Mars Satürn Karesi

Mars Satürn Karesi

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Mars Satürn Karesi

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Prş 14 Oca, 11:28

Resim

Mars Satürn Karesi

Hareketin gezegeni Mars, yapılandırmanın gezegeni Satürn’le kare yapıyor. Bu açı, enerjinin bireyliğini sağlam bir şekilde inşa etmeye yöneldiğini gösterir. Özgürlüğünü yapılandırmak için aksiyona geçer.

Mars Satürn karesi, hareketler ile yapılandırmanın çeliştiğini gösterir.

* Hareket engellenir.
* Başarısız olma korkusu hissedilir.
* Mücadele etmek, savaşmak fonksiyonları baskılanır, kısıtlanır.
* Sınırlayıcı kurallar girişimi engeller.

Buradan bastırılmış bir öfke doğar. Bu öfke içeride kalırsa, başarısızlık korkusu hüküm sürer.

Bu öfkenin dışarıya patladığı durumda ise, vahşi ve yıkıcı bir enerji ortaya çıkar. Saldırganlıkla ilgili sorunlar yaşanır. Boğa-Kova çelişkisinde bu süreç, farklı olmaktan korkulduğu için kendine has kaynaklarını ve yeteneklerini geliştirememektir. O zaman insan birey olamaz ve maddi güvencesini sağlayamaz.

Mars Satürn karesi, doğru kullanıldığı zaman sağlıklı bir yapılandırmaya imkân tanır. Harekete geçmenin sorumluluğu alınır. Mars’ın aceleci, dürtüsel ve girişimci enerjisi Satürn’ün ağır, sabırlı, dayanıklı, kontrollü ve kalıcı enerjisiyle harmanlanır ve iyi düşünülmüş, planlanmış ve programlanmış bir mücadeleye evrilir. Bir maraton koşucusu gibi uzun soluklu, sürekli ve sağlam mücadeleler yapılandırılır. Dürtüler kontrol edilir ve tek bir noktaya doğru kanalize edilir. Amaçlı bir enerji, başarıya yönelmiştir. Başlanılan iş sonuna kadar götürülür.

Önüne çıkan engeller, sorunlar, gecikmeler, yasaklar, kısıtlanmalar, sınırlanmalar, kıtlık ve yoksunluk, daha gerçekçi ve daha sorumlu çalışması için birer itki olur. Gerektiği zaman yavaşlar, durur ve gerçekleri görür. Etüt çalışması yapar. Fizibilite çalışması yapar. Daha gerçekçi, daha iyi planlanmış ve daha iyi programlanmış bir şekilde mücadelesine azimle, kararlılıkla devam eder. Görev bilinci yüksektir. Görevini yüksek enerji ve dayanıklılıkla yerine getirir.

Mars Satürn Karesi ve Potansiyelin Değerlendirilmesi

Boğa ve Kova psikolojik süreçleri arasında cereyan eden Mars Satürn karesi nasıl sağlıklı kullanılabilir? Bunun için öncelikle kendi kaynaklarını fark edip, bunlara sahip çıkarak hareket etmek gerekir. Enerji, yeteneklerini geliştirmek ve bunlarla somut bereket zincirleri kurmak için seferber edilmelidir. Böylece kendinde olana sahip çıkan insan, bu kaynaklarla kendi bireyliğini inşa edebilir.

Somut, gerçekçi, ayakları yere sağlam basan ve kalıcı bir maddi düzen sayesinde farklılıklarına sahip çıkar, kendini tanımlayan tüm özellikleriyle topluma katılır. Orijinal, nevi şahsına münhasır ve biricik yaklaşımlarını sağlam bir şekilde ifade eder. Toplum kendisini tüm farklılıklarıyla kabul etmiyorsa, toplumu kendini de kapsayacağı şekilde modernize eder. Yenilik yapar. İleri götürür.

Mars, Satürn’le karesini 2 derece Boğa ve Kova burcunda gerçekleştirecek. Doğum Haritanızda 2 derece sabit burçlardaki (Boğa, Akrep, Aslan ve Kova) gezegenler, kaynaklarına sahip çıkıp bireyliğini inşa etmek imtihanından geçecek.


Astroloji Dergisi: Efe Erten

Kaynakça

Banzhaf, Hajo ve Haebler, Anna, Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, İlhan Yayınevi, 1999
İlhan, Barış, Astroloji Dersleri, İlhan Yayınevi, 2004
Tompkins, Sue, Astrolojide Açılar: Horoskopta Gezegensel İlişkileri Anlama Rehberi, Barış İlhan Yayınevi, 2008


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön