Ay Terazi Burcunda Kişiliğinizi ve Hayatınızı Nasıl Etkiler

ay terazi burcunda, ay terazide, neleri etkiler

Doğum Haritasında Sizleri Etkileyen Burçlar ve Evler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler.
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Ay Terazi Burcunda Kişiliğinizi ve Hayatınızı Nasıl Etkiler

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Prş 06 Tem, 01:30

Ay Terazi Burcunda
Resim

Ay Terazi Burcunda Özellikleri

Diğer insanları mutlu etmekten, onların sevgisini kazanmaktan hoşlanan, nazik Güzel bir çevrede, uyum içerisinde yaşamak isteyen, ilişkilerinde huzur arayan Uzlaşmacı, barışçıl, diplomatik, farklı görüş açılarını takdir edebilen, başkalarının tavırlarına duyarlı, içinde bulunduğu ortamdan etkilenen, duygularını geri plana atıp, etrafına güler yüzlü bir tavır takınan onaylayan, kendi bildiğinde diretmeyen, etkiye açık, arada kalan, kararsız. Dekorasyon ve estetik düzenlemeler konusunda zevkli, sorunlarla karşılaştığında huzuru kaçan, sorunlarını iyi ilişkileri sayesinde çözen Entelektüel, sosyal, ilişkilere çok önem veren, tarafsız ve adil, yapıcı, yumuşak yüzlü.

Ay'ları terazi burcunda olan insanlar, bir yandan her zaman sağlam bir estetik duygusuna sahiptirler; müzik, güzel sanatlar ve her türlü dünyasal güzellik konusunda neyi beğenilip, neyin beğenilmeyeceğini kesinlikle bilirler. estetik, artistik ve kültürel merakları bulunur ancak; öte yandan, özellikle başkalarıyla ilişkilerinde, neyi neden hissettiklerini bilmekte ve anlamakta güçlük çekerler. Çekici, samimi, duyarlı, zevk sahibi ve diplomatik bir yapıları bulunur.

Huzurlu ve sorunlardan uzak ortamlara ihtiyaç duyarlar. kırılgandırlar ve kolay alınabilirler. Büyüleyici, çekici ve harika bir flörtçüdürler. Kiminle birliktelerse, kendilerini ona yöneltmelerine karşın, derin bir duygusal yoğunluğa girmek istemezler. İsteklerini, çekiciliklerini kullanarak kabul ettirmesini iyi bilirler. kendilerini hoşa gidecek bir biçimde sunmakta ( iltifat avlamakta ) yeteneklidirler. Ne pahasına olursa olsun yüzleşmekten kaçınmaları, onların az sayıdaki güçlü fikirlerini dile getirmelerini engeller. Sonuçta birşey söyler, ama başka bişey yaparlar tüm heyecanlarını bastırıp acelesiz karar vermeye ve uygulamaya bağlanırlar; hatta zor durumlardan nefret ettiklerinden, başkalarının kendi adına karar vermesini beklerler.

Terazi; erkeksi, öncü bir hava burcudur. Venüs’ün etkisindeki Terazi romantizmi bol bol yaşar. Sevmek ve sevilmek hayatın en önemli gereksinimidir. Ay, Terazi burcunda kişiye çekicilik verir. Bunun yanı sıra Terazi'nin dengeyi bulma isteği ve Ay’ın sürekli değişen ruh hali iç huzuru biraz zorlaştırır. Bu sebeple kişi kendini biraz dengesiz hissedebilir.

Dengesini bulabilmek için sürekli dengelenmeye gereksinim duyar. Venüs yönetimindeki bu kişiler; hukuk, diplomasi, müzik, halkla ilişkiler veya moda konusunda başarılı olabilirler. İş ortamında, çalıştığı çevre çok önemlidir. Pis, renksiz, havasız bir iş ortamında bir Ay Terazi’yi tutmak mümkün değildir. İşbirliği tam onlara göredir. Tek başlarına olmaktansa bir ortakla çalışmayı tercih ederler. Zaten hava grubu Terazi çok iyi bir iletişimcidir.

Düşüncelerini söylemekten çekinmez. Haksızlık karşısında hiç sessiz kalamaz. Diplomatik, adil ve tarafsızdır. Renkli ve neşelidir, sohbeti, tartışmayı seven biridir. Ay Terazi burcunda konumlandığında genellikle aşkta ve evlilikte başarı verir. Olumsuz açılar altında kısıtlanmışsa durum değişecektir fakat eğer Ay olumlu açılar içinde ve iyi bir konumdaysa kişinin ilişkileri uzun süreli ve uyumlu olacaktır. Çünkü kişi, yalnız olmayı tercih etmez. Mümkünse hayatında her zaman bir eş ister.

Aşka ve güzelliğe aşıktır. Kendini sevgiye adeta adamıştır. Hayatını zenginleştirecek kusursuz bir ilişki peşinde koşar. Her şeyi paylaşabilecek ruh güzelliği arar. Venüs etkisindeki bu kişiler kılık kıyafetlerine dikkat ettiği için karşısındaki insanlardan da bunu bekler. Romantik, yumuşak ve nazik bir yapısı vardır. Yüksek sesten, gürültüden ve tartışmalardan hiç hoşlanmaz. Çevresindeki her şeyde güzellik ve mutluluk bulabilir. Bu sevgiliyle hayat sıcak ve huzurludur. sevmek ve sevilmek çok şey ifade eder, Çok duygusal olabilirler ama gizlemeye çalışırlar.

Çok huzur verici ve adaletlidirler, Yeteneklerini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırlar. Karşısına çıkan fırsatları eniyi şekilde değerlendirirler. Uzlaştırıcı, tartışmalardan çok hoşlanmazlar. Çok saygılı ve kibardırlar. Paylaşımı severler ve birşeye karar verirken çok kararsızlık yaşarlar. En belirgin özelliğiniz dostluğu, arkadaşlığı ve iyi niyeti sevmenizdir. Terazi dostluğun simgesi, Ay ise duyguların gücüdür. İkisi bir araya gelince karşı cinsle güçlü ilişkiler kurmanız doğaldır.

Çok yumuşak başlısınız. İnsanları oldukları gibi kabul eden. Burçlar kuşağının en anlayışlı tipleri satılabilirsiniz. Çok sevilen birisiniz. İnsanlar size sorunlarını anlattıklarında onları yargılamadan, ilgiyle dinler ama sorunlarına çözüm getiremezsiniz çünkü ilk hareketi yapmak konusunda biraz çekingen davranırsınız.

Sizi daha çok duygular ilgilendirir. Başkalarının derdi sizin derdinizmiş gibi kaygı çekersiniz. Onların maddesel yönden değil ruhsal dengelerini bulmalarına öğütler verip yardım edersiniz. Sizin gerçek amacınız ve göreviniz gerek duyulan yerde duygusal bir uyum oluşturmaktır. Yalnız yaşamaya eğilimli değilsiniz.

Çok ihtiraslı olmasa da romantiksiniz. Duygusal uzlaşmadan nefret edersiniz. Başkaları tarafından desteklenerek uyarılan başarılarınız vardır. Birlikte çalışmaya isteklisiniz. Sevilmek ihtiyacı duyarsınız. Bazen manevraları uygulamaktan çok planlamakta başarılısınız. Estetik zevkleriniz vardır. Kitap, sanat ve müzikten hoşlanırsınız. Hukuk ve kanuni olaylarla ortalamanın üzerinde bir oranda uğraşırsınız. Zengin yemeklerden hoşlanıyorsunuz. Kibar, arkadaş canlısı ve incesiniz.

Topluluklarda bir arada olmak, konuşmak hoşunuza gider. Tartışmalardan vebadan kaçar gibi kaçarsınız. Bir konuşma sırasında konu çıkmaza girerse ustalıkla durumu kurtarmaya çalışır, tatlıya bağlarsınız. Sosyal çalışmalara ve eğlenceye düşkünlüğünüz hafif ve yüzeysel bir karakter oluşturmanıza neden olabilir. Gelişmiş duygularınızın yardımıyla güzel sanatlarda başarılı olabilirsiniz. Yeteneklerinizi iyi değerlendirir, fırsatları da kollarsanız bu alanda iyi bir mesleğiniz olacaktır. Şık ve moda olan giysilerden hoşlanırsınız.

Ay, Terazi burcundayken doğan erkeklerin yaşamlarına giren kadınlar becerikli, başarılı, yan tutmayan, tatlı, yumuşak huylu, terbiyeli, ince ve hareketli kişilerdir. Ay kötü etkiler almışsa çok çabuk etki altında kalan bir insansınız. Kendi yararınız için bile "hayır" diyemezsiniz. Tembelsiniz ve hazır teme eğilimindesiniz. Ne pahasına olursa olsun dinginlik istersiniz. Bu istek yüzünden zengin ve başkaları tarafından kabul edilen biri olmaya çalışırsınız.

Ezeli ve ebedi bir kararsızdır. Duygusal açıdan istikrarsızdır. Duygularında büyük iniş-çıkışlar yaşar. Gerçekçi değildir, ilişkilerine ve uyumluluğa bağımlıdır. Bu nedenle çoğu kez kendi hayatı ile ilgili kararlar vermeyi bilemez. Hatta kendi yaşamının hayati kararlarını (iş, evlilik, v. b. ) ailesinin -veya sevdiği kişinin -kendisine uymasa bile- onay ve ilgisini kazanacak şekilde alır. Dış görüntüsüyle, biçimle ve dış saygınlığı ile fazla ilgilidir. Bu yüzden dışarıdan uyumlu ve statüsü yüksek görünen, içeride boş ve tatminsiz olan ilişkiler kurabilir.

Hayatın iniş-çıkışlarından korktuğu için, hazin bir şekilde, kendini hiçbir şeye adamadan, tasasız bir ortamda yaşama saplantısı vardır. Açgözlülük ölçüsünde başkalarından sempati bekler. İlgi ve ihtiyaçları söz konusu olduğunda tarafsız kalamaz. Değişken ve kaprislidir. Duygularını bastırır. Çatışmaktan ve beğenilmemekten patolojik derecede çekindiği için, her an uzlaşmaya hazırdır. Gülmenin yakıştığı bir yüze sahip oluyorlar.

Ay Terazi Burcunda Sağlık: Terazideki ay’ın sağlığı bozduğu söylenemez fakat direnç de vermez. Yani ufak tefek rahatsızlıklarla sık sık karşılaşabilir. Birbiriyle uyumlu yıldızlar ve altıncı ev’in (sağlık evinin) temiz olması vb. sağlığın fevkaladeliğine işaret eder. ay sert açılar yapıyorsa o zaman akla bazı rahatsızlıklar gelecektir. Bu durumda böbrekler hassas olabiir. Çok seet etki alan ay, şeker hastalığına da yol açabiir. Yine böyle bir ay akli dengeyi de etkileyebiir.

Terazide ayları bulunan kişiler dengeli ve yeterli beslenmeliler. Böbrekleri rahatsız eden tür baharatlı yiyecekler, sert içkilerden kaçınmalılar. Ayakları üşütmemeliler. Bu tiplerde nişastalı ve şekerli besinlere yani karbonhidratlı besinlere düşkünlük görülebilir. Bunların fazlası da şişmanlık yapacağı gibi vücut için zararlı olabilir. Kadınlarda bacaklarda varis de olabilir. Bunun için egzersiz, her gün ayakları yüksek bir dayayarak dinlenme yaralıdır. Taze meyve ve sebze ay’ları terazide olanlar için sağlık kaynağıdır. Yine süt, yoğurt, peynir, yağsız etler, balık gibi besinlerde çok yaralıdır.

Ay Terazi Çocuğu: Balerin, Balet, Zarif. İyi, tatlı, akıllı ve cana yakın çocuk. Koket. Erken yaşlarda flörte başlar. Büyük ilgiye ve hayranlığa ihtiyacı vardır. Ayrı düşme ve yalnız kalma korkusu yüzünden her şeye kolay uyum sağlar. Uç noktada, kendi görüşlerini oluşturmakta ve bilinçli bir kimlik geliştirmekte güçlük çeker.

Ay Terazi'deyken (veya bu burçta başka önemli konumlar söz konusuyken) doğan bir çocuğu annenin bozulan evliliğini kurtarma -eğer evli değilse, sevgilisini evliliğe ikna etme- çabası olarak düşünülebilir. Ebeveynler arasındaki gerilim ve sevgi ihtiyacı annenin kendisini çocuğa adamasına, çocuğun babasından umduğu sevgi ve yakınlığı çocuğunda aramasına neden olabilir. Böylece çocuk sürekli bu tür bir yakınlık ihtiyacıyla ve ilişki kurma konusunda çok güçlü dürtülerle büyür. Yalnızlığa katlanamaz . Bu da onu mutsuz ve güvensiz yapar.


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Astrolojide Evler” sayfasına dön