Merkür Neptün Üçgeni ve Etkileri

Merkür neptün üçgeni

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Merkür Neptün Üçgeni ve Etkileri

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Pzr 29 Kas, 18:09

Resim

Merkür Neptün Üçgeni ve Etkileri

24 Kasım tarihinde Akrep burcundaki Merkür ile Balık burcunda bulunan Neptün arasında uyumlu bir üçgen açı meydana geldi. Açının aktif olacağı birkaç günlük süreçte sezgisel algımızın güçlenmesini, sembolleri kolaylıkla okuyabilmeyi, faydalı ve yaratıcı imgelemin kendiliğinden ortaya çıkmasını, tasavvur etme yetimizin daha da artmasını, ilhamın kapımızı çalmasını, hayal kurma yetimizin canlanmasını ve rüyalarımızın renklenmesini bekleyebiliriz.

Merkür iletişimi ve zihni sembolize eden gezegendir. Merkür Akrep burcunda görünenin gerisindeki bilgiye ulaşmayı ve onu açığa çıkartmayı ifade eder. Sezgisel ve bilinenin/görünenin ötesine giderek mevzunun derinliklerine nüfuz edebilen, araştırmaya ve sondaja yönelik aklı gösterir. Merkür bu konumdayken konuların içsel ve gizli doğasını algılama isteğimize ve yeteneğimize işaret eder.

Neptün Balık’ta yönettiği burçtadır, güçlü bir birlik duygusuna, anlayışa, merhamete ve şefkate işaret eder. Fiziksel dünyanın kısıtlarından kurtulma özlemi söz konusudur. Dolayısıyla, bizi kısıtlayan her şeyden kaçma, kurtulma isteğimizi gösterebilir. Kimyada, müzikte, sanatta özellikle fotoğrafçılık ve sinema alanında ve tıpta gelişmeler görülebilir.

Zihnimiz, Merkür hangi gezegenle temas kuruyorsa, o gezegenin temsil ettiği temalara ve enerjiye yönelir. Merkür Neptün’le uyumlu üçgen açıyla temas ettiğine göre düşüncelerimiz de Neptünyen konulara yani ‘elle tutulmaz, gözle görülmez alemlere’ doğru akar. Merkür, Neptün açısının etkili olduğu dönemde dışsal etkilere de son derece duyarlı hale geliriz. Kendi fikrimiz ve diğerlerininki arasındaki sınır zayıflar, başka insanların zihinlerini neredeyse okuyacak kadar hassaslaşabiliriz. Bu dönem karşımızdakinin niyetini çabalamadan sezme potansiyelimiz açığa çıkar. Çevremizde ihtiyacı olanlara çıkarsız yardım etmeye gönüllü olabiliriz.

Stephen Arroyo “Neptün planeti tamamen kontrolümüz dışında olan bir kuvveti temsil eder, çünkü mantık sınırı veya mantıklı akıl tarafından anlaşılabilen her şeyin ötesindedir. Neptün’ü gerçek manada anlamanın yolu ona tamamen teslim olmaktır, çünkü tanım ve işlev bakımından sınır ötesindedir.

Ancak onunla birleşip bütün olursak yani kendimiz de ‘sınırsız’ olursak onu bilebiliriz. Dolayısıyla Neptün mistisizm, bilinmeyen birlik duygusu, ruhsal gelişim ve ilhamla alakalıdır. Aynı zamanda şekilsizlik, illüzyon, çözülme, hayal ve idealizmi de temsil ettiği söylenmektedir. Bana göre Neptün’ün esas anlamını tarif etmenin en iyi yolu kendini başka bir bilinç (daha ‘yüksek’ veya daha ‘düşük’ bilinçlilik) sahasında kaybetmek hem maddesel varoluş ve onun bezdirici sınırlamasından hem de kişilik ve ego sınırlamasından kurtulmak isteğini temsil ettiğini söylemektir.” der.

Öyleyse Merkür ve Neptün arasındaki uyumlu üçgen açının etkin olacağı önümüzdeki birkaç gün boyunca, zihnimiz günlük dünyasal meselelerden ziyade soyut ve maddesel olmayan unsurlara yönelmişken, yaşamın belirsiz derslerini öğrenmeye gayret edebiliriz. Sanatla ilgili tüm konularda destekleneceğimiz bir zaman diliminde olacağız.

En yüksek faydayı sağlamaya uygun olan bu günlerde manevi ve ruhsal sahada çalışmalar yapmak ve eğitimler almak veya vermek fayda sağlayacaktır. Kolektif zihne sızmanın kolaylaşacağı bu süre boyunca rüyalarımıza ve içerdikleri mesajlara da ayrıca önem vermek yararımıza olacaktır. Böylece bilinçdışımızı sağaltacak, dönüşüm getiren rüya sembollerini ve uyarılarını daha kolay fark edebiliriz. En yüksek hayrımıza değerlendirebilmek dileğiyle sevgiyle ve sağlıklı kalın.


Astroloji Dergisi - Işık Canan Kaya


Kaynakça:
Astroloji Dersleri, Barış İlhan
Astrolojide Açılar, Sue Tompkins
Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, Hajo Banzhaf-Anna Haebler
Astroloji, Karma & Dönüşüm, Stephen Arroyo


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön