt açı gerçekleştirecek. Bu kafa yapısı ile özgürlüğün uyumsuz olduğunu gösterir. Düşünceler bireyleşme ile çelişir.

Boğa burcundaki Uranüs, bireyselleşme sürecinde kendine özgü bir maddesel güven ve değer anlayışı geliştirmek ister. Değerleri bilinen modellerden farklıdır. Maddesel güvence ve para kazanmak konusunda geleneksel modellerden özgürleşmek ister. Kendine özgü yeteneklerle değer ve para kazanmaya yönelir. Herkesin kendine özgü kaynaklarını ortaya çıkarmasını ve kendi yöntemleriyle güvencesini yaratmasını hedefler.

Akrep burcundaki Merkür, görünenin arkasındaki gerçeği düşünür. En derindeki hakikate erişmek için bilgi toplar. Sondaj yapar. Kazı yapar. Derin katmanlara doğru araştırır. Diğer insanla veya kendinden büyük bir bütünle birleştirmek içim iletişim kurar. Ketum, gizli ve ser verip sır vermeyen bir sözel üslubu benimser.

Akrep-Boğa eksenindeki Merkür-Uranüs karşıtına verilecek sağlıksız cevap, öteki insanın enerjisine/kaynaklarına/değerlerine/fikirlerine bel bağlama perspektifinde diretip, kendine özgü yeteneklerini geliştirmemektir. Bu durumda düşünce tarzı ile bireyleşme arasında bir çelişki doğar. Zihin, kendinden büyük bir güçle birleşmek ister. Onun enerjisini, kaynaklarını, yeteneklerini, fikirlerini, tavsiyelerini, zamanını ve değerlerini sözlü olarak talep eder.

Aynı şekilde kendi enerjisini vermeye de hazır olduğunu söyler. “Sinerji” temelli düşünür. Ancak bireyleşmesi için kendinde farklı olanı, özgün olanı, orijinal olanı geliştirmesi gerekir. Diğer insana bel bağlamayı düşünmek, kendi sıra dışı yeteneklerine sahip çıkarak bireyleşmeyle çelişir. Bu sinirsel gerginliğe yol açar.

Kendi yeteneklerini, kaynaklarını ve değerlerini geliştirmediği için, bunun yerine öteki insanın enerjisini kullanma temeline dayalı çılgınca fikirler ve acayip düşünceler ortaya atar. Bu tuhaf yaklaşımlarda inat eder. Sabit fikirlilik görülür. Bir taraf diğerini dönüştürme çabasında inat ederken, diğeri kendi fikrinden asla dönmemekte direnir. Sözlü münakaşalar yaşanır. Kimse esneyemediği için, diyalog orta yerinden çatlar. Kırılır.

Akrep-Boğa eksenindeki Merkür-Uranüs karşıtına verilecek sağlıklı yanıt, sinerji düşünceleriyle kendine-yeterli bir bireyleşme modelini uzlaştırmaktır. Diğer insanın enerjisi, fikirleri, tavsiyeleri ve önerileri göz önünde bulundurulmalı, bunlar kişisel yetenekleri, değerleri ve kaynakları geliştirmek için kullanılmalıdır. Böylece ortak fikir havuzları oluşturulur. İki kişinin toplamından daha büyük fikirler ortaya çıkar. Diyalog ve fikir alışverişi sayesinde bir sinerji oluşur. Özgür düşünce yeşerir. Sabit fikirlere meydan okunur, bunların derinlerinde yatan gerçek hakikate ulaşmak için sondaj yapılır, kazı yapılır, derine inilir ve en derin katmanlardaki gerçek araştırılır.

Bu karanlık ve bilinçdışı gerçek, bir kez bilince getirildiğinde dönüştürücüdür. Derinlere, rahatsız edici olana, herkesin bakmaktan kaçındığına, tabu olana, ayıplanana ve bastırılana bakabilme cesareti gösterilir. Bu tabuya karşı bilinen modellerden farklı bir bakış açısı geliştirilir. Farlı algılama biçimleri, eski katı ve değişmez sabit fikri silkeler.

Bu yeni sıra dışı algı şekli, geleneksel, değişmez sanılan ve denenmiş yöntemleri tercih eden bir “bireyliği” sarsar. Yıkar. Dönüştürür. Böylece insan bireyleşmesine uygun bir düşünme biçimi ve bakış açısı geliştirmiş olur. Farklılığını ve bireyliğini ifade eder. Diğer insanla sinerji içinde ve kendi orijinal değerlerine de sahip çıkarak, müşterek bir şekilde kendine özgü fikirler geliştirilir.

Orijinal bir zihin ortaya konur. Dönüştürücü ve kalıcı buluşlar yapılar. Tek başına bir insanın başaramayacağı, ortak icatlarda bulunulur. Sinerji sayesinde aniden şimşek gibi fikirler gelir. Ayrıca, görünenin ardındaki hakikate bakma cesareti sayesinde daha derine yapılan kazılar esnasında ani kavrayışlar, keşifler ve buluşlar elde edilir. Bu derine ait kavrayışlar, insanı bireyleşmeye götürür.

Merkür Uranüs’le karşıtı 17 Kasım 2020 tarihinde 8 derece Akrep-Boğa ekseninde gerçeleşti. Doğum Haritanızda 8 derece sabit burçlarındaki (Boğa, Akrep, Aslan ve Kova) gezegenler bireyleşmeye uygun bir kafa yapısı oluşturmak konusunda imtihandan geçecek.


Astroloji Dergisi - Yazan: Efe Erten

Kaynakça
Banzhaf, Hajo ve Haebler, Anna, Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, İlhan Yayınevi, 1999
İlhan, Barış, Astroloji Dersleri, İlhan Yayınevi, 2004
Tompkins, Sue, Astrolojide Açılar: Horoskopta Gezegensel İlişkileri Anlama Rehberi, Barış İlhan Yayınevi, 2008


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön