Mars Yay Burcunda

mars yay burcunda, mars yayda, marsım yayda, mars yayı nasıl etkiler, haritamda mars yayda, mars yayda etkileri

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Mars Yay Burcunda

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Cum 26 Oca, 21:03

Mars Yay Burcunda
Resim

Hayatla nasıl mücadele ettiğimizi, savaşma tarzımızı, nasıl hareket ettiğimizi ve kendimizi nasıl ortaya koyduğumuzu gösteren Mars değişken bir ateş burcu olan Yay’daki yolculuğuna başlıyor. Bu konumdaki Mars inançlarını gerçekleştirmek, kendi inançlarını, fikirlerini ve prensiplerini savunmak ve onlar için savaşmak üzere hareket eder.

Yaşama güvenen ve inanan, iyimser, çoşkulu, deneyime ve maceraya açık bir tavır söz konusudur. Mars bu konumda kendisinden farklı yaşamları, inançları ve kültürleri deneyimlemek, yeni ufuklara açılmak, bunların sonucunda edindiği deneyimlerle yaşam bilgeliğine ulaşmak ve kendisine ait bir yaşam felsefesi oluşturmak amacındadır.

Farklı ufuklara açıldığı bu yolculukta, kendisinden farklı tarzlarda yaşayan ve inanan insanlara karşı hoşgörü ve anlayış geliştirir, kendi edindiği deneyimlerin sonucunda belirli yargılara, hükümlere varır ve taraf olur. Yaşayarak vardığı bu hükümler ve yine yaşayarak geliştirdiği inanç ve prensiplerini savunma ve onlar için mücadele etme konusunda oldukça sert olabilir.

Bu konumdaki Mars’ı, kendi yaşam ustalığını ve deneyimlerini başkalarına aktarmak üzere gezen bir “bilge” gibi görebileceğimiz gibi, kendi inandıklarını vaaz etmek üzere dolaşan bir “misyoner” ya da kendi inançları için savaşan bir “inanç savaşçısı” olarak da görebiliriz. Bunların yanı sıra, Yay’daki Mars asil, iffetli, ahlaklı ve etik davranışlara da işaret eder. Bu konum tüm doğa sporları ve macera yolculukları için uygundur.

Olumsuz ifadelerinde, Yay’daki Mars katı inançlara, fikirlere, önyargılı ya da aşırı yargılayıcı, fanatik, tavırlara işaret edebilir. Hayata aşırı derecede güvenen ve aşırı iyimser bir tavırla işlerin kendi kendine düzeleceğine inanma, her şeyi yarına erteleme ve üşengeçlik söz konusu olabilir. Bu anlamda istediği şeylerin peşinden gitmekte zorlanabilir.

Diğer yandan ayağını yorganına göre uzatamaması ya da boyunu aşan vaatler vermesi yüzünden yapabileceğinden çok daha fazla işe girişebilir. Sürekli “yarına” ve gelecekteki olasılıklara odaklanması, burnunun ucundaki, o an halletmesi gereken şeyleri göz ardı etmesine ve “bugünün” işlerini aksatmasına yol açabilir. Kendisini herkesten üstün gören asilzade, kibirli ve lütufkar tavırlar, patavatsızlık, düşüncesizlik, kabalık, fırsatçılık ve kendi yapamadıklarını başkalarına vaaz eden iki yüzlü bir ahlakçılık söz konusu olabilir.

Nasıl mücadele ettiğimizi ve savaştığımızı gösteren Mars, sınıf bilinci yüksek bir burç olan Yay’da insanları “aşağıdakiler” - “avam” ve “yukarıdakiler”- “asil” olarak ayırabilir. Bu anlamda sürekli asil ve ahlaklı davranışlar sergileyerek, kavga etmeyi, mücadele vermeyi ve savaşmayı “avamlık”, bir “aşağıda olma” durumu olarak nitelendirebilir. “Büyüklük bende kalsın” tavrıyla gerçekten gerekli olan durumlarda bile savaşmaktan kaçınabilir.

Mars’taki Yay’ın yönetici gezegeni Jüpiter Akrep’te ve karşılıklı bir ağırlama halinde. Bu dönemde yaşadığımız iyi ya da kötü deneyimleri, olayları derinlemesine anlamak, hem kendimizin hem de etrafımızdakilerin davranışlarının arkasındaki psikolojik motivasyonları doğru algılamaya çalışmak oldukça önemli. Kötü-pis diye kendi içimizde bastırdığımız ya da uzun süredir yüzleşmekten çekindiğimiz konuların arıtılmak ve ıslah edilmek üzere tekrar karşımıza çıkması söz konusu olabilir.

Hayatımızdaki anlam duygusuna ulaşmamız, ruhsal anlamda güçlenmemiz ve özgürleşmemiz, bazı yerlerde verdiğimiz güç savaşlarından vazgeçerek bırakmaya gönüllü olmamıza, duygusal anlamda bağımlılıklarımızdan ve takıntılarımızdan kurtulmamıza bağlı olabilir. Kendi yaşam ustalığımızı kazanırken, inandığımız bazı şeylerin veya prensiplerimizin dönüşüme uğrama vakti gelmiş olabilir.

Kişisel ve duygusal anlamda bizi dönüşüme, yenilenmeye zorlayabilecek bu deneyimleri, gerek kendimiz gerek anlamaya çalıştığımız insanlarla ve durumlarla ilgili olarak “asıl gerçeğe” götüren rehberler olarak görebiliriz...


Astroloji Dergisi/Gözde Kara

Kaynaklar:

*Astroloji Dersleri, Barış İlhan
http://astrolojidergisi.com


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön