Güneş Akrep Burcunda Hayatımızı Nasıl Ektiler?

güneş akrep burcunda, güneş akrepte

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Güneş Akrep Burcunda Hayatımızı Nasıl Ektiler?

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Cmt 24 Eki, 10:37

Resim

Güneş Akrep Burcunda Hayatımızı Nasıl Ektiler?

Güneş akrep burcunda hayatımızı nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nasıldır? Alınan etkilere karşı nasıl hareket etmeliyiz?

23 Ekim tarihi itibari ile Güneş Akrep burcuna giriyor ve 21 Kasım 2020’ye kadar burada ilerleyecek. Akrep burcu, doğanın iyice ölmeye başladığı ve gecelerin iyice uzamaya başladığı bir mevsime denk gelir. Doğa her ne kadar ölmeye başlasa da, ‘hayat’ dökülen yaprakların altında devam eder. Akrep burcu da yaşamın bu ‘görünmeyen’ boyutuyla ilgilidir. Yüzeyin altına, görünenin arkasına bakmak ve asıl gerçeğe ulaşmak ister.

Akrep burcu, bu anlamda zodyakın dedektifi, araştırmacısı, terapisti ve şamanıdır. Sabit özelliği ile öğrenmek istediği bir konuyu kafaya takar ve o şeyi derinlemesine anlamak istediğinden, durmadan ‘Niçin?’ sorusunu sorar. Bu soru, onu o konunun özüne ulaştırır, fakat bu öze, cevhere ulaşmak için yaptığı derinlemesine yolculuk onu altta kalmış birçok pis mevzuyla da karşılaştırır.

Bir su burcu olarak Akrep’in iyileştirici özelliği burada kendisini, pis unsurları ıslah ederek, arıtarak yaşama yeniden katmasıyla gösterir.

[+] Kenara atılmış eşya,
[+] toplumdışı insan,
[+] kimsenin ilgilenmek istemediği bir konu,

yani her türlü “çöp” olarak nitelendirebileceğimiz şey, Akrep’in bu arıtma sürecinden geçerek temizlenir ve yenilenir. Zorlayıcı ve karmaşık durumları başkalarının da hayrına olacak şekilde çok iyi idare edebilir ki bu manipülasyonun olumlu kullanımıdır.

[+] Başkalarının krizlerine eşlik etmek,
[+] bir konunun asıl yüzünü görmek, araştırmak,
[+] bir insanın psikolojik motivasyonlarını kavramak ve
[+] nüfuz edici özelliğiyle başkalarını bir konuda ikna etmek konusunda başarılıdır.

Güneş Akrep Burcunda “Ölüm ve Yedinden Doğum” Süreci

Akrep, ölüm ve yeniden doğum süreciyle ilgili bir burçtur. Bu açıdan yaşamın doğal döngülerini kabullenmesi önemlidir. Bu döngüyü kabullenmediğinde gölgeleri ortaya çıkar. ‘Ölüm’ dediğimizde bir kaybı veya bitişi de düşünebiliriz. Bu sonlanmalar Akrep’te korku oluşturduğundan, Akrep değişime direnir ve dolayısıyla birşeyleri ‘değişmez’ kılmak adına yaşamı, insanları ve koşulları kontrol etmek ister ve “ölmemek”, yani kaybetmemek için güç savaşı verir.

Yaşamla açık bir ilişkisi olmadığından, güç ve kontrol teması da kendisini üstü kapalı bir şekilde gösterir. Taktikler/stratejiler yapar, insanlara kolay “nüfuz” edebildiğinden psikolojik motivasyonlarını/zaaflarını anlayarak onları manipüle eder ve isteklerini gerçekleştirme yolu kapalı da olsa takıntılı ve zorlayıcıdır. Kendi derinliklerine inerek gerçekleştirmesi gereken doğal değişim sürecini, başkalarını veya koşulları değiştirmeye çalışarak tersine çevirir.

Bu girdiği güç savaşı, yaşama ve ‘kendisine’ karşı olduğundan, bu savaş bir noktada çöker ve Akrep, güçlü olmaya çalışırken “aciz” kalır. Bu aslında evrenin ya da yaşamın ona, yaşamı kontrol edemeyeceğine ve ondan büyük bir Gücün iş başında olduğuna dair bir mesajdır.

Akrep, kaybettiğini kabullenip bu büyük Güç ile kendi gücünü birleştirdiğinde ve teslim olduğunda asıl ruhsal gücünü kazanır. Diğer yandan, Akrep gerçekleştirmesi gereken dönüşüm sürecine hiç girmeyebilir. Kaybedeceğini ya da savunmasız kalacağını anladığı bir durumu hemen sonlandırabilir ve durmadan aynı tarz krizleri yaşadığı bir kısır döngü içerisinde hiç değişmeden kalabilir.

Mars’ın Koç Burcunda Geri Hareketi

Akrep’teki Güneş’in geleneksel yöneticisi Mars Koç burcunda geri hareketini sürdürüyor ve 14 Kasım 2020’de yeniden ilerlemeye başlayacak.

Mars ile Akrep’in diğer yöneticisi Pluto arasındaki kare açı da hala etkin. Merkür de Akrep’te gerilemeye devam ediyor. Bu dönem, özellikle bilinçli ya da bilinçdışı duygusal temalara (öfke, kin, intikam, korku vs) dikkatimizi vererek bunları anlamaya çalışmak, maddi/manevi olarak gücümüzü tüketen durumları ‘arıtmak’, zararlı bazı unsurları elemek, enerjimizi araştırmak istediğimiz konulara vermek ve problemlerin kökenine inerek çözmek için iyi bir dönem olabilir.

Verdiğimiz gereksiz bir güç savaşı var mı?

Kontrol ve güç uygulamaya çalışmak, yaşamımızın bazı alanlarında bize zarar verecek bir duruma gelmiş olabilir. Kazanma arzusu ya da kaybetme korkusuyla, kendi aleyhimize olacak şekilde “akışı” engelliyor ve güç kaybediyor olabiliriz. “Neyin” bizim için önemli olduğunu gösteren Güneş, Akrep’teki bu yolculuğu boyunca, bize nerede ‘ölmemiz’, neredeyse o durumu veya koşulu ıslah ederek güçlendirmemiz gerektiğine ışık tutacak.

Defalarca denesek de aynı sonucu aldığımız bir konuyu bırakmamız gerekebilir; bazı yerlerde ise enerjimizi daha fazla o konuya kanalize ederek yenilememiz, yani onu yeniden hayata katmamız gerekebilir. Gücümüzü, hem kendi hem de başkalarının iyiliğine olacak şekilde kullanırsak da, bu süreçten daha güçlü çıkabiliriz…



Astroloji Dergisi – Gözde Kara

Kaynaklar:
Astroloji Dersleri, Barış İlhan


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön