din inancınız ne kadar?
- gece_akrebi
- Portal Yöneticisi
arif için din gerekmez!!! mevlanayada gerekmez, hz muhammedi ve kurana olan saygısı farklı bişey kendi felsefesi farklı bişey. o sadece islam yoluna gitseydi hiç dergah açmaz,cami havlusunda pinekler namaz kılardı ama o bunları aşmış....odergah açarak tüm dinli-dinsiz insanları kabul etmiştir, orda islam veya başka bir dinin şeklini uygulamamıştır ki... dinlerin üstünde bir felsefe uygulanmıştır. ebrucuğum biraz derin düşünürsen aslında dine pek ihtiyaç olmadığını anlayabilirsin bu konuda...
sevgiler.
sevgiler.
bir yanımız ölüm bir yanımız düğün...
Hazreti Enes b. Mâlik (radıyallahü anh)’ın rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Allah Rasûlü (aleyhissalatü vesselam) şöyle buyurmuştur:
İman iki kısımdan müteşekkil bir bütündür; onun bir yarısını sabır, diğer yarısını da şükür oluşturur.
(Şuabü’l-İman, 123/7; Feyzu’l-Kadîr, 188/3)
İman iki kısımdan müteşekkil bir bütündür; onun bir yarısını sabır, diğer yarısını da şükür oluşturur.
(Şuabü’l-İman, 123/7; Feyzu’l-Kadîr, 188/3)
Ben gelmedim davi için,
Benim işim sevi için,
Dostun evi gönüllerdir,
Gönüller yapmaya geldim...
Benim işim sevi için,
Dostun evi gönüllerdir,
Gönüller yapmaya geldim...
- akrepfatoş
- gece_akrebi
- Portal Yöneticisi
uygulama olmadan kuru kuruya inanmanın ne anlamı var ki... dinlerin asıl amacı insanların ruhsal disiplinini sağlamak ama sadece kütüphanedeki kitap gibi bir kenarda tutuyoruz onu. birde dine şekil vermek doğru değil, dinin sınırı olmaz. din inancımız olsun olmasın tanrıya inanıyorsak onu hep hatırlamalıyız.
bir yanımız ölüm bir yanımız düğün...
- Kedimin Pipisi Yok
yawvv insan inanmadan nasıl huzuru bulabilir. hayattaki herşeyi nasıl açıklayabilir. bence inanmayan insan işin içinden sıyrılmayı seçmiştir. işin kolayına kaçmıştır. insan kendini kısıtlayan kurallardan kaçmak için onu inkar edecektir. daha rahat günah işleyebilmek için. bu kadar basit. yoksa dünyanın en dahi insanlarından einstein bile araştırarak Allahın varlığını kabul etmiş.
bimem kü anatabüldüm mü
bimem kü anatabüldüm mü
- huysuzname
- *GriAkrep*
- huysuzname
- *GriAkrep*
huysuz arkadaşım, dini inanançsızlığımı burda birkaç cümle ile ifade edip ,sence bunu bir çırpıda izah edebileceğimi mi sanıyosun?..ayrıca burda neden inandığımız yada inanmadığımız değil,sadece inançlımıyız yoksa değilmiyiz kısmı paylaşılıyor...Herkesin kendince sebepleri ,yaşantısı ve gerekçeleri vardır..burda yorumlanamaz..
- huysuzname
- *GriAkrep*
neyin Saçma neyin doğru olduğuna böyle bir konuda karar veremezsin..Benim düşüncelerimin açıklamasını burda paylaşmak zorunda değilim ayrıca ihtiyaçda değil..zaten bu sayfada amaç nedenler değil..Ayrıca benden başka inançsız olduğunu belirten arkadaşlarda var,bunu sadece bana soruyorsan ben buna kişisel bir sorun olarak bakarım ..Daha olgun ve saygılı olmalısın huysuz..
- huysuzname
- *GriAkrep*
kendi kendine konuşmak diye buna deniyor galiba.
bilge senin tarafında huysuznameYazıları daha dikkatli okursan ve yazanlarada bir bakma zahmetinde bulunursan ..kendi kendine konuşulmadığını anlarsın bilge arkadaşım..

Cevap yazarken düşün ve öyle yaz. Konuşmadan önce anla ve öyle konuş.
-