astrolojide elementler

Astroloji ve Burçlarla İlgili Herşey.
Kullanıcı avatarı
gece_akrebi
Portal Yöneticisi
Portal Yöneticisi
Mesajlar: 5308
Yaş: 46
Kayıt: Pzt 17 Eki, 13:37

astrolojide elementler

Okunmamış mesaj gönderen gece_akrebi » Sal 06 Ara, 23:31

Zodyak’ın Burçlar kuşağında insan karakterlerinin sınıflandırmasına yardımcı olan 4 element vardır.
Ateş, Toprak, Hava ve Su elementleri, eski Yunan felsefesindeki ana karakterleri temel alır. Eski kaynaklar bunları hayatın yapı taşları olarak adlandırır ve bir karenin dört köşesine benzetirler. Toprak, üstünde yaşadığımız sağlam bir zemindir; su akar ve onu kaynak olarak kullanır; havayı solur ve hayatta kalırız. Ateş de bizi ısıtır ve başka kaynaklar yaratmamızı sağlar.
Buna gore “Toprak” beden olarak kabul edilir, duygular akışkandır, düşünceler havada uçuşur ve enerjiktir. Astroloji geliştikçe bu temel karakteristikler burçlara eklenerek burçlar bu elementlere gore gruplandırıldı. Bu gruplandırmaya gore “Ateş” burçları Koç, Aslan ve Yay; “Toprak” burçları Boğa, Başak, Oğlak; “Hava” burçları İkizler, Terazi, Kova ve “Su” burçları Yengeç, Akrep, Balık’tır.
Doğum haritasında ateş grubu burçların ağırlıklı olması, ateşli ve tutuşabilir bir kişiliğe işaret eder. Veya toprak burçlarının olmaması kişinin ayakları yere pek basmayan, pratik bir kişiliğinin olmadığını gösterir. Doğum haritasında bu elementlerin herbiri bulunuyorsa bütünlüğü olan bir kişiliğe delalet eder ve her element o kişinin karakterinin bir yönünü yansıtır.

SU - biz akreplerin elementi

Su elementi Yengeç, Akrep, Balık burçları ile 4., 8. ve 12. evleri yönetir. Akışkan, akmak, dalgalanmak gibi sözcükler su elementinden etkilenen kişinin duygularını tanımlar.

Su burçları sezgisel, duygusal ve diğerlerine gore daha çok hisseden kişilerdir. Nehirler gibi derin sulara akan bir tabiatları vardır. Bu kişiler için nasıl hissettikleri önemlidir. Eylemleri mantık veya zekaya değil duygulara dayanır. Su, bu kişilerin yüksek alıcı yeteneklerine bağlı olarak aynı zamanda anlayış ve acıma anlamını taşır. Su burcu insanları başkalarının duygularını alıp işler ve plan yaparak herkese uygun bir çözüm getirebilirler.
Su burcundan etkilenen kişiler dünya ile ilgili duygularını sanata tercüme edebilirler. Güzelliğe hayrandırlar ve herkesin mutlu olması için güzelliğin gerektiğini düşünürler. Durgun suların bazen bataklığa dönüşebildiği gibi aktif olmayan bir su burcu insanı da atıl kalabilir. Onlar başkalarına yardım edebildiklerinde tatmin olurlar. Bunu büyüleyici saygın hatta romantik şekilde yaparlar. Psişik dünyaları zengin olduğu için herşeyi başkalarından daha net görme yetenekleri vardır.
Hayalci su dünyasında madalyonun ters yüzü ise kara kara düşünmeleridir. Su burçlarının zayıf yönü, değişken ruh durumlarına bağlı olarak iki uçta gidip gelmesi, şıpsevdi ve alıngan olmaları, hayaller dünyasınına esir düşüp kontrolu kaybetmeleri ve rahatlarına düşkün olmalarıdır.

Su burçları duygusal, empatik, alıcı ve derin duyguları olan burçlardır. Bir kasırga gücü ile sahiplenme içgüdüleri vardır.

ATEŞ
Ateş elementi, Koç, Aslan ve Yay burçları ile birleşir. Aynı zamanda 1., 5. ve 9. evleri yönetir. Bu burçlar heyecanlı, ateş gibi olup kontrolsuz bir şekilde yanabilirler. En iyisi bu korlara göz kulak olmaktır. Bir ateş burcu aynı zamanda yaratıcılık göstergesidir.
Bu element cesaretiyle, sıcaklığı ve muhteşem pırıltısıyla yaratıcı ve kendine has bir şekilde kendisini ortaya koyar. Ateş burçlarının etkisi altında olanlar içinden geldiği gibi hareket eden, kendi kendine yeten, hayatın tadını çıkarmayı bilen kişilerdir. Aynı zamanda bu tutuşabilir kişiler, aşkta da çok heyecanlıdırlar. Ateş burçları aşk adına daha yükseklere tırmanabilen, Zodyak’ın en seksi burçları olup sağlam ahlaki ve dini değerleriyle başkalarına ilham veren saygın kişilerdirler.
Ateş elementine dayanabilenler, kendi yollarını çizmekte çok keskin olabilir, hatta biraz patron tavırlı olurlar. Bencillikleri ve aşırı gelişmiş egoları bu ateşli kişilerin gölgeli yanlarıdır.
Ateş burcu insanları güçlü, kendinden emin, yaratıcı ve eğlencelidirler ama dokunmak için çok sıcak oldukları zaman onlardan kaçmak en iyisidir.

TOPRAK
Toprak elementi Boğa, Başak, Oğlak burçlarını ve 2., 6. ve 10. evleri yönetir. Toprakla ilgili bütün deyimler onlar için geçerlidir. (Ayakları yere basmak vb) Doğum haritasında toprak ile ödüllenen kişiler becerikli, sağlam ve güvenilir insanlardır. Bir hareketin sonucundan emin olmayı tercih ettikleri için büyük risklere girmezler.
Doğadaki yapı taşları gibi toprak burçları da Zodyak’ın inşaatçılarıdır. Bu kişilere gore yaratıcılık elle tutulur ölçüde olmalıdır. Evinde veya işinde her ne yapıyorsa, elindekilerle ve sahip olduklarıyla yaratıcı olabilirler. Çevremizde sağlam ve elle tutulur ne varsa Toprak burcuna aittir. Bu elementten etkilenen kişiler dünya mallarını ve sahip oldukları maddi varlıkları birikitirerek arttırdıklarında kendilerini iyi hissederler.
Toprak elementi aynı zamanda görev duygusu, sorumluluk ve güvenilirlik sağlar. Onlar ihityaç duyduğunuz anda arkanızda olacağına emin olabileceğiniz kişilerdir. Topraktan etkilenen kişiler tutku ve yaklaşımlarında muhafazakar ve ihtiyatlı olurlar. İyi bir yemek ve kaliteli bir şarapla onları en duygusal anlarında yakalayabilirsiniz.
Toprak burçlarının mantıklı düşünen zihin yapıları herşeye ölçülü yaklaşmalarını sağlar. Hastalandıkları zaman çabuk iyileşirler. Madalyonun diğer yüzü ise kendi görüşlerine sıkı sıkıya takılıp başkalarının duygularını ihmal etmeleri ve biraz cimri ve maddeci olmalarıdır. Yolculuğun kendisi ile değil, bitiş çizgisine odaklandıkları için birçok güzelliği kaçırabilirler.
Toprak burçları güvenilir, becerikli, muhafazakar ve oldukça materyalisttirler. Ayakları yerde olmasına rağmen hep ödüle gözlerini dikerler.

HAVA
Hava elementi İkizler, Terazi, Kova burçlarını, 3., 7. ve 11. evleri yönetir. Zeka göstergesidir. Hava elementinden etkilenen kişiler keskin düşünürlerdir ve soyut kavramları çok iyi ele alırlar. Analiz ve sentezi, sondaj yaparak yoklamayı çok severler. İçinden çıkamadığınız, aşağı tükürseniz sakal- yukarı tükürseniz bıyık olan bir sorununuz mu var? Konuyu bir hava burcuna havale edin ve onu iş başında izleyin.
Hava burçları aynı zamanda iletişim ile ilgilidir. Bu kişiler kelimeleri ortaya çıkarıp havaya yaymak isterler. Hep tetikte, meraklı ve alıcı durumdadırlar. Hava burcunun gözüyle yapılan analizler ve alt açıklamaları anlaşılabilir bir şekilde ortaya konulursa, dünya çok ilginç görünür. Yaratıcı ve zekidirler. En iyi yaklaşıma karar verebilmek için olaylara her iki taraftan da bakarlar. Bu havadar kişiler için denge çok önemlidir.
Hava burcu insanları onları ne zaman yakaladığınıza bağlı olarak bir yaz esintisi kadar taze veya uğuldayan bir fırtına gibi olabilirler. Genel olarak soğukkanlı, sakin ve birleştirici olmalarına karşın dengeleri bozulursa soğuk olabilirler. Başkalarının düşüncelerini çok iyi kavrar ve empati duyabilirler. Objektif, takım oyununa uygun kişiler olup daha iyi bir dünya için her zaman yardıma hazırdırlar. Önyargısız, parlak bir idealism getirirler.
Hava burçları konuşkan, zeki, akıllı ve adildir. Sıcak da soğuk da esebilirler. Bu yüzden dikkatli olun…


bir yanımız ölüm bir yanımız düğün...


Kullanıcı avatarı
heaven
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*
Mesajlar: 2192
Yaş: 43
Kayıt: Cmt 29 Eki, 16:23

Okunmamış mesaj gönderen heaven » Çrş 07 Ara, 14:24

Var mı bizim gibi.......... :twisted: ellerine sağlık
Ben gelmedim davi için,
Benim işim sevi için,
Dostun evi gönüllerdir,
Gönüller yapmaya geldim...

Kullanıcı avatarı
Elan_Vital
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*
Mesajlar: 1141
Yaş: 38
Kayıt: Pzt 09 Oca, 20:40

Okunmamış mesaj gönderen Elan_Vital » Sal 11 Tem, 17:20

diğer bir kaynak...

Burçlar dört gruba ayrılmıştır: Ateş, toprak, hava ve su. Her grupta üç burç
bulunur. Hangi gruba ait olduğunuzu bilerek temel kişilik özelliklerinizi ve
tanıdığınız insanları daha iyi anlayabilirsiniz.
Ateş burçları Koç, Aslan ve Yay'dır. Ateşin özelliği enerjik, hevesli ve
pozitif olmasıdır. Toprak burçları Boğa, Başak ve Oğlak'tır. Toprağın
özelliği de
pratik, sakin ve negatif olmasıdır. Hava burçları İkizler, Terazi ve Kova
dır. Havanın özelliği, konuşkan, akıllı ve pozitif olmasıdır. Su burçları
Yengeç, Akrep ve Balık'tır. Suyun özelliği ise etkileyici, duygusal ve
negatif olmasıdır.
Unutmayın ki burada sadece Güneş burcunuzla ilgili yorumlar yapıyoruz.
Yıldız haritanızı çıkartırsanız yükselen burcunuzu, ay burcunuzu ve
haritanızdaki diğer gezegenlerin konumlarını bilerek daha detaylı bilgiler
elde edebilirsiniz.


***ATEŞ
Koç 21 Mart - 20 Nisan
Aslan 23 Temmuz - 23 Ağustos
Yay 23 Kasım - 21 Aralık
Ateş burçları çok canlı ve güçlüdürler. Son derece yaratıcı, hevesli ve
enerjik olurlar. Yeni fikir ve kavramlarla oynamayı sevdikleri için her
konuda yeni akımlar getirebilirler. Doğuştan liderdirler, güçlü karizmaları
ve ışıltılı karakterleri ile insanları kendilerine çekerler. Yüksek
idealleri, geniş görüş açıları, tutkuları ve "herşeyi yapabilirim" iddiaları
ile ilham verici ve etkileyicidirler.
Ateş burçları son derece cesaretli, girişken oldukları için canlılığı ve
hayat gücünü yönetirler. Kuvvetli egoları ile ilgi merkezi olurlar.
Özgürlüklerine ve bireyselliklerine çok düşkündürler ve baskıya dayanamazlar

Koç Zodyak'ın ilk burcudur ve yukarda saydığımız özellikleri kusursuz bir
şekilde yansıtır. En girişimci burçtur. Yeni başlangıçları, fikir ve
yöntemleri harekete geçirir. İş hayatı ve askerlik Koç burcunun oyun alanı
sayılır.
Aslan burcu, ateş grubu özelliklerini yaratıcı ve kültürel alanlarda
gösterir. Yetenekli ressamların, oyun yazarlarının, oyuncuların ve
tasarımcıların burcudur. İşleri ne olursa olsun Aslan'lar yaptıkları işe
kendi damgalarını vururlar ve hepsinde biraz gösteriş vardır.
Yay burcu ise ateş enerjisini uluslararası, eğitim, araştırma, seyahat ve
akademisyenliğe yöneltir. Tarihsel bilgileri toplar, korur, sentez yapar ve
bu yüzden de biraz filozoftur.

***TOPRAK
Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs
Başak 24 Ağustos - 22 Eylül
Oğlak 23 Aralık - 19 Ocak
Toprak burçları biçim verir, altyapı kurar ve meydana getirir. Zodyak'ın
üreticileridir ve olayları gerçekleştirirler. Kendilerinin ya da
yakınlarının rüyalarını gerçekleştirirler. Çizim yapmaktan bütçe çıkarmaya,
iş programından, iş akışına ve zamanında bitirmeye kadar bir işin tüm
evrelerini iyi kavrar ve yaparlar. Kendilerini yaptıkları işe adayan,
sorumluluk sahibi kişilerdir. Başarılarının büyük bir bölümünü pratik
olmalarına ve ellerindeki kaynakları iyi kullanmalarına borçludurlar.
Gerçekçidirler ve kavrama yetenekleri gelişmiştir. Son derece dakiktirler ve
zamanlamaları iyidir. Sadık, sabırlı ve dengelidirler. Tedbirli, tutucu bir
kişiliğe sahip oldukları için ani kararlar vermez, adımlarını düşünerek
atarlar. Bu sayede para, zaman ve enerjilerini boşa harcamazlar. Uzun vadeli
planlar yaparlar. Son derece hırslı, kararlı oluşları ve kuvvetli iradeleri
ile istedikleri konularda çok başarılı olurlar.
Boğa burcu toprak grubu özelliklerini sahip olduğu şeyler ile ve güvenlik
arayışı ile gösterir. Boğa burcunun duyarlı ve maddeye düşkün yapısı onları
çok iyi müze yöneticileri yapar. Sanat eserlerini, değerli şeyleri toplamaya
ve korumaya meraklıdır.
Başak'taki toprak grubu özellikleri ise sağlık konularına düşkünlük şeklinde
kendine gösterir. Bir çok doktor, biyolog Başak burcundandır. Başak burcu 6.
evin yöneticisidir ve sağlık, günlük işler, servis konularını yönetir. Başka
bir deyişle Başak'lar toprak grubu özelliklerini araştırma, düzenlilik,
dakiklik ve çalışkanlıkları ile ortaya koyarlar. Yaptıkları işin en ince
detayına kadar inip, kusursuz hale getirirler. Başak'lardan büyük yazarlar,
yöneticiler, kütüphaneciler, muhasebeciler çıkar. Düzen ve dikkat isteyen
işlerde kusursuzlardır.
Oğlak burcu, toprak grubu özelliklerini devlette ve büyük işletmelerdeki
hiyerarşideki konumu ile gösterir. Büyük firmalar ve devlet, düzen olmadığı
takdirde büyük karmaşa olacağının bilincindedirler. Oğlak burcu emir-komuta
zincirini iyi anlar ve hiyerarşiye saygı gösterir. Bu yüzden de büyük
kuruluşlarda eninde sonunda yetki sahibi ve itibarlı kişiler olurlar. Oğlak
burçları genellikle büyük şirketlerde bölüm başkanı ya da şirket
yöneticileri olur.

***SU
Yengeç 22 Haziran - 22 Temmuz
Akrep 24 Ekim - 22 Kasım
Balık 19 Şubat - 20 Mart
Su bir çok şekilde bulunabilir. Sıvı, buhar, gaz ya da donmuş olabilir.
Küçük bir su kabarcığı kadar masum ya da okyanustaki kabarmış bir dalga
kadar vahşi olabilir.
Herşeyi çok derinden hisseden su burçlarının içlerinde ihtiras fırtınaları
esse bile dışarıya fazla bir şey belli etmezler. Sakin sular derin olur
derler. Su burçları bir şeyi anlayıp çözmeye çalıştıkları zaman sessizleşip
içlerine kapanırlar. Onları tanımak ve anlamak zaman içinde olacaktır.
Kendilerini yavaş yavaş açarlar.
Su burçları yoğun ve güçlü duygularını özenle korumaya çalışırlar. Aşık
oldukları zaman bütün kalpleri ile severler ve çok bağlanırlar. Duygusal,
romantik ve çok hassastırlar. Sezgileri çok güçlüdür ve sizin
söylediklerinizden çok yüz ifadenizden, ses tonunuzdan, vücut dilinizden
anlam çıkarırlar. Bu özellik Balık burcunda çok gelişmiştir. Su, temizler ve
hayatın devam etmesini sağlar. Su, evrensel çözücüdür, maddeleri çözer ve
onun özelliklerini alır. Su burcundan birine sorununuzu anlatın, kendi
sorunu imiş gibi üstlenecektir. Sizi dikkatle dinler, duygularınızı hisseder
manevi destek olur ve iyi tavsiyelerde bulunur.
Başkalarının dertlerini kendi dertleri gibi üstlenip üzülmekten ve devamlı
fedakarlıklarda bulunmaktan yıpranırlar. Bu yüzden ara ara yalnız kalıp,
toparlanmaya ihtiyaç duyarlar.
Su grubu ruhu yönetir. Su sınırlanmayı sevmez, hayal gücü çok gelişmiştir ve
çok yaratıcıdır. Resim, müzik, fotoğrafçılık, edebiyat ve dansta diğer
insanlardan ilham alarak yaratırlar. Yaratıcılıkla ilgili işlerde, küçük
işletmelerde, atölyelerde ya da kendi işlerinde çalışmaktan zevk alırlar.
Keskin sezgileri ile finans alanında da çok başarılı olabilirler. Su
burçları yakın ilişkilerde daha çok başarılıdırlar.
Yengeç burcu, su grubunu özelliklerini ailesine ve yuvasına olan düşkünlüğü
ile ortaya koyar. Ailesini besler, büyütür ve korur. Toplumları meydana
getiren en ufak birim ailedir. İyi bir yuva kurucu olan Yengeç için en
önemli şey eşi ve çocukları ile sevgisini paylaşmaktır.
Akrep burcunu, insanlar arasındaki seksüel ve parasal ilişkiler çok
ilgilendirir. Astrolojide 8. evin temsilcisi olan Akrep, doğumu, ölümü ve
yeniden doğuşu temsil eder. Bu ev aynı zamanda başkalarının parasını temsil
eder. Akrep'ler başkalarının parasını idare etmede çok beceriklidirler.
Gizemli yapıları vardır ve kendileri hakkında ipucu vermezler.
Balık sonuncu burçtur ve kendinden önce gelen bütün burçlardan bir özellik
almıştır. Bu yüzden de bütün burçlarla iyi anlaşır. Manevi değerleri ağır
basan Balık burcu diğer insanlara yardım eder. Kova genel anlamda insanlık
için bir şeyler yaparken, Balık burcu birebir insanlara yardımcı olur.
Başkalarına yardım etmek uğruna kendini feda edebilir. Balık burcu
fedakarlık demektir ve yakınları için yapamayacağı fedakarlık yoktur.

***HAVA
İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran
Terazi 23 Eylül - 23 Ekim
Kova 21 Ocak - 18 Şubat
Hava burçları düşünce alışverişi ve haberleşmeyi yönetir. Bunlar en
entellektüel ve akıllı burçlardır. Meraklı, hareketli hava burçları devamlı
yeni fikirlere açtırlar. Akılcı, çok yönlü, konuşkan, hızlı ve uyanık
tiplerdir. Tatlılıkları ile her istediklerini yaptırmayı, becerileri ile de
zor durumların üstesinden gelmeyi iyi bilirler. Bilgi toplamayı ve yaymayı
seven sosyal kişilerdir. Hava burçları Zodyak'ın bilgi işlemcileridir. Bütün
burçlar içinde en az duygusal olan ve en tarafsız burçlardır. Doğruya ve
gerçeğe çok önem verirler.
İkizler bütün hava burçları içinde en çok haberleşme ihtiyacı duyan burçtur
ve biraz da gevezedir. Akıl yürütme yeteneği gelişmiştir. Analiz, sentez ve
bilgi peşinde koşar. İkizler burcunun çoğunda yazı yazma yeteneği vardır.
Bir çok İkizler haberci ya da gazetecidir, ya da olmak istiyordur. TV ve
gazetelerin haber odaları, hava alanları, gece klüpleri gibi hareketli
yerlerde bulunmaktan büyük zevk alır.
Terazi burcu simgesi terazi gibi denge ve adalet için çabalar. Yargı
sisteminde bir çok avukat, hakim ya da savcı Terazi burcudur. Güzel
sanatlarla ilgili alanlarda da Terazi burçlarına rastlayabilirz. İkisinde de
hak edilen orta noktayı bulmak oldukça zordur.
Kova burcu hava burçları içinde icat kabiliyeti olan burçtur. Zekasını ve
teknolojiyi birleştirerek insanlığın yaşam standardını yükseltmeye çalışır.
Kova aynı zamanda kardeşliğin ve arkadaşlığın burcudur. Doğa bilimleri,
teknoloji ve politika ile uğraşır. Kova burcu iyi yönde sosyal değişiklikler
ister.
Sarsılmaz Benim Derinliğim: ama yüzen bilmeceler ve gülüşlerle parıldar...

Kullanıcı avatarı
SScorpiOO
*Yılan*
*Yılan*
Mesajlar: 124
Yaş: 37
Kayıt: Prş 15 Mar, 19:54

Okunmamış mesaj gönderen SScorpiOO » Pzr 25 Mar, 18:40

akrepler gibisi yok bea

TheGirlofSuN

Okunmamış mesaj gönderen TheGirlofSuN » Cum 25 May, 10:26

BUNLARDA BENDEN OLSUN.


HAVA

Hava burçları fazlasıyla zeki ve akıllıdır. İletişim yetenekleri oldukça gelişmiştir. Akıcı ve güzel konuşmalarıyla çevrelerini kolaylıkla etkilerler.

Sakin bir mizaçları vardır. Çok yönlü, hareketli ve meraklıdırlar. Çevrelerinde olan biten her şeyi bilmek isterler. Yaklaşımları oldukça iyimserdir. İnsanlara nasıl hitap edeceklerini çok iyi bilirler. İlgilendikleri konularda detaylı araştırma yapar ve uzmanlaşırlar. Bilgi edinmek ve bilgiyi yönetmek konusunda fazlasıyla beceriklidirler. Güler yüzlü ve iyi kalplidirler. Dürüst ve realisttirler. Olayları yorumlarken tarafsız ve akılcı bir tavır sergilerler. Konuşkandırlar ve hemen hemen her konu hakkında söyleyecek bir sözleri vardır.

Yalnızlıktan hoşlanmazlar. Kalabalık arkadaş gruplarıyla vakit geçirmekten keyif alırlar. Sosyal hayatları epey hareketli ve faaldir. Dengelidirler. Adalet duyguları oldukça gelişmiştir. Haksızlığa tahammülleri yoktur.

Hayalperest ve ayakları yere basmayan bir tarafları da vardır ki, bunu kontrol altına alabilmeyi başarabildikleri sürece başarılı olurlar. İşle ilgili konularda detaycı ve sorumluluk sahibidirler. Sorunların kısa sürede üstesinden gelir ve pratik çözümler üretirler. Hayata karşı iyimser bir bakış açıları vardır. Kolay sıkılan bir yapıları vardır. Sürekli aynı şeyle uğraşmak bir süre sonra onları sıkmaya başlar. Emir almaktan ve kısıtlanmaktan hoşlanmazlar. Aşırı duygusal olmamalarına rağmen alıngan ve kırılgandırlar.

Sevdiklerine ve dostlarına önem verirler. Fedakardırlar ve iyilik yapmaktan haz duyarlar. Çevrelerindeki insanları yönlendirmeyi iyi bilirler. İnce ruhlu oldukları için sanata yatkındırlar. Tekdüzelikten hoşlanmaz ve hep bir farklılık yaratmak isterler. Arkadaşlıkları onlar için çok kıymetlidir. İnsan ilişkileri onları hayata bağlar.

Değişik fikirler ortaya koymakta ve farklı yaklaşımlar geliştirmekte beceriklidirler. Mükemmeliyetçilikleri nedeniyle hiçbir şeyi kolay kolay beğenmezler ve daima her şeyin en iyisini isterler. Maddiyat onlar için önemli olmasına rağmen kendilerini savurganlıktan alıkoyamazlar. Sabit fikirli değillerdir. Yeniliklere ve yeni ortamlara kolaylıkla adapte olurlar. Duygu ve düşüncelerini dile getirirken zaman zaman alaycı bir dil kullanırlar. Çıkarcı değillerdir. Emek ve çabalarının karşılığını daima almak isterler. Nazik yaklaşımlarıyla kısa sürede çevrelerindeki insanların beğenileri kazanır ve takdir toplarlar.

Aile bağları kuvvetlidir ve çocuklara karşı düşkünlükleri vardır. Eğlenceli kişilikleri havai olduklarını andıran bir izlenim verir. Uygulamacı bir tutum içindedirler. Çok yönlü düşünebilirler ve ilgi alanları çok fazladır. Kendilerini mutlu hissettikleri işlerde çalışmaktan mutlu olurlar. Sevmedikleri bir şeyi kimse onlara zorla yaptıramaz.

Hayatı ve yaşamayı çok severler. Gönül ilişkilerinde en çok arkadaşlığa önem verirler. Sevgi ve saygı onlar için çok önemlidir. Kendilerini kısıtlamayan insanlarla çok mutlu olurlar. Hayata gülen gözlerle bakmaktan keyif alırlar. Eleştirmekten ve kinayeden hoşlanırlar. Yumuşak başlı olmaları nedeniyle asla çok kırıcı olmazlar. Çevrelerindeki insanları en doğru şekilde anlamaya çalışır, herkesle en doğru biçimde iletişim kurmaya çalışırlar. Politik olmayı iyi becerirler, iyi bir konuşmacı olmaları bu durumu destekler. Zaman zaman bıkkınlık hissine kapılır fakat bu durumdan kısa sürede kurtulurlar.

Toplum içinde çok farklı bir yerleri vardır. Sıradan olmaktan hoşlanmaz , hal ve davranışlarıyla daima farklılık yaratırlar. Eğlenmekten ve keyifli aktivitelerde bulunmaktan mutluluk duyarlar. Monotonluk adeta enerjilerini tüketir. Hava burçları daima özgür ve başına buyruk yaşar. Çünkü hayatı anlamlandırma şekilleri budur.

SU

Su burçları duygusal yapıları ve hassas yapılarıyla dikkat çekerler. Hisleri o kadar derindir ki çevrelerindeki insanların niyet ve düşüncelerini kolayca sezebilirler. Oldukça hırslı ve ihtiraslıdırlar, fakat duygularını gizlemek konusunda oldukça ustadırlar.

Dışa dönük, arkadaş canlısı ve hareketli bir profil çizseler bile kendi içlerinde bambaşka dünyaları vardır. İç dünyalarını kolay kolay dış dünyaya açmazlar. Onları tanımak için zaman gerekir. Kapalı bir kutu gibidirler. Onları anlamak oldukça güçtür.

Romantizm ve aşk onlar için çok önemlidir. Aşık oldukları zaman iyi ve sadık bir sevgili olurlar. Dünya adeta sevdikleri kişinin etrafında döner. Sezgileri oldukça gelişmiştir. İnsanların davranış şekillerinden nasıl bir niyette olduklarını anlayabilirler. Çevreleriyle sıkı ilişkiler içindedirler . Sosyal anlamda oldukça faaldirler ve pırıltılı kişilikleriyle hemen fark edilirler. İyi bir dostlukları vardır. Dolayısıyla arkadaş çevreleri çok geniştir. Yardımseverdirler. Sevdikleri için yapmayacakları fedakarlık yoktur.

Hayatı ve sorunları çok fazla ciddiye alır ve kendilerini yıpratırlar. Hayalperest bir yapıları vardır. Baskı altında olmaktan ve kısıtlanmaktan hoşlanmazlar. Özgürlükleri onlar için önemlidir. Keskin bir zekaları vardır ve kavrama yetenekleri oldukça gelişmiştir.

Aile bağları kuvvetlidir ve sevdiklerine önem verir. Cinsel yönden arzuludurlar. Maddiyata ve lüks yaşama eğilimlidirler. Sahip olmak istedikleri her şeye hırslarıyla ulaşmayı bilirler.

Manevi hayatları da oldukça zengindir. Sadık ve sevecen bir tutum içindedirler. Sempatik ve enerjik davranışlarıyla dikkati çekerler. Yapılan şeyleri kolay kolay unutmazlar. Hafızaları oldukça kuvvetlidir. Olaylardan kolayca etkilenebilir ve kolay kolay da etkisinden kurtulamazlar. Başladıkları bir işi yarım bırakmaktan hoşlanmazlar ve başarılı olmak için tüm çabalarını sarf ederler. İdealisttirler ve idealleri peşinde bir ömür koşabilirler. Neşeli dış görünüşlerine rağmen zaman zaman karamsar bir ruh haline bürünür ve uzun süre bu durumdan kurtulamazlar.

Merhametlidirler ve gelişmiş bir vicdan duyguları vardır. Mantıklarından çok duygularıyla hareket eder ve tüm duygularını yoğun yaşarlar. Konuşkandırlar ve değişik ilgi alanları vardır. Azimli ve inatçıdırlar. İkna kabiliyetleri oldukça gelişmiştir. Espritüeldirler ve hayata pembe gözlükler ardından bakmaya çalışırlar. Politik olmayı iyi becerirler. Nükteli bir tutum içindedirler. Hayatı ve yaşamı eğlenceli bir bakış açısıyla eleştirir ve çeşitli yargılara varırlar. İyi bir dinleyicidirler. Daima ihtiyacı olanlara destek olurlar. İçlerinden geldiği gibi davranmayı severler, fakat bir o kadar da planlı ve programlıdırlar.

TOPRAK

Toprak burçları sağlam karakterli ve güvenilirdir. Özellikle işle ilgili konularda üretken, detaycı, yapıcı ve başarılıdırlar. Sabırlı ve analizci yapılarıyla ön plana çıkarlar.

Sadakat onlar için en önemli kavramdır. Sabit fikirli ve değişime kapalıdırlar. Prensip sahibidirler ve bunlardan kolay kolay ödün vermek istemezler. Bir işe giriştikleri taktirde sebat eder ve sonuna kadar çaba sarf ederler . Sık sık mekan değişikliği yapmak onlara göre değildir. Sevdiklerine ve alışkanlıklarına sıkı sıkıya bağlıdırlar. Azimli ve hırslıdırlar. Sorumluluk sahibi ve realisttirler. Detaylar onlar için çok önemlidir. Titiz ve tutumlu bir karakter çizerler.

Pratik zekaları gelişmiştir. Karşılaştıkları fırsatları iyi bir şekilde değerlendirebilir ve başarılı sonuçlar elde edebilirler. Dengeli ve mantıklıdırlar. Sevdiklerine ve dostlarına çok bağlıdırlar ve uzun süreli arkadaşlıklardan hoşlanırlar. İradelidirler ve aldıkları kararı sonuna kadar uygular ve asla vazgeçmezler. Kincidirler ve kolay kolay affedici olamazlar. Duygusal ve hassas bir yapıları vardır. Olaylar karşısında tedbirli ve hayat görüşü olarak tutucudurlar.

Gelenek ve göreneklerine derinden bağlıdırlar. Uzun vadeli işlerden ve ilişkilerden hoşlanırlar ve hayatlarına kabul ettikleri bir şeyden kolay kolay vazgeçmezler. Lükse ve hayatın güzelliklerine karşı aşırı bir düşkünlükleri vardır. İnce ruhlu ve anlayışlıdırlar. Emin adımlarla hareket etmekten hoşlanırlar. Çalışkan ve düzenlidirler. Hayatta her şeye çalışarak sahip olurlar. Munis ve sakin bir yapıları vardır, fakat kızgınlıkları kuvvetli bir şekilde ortaya çıkar.

Bakımlı ve temiz olmak onlar için çok önemlidir. Sağlığa düşkünlükleri nedeniyle, zaman zaman hastalık hastası sayılabilecek derecede hassas olurlar. Oldukça tertipli ve dakiktirler. Zamanı iyi kullanır ve boşa zaman ve emek harcamaktan hoşlanmazlar.

Toplum içinde itibar sahibi olmak onlar için önemlidir. Sevgiye ve saygıya fazlasıyla önem verirler, fakat kendilerini ifade ederken sıkıntı duyarlar. Duygusal olmalarına rağmen duygularını çok fazla dışarıya vuramazlar.

Aile bağları oldukça kuvvetlidir. Fedakarlıktan kaçınmazlar ve yardımseverdirler. Toplum içinde güvenilir olmalarıyla tanınırlar. Yalandan ve riyadan hoşlanmazlar. Ani değişimler onları rahatsız eder. Adapte olmakta zorluk çekebilirler. Bir fikrin en ateşli savunucusu olabilirler. Bir şeyi kolay benimseyemez fakat benimsedikten sonra da kolay kolay vazgeçmezler. Hayatta sahip oldukları her şeyle sıkı bağlar kurarlar. Köklü ve sağlam ilişkiler toprak burçları için vazgeçilmezdir.

ATEŞ

Ateş burçları canlı, hareketli ve enerjiktir. Girişimci ruhlarıyla yerinde duramayan bir karakter profili çizerler.

Çabuk heveslenip çabucak da sıkılabilirler. Çok yönlü ve beceriklidirler. Emir almaktan çok emir vermeyi sever ve yönetmekten liderlik vasıfları nedeniyle keyif alırlar. Hırslı ve idealist olarak nitelendirilebilirler. Bir şeyi akıllarına koyunca mutlaka yapar ve olumlu sonuçlar alırlar. Girdikleri ortamlarda hemen dikkat çeker ve çevrelerindeki insanları kolayca etkileri altına alırlar. Tez canlı ve bir o kadar da acelecidirler. Hemen her şey anında olsun isterler ve elde ettikten sonra da kolayca sıkılabilirler. Hep yeni ve farklı hedeflere ulaşmaya çalışır ve yönlendirilmekten hoşlanmazlar. Tepkilerini kolayca dışa vurur ve kendilerini net ve etkili bir biçimde ifade ederler. Davranışlarıyla kendilerini anlatma becerileri oldukça gelişmiştir.

Ateş burçları cesurdur ve korkusuzca risk alabilirler . Özgürlüklerine aşırı derecede düşkündürler ve kısıtlanmaktan hoşlanmazlar. Kısıtlandıklarını düşündükleri ortamlardan hemen uzaklaşırlar. Baskı altında olmaya gelemezler. Kendi içlerinde huzursuz olmalarına rağmen huzursuz ortamlarda kalmaya dayanamazlar. Yeni fikirler ve yeni stratejiler geliştirmek konusunda oldukça başarılıdırlar. Olayları kolayca analiz eder ve akılcı sonuçlar elde edebilirler.

Yaratıcıdırlar ve kültürel açıdan oldukça faaldirler. Yaptıkları işi tam yapar ve kendilerinden başarıyla söz ettirirler. Kısmetleri oldukça açıktır. Hayatta ellerine birçok şans ve fırsat geçer. Bunları değerlendirebildikleri sürece, daima muvaffak olurlar. Azla yetinmez ve hep daha fazlası için çalışırlar. Egoları oldukça gelişmiştir ve kendilerini beğenme huyları oldukça fazladır.

Yalnızlıktan hoşlanmaz ve kalabalık ortamlarda bulunmaktan keyif alırlar. Dostluk onlar için çok önemlidir. Dostları ve sevdikleri için yapmayacakları fedakarlık yoktur. Toplum içinde iyi niyetleri ve neşeli yapılarıyla aranan vazgeçilmez insanlardır. Daima her konuda, az çok bilgi sahibi olmak ister ve bu yüzden zaman zaman uzmanlaşmak konusunda sıkıntı çekerler. Çabuk sıkılma huyları hayatlarının ileriki yaşlarında azalabilir. Daha dingin bir hayatı tercih edebilirler. Seyahat etmek, yeni yerler görmek ve yeni insanlarla tanışmak onları daima heyecanlandırır.

İnsanlarla kolayca iletişim kurup arkadaş olabilirler. İçtenlikleri ve samimi davranışlarıyla dikkati çekerler. Kızgınlıkları ateş gibi yakıcı olabilir ve kırıcı olabilirler. Fakat bu durum fazla uzun sürmez. Kısa sürede sakinleşir ve olayı unuturlar. Kin tutma huyları yoktur. Hayatı ve yaşamın tüm güzelliklerini severler. Karakter yapılarıyla çevrelerine pozitif enerji verir ve yaşamı hareketli kılarlar.


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Astroloji” sayfasına dön