Cevapsız iletiler | Aktif konular Sistem saati: Pzr 20 May, 2012 04:49

Konuya cevap yaz  [ 9 ileti ] 
OKULLARDAKİ ŞİDDETİN BAÅž SORUMLUSU KİMDİR? 

OKULLARDAKİ ŞİDDETİN BAŞ SORUMLUSU KİMDİR?
Aile EÄŸitimi 16%  16%  [ 3 ]
Çevrenin Etkisi 5%  5%  [ 1 ]
Medya 0%  0%  [ 0 ]
EÄŸitim Sistemi 21%  21%  [ 4 ]
Ahlaki, Kültürel ve Toplumsal Çöküş 58%  58%  [ 11 ]
Toplam oy : 19

OKULLARDAKİ ŞİDDETİN BAÅž SORUMLUSU KİMDİR? 
Yazar Mesaj
Portal Yöneticisi
Portal Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 34
İleti OKULLARDAKİ ŞİDDETİN BAÅž SORUMLUSU KİMDİR?

Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

gün geçmiyorki okullarda bi şiddet olayı olmasın, daha körpecik gençler sudan sebeplerden dolayı birbirlerini kırıyorlar, bu toplumumuzun kanayan bir yarası, ileride bizimde çocuklarımız okullara gidecek, bu sorun hepimizin sorunu aslında. şiddetin nedenleri tartışılıp duruluyor. bunun önüne nasıl geçilir?

http://www.akreportalnet.com/portal/kurallar-vt2.html

En son gece_akrebi tarafından, Per 22 Haz, 2006 11:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Çar 21 Haz, 2006 23:37
Profile bak
Portal Yöneticisi
Portal Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 35
Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

Şu an okullarda herşey öğrencilere göre düzenleniyor Öğretmenden çok öğrenciler düşünülerek Sistem uygulanıyor ve değiştiriliyor. Yani öğrencinin zihninde şu düşünce oluşuyor. "Ben öğrenciyim, dokunulmazlığım var, korkacak kimse yok. Bana dokunan olursa yakarım, Medyası var kanunları var"
Dünyadan bi haber 6. Sınıf öğrencisi ile bi öğretmen arkadaş arasında geçen diyaloğa bir bakın. "Kaymakam ne zaman gelecek hocam", "Ne yapacaksın Kaymakamı, niye sordun", "Öğretmenleri şikayet edecem" : )
Bir öğrenci bunu diyebiliyorsa gerisini siz düşünün artık.
8 yıllık eğitim sistemini olumsuz yönde çok fazla eleştirecek değilim uzun vadede yararları çok fazla Ancak her zamanki gibi alt yapı oluşturulmadan tepeden inme sırf imam hatipleri tıkamak için getirilen bu sistem Eğitim sistemini tamamiyle çökertti. Çünkü öğrenci okulda kalmayacağını biliyor. Milli Eğitimde "Sakın bırakmayın, o kadar masraf yapılıyor açarım soruşturmayı" diyor. Okulda kalmayacağını bilen, Türkiye şartlarında Mecburiyetten okula gelen bir öğrenci okulda ne yapar? Daha da kötüsü bu durumdan derslerinde başarılı olan öğrencilerde olumsuz yönde etkileniyor. 50 Kişilik sınıfı düşünün bunun 40 tanesinin okumak gibi niyeti yok. Bu kadar öğrenciyi artık bırakın dersi sırf susmaları için konunun en iyisi profları bile geride bırakacak şekilde teknikler uygulayarak bin takla atarak dikkatlerini sürekli canlı tutmaya çalışıyorsunuz. Ve işin acı tarafı Sekizinci sınıfa gelmiş öğrencilerin %20 si belki daha da fazlası okuma yazma dahi bilmiyor. İçi boş Diplomasızlar ordusu yetişiyor. Amaçsız, Hedefsiz ve Bilinçsiz. Eskiden bilirsiniz İlkokuldan sonra derslerde iyi olmayanlar babaları tarafında bir yerlere çırak olarak verilirdi ki ilerde hayatını kurtarabilsin. Artık bu da yok. Veya eskiye oranla %95 yok. Sadece yaz tatillerinde iş öğrenmeleri için değil harçlık için oluyor genelde.

Ne yazık ki ülkemizde herşey tepeden inme "Hele başlayın sonra eksikler tamamlanır" düşüncesiyle yapıldığı için Sonuç ne yazık ki koskacaman bir kaos. Öğretmenin Öğrencilere karşı elindeki yetkilerde alındıktan sonra Sapına kadar özgür ve sınırsız demokrat bireyler yetişiyor. Siz bir de bu öğrencilerin Aile eğitiminden ve ilgisinden yoksun olduklarını ve çevrelerinden olumsuz etkiye açık olduklarını Ahlaki, Kültürel ve Toplumsal alt yapılarının da sıfırın altında olduğunu düşünün Daha ne beklenebilirdi ki. Geleceğimizi (Devlet okulları bazında) varın siz düşünün. Öğrenciler öğrenci piskolojisi ile anlamıyorlar yukarıdakiler hiç anlamıyorlar. Yüzbinlerce beyin çökertiliyor. İçlerinde nice cevherler var ancak ne yazık ki çok geçmeden pas tutuyorlar.

Eğitim konusunda Sürekli geriye gidiyoruz. Kredili sistemle çöküşe geçen eğitim sisteminin içler acısı halini düşünün. Geçmişimiz Eğitim konusunda daha iyi. Bundan 20 yıl öncesinde ortaokul mezunu olabilen bir öğrenci emin olun günümüzün Lise mezunundan kat kat daha iyiydi. Çünkü belli bir hedef ve amaç için okula gidiyordu. Herkes okumasın demiyorum. Sistemin herkesi belli bir yere kadar okumaya mecbur bırakması güzel ama İçin boş. İlkokuldan sonra yapılması gereken yönlendirme !(sadece adı var) 8. Sınıf sonrasına bırakılıyor. Yani öğrenci şekillendikten sonra. Oysa ilkokulu bitirdikten sonra Mesleki eğitime yönlendirilmesi gerekiyor. İlkokulda öğrenciler kabiliyetlerine göre ayrılsa ve herkes kendi becerisine göre okullarda eğitimlerini alsa ve Disiplin eksik bırakılmasa Bu kadar insanın zamanı ve hayatı da israf olmasa.

Saldık çayıra Allah kayıra. Çayıra salınan mı kayrılır yoksa çayır mı bilemem.

Per 22 Haz, 2006 11:30
Profile bak E-posta WWW
Portal Yöneticisi
Portal Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 34
Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

allah öncelikle öğretmenlere kolaylık versin, benim babamda öğretmen iyi bilirim sıkıntılarını. şimdi neredeyse öğrencilerin dokunulmazlığı var, bir öğretmen öğrencisinin kulağını çekse ortalık ayağa kalkıyor, vay efendim sen nasıl benim oğlumun kulağını çekersin gibisinden tehditler feryatlar.... eskiden öylemiydi, öğretmen tokadı çaktımı anası babasıda beğenirdi. çok şeyleri yitirdik toplum olarak, bir çöküş yaşıyoruz. bir neden yok aslında, bana göre en büyük neden değerlerimizi yitirmek. eğitim sistemine acil çözümler bulmalı yetkililer.

http://www.akreportalnet.com/portal/kurallar-vt2.html

Per 22 Haz, 2006 11:58
Profile bak
Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

gün geçtikçe dahada kötüye gidiyor okula gidecek çocuk babası olduğum için bayağı endişeliyim... baştaki yöneticiler parkları bahçeleri düzenlemekten okullara ne zaman sıra verecek bakalım.. toplumsal çöküş deyip geçmemek lazım bizde bu toplumda yaşıyoruz ...

Per 22 Haz, 2006 13:34
*GriAkrep*
*GriAkrep*
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 32
Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

ülkemizde ögretmen olmak çok kolay!bunu neye göre nasıl seçiyorlar?konuşmayı,iletişim kurmayı,kendinden başkasına faydası olmayan ben paramı alırım,altta kalanın canın çıksın..v..s..bu meslegi gölgeyen fırsatçılar yüzünden...çocuklarımız,gençlerimiz büyük sıkıntı duyuyor..onlar ise bu kimlik altın da ceplerini doldurmakla,meşguller..iyi yere demir attık,tezgah açtık düşüncesindedirler..gerçektenden bu meslegi hak etmiş,taşıyabilen ögretmenlerimizde var ama sayıları o kadar az ki,insanın yüregi burkuluyor...onları çok seviyoruz...

Cmt 24 Haz, 2006 19:36
Profile bak
*GriAkrep*
*GriAkrep*
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 33

İleti Alemdar Polatlar

Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

Sal 27 Haz, 2006 22:42
Profile bak
Portal Yöneticisi
Portal Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

Sal 27 Haz, 2006 23:27
Profile bak E-posta WWW
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*
Kullanıcı avatarı

YaÅŸ: 27
Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

akrep_kartal"]ülkemizde ögretmen olmak çok kolay!bunu neye göre nasıl seçiyorlar?konuşmayı,iletişim kurmayı,kendinden başkasına faydası olmayan ben paramı alırım,altta kalanın canın çıksın..v..s..bu meslegi gölgeyen fırsatçılar yüzünden...çocuklarımız,gençlerimiz büyük sıkıntı duyuyor..onlar ise bu kimlik altın da ceplerini doldurmakla,meşguller..iyi yere demir attık,tezgah açtık düşüncesindedirler..gerçektenden bu meslegi hak etmiş,taşıyabilen ögretmenlerimizde var ama sayıları o kadar az ki,insanın yüregi burkuluyor...onları çok seviyoruz...

kesinlikl katılıyorum.mutlaka istisnalar vardır ama öğretmenlik en rahat meslek diye seçiliyor çogu insan tarafından..ee nede olsa bayram tatili var yaz tatili var kış tatili var kar tatili var eğitim de eksiklik var olmasın mı arkadaşlar bu kadar var arasında..

Çar 28 Haz, 2006 00:18
Profile bak
Portal Yöneticisi
Portal Yöneticisi
Kullanıcı avatarı

Sponsor Reklam AlanI

Sponsor Reklam AlanI

Bir de tabi akrep_kartal'ın belirttiği gibi öğrencileri eğitecek eğitmenlerin eğitimi var. Ben de bu yollardan geçtiğim, bizzat yaşadığım için net olarak söyleyebilirim ki; Geleceğimizi Eğitecek Eğitimcilerimizin Eğitimleri (bizim zamanımız için söyleyeyim şimdi biraz düzelme var ama her zamanki gib teoride) tam anlamıyla berbat. Şu an uygulamaya bizim zamanımıza göre daha fazla ağırlık veriliyor olsa da hala çok yetersiz. Çünkü YÖK Başkanının belirttiği gibi (tam hatırlamıyorum yanlış olmasın başkası da olabilir) Üniversitelerimizin amacı Dünyaya örnek olacak kişiler yetiştirmek veya Geleceğimizi kurtacak kişiler ortaya çıkarabilmek değil Sistemi koruyacak kişiler yetiştirebilmektir. Sonuç malum. Belki ilk bakışta iyi bir hedef gibi görülsede Üniversitelerin yapılanması ve işleyişide buna göre düzenlenince ortaya pekte iyi sonuçlar çıkmıyor. Ya siyasi çekişmeler yaşanıyor yada Taraf olunup asıl hedeften şaşılıyor.

Bunların haricinde tamamiyle Vicdani bir meslek olduğu ve sadece evrak ile değerlendirilen bir meslek olduğu için (bu evraklara yani günlük planlara vs. bakılarak değerlendirme işini yapan varsa onlarıda bitiriyor) asla teoride kimin ne yaptığı tam olarak bilinip değerlendirilemiyor. KAldı ki zaten herkes keyfi ve kişisel davrandığı için böyle bir şeyde mümkün değil. Çünkü birinin beyaz dediği şeye bir başkası siyah diyor ve bir önceki sene yaptığınızın tam tersini yapmanız da gerekebiliyor. Bu da düzeni ve sürekli iyiyi yakalamyı zorlaştırıyor. Öğretmenlerin MEmurlar içerisindeki bu en büyük çoğunluğun En gariban ve her gelenin vurduğu kesim olduğunun ayrıntılarına hiç girmek istemiyorum çünkü bir anda yüzlerce yaşanmış hikaye sıralayabilirim.

Yukarıdada bahsettiğim gibi tüm sıkıntıları ve olumsuzları bir kenara bırakarak yani tüm şartların uygun olduğu bir ortamda Öğretmen Vicdanıyla başbaşa kalır. Eğer "Bu insanların geleceğinden ben sorumluyum, ya benim yaptığım yanlışlardan dolayı hayatı kararırsa, ya ilerde toplum ve ülke için çok zararlı birisi olursa" diye bir düşünce taşıyorsa, Bu tarafta olmasa da Ahirette memuriyeti boyunca binlerce kişinin hayatından hesaba çekileceğinin bilincinden birisi ise işte o zaman herşey bambaşka oluyor. Tüm sistemler ne kadar kötü olursa olsun en iyiyi vermek adına çok büyük adımlar atılabiliyor. Aksi taktirde ortaya çıkan bir çok zavallı durumları herhalde anlatmama gerek yok sizlerde biliyorsunuzdur. Sorumluluk sahibi olmayan, yalnızca kendisini düşünen, alırım maaşımı gerisinden banane diyen, ne yapayımda özel ders vereyim daha fazla kazanayım diye düşünen bir çok eğitimci ortaya çıkıyor ki bu düşüncelerden çıkan geleceğinde nasıl şekilleneceğini sizlerde taktir edersiniz herhalde.

Çar 28 Haz, 2006 00:44
Profile bak E-posta WWW
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz   [ 9 ileti ] 

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

| Akrep Portal | Akrep Burcu | Genel Portal | Astral Seyahat| Akreportalnet.com| SeyrüSefa | Rüya Tabirleri | Telekinezi | Eğitim Cafe| Tekil Hit |

www.akreportalnet.com

News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list