Merkür Pluto Kavuşumu ve Etkileri

Merkür Pluto Kavuşumu ve Etkileri

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Merkür Pluto Kavuşumu ve Etkileri

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Pzr 13 Şub, 15:54

Resim

Merkür Pluto Kavuşumu ve Etkileri

Merkür ve Pluto’nun kavuşum açısı 11 Şubat 2022'de kesinleşti. Merkür’ün geri hareketi nedeniyle 30 Aralık 2021 (25° Oğlak) ve 29 Ocak 2022 (26° Oğlak) tarihlerinde de bu kavuşum açısı gerçekleşti.

Merkür Oğlak’ta ciddi ve odaklanmış bir düşünme stilini, sistematik bir zihinsel yaklaşımı gösterir. Görev ve sorumluluk bilinciyle öğrenebilir, net ve keskin bir dille iletişim kurarız. Gölge yönüyle ise bu temkinli zihinsel yaklaşım karamsarlığa, korkulara ve zayıf bir hayal gücüne neden olabilir.

Pluto Oğlak’tayken (2007-2024 yılları arası) otorite ile güç savaşlarını, kendi hayatımızın otoritesi olmayı, disiplinle gerçekleştirilen dönüşümü, statü takıntısını ve eski yapıların yıkılıp yenilerinin doğduğu bir dünya düzeninin oluştuğu bir dönemi gösterir.

Kavuşum açısında bu iki gezegenin enerjileri birleşerek pekişir. Zihin dönüşüme açıktır. Şimdi daha derin biçimde bir algılama stiline geçebilir, bir dönüşümü tetikleyebiliriz. Güçlü bir ifadeye ve ikna gücüne sahip olabiliriz. Gizli, saklı, bastırılmış, gömülmüş olan algılanıp dillendirilebilir Karanlık, sağlıklı olmayan düşüncelerimizi açığa çıkarıp onları yeniden şekillendirebiliriz. Dönüştürdüğümüz bu zihinle hedeflerimizi daha gerçekçi bir şekilde düşünüp başarıyla sonuçlanacak planlamalara imza atabiliriz.

Gölge yönüyle bu açının etkisi altında statü hevesiyle saplantılı biçimde düşüncelerimize tutunabilir, kendimizi güç ve acizlik deneyimleri içinde bulabiliriz. Konuşmalarımız acımasız olabilir. İletişim kurarken karşımızdakini manipüle etmeye çalışabilir veya buna maruz kalabiliriz.

Bu süreçte Merkür de Pluto da Kova’daki Satürn tarafından yönetildiğinden zihnimiz, özgür bir birey olmaya toplumun ve özellikle otorite figürlerinin bize dayattığı yapılardan kurtulmaya, onları dönüştürmeye odaklanabilir. Kin ve intikam düşünceleriyle rotamızı stratejik bir intikam planına yöneltip sistematik ve hedef odaklı yaklaşımımızı heba etmemiz de mümkündür.

Bu açının olumlu kullanımı için;

[+] Keskinleşen gözlem gücümüzü saklı olan gerçeği görmek için kullanabiliriz.
[+] Kendimize karşı acımasız ve yıkıcı olmamak şartıyla derinliklerimize inebiliriz.
[+] Geleneksel ve belki de köhnemiş algılama şeklimizi dönüştürmek için çaba sarf edebiliriz.

Merkür geri hareketi nedeniyle yakın zamanda Pluto ile yaptığı üçlü kavuşum serisi dışında geçtiğimiz yıllarda Pluto ile orb içerisinde şu tarihlerde kavuştu:

24 Ocak 2018 (19°)
18 Ocak 2019 (21°)
12 Ocak 2020 (22°)
5 Ocak 2021 (24°)

Özellikle Oğlak burcunun 27°’sinde (+/-8°) gezegenleri ve noktaları bulunanlar bu zihinsel dönüşüm gücünü yoğun bir biçimde 27° Oğlak’ın haritalarında bulunduğu ev alanında ve bu noktada eğer bir gezegen varsa o gezegenin yönettiği ev ya da evlerin alanlarında (+/-8 gün boyunca) hissedebilirler. Koç, Yengeç ve Terazi burçlarının bu derecelerinde gezegenleri olanlar daha gerilimli şekilde deneyimleyebilirler.


Astroloji Dergisi / Yazan: Müge Tatlıcıbaşı

Kaynaklar
Astroloji Dersleri, Barış İlhan
Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, Hajo Banzhaf & Anna Haebler


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön