|
Koç (Aries) 21 Mart - 20 Nisan
| Yazar |
Mesaj |
|
ecesu
Kayıt: Per 12 Nis, 2007 12:06 İleti: 3 Yaş: 30 Konum: istanbul
|
Sponsor Reklam AlanI
Sponsor Reklam AlanI
arkadaslar bende koc burcuyum ve ozellıklerının cogunu tasıyorum.cok dıkkatlıdır koc burcu ınsanları. bu yuzden soyledıklerınızı dınlıyorlardır.asla umursamamazlık yapamazlar.cunku lıderlık ozellıgı var.ama tabı ınsanların butun davranıslarını burclara gore sınırlandırmak yanlıs olur.bıde koclarla anlasma ıstıyorsanız yarısmayın,ınatlasmayın.sevgıyle ıstedıgınız herseyı yaptırabılırsınız... 
|
| Cum 20 Nis, 2007 11:51 |
|
 |
|
EffEndY
*SiyahAkrep*
Kayıt: Pzr 07 May, 2006 21:44 İleti: 957 Yaş: 28 Konum: istanbul
|
Sponsor Reklam AlanI
Sponsor Reklam AlanI
ecesu yazdı: arkadaslar bende koc burcuyum ve ozellıklerının cogunu tasıyorum.cok dıkkatlıdır koc burcu ınsanları. bu yuzden soyledıklerınızı dınlıyorlardır.asla umursamamazlık yapamazlar.cunku lıderlık ozellıgı var.ama tabı ınsanların butun davranıslarını burclara gore sınırlandırmak yanlıs olur.bıde koclarla anlasma ıstıyorsanız yarısmayın,ınatlasmayın.sevgıyle ıstedıgınız herseyı yaptırabılırsınız... :twisted:
Umursamazlık dendiğinde ilk akla gelen burç Koç burcudur ve akabinde Akrep burcu. Mars umursamazlıkla, kayıtsızlıkla yakından alakalıdır. Bunun akabinde diğer tüm sabit burçlar da belli şekillerde belli umursamazlıkları temsil ederler. Sabit burçlar kendi insiyatifleri dışında olan gelişmelere genelde kayıtsızdırlar. Onlar kendi değerlerini umursar, ötesindekilerle pek ilgilenmezler. Ancak bu, Koç ile Akrep burcunda genel bir yaşam şeklini ifade eder.
Aralarındaki fark; Koç çok güçlü bir "BEN" duygusunu ve onun adına verilen mücadeleyi temsil ederken; bu, Akrepte çok güçlü bir "BİZ" duygusuna ve onun adına verilen mücadeleye dönüşür. Ancak "BEN"i "BİZ"de de eritmez, bilakis "BİZ"i "BEN" yapar. Dolayısıyla bunların dışında kalanlara karşı pek kayıtsızdırlar.
Zodyak'ın ilk burcu olan Koç, "BEN"i temsil ederken, bu, ikinci burç olan Boğa'da "Benim değerlerim" halini alır. Onun zıt burcu olan Akrepte de "Bizim Değerlerimiz"e dönüşür.
Boğa burcu, fiziksel varoluşun ve kalıcılığın sembolüyken; Akrep burcu ruhsal varoluşu ve edebiyeti, kalıcılığı temsil eder. Kalıcılık da "BİZ" duygusuyla yakından alakalıdır.
Liderlik biraz da umursamazlıkla alakalıdır. Herşeyi umursayan insanlar lider olamazlar. Kendi değerlerine bağlı olmaları gerekir ki, bir kararlılık sahibi olsunlar.
Ancak tüm bunlarla birlikte Mars, astrolojide vericiliğin sembolüdür. Sahip olduğu yüksek enerjiyi aktarmakla da meşguldürler. Ancak bu enerji tek bir hedefe yönelir. Bu hedefin dışındakiler pek umursanmaz. Sonuç olarak Koç Burcu, bencil olduğu kadar vericidir de.
_________________ BİLİNÇALTINI HAPSET ki O SENİ HAPSETMESİN;
İÇGÜDÜLERİNE HAKİM OL ki ONLAR SANA HAKİM OLMASIN!!!
|
| Sal 24 Nis, 2007 21:52 |
|
 |
|
KuKi
|
Sponsor Reklam AlanI
Sponsor Reklam AlanI
AteÅŸ elementinin patlayıcı topları. Mars’la bütünleÅŸen başı yara izli, benli veya herhangi ÅŸekilde iÅŸaretli kızgın savaşçılar. Hareketli, sabırsız, iradesi güçlü, aceleci, yorulmaz, darbelere ve hastalıklara dayanıklı, her zaman paçayı kurtaran, hiçbir ÅŸeyden korkmayan ve yılmayan Romeoları.
Koç Zodyak da ki ilk burçtur, hiçlikten sonraki ilkliktir, yaşam gücüdür. Koç boynuzu olarak da simgelenen Koç sembolü yana açılmış ellerle yeni bir yaşamı ve ışığı arayış demektir. Öncü gruptandır. Sözel veya fiziksel saldırıyı, mücadele etmeyi, didişmeyi, kendini bir şekilde kabul ettirmeyi yaşamda iş edinmiştir. Aslında isteklerle davranışlar arasında uyum sağlamak psikolojik anlamda ulaşmak ihtiyacında olduğu noktadır. Bunu cesaret arayarak yapar. Cesaret bulmak için korkmak, korkuyu algılamak için belaya bulaşmak gerekir. Bu nedenle Koçların başı beladan kurtulmaz. Korkularla yaşarken kararlı bir şekilde korkuların üstüne gitmekte ustadırlar. Koç cesareti bulabilmek için doğal bir savaşçı donanımıyla doğar. Dürüst, hevesli, didişmeye ve mücadeleye hazır, kendi kahramanı kendisi olmak üzere, kendinden üstün hiçbir komutan tanımayarak.
Gerçek Koç özellikleri baskı altında ortaya çıkar. Baskı olmadan varlığını sürdüremez, savaÅŸacak ÅŸeyler veya kiÅŸiler yaratır, yaratamadığında kendisiyle savaÅŸmaya çalışır. Olumsuz fonksiyonlarda, kendisini gerçekleÅŸtiremediÄŸinde genellikle kendisini anlaÅŸmazlıklar içinde ve diÄŸer insanlara karşı savunurken bulur. Bitmek tükenmez bilmez tartışmalar, pire için yorgan yıkabilmeye hazır tavırlar, kimsenin kazanamadığı ortamı çökerten yakıcı duygular Koç’ un enerjisini doÄŸru kullanamadığı anlara ait tablolardır.
En olumsuz durumlarda bile korkup kaçmayı utanç sayar, günah sayar ve savunmasına devam eder. Veya yakınlarını kendisine karşı savunmak zorunda bırakır. Aklına koyduğunu tek başına yapabilir, amaçlarını durmadan değiştirebilir, ayıplanma duygusu taşımaz, iyimserliği tükenmez, bunun yanı sıra düşünmeden hareket ederek başkalarına zarar verebilir. Doğru fonksiyonlarda o bizim yaşam gücümüz, yetişkinlikte bile çocuksu yönümüz, yaşamla yüzleşme enerjimizdir.
alıntıdır...
|
| Pts 18 Haz, 2007 12:53 |
|
 |
|
cemucer
*Yılan*
|
Sponsor Reklam AlanI
Sponsor Reklam AlanI
| Pts 18 Haz, 2007 21:21 |
|
 |
|
EffEndY
*SiyahAkrep*
|
Sponsor Reklam AlanI
Sponsor Reklam AlanI
|
| Pts 18 Haz, 2007 22:44 |
|
 |
|
cemucer
*Yılan*
|
Sponsor Reklam AlanI
Sponsor Reklam AlanI
8 yaşında sınıf arkadaşımla kavga ederken demir kapının kenarına vurmuştum kafamı  ,daha sonra bir kere bisikletten düşüp kafamı yarmıştım...Kafadaki kalıcı yara izleri mars tarafından alınan sert etkilere deanet olarak duymuştum...
_________________ Verecek ışığı olmayan karanlığı sever...
|
| Sal 19 Haz, 2007 11:53 |
|
 |
|
scorpionqueen
|
Sponsor Reklam AlanI
Sponsor Reklam AlanI
ne olcak şimdi, sevdiğim koç, zor olcak benim için galiba... Ama bence akrepler zorlukların altında ustaca kalkabilmeyi çok iyi bilirler...bir akrep bütün burçlarla anlaşabilir bence, yeterki gerçekten sevebilsin...
|
| Çar 11 Tem, 2007 15:19 |
|
 |
|
EffEndY
*SiyahAkrep*
|
Sponsor Reklam AlanI
Sponsor Reklam AlanI
İşin içine sevgi girince "anlaşma" denen şey anlamını yitirir zaten, geri kalan her şey hikayedir. Bu her burç için geçerli olsa da senin dediğin gibi Akrep ve diğer su burçları için diğerlerine nazaran daha geçerli olduğunu da inkar edemeyiz.
_________________ BİLİNÇALTINI HAPSET ki O SENİ HAPSETMESİN;
|
| Çar 11 Tem, 2007 15:29 |
|
 |
|
yalnızefe
*SiyahAkrep*
Kayıt: Cmt 17 Haz, 2006 23:21 İleti: 1293 Yaş: 26 Konum: MuĞLa
|
Sponsor Reklam AlanI
Sponsor Reklam AlanI
EffEndY yazdı: Doğuştan gelen yara izi daha ziyade Mars 1. Evde konumlandığı zaman vuku buluyor. Ancak burcu ya da yükseleni Koç ya da Akrep olanlarda sonradan oluşanlara sıklıkla rastlanır, bende de mevcut şahsen.
Bu kişiler de doğuştan gelen bir yüz savunması vardır zaten..Doğal olarak baş bölgesi sanki diğer organlardan en önce korunur içgüdüsel olarak..Tehlike söz konusu olduğu kadar aslında 1. evde bulunan bir Koç ya da Mars o bölgenin tehlikeye açık olması kadar en iyi korunan bölge olma özelliği de verir.. Birinci eve düşen Pluto çok ağır ve derinden ilerleyen bu gezegenin etkilerini karakterin baş bölgesine aynen yansıtır..Bu da kişinin yüzüne bakıldığında "derin, ürkütücü ve gizemli" izlenimler vermesine sebep olur..
_________________ -İlk pazarlanan şey nedir? Yasak Meyve
-Onu ilk pazarlayan kimdir? Havva
-O şeyin pazarlandığı ilk kişi kimdir? Adem
-Peki bu sürecin başlamasına sebep olan kimdir? Şeytan
-Ve bu pazarlamadan doğan hadise sonucunda yaptırım uygulayan kimdir? Tanrı
|
| Çar 11 Tem, 2007 18:29 |
|
 |
|
KuKi
|
Sponsor Reklam AlanI
Sponsor Reklam AlanI
Koç burcunun enerjisi boldur, bu enerji kişiye daha önceki hayatlarındaki kendilerini hiçe sayıp diğerlerine yardım etmek amacıyla gösterdikleri cesur davranışları nedeniyle verilmiştir. Bu mükafat dışsal olmaktan çok, bir içseldir çünkü tehlike ile karşılaşınca diğerlerine yardım etme güdüsü otomatik olarak sonsuz enerji kaynağına erişir ve ruh bu kaynakla devamlı bir bağlantı içinde olur. Bu mükafatın sorumluluğu bu enerjiği hiçbir zaman başkalarına veya kendine (agresif davranışlarla) zarar vermek için kullanmamaktır. Bu enerji birirkip içinizde agresif enerjiye dönüşüyorsa bu hayatta onu sağlıklı yollara aktarmak için öğrenmemiz gereken dersler vardır.
Kaynak-Hilarion, Astrology Plus, Marcus Books, 1983.
|
| Çar 30 Oca, 2008 02:42 |
|
 |
|
dark
*SiyahAkrep*
|
Sponsor Reklam AlanI
Sponsor Reklam AlanI
| Çar 30 Oca, 2008 04:16 |
|
|
Kimler çevrimiçi |
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir |
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumda konulara cevap yazamazsınız Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz Bu forumda dosya ekleyemezsiniz
|
| Akrep Portal |
Akrep Burcu |
Genel Portal |
Astral Seyahat|
Akreportalnet.com|
SeyrüSefa |
Rüya Tabirleri |
Telekinezi |
EÄŸitim Cafe|
Tekil Hit |
www.akreportalnet.com