din inancınız ne kadar?
ben biz zat portaldaki arkadaşlarımın içinden birinin çıkıpta kardeşim benim dini inancım yok.nedenide şu diyecek aslan yürekli açık sözlü birini istiyorum üstü kapalı konuşanı deyil.açık konuşanı isterdim.....
benim için bir başkası deyil
benim için şeytana inanan deyil
beni can ilgilendirir canan ilgilendirir
banane başka sitenin düşünceleri kişileri
bana can gerek canan gerek dost gerek.
benim için bir başkası deyil
benim için şeytana inanan deyil
beni can ilgilendirir canan ilgilendirir
banane başka sitenin düşünceleri kişileri
bana can gerek canan gerek dost gerek.
Cevap yazarken düşün ve öyle yaz. Konuşmadan önce anla ve öyle konuş.
-
[glow=red]bak ağzınla demişsin:Din insanların gereksinim duyup yarattıkları bir düzen sağlama çabasıdır.[/glow]
bunu din değil yaratıcıda diyor.neden düzeni bozuyorsun.
bir islam dinini örnek alalım kardeşim.şimdi yaratıcıya inanıp kitapa inanmazsan.kendini kandıran ve vurdumduymaz,kitapın yasalarını boşvermiş oluyorsun.ha şöyle allah var ama din yok.islamın kitapında [glow=red]namaz kıl[/glow](vucuda hareket kazandır,erken kalk,beyine direnç sağla)[glow=red]oruç tut[/glow](midenin sindirim sistemini rahatlat,tansiyonu normale getir,her şeyden, her kötü huydan haklan)[glow=red]zekat ver[/glow](sürekli iyi durumunu kötüt durumu olan bir insanla paylaş)peki burda yanlış olan ne.acı çeken sen değil acı veren sende değil.peki burda dinin kitapın nasıl bir yanlışı olacak.sen tanrıyada inanma.çünkü inandığın tanrıya verebilecek hiçbir şeyin yoktur.
bunu din değil yaratıcıda diyor.neden düzeni bozuyorsun.
bir islam dinini örnek alalım kardeşim.şimdi yaratıcıya inanıp kitapa inanmazsan.kendini kandıran ve vurdumduymaz,kitapın yasalarını boşvermiş oluyorsun.ha şöyle allah var ama din yok.islamın kitapında [glow=red]namaz kıl[/glow](vucuda hareket kazandır,erken kalk,beyine direnç sağla)[glow=red]oruç tut[/glow](midenin sindirim sistemini rahatlat,tansiyonu normale getir,her şeyden, her kötü huydan haklan)[glow=red]zekat ver[/glow](sürekli iyi durumunu kötüt durumu olan bir insanla paylaş)peki burda yanlış olan ne.acı çeken sen değil acı veren sende değil.peki burda dinin kitapın nasıl bir yanlışı olacak.sen tanrıyada inanma.çünkü inandığın tanrıya verebilecek hiçbir şeyin yoktur.
bir yaratıcı olduğuna ve bizim ondan gelip ona döneceğimize inanıyorum. dinin gerekliliklerine inanmıyorum. iyi doğru dürüst olduğum, kalp kırmadığım, bana sunulan her güzel şey için şükrettiğim, başıma gelen kötü olaylar da ise isyan etmeyip sessizce kabullendiğim müddetçe de ona ulaşacağımı düşünüyorum.
şimdi bir örnek vereceğim.mesela bir otomatik eşya alıyorsunuz.bunun yanında size kullanma klavuzu veriyorlar.yada bir işe adım atarken ilk önce o işi,tam anlamıyla yapmanız için,size gerekli bilgiler verilmesi lazımdır.ha sen dersen ben mantığımla aklımla bu işi yapabilirim dersen,bu iş baya zaman alır senin için.bu dünyada da senin kullanma kılavuzun kuran olacaktır.bu müslüman olmayanlar içinde geçerlidir.hangi din mensubu olursa olsun.bir kitaba ve,bir yol göstericiye ihtiyaç vardır.
bu arada smuglers dediğin doğru sonlarda acı konuşmuş olabilirim.afola
bu arada smuglers dediğin doğru sonlarda acı konuşmuş olabilirim.afola
-