Merkür Satürn Karesi

Merkür Satürn Karesi

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Merkür Satürn Karesi

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Pzt 26 Nis, 18:20

Resim

Merkür Satürn Karesi

Boğa burcundaki Merkür ve Kova burcundaki Satürn gerilimli bir kare açıyla temas kurdular (25 Nisan). Açının aktif olacağı birkaç günlük süreçte yapılandırmaya uygun olmayan tarzda düşünmek söz konusu olabilir. Zihinsel konular ve eğitimle ilgili sorunlar gelişebilir.

Medya, haberleşme, sanatla ilgili alanlarda gecikme, ulaşım, gıda sektörü, ticaret ve ekonomik piyasalarda kesintiler veya kısıtlanmalar ortaya çıkabilir. İletişim kurarken özellikle anlama ve anlaşılma eksikliğine dayalı sıkıntılı durumlar devreye girebilir. Ayrıca olumsuz düşüncelere, dar görüşlülük, endişe, vesvese gibi olumsuzluklara meyletmeye açık olabiliriz.

Merkür Boğa’dayken rasyonel aklımız daha çok somut ve maddi şeylere, maddesel güvenliğe yöneliktir. Zihnimiz mevcut bir durumu nasıl sağlamlaştıracağı ve dayanıklı kılacağıyla meşguldür. Pratik, yavaş ve gerçekçi, uygulanabilir ve sağduyulu, duyularımıza dönük düşünmenin göstergesidir. Denenmiş, güvenilir yöntemleri tercih etmek isteriz.

Olumsuz yönüyle dar görüşlülük, esneklikten yoksunluk söz konusu olabilir.

Kova’daki Satürn ise geçerliliğini yitirmiş eski modelleri reddetme, yeniliğe yol açacak teorileri yapılandırma sorumluluğu almamızı ister- gerekli kılar. Satürn’ün yönettiği Kova burcunda bulunması bilim ve teknoloji alanında yeni fikirler, buluşlar, insanlığı ileri götürecek, zamanın ötesindeki düşünceler için uygundur. Bu durum Boğa’daki Merkür’ün değişimden uzak duran, güven veren eski fikirlerde sabit duruşuyla ve sıkı sıkıya bağlı oluşuyla çelişir.

Böylelikle zihinsel olarak karamsarlığa yatkın olabiliriz, korkularımız artabilir. Güvensiz hissedebileceğimiz birkaç gün süresince başkalarıyla iletişim kurarken zorlanabiliriz. Güvendiğimiz eski düşünce kalıplarımıza meydan okunduğunu düşünebiliriz. Kendimizi ifade etmek kolay olmayabilir.

Anlaşılmadığımızı düşünebiliriz. Karşı taraf üzerinde daha olumsuz bir intiba uyandırabiliriz. Veya karşımızdakini gerçekte olduğundan daha kötü olarak algılayabiliriz. İfade ettiklerini anlamakta güçlük çekebiliriz. İçsel olarak eski düşüncelerimizle yeni bakış açılarımız arasında bir çatışma yaşayabiliriz.

İletişim ve zihinsel alanda olduğu gibi Merkür’ün temsil ettiği medya, haberleşme, ulaşım, finans ve eğitim gibi diğer alanlarda da yaşanacak güçlükler, engeller, ertelenme ve kesintiler olasılık dahilinde bulunmakta. Güvenli bulduğumuz alanlarda değişim ve yeni yapılandırmaları mecbur kılacak zorlanmalar, baskı ve endişeler ortaya çıkabilir. Böylesi durumlarda esnek davranabilmek ve yeniliklere uyum sağlamaya gayret etmek faydalı olabilir.

Boğa toprağı ve gıda sektörünü de simgeler. Açının aktif olacağı birkaç gün boyunca tarım, organik üretim ve toplumsal beslenme biçimlerinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili buluş veya pratik gelişmelere dair haberler de duyabiliriz.


Astroloji Dergisi / Yazan: Işık Canan Kaya

Kaynakça:
Astroloji Dersleri, Barış İlhan
Astrolojide Açılar, Sue Tompkins
Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, Hajo Banzhaf-Anna Haebler


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön