Burç Tarihleri - Hangi Burç Hangi Tarih?

burçların tarihleri, hangi burç hangi tarih, burç tarihleri, burç tarihleri, 2020 burç tarihleri, burçların kısa özellikleri

Astroloji ve Burçlarla İlgili Herşey.
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

Burç Tarihleri - Hangi Burç Hangi Tarih?

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Cum 10 Oca, 15:01

Resim

Burç Tarihleri - Hangi Burç Hangi Tarih?

Burç tarihleri her aya atanan burçlara göre farklılık göstermektedir. Burçların tarihleri her yıl farklılık göstermekte ise de doğum tarihine göre belirlenen ortalama sabit tarihler belirtilmektedir. Hangi burç hangi tarih aralığında bulunur? Hangi tarihler hangi burca aittir? Kısaca burçların genel özellikleri nelerdir?

Koç Burcu, Boğa Burcu, İkizler Burcu, Yengeç Burcu, Aslan Burcu, Başak Burcu, Terazi Burcu, Akrep Burcu, Yay Burcu, Oğlak Burcu, Kova Burcu ve Balık Burcu tarihleri şu şekildedir.

Hangi burç hangi tarih aralığında bulunur?

Koç Burcu : 21 Mart – 20 Nisan
Boğa Burcu : 21 Nisan – 20 Mayıs
İkizler Burcu : 21 Mayıs- 20 Haziran
Yengeç Burcu : 21 Haziran – 22 Temmuz
Aslan Burcu : 23 Temmuz – 21 Ağustos
Başak Burcu : 24 Ağustos – 23 Eylül
Terazi Burcu: 24 Eylül – 23 Ekim
Akrep Burcu : 24 Ekim – 22 Kasım
Yay Burcu : 23 Kasım – 21 Aralık
Oğlak Burcu : 22 Aralık – 22 Ocak
Kova Burcu : 21 Ocak – 18 Şubat
Balık Burcu : 19 Şubat – 20 Mart

2020 Burç Tarihleri

2020 yılında hangi burç hangi tarihler arasında yer alır?

2020 Koç Burcu Tarihi - 21 Mart- 20 Nisan
2020 Boğa Burcu Tarihi - 21 Nisan- 21 Mayıs
2020 İkizler Burcu Tarihi - 22 Mayıs- 22 Haziran
2020 Yengeç Burcu Tarihi - 23 Haziran- 22 Temmuz
2020 Aslan Burcu Tarihi - 23 Temmuz- 22 Ağustos
2020 Başak Burcu Tarihi - 23 Ağustos- 22 Eylül
2020 Terazi Burcu Tarihi - 23 Eylül- 22 Ekim
2020 Akrep Burcu Tarihi - 23 Ekim- 21 Kasım
2020 Yay Burcu Tarihi - 22 Kasım- 21 Aralık
2020 Oğlak Burcu Tarihi - 22 Aralık- 21 Ocak
2020 Kova Burcu Tarihi - 22 Ocak- 19 Şubat
2020 Balık Burcu Tarihi - 20 Şubat- 20 Mart

Tarihlerine Göre Burçların Kısaca Özellikleri

Koç Burcu 21 Mart - 20 Nisan

Ateş gurubunda ve Öncü bir burçtur. Doğuştan lider özelliklerine sahiptir. Yöneticisi Mars gezegeni olduğu için enerjiktir. İstediği bir şeyin hemen olmasını ister. Buyurgan bir yapıya sahiptir. "Hemen şimdi" yaklaşımından dolayı hata yapa yapa öğrenir.

Boğa Burcu 21 Nisan - 20 Mayıs

Toprak grubunda ve sabit özelliklere sahip bir burçtur. Yönetici gezegeni Venüs'tür. Sağlam ve güçlü bir vücut yapısına sahiptir. Aynı zamanda Venüs etkisinden dolayı son derece çekici ve estetik olurlar. Kadifemsi ve etkileyici bir ses tonları vardır. Tensel özelliklere sahiptirler. Damak tatları gelişmiştir. Sanattan mutfağa ve doğaya kadar çok geniş alanda becerileri bulunur.

İkizler Burcu 21 Mayıs - 20 Haziran

Hava grubunda ve değişken yapıdadırlar. Yönetici gezegeni Merkür'dür. İnsanlar arasındaki iletişimde söz sahibidirler. Bilgi toplar ve bu bilgiyi yayarlar. Gazete ve medya dünyasının aranılan insanlardır. Sözel becerileri son derece gelişmiştir. Çok hareketli olurlar ve aynı anda bir çok işi yapabilirler.

Yengeç Burcu 21 Haziran - 22 Temmuz

Su grubunun öncü yapıya sahip burcudur. Ay etkisi altında oldukları için değişken bir duygu yapısına sahiptirler. Nostaljiktirler. Koleksiyona ve aileye çok düşkün olurlar. Para biriktirmek ve geleceklerini güvence altına almak en büyük arzularıdır.

Aslan Burcu 23 Temmuz - 21 Ağustos

Ateş grubunun koç burcundan sonra gelen en enerjik burcudur. Sabit yapıya sahiptir. Yönetici gezegeni Güneştir. Burçlar dünyasının sevimli yöneticileri olarak bilinirler. Egoları onlar için çok önemlidir. Her konuda parmakla gösterilen insan olmak isterler. En sevdikleri kelime "ben" dir. Yaptıkları herşeyin bilinmesini, taktir edilmesini ve sevilmesini umarlar. Arkadaşları ve sevdikleri için son derece cömerttirler. Birlikte oldukları insanları mutlu etmek için para harcamaktan çekinmezler.

Başak Burcu 24 Ağustos – 23 Eylül

Toprak grubunda yer alır ve değişken bir yapıya sahiptir. Yönetici gezegenleri Merkür'dür. Analiz yetenekleri son derece gelişmiştir. Hizmet sektörünün aranılan insanlarıdırlar. Topluma hizmet ve insanlara yardımcı olmak, hesap ve arşiv işleri başak burcunun ilgi alanıdır. Burçların dünyasının en hassas ve temiz insanları olarak bilinirler. Hemen herşeyi eleştirebilirler. Arkadaş canlısıdırlar.

Terazi Burcu 24 Eylül – 23 Ekim

Hava grubunun öncü burcudurlar. Yönetici gezegenleri Venüs'tür. Sanat, estetik ve güzellik onların ilgi alanıdır. Son derece çekici ve alımlı olurlar. Sözcükleri ustalıkla kullanarak insanları ikna etmeyi, insanlar arasında denge kurmayı çok iyi bilirler. Evlilik yaşamlarındaki ilk hedefler arasında yer alır. Sürekli denge arayışı içerisinde olmaları başkalarını dengelerken kendilerinin sorun yaşamalarına neden olabilir.

Akrep Burcu 24 Ekim – 22 Kasım

Su grubunda yer alır. Sabit niteliğe sahiptirler. Yönetici gezegenleri Mars ve Pluto'dur. Kendilerine has bir yaşam tarzları vardır. Kendi kurallarını oluşturup onlarla yaşarlar. Mars etkisi ile yüksek enerjiye, Pluto etkisi ile sürekli bir değişim ve dönüşüm etkisine sahiptirler. Yalnızlık onlar için deşarj ve şarj evresi gibidir. Onlar için herşey gerektiğinde ve gerektiği kadar olmalıdır. Yaşam kurallar bütünüdür ama kolayca çözülmemesi gereken özel alanlar barındırır. Dışarıdan bakıldığında karmaşa olarak görünen hayat onların sade yaşamlarını ifade eder. Gizlilik, sırlar ve bilinmeyenler bütünü..

Yay Burcu 23 Kasım – 21 Aralık

Ateş grubunun değişken yapıya sahip burçlarıdırlar. Yönetici gezegenleri Jüpiter'dir. Gezmek, görmek, yeni olan herşeyi bilmek ve tanımak onların dünyasını tanımlar. Farklı kültürleri ve yaşamları araştırmayı severler. Sert bir eleştiri anlayışları vardır. Eleştirirken çoğu zaman empati yapamayabilirler. Felsefe, din ve ahlak yaşamlarının temel konuları arasında yer alır.

Oğlak Burcu 22 Aralık – 22 Ocak

Toprak grubunun öncü burcudur. Yönetici gezegeni Satürn'dür. Hayatlarını iki bölüme ayıracak olursak ilk bölümü içe dönük, ikinci bölüm ise içte biriktirdikleri herşeyi yaşamaya başladıkları bölümü tanımlar. Satürn'ün sert etkileri onların etrafını kalın bir duvarla sarmış gibidir. Harekete geçmekte uzun süre zorluk yaşayabilirler. Ancak birikimlerini çoğunlukla ikinci evrelerinde değerlendirmeye başlarlar. En büyük hedefleri yaşamlarının ilk evresinde aldıkları etkiler nedeni ile kendilerinden söz ettirecek büyük başarılar elde etmektir. Yüksek bir sorumluluk bilincine sahip oldukları için iş dünyasının çalışkan ve fedakar karıncaları olarak bilinirler.

Kova Burcu 21 Ocak – 18 Şubat

Hava grubunun sabit burcudur. Yönetici gezegeni Uranüs'tür. Zeka ve aklı temsil eder. Gelişim, yenilikler ve teknoloji onların ilgi alanlarını oluşturur. Yoğunlaştıkları bir işleri yoksa zamanlarının büyük kısmın arkadaşları ile birlikte geçirebilir. Çok sayıda arkadaşı bulunur ve onlara değer verir. Sıradışı fikirlere sahip olurlar. Başkalarının koyduğu kurallarla değil kendi kurallarla yaşarlar.

Balık Burcu 19 Şubat – 20 Mart

Su grubunun değişken yapıya sahip burcudur. Yönetici gezegeni Neptün ve Jüpiter'dir. Epmati duyguları son derece gelişmiştir. İkili ilişkilerinde önce kendilerini değil karşılarındakini düşünürler. Diğer insanlar için yararlı olmak, yardıma ihtiyacı olanlara yardımcı olmak en büyük mutluluk kaynaklarıdır. Ruhsal derinlikleri fazladır. Telepati yetenekleri gelişmiştir.


Burç Tarihleri - Hangi Burç Hangi Tarih? - akrep-burcu.com - Ocak 2020


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Astroloji” sayfasına dön