Başak Burcunda Yeniay ve Etkileri

başak burcunda yeniay, başakta yeniay, başak ve yeniay, başakta yeni ay ve etkileri, sonuçları, nasıl etkiler

Burçların Aylık Yorumları ve Öngörüleri
Kullanıcı avatarı
Yönetici
Portal Yöneticisi
Portal Yöneticisi
Mesajlar: 4681
Yaş: 47
Kayıt: Sal 22 Şub, 11:33

Başak Burcunda Yeniay ve Etkileri

Okunmamış mesaj gönderen Yönetici » Prş 28 Eyl, 19:07

Başak Burcunda Yeniay ve Etkileri
Resim

20 Eylül 2017’de Türkiye saatiyle 08:30’da değişken bir toprak burcu olan Başak’ta bir Yeniay gerçekleşti. Başak’taki Yeniay’ın yönetici gezegeni Merkür Başak’ta ve burada Mars ile kavuşum halinde. Yeniay’ın hemen öncesinde Venüs’ün de Başak’a giriş yaptığını göz önüne alırsak, Başak vurgusunun bir hayli fazla olduğu bir Yeniay ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Fiziksel yaşamımızı, genel anlamda günlük yaşantımızı düzenlemek, beden/zihin sağlığımızı iyileştirmek adına yeni adımlar atmak, hem kendimize hem de başkalarına faydalı olabilecek işlere girişmek ve belki de yeni birşeyleri detaylarıyla öğrenmeye başlamak ve bunları uygulamaya koymak için iyi bir zaman.

Üretkenliğin ve hayatımızdaki yararlı-yararsız, sağlıklı-sağlıksız unsurları ayrıştırma kapasitesinin vurgulandığı bu Yeniay’da, başladığımız işlerden oldukça verimli ve sağlıklı sonuçlar almak mümkün olabilir. Bunun yanı sıra bu süreçte, kendimizi aşırı endişeden kaynaklı bir huzursuzluk ve gerilimin içerisinde de bulabiliriz. İşler istediğimiz gibi gitmediğinde başkalarını suçlamak, eleştirmek veya büsbütün küsmek yerine, işleri yeniden yoluna koyacak düzenlemeleri yapmaya odaklanmak ve kendimizi bu olağan değişimlere adapte etmek daha akıllıca olabilir.

Başak’taki Yeniay’a Balık’taki Kayron karşıtlık yapıyor. Bu Yeniay’da, belki uzun süredir yüzleşmekten korkup bastırdığımız bir takım acıların gün yüzüne çıkması söz konusu olabilir. Olumlu anlamda, bu acılarımızdan kaynaklı, kendimize zarar veren saplantılı davranışlarımızı analiz etme fırsatı bulabiliriz. Liz Greene, bu açının kişinin hem kendisine hem de başkalarına zarar verebilecek bir özelliği olduğunu söylüyor ve umutsuzluk, depresyon, özgüven kaybı, başarısızlık korkusu, kurban olma, kendine acıma ya da suçu sürekli başkalarının üzerine atma gibi temalardan bahsediyor. Kendimizi duygusal anlamda savunmasız, aşırı duyarlı, aşırı ihtiyaçlı ve hiç bir yere ait değilmişiz gibi hissedebiliriz.

Bu noktada kendimize acımak ya da kendi durumumuzdan dolayı başkalarını suçlamak yerine yaralanabileceğimiz gerçeğini, acılarımızı olduğu gibi kabullenmek ve kendi duygusal, kişisel ihtiyaçlarımızın sorumluluğunu alarak “kendimize bakmamız”, kendimize göz kulak olmamız gerektiğini unutmamamız gerekiyor.

Yeniay’a, Yay’daki Satürn kare, Koç’ta geri hareketteki Uranüs ise yüzellilik (quincunx) bir açı yapıyor. Bu kare, karamsarlık, depresyon, yetersizlik duygusu, kendini kısıtlama, güvensizlik ve herşeyden kendini sorumlu hissetme gibi temaları gündeme getirdiği gibi, hem kendimizi hem de başkalarını acımasızca eleştirme, yargılama, “pireyi deve yapma” gibi konuları da düşündürüyor. Koç’taki Uranüs’ün yaptığı yüzellilik açı ise huzursuzluk ve gerilime işaret eden bir açı.

Yaşamımızda bizi gizliden gizliye rahatsız eden, bilinçdışında kalmış bazı konuların aniden açığa çıkması söz konusu olabilir. Bu noktada güvenimizi kaybederek hepten vazgeçmek ya da yolumuzu tamamiyle değiştirmek yerine daha esnek bir yaklaşımla nelerin düzeltilmeye, iyileştirilmeye ihtiyacı olduğunu tespit etmek faydalı olabilir. Bu düzeltme sürecini sadece dışarıya değil kendi davranışlarımıza da yansıtmamız gerektiğini unutmamak gerekir.

Başak’taki bu Yeniay, Ursa Major (Büyük Ayı) takımyıldızındaki Alkaid sabit yıldızıyla, Crater takımyıldızındaki Labrum sabit yıldızıyla ve Başak (Virgo) takımyıldızındaki Zavijava sabit yıldızıyla kavuşum halinde. Alkaid, ölüm ve yas ile, Venüs ve Merkür doğasına sahip olan Labrum düşünme gücü ve güçlü sezgiler ile ilişkilendiriliyor. Kişi gözden düşürülmeye çalışılsa da onurunu ve zenginliğini koruyarak bu durumdan kurtulabiliyor. Zavijava sabit yıldızı ise cömertlik, hayır işleri, güçlü bir karakter, kavga ve yıkıcılık ile ilişkilendiriliyor.

Son olarak bu Yeniay’ın Sabian sembolü cümlesi ise, “Yönetimi ele geçiren kel bir adam” şeklinde. Bu sembol gücü ve etrafını kontrol etmeyi seven bir kişilikten bahseder. “Kel” sözcüğü ise deneyimli, yaşlı yani işinin ehli birisini temsil eder. Burada gücü eline alıp kararlı bir şekilde hedeflere yol alma, irade gücü ile çözümlere ulaşma gerekliliği söz konusu olsa da, bazı şeyleri hala bilmediğimizi kabullenip işin ehline danışmak, ondan öğrenmek problemleri çözmemizi kolaylaştırabilir. Aksi takdirde bu sembol acımasızca bir şeyleri başkalarına dayatma ve hükmetme, duyarsızlık, katılık, zorbalık,yolsuzluk ve yozlaşma gibi riskleri de beraberinde getiriyor.

Bu Yeniay’da Başak vurgusunun bir hayli fazla olduğunu hatırlayacak olursak, doğal olarak hayatı düzenlemeye çalışırken kendi düzenimizi başkalarına dayatmaya çalışabilir, problemleri çözerken neyin nasıl yapılması gerektiğini sürekli başkalarına öğretmeye kalkışabilir veya her şeyde ve herkeste sürekli kusur görerek onları “tamir etmeye”, “düzeltmeye” çalışabiliriz. Mükemmeliyetçi bir yaklaşımdan ziyade mütevazi bir yaklaşım, bizi öğrenmeye daha açık hale getireceğinden, karşımıza çıkanları da doğru analiz etmemize yardımcı olabilir. Düzeltilecek “ilk” kişinin kendimiz olduğunu hatırlamak ise bizi zaman kaybından korur...

Astroloji Dergisi/Gözde Kara

Kaynaklar:

*Astroloji Dersleri, Barış İlhan
*Wounding and the Will to Live, Liz Greene
*http://www.astrolojidergisi.com/mitoloji12.htm
*constellationsofwords.com
*sabiansymbols.com, Lynda Hill


"Sükunetin vereceği huzuru hiçbir maddi imkan sunamaz"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Aylık ve Yıllık Burç Yorumları” sayfasına dön