Merkür İkizler Burcunda Olumlu ve Olumsuz Etkileri

merkür ikizler burcunda

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Yönetici
Portal Yöneticisi
Portal Yöneticisi
Mesajlar: 4681
Yaş: 47
Kayıt: Sal 22 Şub, 11:33

Merkür İkizler Burcunda Olumlu ve Olumsuz Etkileri

Okunmamış mesaj gönderen Yönetici » Çrş 13 May, 16:51

Resim

Merkür İkizler Burcunda

Aklın gezegeni Merkür yöneticisi ve dolayısıyla güçlü bir pozisyonda olduğu İkizler’deki yolculuğuna başlıyor ve 28 Mayıs 2020’ye kadar burada kalacak.

Olumlu etkileri arasında çabuk kavrayan, kıvrak, öğrenmeye her an açık bir zihin, bir şeyin iki yönünü de görebilen tarafsız bir düşünme kapasitesi, doğru mantık zincirleriyle akıl yürütmek ve çözüm bulmak, insanlar ve birimler arasında kolay bağ kurmak, aracılık ve pazarlık etmek, sağlıklı bir merak duygusuyla öğrenmek, dinlemek ve öğrendiklerini ham bir şekilde aktarmak, kavramlara şüpheci ve eleştirel bir yaklaşım, müzakerecilik, hızlı konuşma ve çok yönlülük söz konusudur.

Bu konumdaki Merkür kişiye, ticaret, pazarlama, öğretmenlik, haberleşme, nakliyet, ağ kurma, konuşmacılık gibi konularda beceriklilik verebilir. Sosyal ağ kurma becerisi, konuşma yeteneği ve kıvrak zeka söz konusu olduğundan Merkür İkizler’i bir grubun sözcüsü ya da bir grupta herkesi güldüren bir komedyen olarak da görebiliriz.

Olumsuz etkileri arasında ise Merkür’un bu konumu, düşüncelerin hızlı ve sık değişmesi, farklı bir çok konuyla meşgul olması dolayısıyla bilgilenme ve öğrenme sürecinde kişinin “yüzeysel” kalmasına yol açabilir. Gereksiz bilgilerin peşinden giderek kendisi için önemli olacak blgilere ulaşamayabilir. Konuşma yeteneği aşırı ifadesinde devamlı konuşmak, gevezelik ve dedikodu şeklinde görülebilir.

Sağlıklı bir merak duygusuyla dinlemeyi ve soru sormayı öğrenmediğinde, ciddi bir dinleme, öğrenme ve iletişim problemi görülebilir. Leb demeden leblebiyi anlamak, karşısındakini dinlemek ve öğrenmek yerine, ne kadar bildiğini göstermekle veya karşısındaki dinlemeden ne söyleyeceğini düşünmekle meşgul olmak, devamlı soru sorarak her fikri şüpheyle çürütmek, iletişimi demogoji, monolog ya da mantık oyunlarıyla felç etmek, her şeyi akla uydurmaya çalışmak söz konusu olabilir.

Bir şeyin iki yönünü de görebilmesi, seçeneklerin hiç birini kaybetmek istememesi kararsızlık verebilir. Mantık zincirlerini kendi çıkarlarına uygun bir şekilde kurarak karşısındakini ikna etmeye çalışmak, uyanıklık, kurnazlık ve cinfikirlilik söz konusu olabilir. İkizler’in yeni karşılaştığı bir duruma veya yeni gittiği bir yere kolayca uyum sağlamasına işaret eden taklikçilik yeteneği, olumsuz ifadesinde başkalarından duyduğu fikirleri ve bilgileri kendisininmiş gibi göstermesine yol açabilir. Sinirlilik, huzursuzluk, maymun iştahlılık ve kendisini inciten bir durumda alaycılık görülebilir.


Astroloji Dergisi - Gözde Kara

Kaynaklar:
Astroloji Dersleri, Barış İlhan


"Sükunetin vereceği huzuru hiçbir maddi imkan sunamaz"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön