HÜLYA DEĞER - YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE GARDIROBUNUZDA NELER VAR ?

Astroloji ve Burçlarla İlgili Herşey.
Lal
*GriAkrep*
*GriAkrep*
Mesajlar: 379
Yaş: 42
Kayıt: Pzr 28 Nis, 14:34

HÜLYA DEĞER - YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE GARDIROBUNUZDA NELER VAR ?

Okunmamış mesaj gönderen Lal » Prş 25 Tem, 21:54

Resim

Bugün sizlere Barış İlhan yayın evinden çıkan Jodie Forrest’in yazdığı ( astroloji ile yakından ilgilenenlerin kitaplarını severek okuduğu Steven Forrest’in eşi oluyor kendisi) , Gözde Kara’nın dilimize çevirdiği YÜKSELEN BURÇ* kitabını tanıtmak istiyorum. Kitap kapağının resmi de sevgili Ayşem Aksoy‘a ait. Aynı zamanda resim sanatı ile de uğraşan, çok iyi de bir astrolog olan Ayşem Aksoy’un çalışmalarını mutlaka görmenizi tavsiye ediyorum. Tuval üzerine kişisel yıldız haritalarının öne çıkan sembollerini içeren çizimlere eminim siz de benim gibi bayılacaksınız. http://www.aysemaksoy.com/ Kitap kapağı da bu becerikli ve yaratıcı ellerin ürünü.

Kitabın dili kolay okunup anlaşılacak düzeyde, astrolojiyi bilenler için olduğu kadar temel bilgilere sahip olmayanlar da kolaylıkla yazılanları anlayabilirler. Bunu net olarak söyleyebilirim zira astroloji ile çok fazla ilgisi olmayan sevgili eşime bazı bölümleri okutarak bunu test ettim 🙂 Bu açıdan kitabı dilimize çeviren Gözde Kara başarılı bir çalışma yapmış diyebilirim. Elbette bu kitabı Astroloji adına ülkemizde; gerek yaptığı çalışmalar, eğitimler ve yayın faaliyetleri ile gerekse uluslararası düzeyde ülkemizi temsil etmesi yönünden çok önemli katkıları olan duayen astrolog Barış İlhan‘a da bizlere kazandırdığı için teşekkür etmem gerek.

Toplam 12 bölümde oluşturulan kitabın ilk bölümünde genel ve mecazi anlamlarda Yükselen Burç nedir tanımını içeriyor. Psikolog Carl Jung’un “persona”* kavramı ile Yükselen arasındaki paralellikler de ele alınmış kitapta. İlerleyen bölümlerde ise geçenlerde benim de yazdığım bir makalenin konusu olan “Yükselen- Güneş ve Ay ” üçlüsü ele alınmış. Bu yazımı okumamış olanlar buradan ASTROLOJİK YORUMUN SACAYAĞI okuyabilirler . Ama kitapta çok daha ilginç örnekler ve burç kombinasyonları var söyleyeyim 🙂 Bu üçünün iyi anlaşılması astrolojik yorumların sağlıklı bir temele oturtulması açısından çok önemli. Bu yüzden astroloji ile ilgilenen ve bu konuda daha derinleşmek isteyenlerin YÜKSELEN BURÇ kitabından elde edeceği pek çok bilgi olduğunu düşünüyorum.

Kitapta Yükselen Burcun yönetici gezegeni – ki astroloji ile yakından ilgilenenler bunun harita sahibinin kendisi olduğunu bilirler- çok güzel örneklerle anlatılmış. Kitaptan bir bölümü alıntılamak istiyorum burada :

” Yükselen’in ” dış ilişkilerden” sorumlu olduğunu hatırlayalım. Yükselenin yönetici gezegeni, Yükselen’den bütün haritaya gönderilen bir büyük elçi gibi düşünün. Yükselen yöneticisinin bulunduğu evi, büyük elçinin ziyaret ettiği ülke gibi düşünün. O ev sahibi ülke – yükselen yöneticisinin bulunduğu ev – büyük elçiye iyi davranmalı, onu şereflendirmeli, gelişmesine izin vermeli ve ona belli ölçüde güç bahşetmelidir. İyi ağırlanmış bir büyük elçi de bunun karşılığında Yükselen’in ana vatanına iyi bir enerji göndererek, onu güçlendirir, daha da sağlıklı ve bütünleşmiş bir hale getirir.” Peki yükselen burcun bir değil de iki yöneticisi varsa o zaman ne olur ? İsterseniz bunun cevabını da kitaptan siz okuyun zira örneklerle anlatılmış güneş- ay ve yükselen kombinasyonları eminim ilginizi çekecektir.

Kitabın 8. bölümünde “Yükselen’i Ayarlama” diye bir konu işlenmiş. Şimdi size soruyorum: Davranışlarımız ve dışsal benliğimiz (yükselen) ile esas doğamız arasında fark var mıdır ? Eğer bu soruya “evet” cevabını verdiyseniz devam ediyorum. Doğamızdaki bazı özellikler (fıtratımız) değiştirilmez ama bizim bir “özelliğimizle” nasıl baş ettiğimiz, onu dışarıya nasıl gösterdiğimiz ya da tam tersi nasıl gizlediğimiz bunların hepsinin ayarlanabilir nitelikler olduğundan bahsediliyor kitapta. Yükseleni “ayarlamayı” konuşuyorsak aslında bunun ” davranışımızı, tepkimizi değiştirme” olarak anlatılmak isteniyor kitapta. İyi ama bu o kadar kolay mı ? En azından olumlu açılar altında bir yükselene sahipsek ve büyükelçi iyi ağırlanıyorsa 🙂 bu kolaydır elbette de ya öyle değilse ? Her birimiz tam işlev gören Yükselen’lerle doğmadığımıza göre Yükselen ne zaman ve nasıl bir gelişim gösteriyor sizce ? Cevabı ben kitaptan buldum ve oldukça da tatmin edici oldu benim için.

Rektifikasyon ( doğum saati bilinmeyen haritalarda saatin tespitine yönelik astrolojik çalışma ) biz astroloji ile ileri düzeyde ilgilenenler için her zaman bir parça zorlayıcı olmuştur. Bir sürü teknik vardır rektifikasyonda ve olayları geriye doğru işletmek eğer öngörü tekniklerine tam vakıf değilsek oldukça da hataya açık hale getirir yapılan işlemi. İşte kitapta her Yükselen Burcun belirgin fiziksel ifadelerini tanıtan başlı başına bir bölüm var ve bu fiziksel özelliklerden yola çıkarak ilk etapta Yükselen’in rektifikasyon için bir başlangıç olarak nasıl kullanılacağı anlatılıyor. Ben bu bölümden oldukça faydalı çıkarımlar yapabileceğimizi düşünüyorum. Hatta kitabın bu bölümünde bahsedilen bir site var, Güneş , Ay ve Yükselen burçlara göre gruplandırılmış kişilerin fotoğrafları kullanılarak bir araştırma yayınlıyor bu site.Siteye dünyanın pek çok yerinden gönderilmiş yüzlerce fotoğraf var. Haritanın bu en önemli üçlüsünü paylaşan insanların birbirlerine olan fiziksel benzerliğini görünce eminim siz de şaşıracaksınız. http://www.astrofaces.com/ bu siteye bir göz atın ne demek istediğimi anlayacaksınız 🙂

Kitabın son bölümü sanırım kitabı ilk elinize alınca kendi yükselen burcunuzu bulup okuyacağınız bölüm olacak : 12 Burca ait Yükselen Tarif Kitabı 🙂 Her bir yükselen uzun uzun anlatılmış eminim sizde benim gibi bu bölümü okurken anlatım ve betimleme zenginliğine hayran olacaksınız ki bir kıyak yapıp ben de yazımın sonuna her bir Yükselene ait eğlenceli bulduğum kostüm imgelerini yazacağım.Kitapta bundan çok daha fazlası var ama emin olun . Kostüm İmgeleri eğlenceli olacak sizi temin ederim okumaya devam edin bu yüzden 🙂

Hazırsanız eğlence başlıyor :

YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE GARDIROBUNUZDA NELER VAR ?

Yükselen Burç bir nevi bizim kostümümüz gibidir, doğum haritamızın giydiği enerji üniformasıdır. Yükselen Burç bizim mecazi olarak “ana gardırobumuz” dur. Eğer 1. evimizde bir değil 2 burç bulunuyorsa ve bir de bunlara gezegenler eşlik ediyorsa zengin bir gardıroptan bahsedebiliriz 🙂 Pekiiii ya 1. evde olmayan ama Yükselene açı yapan gezegenler varsa ne olacak ? Onlar da kitapta o giysinin aksesuvarları olarak tanımlanmış ki bence çok yaratıcı 🙂 Sağlıklı bir Yükselen geliştirmek için de hangi kıyafetimizi hangi ortam için giyeceğimizi iyi bilmemiz gerekir , biz kadınlar bunu doğuştan biliriz öyle değil mi ? Bakalım kimin gardırobunda neler var :

YÜKSELEN KOÇ’TA

Askeri üniforma. Spor kıyafetleri ve formaları. Av giysileri. Bir dublörün koruyucu aksesuarları. Kırmızı her hangi bir şey. Zırh takımı. Miğfer. Kask. Bir polis ya da SWAT takımı üniforması. Muştalar ve bir makineli tüfek. Kişiyi daha büyük ve daha korkunç yapan her hangi bir şey.

YÜKSELEN BOĞA’DA

Yerli kabile kostümleri. Peştemal. Çiftçi tulumları. Bir heykeltraşın iş önlüğü. Doğal malzemelerden yapılmış rahat ve kolay giyilen kıyafetler. ” toprak ana ya da baba ” kıyafeti. Yoga giysileri. Çiçek aranjmanları olan kostümler. Yeşil olan kıyafetler. Bir park bekçisi üniforması. Bahar bayramında direğin etrafında dans etmeye uygun olan giysiler.

YÜKSELEN İKİZLER’DE

Haberci çantası ve kanatlı ayakkabılar. Bir öğrencinin sırt çantası, cep telefonu, kablosuz internet bağlantılı dizüstü bilgisayarı, spor ayakkabılı ve mürekkep lekeli parmaklar. Bir gazetecinin ses kayıt cihazları. “genç” bir giyim tarzı. Bu kişilerin istedikleri kadar hızlı hareket etmelerine yarayacak kıyafetler ile yanlarında düşüncelerini yazacakları küçük not defterleri ya da yazmak için durmak zorunda kalmasınlar diye taşıdıkları ses kumandalı kaydedici.

YÜKSELEN YENGEÇ’TE

Bir doktor ya da veteriner önlüğü. Hamile kıyafetleri. Önlük ve kurabiye kavanozuyla birlikte yıkanmaya elverişli ve çocuklara uygun kıyafetler. Kahya kadın ya da dadı üniforması. Aşçı elbisesi ve şapkası. Antropolojik bir kazı sırasında giyilen takımlar. “yumuşak, gözyaşlarını emen bir omuz ve dinleyen bir kulak ” mesajı veren görünmez bir kostüm. Gecelik. Bir rüya günlüğü ile birlikte Ay ışığının altında giyilecek bir şey. Kişinin içinde kendini gizleyebileceği ya da koruyabileceği her hangi bir şey.

YÜKSELEN ASLAN’DA

Bir kralın ya da kraliçenin kaftanı, tacı ve asası. Soytarı kostümü. Oscar gecesinde yıldızların giyebileceği tarzda her hangi bir şey. Yüksek kalite, pahalı ve lüks giysiler. Resmi giysiler. Göz alıcı, gösterişli, bana-bak tarzındaki kıyafetler. “üst tabakanın” giyebileceği bir şey. Bir aslan postu, yelesi ve kükremesi. Sahne makyajı. Güzel tüy ve otrişler.

YÜKSELEN BAŞAK’TA

Her türlü iş elbisesi. Bir muhasebecinin gözlükleri, yeşil masa lambası, cep kalemliği, dört renkli kalemleri ve kareli kağıtlar. Bir laboratuvar önlüğü. Bir hesap makinesi ve sürgülü hesap cetveli. Temiz, derli toplu, pratik giysiler. Bir çok cebi olan, kolayca temizlenebilen kullanışlı ve rahat giysiler. Şarjı uzun süren tablet ve cep telefonu.

YÜKSELEN TERAZİ’DE

Arketipsel adalet terazisi ve cübbesi. Son moda ama kendisine yakışmayan bir tarzdan ziyade, güzel ve kendisine uygun bir giyim tarzı ve / veya makyaj. Bir düzine gül ve şekerleme kutusu, üzerinde Eros’un okunu ona verene ya da alana ya da her ikisine de fırlattığını gösteren bir resim. Bir gelinlik. Şık ve iyi dikilmiş bir elbise. Bir ressam önlüğü. Bir “ateşkes” ya da “müzakere” bayrağı.

YÜKSELEN AKREP’TE

Bir büyücü elbisesi ya da şapkası. Korkunç bir Cadılar Bayramı kostümü. Bir şaman cübbesi ya da kıyafeti. Bir cenaze levazımatçısı elbisesi. Bir psikanalistin takım elbisesi, kravatı, beyaz gömleği. Medyum cübbesi , bakınca hayaletlerin görüldüğü bir mercek. Darth Vader’in siyah kostümü, ürkütücü sesi, soluk alışı. Hades’in görünmezlik miğferi. Bir vampirin pelerini. Siyah deri bir giysi. Bir cerrahın maskesi ve önlüğü. Grim Reaper’in ( Azrail’in) cübbesi ve tırpanı.

YÜKSELEN YAY’DA

Bir Indiana Jones şapkası ve gezgin kıyafetleri. Bir çingene kostümü. Bir kovboy giysisi. Bir hacı elbisesi. Bir profesörün kepi ve cübbesi. İngiliz avukatın peruğu ve cübbesi. Noel Baba kıyafeti. Safaride giyilecek bir takım. Açık deniz yolculuğunda kullanılacak takımlar.

YÜKSELEN OĞLAK’TA

Üç parçalı bir takım elbise. İnci küpeler ve alçak topuklu ayakkabılar ya da fazla göze çarpmayan kol düğmeleri ve ayakkabılar. “Mirasyedi zenginin” giyebileceği bir şey. Muhafazakar, klasik, uzun süre giyilebilecek tarzda iyi dikilmiş ve dikkati üzerine çekmeyen giysiler. Yaşlı bir bilgenin giysileri. Bir münzevinin kıyafeti. Bir pintinin pazarlık giysisi. Her türlü ek parçaya sahip bir İsviçre çakısı. Alarmı ve hatırlatıcısı olan bir saat. Oğlak Yükselen’in çok uzun sürebilen toplantıları ustalıkla idare etmesine yardımcı, tercihen otomatik sinyal özelliği olan bir çağrı cihazı.

YÜKSELEN KOVA’DA

Kova Yükselen’in içinde bulunduğu çağa, kültüre ya da alt kültüre aykırı bir tarzda olan ya da onun içinde yaşadığı topluma ya da kültüre ait olmayan kıyafetler ve saç kesimi. Wall Street’teki hippi “sevgi-yazı” kıyafetleri. Ameliyathanede bir hippinin balıkçı kazağı ve beresi. Operadaki bir punk ya da grunge giyim tarzı. Tamamen orijinal olan her şey. Biyonik bir adamın ya da kadının giyebileceği tarzda herhangi bir şey. Sadece o kişinin bedenine göre yapılmış bir kıyafet.

YÜKSELEN BALIK’TA

Bir mistiğin elbiseleri. Bir keşiş cübbesi ya da bir rahibe kıyafeti. Bir elfin kulakları, bir perinin kanatları. Bir uyurgezerin sersemlemiş yüz ifadesi. Bir denizkızının kuyruğu. Meditasyon yapan birinin sakin tavrı. Bir uyuşturucu bağımlısının binlerce metre boşluğa dalan gözleri. Bir sanal gerçeklik gözlüğü. Bir başka boyuttan gelen bir kostüm.

Kitabın başlangıcında yer verilmiş şu satırları da özellikle paylaşmak istedim sizlerle:

Ruh bedensiz olmaktan hoşlanmaz, çünkü beden olmadan hiçbir şey hissedemez ve yapamaz; bu yüzden bir figürü öyle bir şekilde yapın ki, onun duruşu ruhunda ne olduğunu bize söylesin. LEONARDO DA VINCI

Evet…Bir kitap tanıtımının da daha sonuna geldik. Umarım keyif almışsınızdır ve küçücük bir bölümünü paylaştığım bilgiler sizi hem eğlendirip hem de Yükselen Burcun ne olduğuna dair sizlere fikir vermiştir. Bir başka kitap tanıtımında buluşana dek sevgi ve mutlulukla kalın ve hep söylediğim gibi GÖKYÜZÜ REHBERİMİZ OLSUN….

HÜLYA DEĞER Dip. ASA Eylül 2016

*YÜKSELEN BURÇ Yazar : Jodie Forrest Türkçesi : Gözde Kara Barış İlhan Yayınevi 2016

*PERSONA : Türkçe karşılığıyla maske, JUNG tarafından ortaya atılan, bireyin günlük yaşamdaki ihtiyaçlarıyla ilişkili olan tavrı tanımlar.Buna göre, bilinç ile bilinç dışı arasında sürekli bir yer değiştirme söz konusudur ve aralarında belirgin bir ayrım yoktur. Ne düşüneceğimizi önceden tahmin edemeyiz, bilinçli isteklerimizden bütünüyle farklı bir yönde beklemedik düşünceler oluşabilir. Ayrıca, bugün bilinçli olan şey, yarın unutulabilir veya bastırılabilir. Bir adamı çalıştığı iş yerinde gözlemleyen biri, onun güler yüzlü, ileri görüşlü, samimi biri olduğu sonucuna varabilir. Ama aynı adam, başka bir ortamda, örneğin evinde, iş yerindekinin tam tersi bir halde olabilir.


Sevgiyle yeşerttiği bahçede kendini kuruttuğunu
çok zaman sonra anlıyor insan...


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Astroloji” sayfasına dön