Allah akrep burcu insanlarına sabır versin, çünkü akrep ruhu bu dünya için ağırdır, kolay kolay herkes kaldıramaz. Çelişkiler, basitlikler, yüzeysellikler akrep ruhu için uygun değildir. Kim anlayabilmiş akrepleri veya ne kadar anlamış, mesela ben bunca yıllık hayatımda başkasını boşver kendi ailem, arkadaşlarım, akrabalarım beni anlamamışlardır (epey bir süredir de kopuğum aile çevremden) beni görünce yüzünü gören hacı olacak diye espri yaparlar. Tepkilerimi, dünya görüşlerimi bir türlü anlayamazlar, onlara göre ben bir muammayım. İnsanların pek çok davranışı bana göre basittir. Bu basitlikler yüzünden pek içli dışlı olmayı sevmem. Bana bu soğukluğumdan sitem ederler, kendimi onlarla paylaşmadığım için kızarlar. İnsanlara şirinlik olsun diye kendimden taviz veremem, sevgi saygı ayrı bişeydir ben kendime özel birşeyimdir.
Ben bu dünyada basitlikleri yaşamak istemiyorum bu doğama aykırı olur. Bazen sorarım kendime bu hayatın ikinci kanalı yok mu diye. Ya bu hayattan tat alacağım şeylerde kalmassa ne olur diye düşünürüm bazen. Sırf bu özellikler yüzünden akrep insanlarının çok tepki gördükleri kesindir, hemen aykırı insan damgası veya deli damgası yerler, eleştirilirler ama akrebin o coşkun ruhundan gelen fırtına o insanları da susturmasını bilir. Onun içindir ki bu dünyada akrep olmak gerçekten zor, insanların akrepleri anlamadığı sürece mesafeler ve sürtüşmeler hep olacaktır. Ne olursa olsun akrepler kendi dünyasını sınırsızca ve bildiğince yaşamaya devam edecektir. Madem bize ateşin üzerinde yürümek görevi verilmiş bunun acısını ve ayrıcalığını sonuna kadar yaşamak gerekir. Ruhunuzun el değmemiş bir maden gibi saf kalması dileğiyle.