Ay Koç Burcunda Kişiliğinizi ve Hayatınızı Nasıl Etkiler

ay koç burcunda, ay koçta, neleri etkiler, ay koç burcunda özellikleri

Doğum Haritasında Sizleri Etkileyen Burçlar ve Evler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler.
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Ay Koç Burcunda Kişiliğinizi ve Hayatınızı Nasıl Etkiler

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Prş 06 Tem, 00:14

Ay Koç Burcunda Kişiliğinizi ve Hayatınızı Nasıl Etkiler
Resim

Ay Koç Burcunda Özellikleri

Ayları koç burcunda olan insanlar içgüdüleriyle hareket eden, atılgan, direkt ve sabırsız kişilerdir. Tutku patlamalarıyla belirttikleri duygularını baskı altında tutmaları onlara çok zor gelir. Baskı altındayken güçleri yüceleşir; çabucak çözüm çareleri bulurlar. Karmaşık olmayan şeyleri severler. Yaşamlarının temposu düşünce ayrıntılarını abartmalarına neden olur. Maceraperesttirler ve bir eylem gerçekleştirme gereksinimlerini tatmin etmek için olmadık yerde gerilim oluştururlar. Risk almaya ve çatışmaya girmeye hep hazırdırlar.

Hâkimiyet altına girmek sizi aşın rahatsız eder. Değişken, uçarı, ürkütücü ve birden parlayan doğalarına karşın; öfkeleri hemen geçer, kimseye kin beslemezler. Alıngan ve sabırlı insanlara karşı pek sabırlı değillerdir. Aşırı atılganlıkları çoğu kez kazalara sebep olabilir. Ömür boyu kendilerini genç hissederler. Açık, doğrudan, içleri kıpır kıpırdır, hep yolda olmaktan hoşlanırlar. Yeni olan, ilham veren ve coşkulu şeylere daima hazırdırlar. Özeleştiri yapmayı pek bilmezler ve hayli sabırsız, eleştiriye karşı ise tahammülsüzdürler.

Yumuşak ve nazik olmanın zayıflık olduğuna inanırlar. Bu konumun özellikle erkekleri sık sık aşık olur. Bu kişiler temelde enerjik, iddialı, girişimci ve kendini iyi ifade edebilen yapıda olurlar. Burada Ay’ın soğukluğu ve Koç’un ateşi çatışma halindedir. Bu ruhsal bir gerginliğe sebep olur ve kişiyi huzursuz yapar. Bu acelecilik kişinin duygusal hayatını etkiler. İlk randevuyu almak için acele eder, ilgisini göstermekte çok coşkulu ve bazen de tutkularını belirtmek için gereğinden fazla aceleci davranabilir. Ay Koç aşkta, işte ya da aile yaşamında ikinci olmaktan nefret eder. Dünyaya “önce ben“ demek için gelmiştir. Her zaman en kısa zamanda en çoğunu elde etmek ister.

Meydan okumalara karşı heyecanlı ve dikkatlidir. Ruhunun derinliklerinde her zaman yaptığı işte en iyi olmayı hedefler. İki kere düşünmekten hoşlanmadığı için sabırsızlığı onu alt edebilir. Ay Koç ilk çocukluk döneminde bile dikkat çekmek için elinden geleni yapar. Bağımsızlığı çok erken yaşta öğrenir ve bu bütün hayatı boyunca devam eder. Hiç bir duygusal üzüntünün uzun sürmesine izin vermez. Hemen kendini toparlar ve yine hayatın içine dalar. Aile içinde kuralları kendisi belirlediği sürece sevecen ve sevgi dolu olabilir. Pek evcimen sayılmaz ve ev işleri gibi rutin işler ona göre değildir.

Bunun için “vaktim yok” bahanesini uydurabilir. Tehlikeli ve riskli işleri sever. Aşık olduğu zaman, değer verdiği kişi için ölebilecek kadar fedakar olur. Yenilgi onu çok sinirli yapabilir. Amacına ulaşmak için Mars’ın ateşiyle “Savaşta ve aşkta her yol mubahtır” diyecektir. İstediği şey için neden başka biri ya da başka bir şey engel oluştursun ki? Aşkta da en iyi olmak ister. Dürüst ve doğrudur. Aynı şeyi karşısındakinden de bekler. Eşinde ve sevgilisinde güçlü bir kişilik arar.

Aşkta o bir avcıdır ve avlanmak ister. Meydan okumalara karşı hareket etmekten zevk alır ve asla takip edilmeye dayanamaz. O aşık olmaya aşıktır. Bu yüzden aşkları pek uzun ömürlü olmaz. Çocuksu bir coşkusu vardır. Kararlarını birden bire verir. Duyguları da aynı hızda değişebilir. Duygular bu burçta şiddetli arzulara dönüşür. Ay burcu koç sık sık baş ağrılarına da sebebiyet verir kaprislidir Canlıdır. İstekli, inatçı, gürültücü, cesur ve acelecidir. Hareket özgürlüğüne düşkün olur. İstekleri yerine gelmediğinde hemen küser ve sinirlenir. Duygularını hemen dile getirir. Genel olarak Ay Koç burcunda maceraperestlik verir. Güçlü duyguları ve spontan tepkileri vardır.

Açık, doğrudan, içi kıpır kıpır, hep yolda olmaktan hoşlanır. Ömür boyu kendini genç hisseder. Açık fikirlidir. Yeni olan, ilham veren ve coşkulu şeylere daima hazırdır. Heyecanlı ve korkutucu şeyleri sever. Saçmalığa tahammül edemez. Risk almaya ve çatışmaya girmeye hazırdır. Bu konumda Ay'ın kendine özgü soğukluğu ile Koç'un dayanılmaz sıcaklığı çatışma halindedir. Her ikisinin de uzlaşmaya yatkın olmayan bu özellikleri yüzünden önüne geçilmez bir ruhsal gerginlik doğar.

Böyle bir durumdan iki sonuç çıkacaktır: ya bu gerginlik sizi yönetimi altına alarak yaşamınızı sürekli bir sinir savaşına dönüştürür ya da siz irade gücünüzü zorlayarak tehlikeyi savuşturursunuz. Kendi duygu ve düşüncelerinizin doğru olduğu konusunda kesin bir yargıya sahip olabilirsiniz. Olayların nasıl geliştiğini ve nereye varacağını hesaplamadan karar verir içgüdülerinizle hareket edersiniz. Kararlarınızı genellikle birdenbire verirsiniz. Ay, Koç'ta ise üzerinizde kamçılayıcı bir etki yapar. Her an çalışmak zorunda hissedersiniz kendinizi. Çalışmayı durdurduğunuz anda dengenizin bozulduğunu düşünürsünüz.

Çabuk öfkelenir çevrenizdekileri en zayıf noktalarından yaralayıp sonradan pişman olacağınız sözleri bir çırpıda söylemeniz olasıdır. Duygularınızı fiziksel tecrübelere dönüştürmek isterseniz. Fiziksel ihtiyaçlarınızın çabucak yerine gelmesini istersiniz. İhtiraslısınız. Enerji dolusunuz. Maceracısınız. Günlük programa uymakta zorlanırsınız. Kendinize uzun vadeli vaatlerle tuzağa düşürülmüş hissedersiniz. Sabırsızsınız. Tez canlısınız. Çabuk sinirlenen bir yapıdasınız. Saldırgansınız. Hızlı ve bazen dönek bir mizaçlısınız. Dinamiksiniz.

Kendinize fazla güvenirsiniz. Fikir alma ve yönetilme size zor gelir. Kendinize karşı hoşgörülüsünüz. Dikkatsizsiniz. Delice cesur davranabilirsiniz. Güvenilir birisiniz. Cömertsiniz. Parlak fikirleriniz var. Sizi kamçılayacak ve mutlu edecek tek şey başarıdır. Bunun için olağanüstü bir çalışma temposuna girer, önünüze gelen her türlü fırsatı değerlendirmeye çalışırsınız. Dışarıdan bakınca toplum kurallarına uyan bir görünümünüz olmasına karşın gerçek böyle değildir.

Her zaman yönetimi ele geçirme ve kendiniz için başkalarını harcayabilme fırsatını kollarsınız. Başkalarının ne düşündüğü pek önemli değildir; önemli olan her zaman haklı çıkmanızdır. Doğal olarak bu tutumunuz birçok terslikler doğurur. Size öğüt vermeye kalkışan kişilere saygısızca davranmaya başlarsınız. Ay'ın çifte etkisi ile önemsiz ayrıntılara takılır, önemli olaylarda da hızlı kararlar alırsınız. Tehlikeli ve riskli işlere karşı özel bir liginiz vardır. İnsanlarla yakın ilişkiler kurmayı gerektiren işleri yeğ tutarsınız. İnandırma yeteneğiniz bir hayli gelişmiştir.

Ay, Koç'ta iken doğan bir erkeğin, yaşam boyunca kadınlarla bir takım sorunları olabilir. Kararsız bir şıpsevdidir. Bu erkek için evlilik bir fırtına ve kısa süreli bir serüvendir. Ay diğer gezegenlerle çok iyi bir bakış açısı oluşturuyorsa mesleğinde kadınlar çok yardımcı olabilir. Ailesini ve büyüklerini çok sevmekle birlikte onlarla arasında her zaman bir sürtüşme ve görüş ayrılığı vardır.

Ay kötü etkiler almışsa büyük bir coşku ve çabayla oradan oraya koşar fakat sonunda eliniz böğrünüzde kalırsınız. İş yapıyor görünmek sizin için çok önemlidir. Bir işe büyük bir istekle başlar, bir süre sonra aynı işe sizinle birlikte girmiş olanları düşünmeden konuya ilginiz kalmadığını söyleyerek işi bırakırsınız. Düşünceleriniz fanatik düzeyinde aşırı uçlarda olabilir. Bu yüzden toplumda pek önemsenmeyen, dahası alaya alınan bir kişi olabilirsiniz. Evli iseniz aldatılma yüzünden mutsuz olmanız da beklenebilir.

Hoşgörüsüz ve katı bir aile reisi olabilirsiniz. Çabuk öfkelenen bir yapıları vardır. Nedeni bir türlü yüzeye çıkartılamayan bastırılmış saldırganlık ve derinlerde gizli kalmış felç edici bir öfke duygusu ciddi duygusal gerilime ve iç huzursuzluğuna yol açar. Anında talep eden ve aceleci tavırlar sergilerler. İstekleri yerine gelmediğinde küser ve sinirlenirler. Bir kaşık suda fırtına kopartabilirler. Kimseyi bekleyecek vakitleri yoktur. Kimseye katlanamazlar. Kısa dönemlerde bir aktivite veya bir projenin arkasından ateşli ve heyecanlı bir şekilde giderler. Fakat istekleri kaybolduğunda her şey çekiciliğini yitirir ve tamamlamakta zorluk çekerler.

Hemen başka bir şeye atlarlar. Hassaslık, korku duyma ve ihtiyaç içinde olmayı kendilerinde olduğu gibi başkalarında da kabul edemezler. Çaresizlik ve korku şiddet göstermelerine neden olabilir. Başkalarının duygularına da kendi duygularına verdikleri tepkiyi verirler. . . Hücum! Yoğun yapıları karşısındakileri huzursuzlaştırır. Kendi ruh hallerini farkında olmadan karşısındakilere projekte ettiklerinden karşılarında hep savunmaya geçen, kızgın ve öfkeli kişiler bulurlar.

sinirlilikten çok sabırsız, hemen olaya el koymak ve o olaydan hemen uzaklaşmak isteyen bir hal alır. aynı yerde ve doğal olarak ta aynı duygularla kalamaz o yüzden özellikle erkeklerinde çapkınlık görülür. İçinden gelen macera yaşama isteğini hemen hayata geçirir. Çalışmak ve çalışır görünmek, tabi ki başarı tek arzusudur. fakat büyük işlere başlayıp herkesi yüreklendirip sonra kendisi sıkılıp çekilebilir. Geride kalanları da düşünmez. Çünkü canının istemediği hiçbişeye katlanmaz.

Koçtaki Ay insanın hırslı olmasına yol açar. Ayrıca başkalarının denemediği, ısınamadığı alanlarda çalışmasınada neden olur. Ayları Koçta bulunan kimseler uzaya büyük ilgi duyarlar. Astronot olabilirler. Astro-fizikte yenilikler yapabilirler. Koç burcundaki Ay Marsla uyumluysa insan iyi bir operatörde olabilir. Yine askerlik, polislik, atletizm ve sporda başarılı olabilir. Ayları Koçta olanlar perde ve sahnedede ün kazanabilirler.

Ay Koç Burcunda Sağlık: Ay, erkeklerde sol gözü, bayanlarda da sağ gözü temsil eder. Sert etki alan Ay erkeklerde sol gözde hipermetropluğa neden olabilir. Aynı durum bayanlarda sağ gözde görülebilir. Yine koçtaki ay, dişlere özen gösterilmesi gerektiğini belirtir. Baştaki organlar duyarlıdır. Başı daima soğuktan, fazla sıcaktan, güneşten, sert rüzgarlardan korumak şarttır. Böylece sorunlar önlenebilir. Koçtaki ay’ın sert etki alması, uykusuzluk, sinir ağrıları, çarpmalar, vurmalar vb. ye yol açabilir. Bunların dışında acele yemek yemek besinlere dikkat etmemek vb. yüzünden de sindirim bozuklukları olabilir.

Ay koç çocuğu: Küçük çılgın. Canlı, talepkar, inatçı, gürültücü, cesur, aceleci. Yaşının küçük olmasını bir hakaret gibi görür. Motor (Hareket, kas) becerileri erken gelişir; hareket özgürlüğüne ihtiyaç duyar. İstekleri yerine gelmediğinde hemen küser, sinirlenir. Annesiyle canlı bir ilişki arar. Duygularını anında dile getirir, açık ve direkttir.

Çocukça inatçılığını kırmak felaketlere yol açabilir. Ebeveynlerinden kolay ayrılabilir. Fazla hareketli, inatçı, gürültücü ve cesur bir çocuktur. Kendini ortaya koyabilen, korkusuz ve duygusal bağlara dirençli bir şekilde özgür yetiştirilmiştir. Yaşının küçük olmasını hakaret olarak algılar. Hareket ve kas becerileri erken yaşta gelişmiştir. Özgürlüğünün kısıtlanması, utanç, aşağılama ve çaresizlik duyguları onun erken yaşta evinden ve ailesinden kopmasına neden olur.


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Astrolojide Evler” sayfasına dön