Aslan Burcunda Ay Tutulması ve Etkileri

aslan burcunda ay tutulması, aslanda ay tutulması, aslan burcunda ay tutulması nasıl etkileri, aslan ay tutulması etki

Astroloji ve Burçlarla İlgili Herşey.
Kullanıcı avatarı
Yönetici
Portal Yöneticisi
Portal Yöneticisi
Mesajlar: 4681
Yaş: 47
Kayıt: Sal 22 Şub, 11:33

Aslan Burcunda Ay Tutulması ve Etkileri

Okunmamış mesaj gönderen Yönetici » Prş 16 Şub, 23:19

11 Şubat 2017’de Türkiye saatiyle 03:33’te 22 derece Aslan’da Penumbral (Yarı Gölgeli) bir Ay Tutulması gerçekleşti. Sabit burçlarda, Aslan-Kova aksında gerçekleşen bu tutulma, 28 Ocak 2017’de Kova’da gerçekleşen Yeniay’ın getirdiği konulara, başlattığımız projelere ayna tutup bize bunlarla ilgili farkındalık kazandırırken, bu konularla ilgili nasıl bir yol izleyeceğimize ve bunlara nasıl istikrar kazandıracağımıza da ışık tutuyor.

Aslan burcunda gerçekleşen Ay tutulması her türlü ilişki modelinde kişisel isteklerimizi daha fazla ön plana alacağımız, kendimizi daha çok ifade ettiğimiz, daha canlı, sıcak, cömert ve yaratıcı olacağımız bir döneme işaret ederken, bu arenalarda ne kadar önemli ve özel olduğumuzun görülmesini, takdir edilmeyi, onaylanmayı, alkışlanmayı da bekleyebileceğimizi gösteriyor. Eleştiriye hassasiyet, üstün olma isteği ya da gururlu tavırlar ile aşırı tepkiler verme olasılığımız mevcut.

Bu tutulma haritasında ilk göze çarpan açı kalıbı bir Mistik Dörtgen. Terazi’deki Jüpiter Aslan’daki Ay’a altmışlık, Kova’daki Güneş’e üçgen bir açı; Koç’taki Uranüs Aslan’daki Ay’a üçgen, Kova’daki Güneş’e ise altmışlık bir açı yapıyor. Bu uyumlu açıların verdiği potansiyel olarak iyimser ve yaratıcı enerjiyi, Terazi’deki Jüpiter ve Koç’taki Uranüs arasındaki karşıtlığın getirdiği gerilim ile uygulamaya koyma yani hayatımıza pratik anlamda sokma imkanı buluyoruz.

Özellikle hava elementi ve ateş elementinin vurgulu olduğu bu açı kalıbında, eril yani daha dışa dönük ve aktif bir enerjinin iş başında olduğunu görüyoruz. İyimser, enerjik, sosyal, yaratıcı, coşkulu, hareketli ve belki aşırı kendinden emin olabileceğimiz bu dönemde gereken sınırı, disiplini ve temkini ise Yay’daki Satürn getiriyor. Tutulmada, Yay’daki Satürn bir hayli önemli bir konumda. İlk olarak Kova’daki Güneş’in yöneticisi; ikinci olarak da tutulma haritasında hem Mistik Dörtgen’e, Terazi’deki Jüpiter’e altmışlık, Kova’daki Güneş’e altmışlık açı yaparak eşlik ediyor hem de Aslan’daki Ay’a ve Koç’taki Uranüs’e üçgen açı yaparak büyük bir Ateş Üçgeni oluşturuyor.

Cesaretin, canlılığın, iyimserliğin, yaratıcılığın ve özgüvenin olduğu bu oluşuma, Yay’daki Satürn’ün katılımı yine bir istikrar, planlama becerisi, dikkat, sabır ve disiplin kazandırıyor. Uzun vadede daha iyi sonuçlara ulaşabilmek adına bu yüksek enerjiyi daha pratik ve etkin kullanmamıza olanak sağlıyor. Gerek özel yaşamımızda gerekse dış dünyadaki temaslarımızda daha sabırlı, sakin ve sağduyulu davranmamız ve içinde bulunduğumuz yapıları ve ilişkileri çok sarsmadan metodik ve sistematik bir şekilde bazı değişim yollarına gitmemizde fayda var.

Yakın ilişkilerimizde egemen olma, görülme, onaylanma ve alkışlanma isteğimiz artsa da, kendi isteklerimize ve kalbimize giden yolun, karşımızdakini yüreklendirmekten ve onları “görmekten ve onurlandırmaktan” geçtiğini de unutmamamız gerekir. Cesaretle, güvenle ve iyimserlikle aksiyon aldığımız her alanda iyi yapılmış planlara da ihtiyacımız var. Bu tutulma bize, cesaret-temkinlilik, iyimserlik- gerçekçilik ve eski-yeni dengesinin iyi kurulduğu sağlıklı bir değişim ve büyüme zemini hazırlayabilir.

Tutulma haritasında, Aslan’daki Ay’ın Sabian Sembolü, “Eyersiz ata binen sirk göstericisi tehlikeli bir gösteri sergiliyor.” şeklinde. Bu sembol, kendimizi ifade ederken ve yeteneklerimizi sergilerken iyi antreman yapmış ve önceden iyi hazırlanmış olmamız gerektiğine işaret ediyor. Yaptığımız şeye ne kadar tutkuyla inanırsak inanalım, başkalarını etkilemek ve alkış toplamak adına yaptığımız her hareket ve ayakları yere sağlam basmayan, temelsiz bir güven ve cesaret duygusu bizim için tehlikeli olabilir.

Kova’daki Güneş’in Sabian sembolüne baktığımızda, “Büyük bir ayı oturmuş tüm pençelerini sallıyor.” cümlesini görüyoruz. Bu sembol, belki görev duygusuyla uzun süredir başkalarının bize öğrettiklerine ve söylediklerine uygun olarak ve kendi kalbimizin isteklerine sırtımızı dönerek yaptığımız şeylere dikkat çekiyor. Sırf ilgi odağı olmak ya da önemli, özel birisi olmak adına gereğinden fazla çaba sarf ettiğimiz alanlara göz atmamızda fayda var. Hayatı canlı bir performans sahası gibi görüp sırf takdir ve onay toplamak için kendi gerçek yaratıcılığımızdan ve yaşam amacımızdan uzaklaşıyor olabiliriz.

Aslan – Kova aksında gerçekleşen bu tutulmada, seyredilmek isteyen bir oyuncu olan Aslan’ın tarzıyla, Kova’nın hayatı tarafsız bir şekilde gözlemleyen ve izleyen tarzını birleştirebiliriz. Hem isteklerimizi ve bizim için neyin önemli olduğunu ifade edebilme hem de tarafsızca kendi kendimize bakabilme, izleyebilme ve korkmadan eleştirebilme imkanı bulabiliriz. Bu tutulmayı haritanızda düştüğü evin temalarına uygun olarak siz de değerlendirebilirsiniz.

Astroloji Dergisi - Gözde Kara
www.astrolojidergisi.com


"Sükunetin vereceği huzuru hiçbir maddi imkan sunamaz"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Astroloji” sayfasına dön