Cevapsız iletiler | Aktif konular Sistem saati: Per 09 Şub, 2012 18:27

Konuya cevap yaz  [ 11 ileti ] 
akrep hayvanı intihar etmezmiÅŸ? 
Yazar Mesaj
Portal Yöneticisi
Portal Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 34
İleti akrep hayvanı intihar etmezmiÅŸ?

Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

biyerde okumuştum, bir akrep ateş çemberinde kalınca kendini iğnesiyle zehirleyerek intihar eder deniyor ya ama bir iddiaya göre (neye dayanılarak söylenmiş bilmiyorum) ateş çemberindeki akrep intihar etmezmiş, ateşin dumanından boğuluyormuş ve bu esnada kuyruğu kıvrıldığından sanki kendisini sokuyormuş gibi görünüyormuş...

bunu sizinle paylaÅŸmak istedim. ne kadar doÄŸrudur bilemem.

http://www.akreportalnet.com/portal/kurallar-vt2.html

Pts 04 Haz, 2007 20:20
Profile bak
Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

yaww ben kendimi bildim bileli atalarım akrep ateşte kalınca kendini sokar derdi.. ne yani yalanmı oldu o sözler ?? bence bu duyumu duymamış olalım: ) yinede bilinmezler arasına bir yenisi daha eklendi.. bu testi yapmak için dumansız bir ateş bir akrep birde yanmayan teflon tava lazım: )

Pts 04 Haz, 2007 20:27
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 28

Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

"akrepler intihar etmez, kendi zehirlerine karşı bağışıklıkları vardır, ilkel canlılar oldukları için sıcaklık değişikliklerine çok duyarlılardır, çevrelerine ateş yakıldığında can çekişmeye başlarlar ve bir süre sonra kıvrılarak ruhlarını teslim ederler, bu ölüş pozisonu halkta akrebin kendini sokma gibi bir anlamsız eylem gerçekleştirdiği izlenimi yaratmıştır."

Bu da başka bir iddia. Açıkçası ateş çemberinde kalan akrebe ne olduğunu bilmiyorum, ancak akrebin kendi zehrine bağışıklığı olduğu bilgisi yanlıştır. Akrebin kendisini sokması bilimsel bir gerçektir, bilhassa da yumurtadan yeni çıkan ya da çıkacak olan yavrularının zor şartlar altında bulunduğunu "sezen" dişi akrebin yavruları aç kalmasın diye kendini uyuşacak şekilde soktuğu bilinir. Bununla birlikte akreplerin birbirlerini sokarak öldürdükleri de bilinir.

Bir diğeri; akreplerin diğer kabuklular gibi sıcaklıktan etkilenmediği de bilinir. Akreplerin buz kalıbı içerisinde yıllarca yaşayabildiği tespit edilmiştir.

Sal 05 Haz, 2007 12:25
Profile bak
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 30
Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

Çar 26 Mar, 2008 02:33
Profile bak E-posta
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 34

Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

Çar 26 Mar, 2008 10:18
Profile bak
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 30
Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

Çar 26 Mar, 2008 17:58
Profile bak E-posta
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 20

Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

Madem ki fetva bize ait
Verin ki basak bagrina mührümüzü

Çar 26 Mar, 2008 19:05
Profile bak E-posta
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 23

İleti Re:

Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

böcük mü... :evil:

Cum 18 Eyl, 2009 05:09
Profile bak E-posta
*GriAkrep*
*GriAkrep*
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 39
İleti Re: Re:

Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

böcük mü... :evil:

İntu akreportalda bir üye..ve buradaki tüm konuşanlar gibi buralara uğramayanlardan..çünkü burası ölü bir portal..ölüler diyarı..ve şu konuşan insanlar aslında gheçmişten gelen sesler gibiler..yani sanki bizler zaman makinesiyle onlara gidip seslerini duyup geri dönüyoruz..şuan gördüklerimizse bir serap..o anın donmuş resimleri..

neyse intu böcük kelimesini çok kullanan bir üyedir..hayır kendisini savunmuyorum..ordaki birçok üye gibi sevmez beni..(neyazıkki..)

En son MAVİ LOTUS tarafından, Per 24 Eyl, 2009 14:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Cum 18 Eyl, 2009 12:11
Profile bak E-posta
*Yılan*
*Yılan*
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 31
İleti Re: akrep hayvanı intihar etmezmiÅŸ?

Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

Cum 18 Eyl, 2009 14:11
Profile bak E-posta
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 29
İleti Re:

Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

"akrepler intihar etmez, kendi zehirlerine karşı bağışıklıkları vardır, ilkel canlılar oldukları için sıcaklık değişikliklerine çok duyarlılardır, çevrelerine ateş yakıldığında can çekişmeye başlarlar ve bir süre sonra kıvrılarak ruhlarını teslim ederler, bu ölüş pozisonu halkta akrebin kendini sokma gibi bir anlamsız eylem gerçekleştirdiği izlenimi yaratmıştır."

Bu da başka bir iddia. Açıkçası ateş çemberinde kalan akrebe ne olduğunu bilmiyorum, ancak akrebin kendi zehrine bağışıklığı olduğu bilgisi yanlıştır. Akrebin kendisini sokması bilimsel bir gerçektir, bilhassa da yumurtadan yeni çıkan ya da çıkacak olan yavrularının zor şartlar altında bulunduğunu "sezen" dişi akrebin yavruları aç kalmasın diye kendini uyuşacak şekilde soktuğu bilinir. Bununla birlikte akreplerin birbirlerini sokarak öldürdükleri de bilinir.

Bir diğeri; akreplerin diğer kabuklular gibi sıcaklıktan etkilenmediği de bilinir. Akreplerin buz kalıbı içerisinde yıllarca yaşayabildiği tespit edilmiştir.

*Akreplerin kendi zehirine bağışıklığı olması sebebiyle kendini öldüremediği görüşüne ben de katılmıyorum. Çünkü birbirlerini zehirleyebiliyorlar. Kendisini sokması da gerçekten olan bir durum. Ancak benim bildiğim kadarıyla ateş ortasında kalan akrebin kendini sokmasının bilimsel açıklaması şöyle: Deri daha doğrusu kabuk yapısındaki esnekliğin ateşle birlikte kaybedilmesi sonucu kabuk kasılmaya başlıyor ve büzülen kabuk sonuçta akrebin kendi üzerine kıvrılmasına sebep oluyor. Dolayısıyla iğnesi vücuduna saplanıyor.

Bence bu durum yine de tehlike anında akrebin kendisini öldürmesi gibi yorumlanabilir. Sonuçta her hayvan kendini savunur. Yani ateş meydanında kalan akrep öylece ölmektense kendi intihar eder diyorum.

*Ayrıca bi bilgi daha bildiğim kadarıyla, dişi akrep yeni doğmuş yavrularını (beyaz renkte, kabuksuz ve kesinlike savunmasız, görmenizi tavsiye ederim) sürekli sırtında taşır. O kadar yavruyu, oldukça uzun bi süre sürekli sırtında taşıyacak bi anne çok fazla yoktur herhalde. Buna rağmen de zayıf olan yavruları belli bir süre sonunda kendisi yer. Güçlü olan yavruları geriye bırakır. Ateşte kalıp ölmek yerine kendi kendine intihar eden bir AKREP benzer davranışı zayıf yavruları başkasına yem edeceğine kendisi yiyerek gösterir. Bu yüzden intihar olayının doğruluğunu düşünüyorum. ASİL HAYVAN :)

Sal 24 AÄŸu, 2010 17:18
Profile bak E-posta
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz   [ 11 ileti ] 

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

| Akrep Portal | Akrep Burcu | Genel Portal | Astral Seyahat| Akreportalnet.com| SeyrüSefa | Rüya Tabirleri | Telekinezi | Eğitim Cafe| Tekil Hit |

www.akreportalnet.com

News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list