1. Ev Başak Burcunda

1. ev başakta, 1. ev başak burcunda, 1. ev başak, 1. evde başak, başak 1. evde, özellikleri, etkileri, sonuçları

Doğum Haritasında Sizleri Etkileyen Burçlar ve Evler Hakkında Ayrıntılı Bilgiler.
Kullanıcı avatarı
Akrep
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü
Mesajlar: 2306
Yaş: 28
Kayıt: Cum 03 Mar, 20:03

1. Ev Başak Burcunda

Okunmamış mesaj gönderen Akrep » Cmt 12 Ağu, 20:52

1. Ev Başak Burcu Özellikleri
Resim

1. Ev Başak Burcu Özellikleri

1. Ev konumunda yer alan Yükselen Başak meraklı, ne olduğu belli olmayan durumlarda kuşkulu ve eleştirel bir bireysel yapıyı belirtir. Başak süreci bundan sonra yüzeydedir. Yükselen Başak insanı kimsenin uğraşmak istemediği sıkıcı detaylarla dolu işleri halletmekteki ustalığı ile bilinir. Zihinsel faaliyetlerde uygulamacı ve araştırmacıdır. Ayrıntı, objektiflik ve analiz üstadıdır. Adapte olma yeteneği gelişmiştir ve aynı anda bir işkoliktir.

Meydana gelen bir olayı yeniden ve sürekli araştırmasına karşın hata yapmış olmamak amacıyla dönüp bir daha analiz etmesine sıklıkla tanık olunabilir. Her şeyden haberdar olmak gereksinimindedir. 1. ev başak burcunda olan biri için incelemek ve bilgi toplamak en beğeni duyduğu uğraşlarındandır. İç ve dış aleminde gösterdiği hassaslık ve tertip düşkünlüğü onu ele veren diğer karakteristikleridir. Her şey yerli yerinde olmadıkça hiç bir işe başlayamaz. Liste yapmakta ve iş takibinde üzerine yoktur. Bu Yükselen'e sahip şahıs iyi bir konuşmacıdır. Sınırsız bilgi birikimi ve hadiseleri yorumlama yeteneği sayesinde etrafındakilerin ilgi odağı olmayı başarır.

1. Ev Başak Burcunda Kendini İfade Ediş Tarzı

1. ev başak burcunda olanların araştırmacı zekasının gerisine saklanmak gibi bir yönelimi vardır. Hemen her hususta açıklanmış olan tüm düşüncelerden haberi vardır. Konusunda otorite olanlara saygı duyar. Orijinal fikri geliştirmeye direnir. Kendi görüşlerini ifade etmektense diğer kaynaklardan ve diğer insanların görüşlerinden alıntı yapar. Son olarak gelişmeleri takip eder, ama etrafında bulunanların onayını almadan onları benimsemekte tedbirli davranır. Ayrıntıya çok önem vermesinden dolayı kusursuz bir editördür. Her konunun can alıcı noktasını kolayca yakalar.

Sınıflandırma ve gereksiz bulguyu elemede yeteneklidir. Doğal bir eleştirmen gibidir. Kendine güveni olmadığı durumlarda eleştiri dozunu abartabilir. En büyük eksikliği, analizde abartıya kaçması ve detaylarla uğraşmaktan tablonun bütününü algılayamamasıdır. Acil olana konsantre olurken uzun vadeli düşünememesidir.

Yükselen'i Başak olan şahıs hayatta kalmanın şartı olarak aklını kullanması gerektiğine karar vermiştir. Akıllı olmak ile bilge olmak arasındaki farkı kesinlikle öğrenmesi gerekir. Yanılgıyı önlemek amacıyla hemen her şeyi sorgular. İdealistliğin getirebileceği hayal kırıklığından kendi güvenliğini sağlamak amacıyla sadece gerçeklerle ilgilenmeyi tercih eder. Kendi yaşamı ve dünya hakkındaki mantıklı ifadeleri etrafındakilere güvenle aşılar. Yükselen Başak'ın masumiyet ve saflıklarından söz etmek hatalı olmaz.

1. Ev Başak Burcunda Zeka Yapısı

Nadiren çirkin ve kötü niyetlidir. Farkında olmadan yaptığı vurdum duymazlık ve eleştirme eğiliminin çocukluk senelerinde kendisini savunma hedefiyle tasarlanmış bir huy bulunduğu unutulmamalıdır. Kendilerine has yöntemler soğukkanlı ve yetişkin gözükürler. Merkür'ün verilen zekasını, daha basit güncel işlerde kullanırlar. Attıkları her adımda belli bir sisteme göre hareket halindedirler. Kendilerine has yöntemleri bulunmaktadır ve bunları hayata bir tertip düzen vermek amacıyla kullanırlar.

Öğrendiklerini zihinlerine, bir sincabın yuvasına yiyecek taşıması gibi depo ederler. Başka insanların kaçtığı, hassaslık gerektiren, birçok sıkıcı işle başa çıkmakta üstlerine yoktur. Hiç bir detayı atlamadıklarından emin olmak amacıyla aynı işin üzerinden defalarca geçerler, yani feci bir işkolik olurlar. Her şeyi listeler, denetim eder, ölçmeden bir aşama bile atmak istemezler. Rahat olabilmeleri amacıyla her şeyin düzenli, yerli yerinde olması gerekir.

1. ev başak burcunda olanların elleri şifalıdır. Zodyak'ın en iyi masörlerindendirler. Gereğinden çok alçak gönüllü davranabilir, bu da hak ettikleri ödülü almalarını engeller. Zaten geri planda kalmayı seçen bir tavır içindedirler. Çok iyi araştırmacı, eleştirmen ve öğretmen olabilirler. Rahatlamayı ve dinlenmeyi bilmediklerinden sinirsel problemler yaşayabilirler. Huzursuzlukları, eleştirici yapılarıyla birleşince meydana en ufak sorunları hoş görmeyen (kendileri içerisinde tutumları aynıdır) zor insanlar ortaya çıkar.

Esasında bu genç yaşlarında geliştirdikleri savunma mekanizmasının bir parçasıdır. Yükselen Başak Burcu için, hayatın tek gerçeği madde olduğundan, hayalleri de madde üzerine kuruludur. Bu sebeple olmayacak şeyleri hayal ettikleri pek görülmez. Doğal olarak bunun neticesinde gerçeklerin aleminde yaşamaktan korkmazlar. Hayatın zorluklarıyla savaşabilmek amacıyla entellektüellikleri en büyük silahlarıdır.


-Ya Hep Ya Hiç-

"Yayınlanan bazı yazıların kaynakları belirsiz, kaynak bilgisi olanlar lütfen iletin ekleyelim"


Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Astrolojide Evler” sayfasına dön